Eneco zonnepanelen aanmelden, kosten en opties

Eneco zonnepanelen

Eneco biedt als groene energieleverancier een groot aantal diensten aan die je erbij kunnen helpen om minder energie te verbruiken. Eén van deze diensten zijn de Eneco zonnepanelen. In dit artikel leggen we je alles uit over de Eneco zonnepanelen, hoe je deze kunt aanmelden, de kosten, opties en meer.


Wat zijn Eneco zonnepanelen?

Eneco zal je wellicht beter kennen als energieleverancier en niet als installateur van zonnepanelen. Deze leverancier biedt echter een grote hoeveelheid diensten aan, naast het leveren van energie. Deze diensten zijn erop gericht om het energieverbruik in en rondom het huis te verlagen. Denk hierbij aan ketelonderhoud, isolatie en natuurlijk de Eneco zonnepanelen.

Als je kiest voor de Eneco zonnepanelen kun je een hoop tijd besparen. Hoewel Eneco uiteraard niet de enige installateur van zonnepanelen is, biedt Eneco wel als een van de weinigen een zeer volledige dienst aan. Eneco helpt je namelijk ook met het aanvragen van de premies en fiscale voordelen. Bovendien is het mogelijk om met de Eneco app precies te volgen hoeveel je bespaart op je energiefactuur door de pv-installatie.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Eneco tarieven en om een energiecontract af te sluiten!

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of informatie ontvangen?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Eneco zonnepanelen en thuisbatterij

Een thuisbatterij zorgt ervoor dat de elektriciteit die je hebt geproduceerd kan worden opgeslagen. Het is namelijk niet op alle momenten van de dag mogelijk om elektriciteit op te wekken met zonnepanelen. Door een thuisbatterij is het alsnog mogelijk om de elektriciteit die je hebt opgewekt op een later moment te gebruiken.

Op dit moment worden de Eneco zonnepanelen aangeboden in combinatie met een thuisbatterij en de benodigde omvormer.

Voordelen Eneco en zonnepanelen

Eneco is als internationale energieleverancier een bedrijf dat een grote hoeveelheid heeft op de energiemarkt. Uit de Eneco reviews blijkt ook dat klanten van deze leverancier dit kunnen beamen.

Daarnaast ontvangen klanten bij Eneco een groot aantal voordelen, zoals de Eneco Comfort Bonus en standaard groene stroom bij alle tarieven.

Overtuigd door het Eneco aanbod? Bekijk hoe je kunt overstappen naar Eneco.

Soorten Eneco zonnepanelen en thuisbatterijen

Er zijn een groot aantal verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar op de markt. Een keuze maken kan dan ook best lastig zijn als je geen verstand hebt van deze installaties. Eneco biedt drie verschillende soorten zonnepanelen en thuisbatterijen aan. In de tabel hieronder zijn de actuele Eneco zonnepanelen en thuisbatterijen weergegeven met een indicatie van de prijzen in Vlaanderen.

Eneco zonnepanelen en thuisbatterij aanbod
☀️⚡ Optie 1 Optie 2 Optie 3
Perfect voor… Kleine rijwoning Halfopen bebouwing Vrijstaande woning
Aantal zonnepanelen 8 10 14
Vermogen per paneel 395 WP 395 WP 395 WP
Aantal thuisbatterijen 1 2 2
Vermogen per thuisbatterij 2,28 kWh 2,28 kWh 2,28 kWh
Geschatte kosten € 6.535,22 € 8.764,34 € 10.080,25
Geschatte kosten inclusief premies € 4.420,70 € 5.697,91 € 6.637,72

De getoonde prijzen gelden enkel in Vlaanderen en zijn geldig t/m 31 augustus 2022. De getoonde prijzen zijn inclusief keuring, plaatsing, een hybride omvormer en een battery management system.

Heb je een vraag over de Eneco zonnepanelen? Neem dan met de Eneco klantendienst contact op.

Kosten Eneco zonnepanelen 2022

De kosten van de Eneco zonnepanelen hangen af van de grootte van de installatie, maar ook van de beschikbare premies. De prijzen die hierboven zijn weergegeven zijn zowel inclusief als exclusief de zonnepanelen premies in Vlaanderen.

Deze premies worden over de komende jaren afgebouwd, dus het is aan te raden om tijdig te kiezen voor de installatie van zonnepanelen. Anders kan het namelijk zijn dat je de premies misloopt.

