Eneco klant worden en actuele promoties juli 2024

Geactualiseerd op
minuten lezen
Eneco klant worden

Wil je veranderen van energieleverancier en heb je interesse in Eneco? Stap dan over naar deze groene aanbieder! Het telefoonnummer om een contract bij Eneco af te sluiten is: 📞 02 585 31 31. Bekijk op deze pagina de actuele Eneco promoties en gegevens om direct over te stappen.

Eneco klant worden contactgegevens

In België is het mogelijk om op ieder moment over te stappen zonder dat je een opzegvergoeding moet betalen. Houd altijd rekening met een opzegtermijn van één maand, ongeacht het energiecontract.

In de onderstaande tabel zijn de contactgegevens weergegeven om een Eneco klant te worden.

Overstappen naar Eneco contactgegevens
ContactredenTelefoonnummer
Eneco klant worden*
Informatie Eneco aanbod*
Informatie zakelijk aanbod Eneco*
Terugbelverzoek indienen*

*Telefoonnummers met een ster behoren tot CallMePower, een gratis vergelijkingsdienst voor energiecontracten in België. Het is mogelijk om een contract af te sluiten bij Eneco of informatie te ontvangen via CallMePower (gratis dienst) door een samenwerkingsverband.

De bovenstaande telefoonnummers zijn te bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur. Buiten de openingsuren is het altijd mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen.

Actuele Eneco promoties juli 2024

Eneco heeft vaak promoties voor nieuwe klanten en bestaande klanten die ervoor kiezen hun energiecontract bij Eneco te verlengen. De Eneco promoties verschillen per periode en zijn soms enkele tientallen euro’s voor het ontvangen van facturen per e-mail, maar kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s voor tijdelijke promoties.

De tarieven die Eneco in juli 2024 aanbiedt en de eventuele promoties zijn:

  1. Eneco Zon & Wind Dynamisch :
  2. Eneco Zon en Wind Flex - Elektriciteit & Gas : Er is momenteel een vaste korting 'Cashback (toegepast op de jaarlijkse afrekening na één jaar onafgebroken klant te zijn geweest, domiciliëring verplicht - beschikbaar tot 31/07/2024)' beschikbaar voor Eneco Zon en Wind Flex - Elektriciteit & Gas van € 50,00.
  3. Eneco Vast - Elektriciteit & Gas :

Meer informatie ontvangen over de actuele Eneco kortingen? Bel dan naar: 📞 02 585 31 31.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden

Bel om direct een contract af te sluiten voor gas en / of elektriciteit bij Eneco.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden

Een Eneco-expert belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Waarom Eneco klant worden?

Klant worden bij Eneco heeft een aantal voordelen. Dat klanten deze voordelen waarderen, blijkt wel uit de groei die deze energieleverancier heeft doorgemaakt. Eneco is sinds 2011 actief op de Belgische energiemarkt en is uitgegroeid tot de op twee na grootste leverancier van gas en elektriciteit.

De belangrijkste redenen om een klant te worden bij Eneco zijn:

  1. Standaard groene stroom bij alle contracten
  2. Aantrekkelijk afname- en injectietarief
  3. Goede klantendienst met ruime openingsuren en applicatie voor het opvolgen van energieverbruik
  4. Voordelen van de Eneco Comfort Bonus

1. Standaard groene stroom

Alle nieuwe klanten van Eneco ontvangen standaard groene stroom, volledig opgewekt in België. De afgelopen jaren heeft Eneco flink geïnvesteerd in hun productiecapaciteit in België, waaronder door het aanleggen van zonne- en windparken.

Hierdoor is Eneco een van de belangrijkste producenten van groene stroom in België geworden en kan het bedrijf dus aan al haar klanten groene stroom leveren. Bovendien kost deze groene stroom van Eneco niks extra’s, toch mooi meegenomen.

2. Aantrekkelijk afname- en injectietarief

Doordat Eneco een groot gedeelte van de geleverde stroom zelf produceert, kan het aantrekkelijke tarieven aanbieden. Daarnaast ontvang je bij Eneco ook een aantrekkelijk injectietarief als je zonnepanelen elektriciteit op het net injecteren.

3. Goede klantendienst en applicatie

Eneco staat bekend als een bedrijf met een kwalitatief hoogwaardige klantendienst. Deze is namelijk op een groot aantal manieren te bereiken en de wachttijden zijn over het algemeen kort. De Eneco klantendienst is op een aantal verschillende manieren te bereiken, waaronder online en telefonisch.

Daarnaast ontvangen alle klanten van Eneco toegang tot de online klantenzone en applicatie. Met deze applicatie is het mogelijk om je energieverbruik op te volgen en tips te ontvangen om je verbruik te verlagen. Indien je een digitale energiemeter hebt, kan je de app koppelen aan je meter om het verbruik dagelijks bij te houden.

Meer weten over de dienstverlening van Eneco?

Bekijk de Eneco review door CallMePower.

4. Voordelen Eneco Comfort Bonus

De Eneco Comfort Bonus is een programma dat speciaal is ontworpen om trouwe klanten van Eneco te belonen met verschillende diensten en ondersteuningen die hen ontzorgen in alledaagse situaties.

Huishoudens die minstens één maand klant zijn bij Eneco, krijgen toegang tot een reeks basisvoordelen, zoals technische hulp en bijstand voor elektrische auto's en fietsen. Deze dienst omvat hulp bij elektrische pech, gebruik van een loodgieter, slotenmaker of elektricien, alles bereikbaar via een 24/7 noodnummer. Naast deze directe hulp ontvangen klanten na één maand ook bijstand voor hun elektrische voertuigen in heel België en Europa, inclusief pechverhelping en repatriëring.

Na een jaar klant te zijn bij Eneco, breidt de Comfort Bonus uit met meer geavanceerde diensten zoals witgoed bijstand en de factuurgarantie. Deze uitgebreidere dienst biedt ondersteuning wanneer de fabrieksgarantie van een huishoudapparaat verlopen is en het apparaat jonger is dan vijf jaar. De factuur garandeert financiële ondersteuning bij inkomensverlies door bijvoorbeeld onvrijwillige werkloosheid of invaliditeit, waarbij Eneco een deel van de energiefactuur terugbetaalt.

Hoe overstappen naar Eneco?

Klant worden bij Eneco kan op elk moment. Consumenten in België kunnen namelijk geheel vrij veranderen van energieleverancier, mits je de opzegtermijn van één maand respecteert. Zodra je klant bij Eneco bent geworden, heb je een bedenktijd van 14 dagen waarin het contract nog is te annuleren.

Om klant bij Eneco te worden zal je allereerst een contract af moeten sluiten bij deze leverancier. Nadat het contract is bevestigd, zal Eneco automatisch het contract met je oude energieleverancier opzeggen. Het opzeggen van het oude contract hoef je dus niet zelf te doen. Hierna zal je de meterstanden door moeten geven aan de netbeheerder en zal je een slotfactuur van je oude leverancier ontvangen.

Eén maand na het bevestigen van het contract zal Eneco beginnen met het leveren van energie. Eneco zal ook nog vragen om je jaarlijkse energieverbruik door te geven en op basis hiervan eventueel je voorschotfactuur aan te passen. Hierna is de overstap afgerond en ben je een nieuwe Eneco klant geworden!

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 22 stemmen vond de informatie nuttig.

Vragen over Eneco?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over Eneco?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van Eneco. Eneco is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.