Energieadvies nodig? Wij helpen je snel!

02 588 92 38 Of bel mij gratis terug!
Eneco

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

Bel ons voor gratis energieadvies of keuzehulp en start met besparen!

Eneco

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

We bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel op werkdagen tussen 8 en 18 h.

Energieleveranciers Luminus en Eneco vergelijken: tarieven en prijzen! Wie is het voordeligst?

Energieleveranciers Luminus en Eneco energietarieven vergelijken

Vergelijk hier de tarieven van Luminus met de prijzen van Eneco. Eneco staat bekend om z'n groene karakter en heeft daarmee ook een duurzaam aanbod van onder andere 100% groene stroom. Luminus is na ENGIE Electrabel de nummer twee en heeft een zeer uitgebreid aanbod. om goed te kunnen vergelijken nemen we van Luminus alleen het duurzame aanbod onder de loep. Wie heeft het voordeligste energietarief? Dit artikel vegelijkt deze twee energiemaatschappijen voor hun meest interessante formules voor elektriciteit en gas. Een vast en variabel energietarief voor elektriciteit, ook vergelijken we voor aardgas een variabel en vast tarief! Kortom: wie komt als voordeligste uit de bus: Eneco of Luminus?


Methodologie vergelijking
 • We nemen van beide energieleveranciers voor elektriciteit twee type tarieven mee in deze vergelijking. Namelijk een tariefsvorm met vaste prijzen en met variabele prijzen.
 • We nemen van beide energieleveranciers voor aardgas een variabel tarief mee in de vergelijking.
 • De genoemde prijzen gelden voor huishoudelijke klanten in Vlaanderen en Wallonië.
 • Het vergeleken tarief is enkel de prijs per kWh (energiekost).
 • Alle overige toeslagen (o.a. distributienetkosten en taksen) zijn buiten beschouwing gelaten.

 

Vergelijk energieleveranciers Luminus en Eneco voor stroom

groene stroom vergelijken

We vergelijken van beide aanbieders twee type stroomtarieven. Voor het vaste tarief is dat voor Luminus EcoFix en voor Eneco vergelijken wij Zon & Wind Plus. Voor het variabele stroomtarief kijken we bij Luminus naar Eco+ en bij Eneco naar Zon & Wind Variabel.

Vast tarief elektriciteit:
Luminus EcoFix vs. Eneco Zon & Wind Plus

Voor de connsumenten die zekerheid wensen vergelijken we Luminus EcoFix vs. Eneco Zon & Wind Plus. Beide formules kennen een energietarief aan vaste prijzen. Wil je een elektriciteitscontract tekenen, maar twijfel je wie het voordeligste stroomtarief heeft? Vergelijk het hieronder in het overzicht!

Luminus EcoFix vs. Eneco Zon & Wind Plus
Luminus EcoFix 2 jaar Eneco Zon & Wind Plus 3 jaar
ENKELVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh (c€/kWh)    
TWEEVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh piekuren
(c€/kWh)
   
Prijs per kWh daluren
(c€/kWh)
   
UITSLUITEND NACHT
Prijs per kWh (c€/kWh)    

 

We hebben deze prijsvergelijking van vaste tarieven zo correct mogelijk geprobeerd te benaderen. Eneco biedt geen energiecontracten van 2 jaar aan en Luminus op zijn beurt geen contracten van voor een periode van 3 jaar. Daarom hebben we eeb energiecontract voor de duur van 2 jaar vergeleken met een 3-jarig contract.

Variabel tarief:
Luminus Eco+ vs. Eneco Zon & Wind Variabel

Dit is de tweede vergelijking, een variabel en groen stroomtarief bij Eneco en Luminus. We vergelijken voor beide leveranciers een 1-jarig elektriciteitscontract aan variabele prijzen. Beide leveranciers garanderen dat de stroom 100% groen en in België duurzaam opgewekt wordt. Hieronder in het overzicht vind je de meest actuele tarieven:

Vergelijking variabel tarief elektriciteit Luminus en Eneco
Luminus Eco+ 1 jaar Eneco Zon & Wind Variabel 1 jaar
ENKELVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh (c€/kWh)    
TWEEVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh piekuren
(c€/kWh)
   
Prijs per kWh daluren
(c€/kWh)
   
UITSLUITEND NACHT
Prijs per kWh (c€/kWh)    

 

De elektriciteitstarieven worden maandelijks bijgehouden en in bovenstaande tabel geactualiseerd. Houd er rekening mee dat het aanbod voor stroom ruimer is dan wij in dit artikel schetsen. Er zijn ook andere formules voor elektriciteit beschikbaar op de markt voor huishoudelijke klanten, dit geldt zowel voor Luminus als voor Eneco beschikbaar.

Vergelijk energieleveranciers Luminus en Eneco voor aardgas

aardgastarieven vergelijken

We vergelijken van beide aanbieders twee verschillende formules voor aardgas, een variabele prijs voor 1 jaar en een tarief met een vaste prijs voor gas gedurende 3 of 2 jaar.

Zeker voor particulieren die hun woning op aardgas verwarmen is een voordelig gastarief belangrijk, zo is het gemiddeld aardgasverbruik voor een huishouden al snel 10.000 kWh op jaarbasis. Zie hoeveel jij kunt besparen hieronder in deze vergelijking voor aargastprijzen tussen Eneco en Luminus.

Variabel tarief aardgas:
Luminus EcoFlex Aardgas vs. Eneco Aardgas Variabel

In deze vergelijking voor variabele gastarieven kijken we naar Luminus EcoFlex en vergelijken dat met Eneco Gas Variabel. Het variabele tarief is aan te raden voor particulieren die de energieprijzen scherp in de gaten houden en bereid zijn om vaker over te stappen van leverancier. Zie hier het resultaat van deze prijsvergelijking in onderstaand overzicht:

Vergelijking variabel aardgastarief Luminus en Eneco
🔥 Luminus EcoFlex Aardgas 2 jaar gas Eneco Variabel Gas 1 jaar
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh (c€/kWh)    

 

We hebben deze prijsvergelijking van variabele gastarieven tussen Luminus en Eneco zo correct mogelijk geprobeerd te benaderen. Luminus heeft voor CO2-neutraal aardgas geen contracten voor 12 maanden, dus hebben we een 2-jarig contract gekozen om te vergelijken met het 1-jarige contract aan variabele gasprijzen bij Eneco.

Vast tarief aardgas:
Luminus Ecofix vs. Eneco Aardgas Plus

Wil je zekerheid als je kiest voor aardgas en beslist niet voor onaangename prijsverrassingen komen te staan? In onderstaande tabel vergelijken we het aardgastarief van Eneco met aardgas Plus en Luminus met EcoFix aan vaste prijzen. Veel Belgen kiezen vandaag de dag voor een twee- of drie-jarig energiecontract om zich zo te beschermen tegen toekomstige prijsstijgingen. Hieronder in de tabel nemen de beide formules voor gas onder de loep:

Vergelijking vast tarief aardgas Luminus en Eneco
🔥 Luminus EcoFix Aardgas 2 jaar Eneco Plus Gas 3 jaar
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh (c€/kWh)    

 

In de laatste vergelijking zijn we ons ervan bewust dat de Luminus EcoFix formule een vaste gasprijs kent voor 2 jaar en dat als je voor Eneco Plus Aardgas tekent, je gedurende 3 jaar geen prijsstijgingen zal hebben.

Tot zover deze vergelijking van de meest populaire duurzame energietarieven van Luminus en Eneco. Voor een complete vergelijking van alle energietarieven kun je best zelf een vergelijking starten voor jouw persoonlijke situatie een energie-advies op maat.

Vergelijking energietarieven tussen energieleveranciers

Bij CallMePower houden we van tarieven vergelijken. Het zit in onze DNA! Daarom vergelijken wij graag voor jou de energietarieven tussen de energieleveranciers in België. We houden de meest populaire energietarieven en prijzen voor elektriciteit en aardgas van marktleider ENGIE Electrabel en de andere grote leveranciers tegen de lamp. Wij willen je van harte welkom heten bij de andere versus edities van CallMePower. Want, wie wordt de winnaar van iedere editie?:

Energietarieven leveranciers 1 op 1 vergelijken

 1. Wie is goedkoper: ENGIE electrabel of Luminus?
 2. Welke van de twee heeft betere tarieven: ENGIE Electrabel of Essent?
 3. Wie is voordeliger: Lampiris of Eneco?
 4. Wie heeft lagere energietarieven: ENGIE Electrabel of Eneco?
 5. Wie maakt energie voordeliger voor je: ENGIE Electrabel of Mega?
 6. Wie biedt de laagste prijs: ENGIE Electrabel of Lampiris?
 7. Wie is het voordeligst: Luminus of Lampiris?
 8. Check goed wie voordeliger is: ENGIE Electrabel of Octa+?

Vergelijk de energietarieven van elektriciteit en gas in België

Is het groene aanbod van Luminus de goedkoopste of is dat van Eneco beter geprijsd? Dit is afhankelijk van veel factoren, onder andere van type tarief, de hoogte van de vaste maandelijkse vergoeding én bovendien verschilt de prijs van maand tot maand. Wij van CallMePower willen het je gemakkelijk maken en houden daarom de prijzen en aanbiedingen van de Belgische energiemaatschappijen netjes bij. Zodat jij makkelijk een keuze kan maken en kan besparen op je energierekening!

energietarieven leveranciers vergelijken

Elektriciteitstarieven vergelijken in de prijzenvergelijker!

Vergelijk Eneco, Luminues en alle andere energieleveranciers, stap over en bespaar op je energiefactuur. Alle stroomprijzen en deals op een rijtje!

Overstappen gaat vlotter en sneller dan je denkt. Laat de balans opmaken door één van onze energieraadgevers en bel ons op het volgende telefoonnummer: telefoonnummer: ☎ 02 588 31 31.