Om erachter te komen wat de exacte kosten van de Eneco zonnepanelen zijn, zal je een offerte moeten aanvragen op de website van Eneco.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Eneco tarieven en om een energiecontract af te sluiten!

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of informatie ontvangen?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Hoeveel Eneco zonnepanelen nodig?

Hoeveel Eneco zonnepanelen je moet installeren is afhankelijk van je energieverbruik en van hoeveel elektriciteit je wilt opwekken. Een grote verbruiker heeft uiteraard meer panelen nodig dan een kleine verbruiker. Daarnaast hangt het aantal benodigde panelen ook af van het vermogen van één paneel in wattpiek.

Je kan met de volgende formule berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt: Jaarlijks stroomverbruik in kWh x 1,1 / vermogen van één paneel in wattpiek (WP)

Kies je voor de zonnepanelen die hierboven zijn weergegeven en heb je een elektriciteitsverbruik van 3.025 kWh per jaar, zal je negen zonnepanelen nodig hebben.

Eneco zonnepanelen aanmelden bij netbeheerder

Als je zonnepanelen door Eneco laat installeren, maar ook door ieder ander bedrijf, zal je deze aan moeten melden bij de verantwoordelijke netbeheerder. Deze moet namelijk weten dat je ook stroom gaat injecteren op het net.

Dit zal gebeuren als je teveel stroom produceert om zelf te verbruiken en deze stroom niet op kan slaan. Zo gaat de stroom niet verloren en ontvang jij een vergoeding! De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van het injectietarief van de energieleverancier waarbij je bent aangesloten.

De Eneco zonnepanelen aanmelden zal je in Vlaanderen moeten doen bij Fluvius. Dit is namelijk de verantwoordelijke netbeheerder. Indien je vragen hebt over het aanmelden van de Eneco zonnepanelen is het altijd mogelijk om contact op te nemen met Eneco.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Eneco tarieven en om een energiecontract af te sluiten!

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of informatie ontvangen?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Meer over zonnepanelen en Eneco

Naast zonnepanelen plaatsen op woningen, plaatst Eneco ook een groot aantal zonnepanelen voor het opwekken van groene stroom voor haar klanten die elektriciteit afnemen. Dit doet Eneco zelfs zo goed dat ze in 2021 de grootste producent van zonne-energie in België zijn geworden! De zonne-installaties van Eneco hebben een vermogen van 100 megawattpiek, vergelijkbaar met het jaarlijkse energieverbruik van 26.200 huishoudens.

Voetbalploeg Eneco zonnepanelen

Dat zonnepanelen een groot succes kunnen zijn en Eneco ook ervaring heeft bij de installatie van zonnepanelen in grote hoeveelheden, blijkt uit de actie van RSC Anderlecht. De fans van deze voetbalploeg hebben gezamenlijk € 100.000 opgehaald voor de installatie van Eneco zonnepanelen op hun clubgebouw.

De fans lenen gedurende vier jaar een bedrag aan Eneco en krijgen hier een jaarlijks rendement op van 4 %. Nadat het hele bedrag was opgehaald installeerde Eneco de zonnepanelen en gebruikt het clubgebouw nu zonne-energie!

Eneco Solar contract voor zonnepanelen

Eneco Solar is simpelweg een andere naam voor de Eneco zonnepanelen afdeling die verantwoordelijk is voor alles met betrekking tot zonne-energie. De Eneco Solar afdeling is te vinden in het Eneco kantoor in Gent.

Wel is er een energietarief beschikbaar voor eigenaren van zonnepanelen, genaamd Eneco Zonnedak. Dit tarief is ontwikkeld voor huishoudens die zonnepanelen op hun dak hebben liggen en biedt een interessante injectievergoeding en ondersteuning bij problemen met de installatie.

Na de installatie van de zonnepanelen zal dit ook zichtbaar zijn op de Eneco factuur en in de My Eneco klantenzone.

Meer weten over de tarieven van Eneco? Bekijk de Eneco tarieven pagina of bekijk het Eneco Zon en Wind Flex tarief.

Zonnepanelen leasen / huren Eneco

Eneco zonnepanelen leasen is op dit moment helaas nog niet mogelijk in België. Deze optie wordt momenteel enkel in Nederland aangeboden. Het leasen van zonnepanelen kan zeer aantrekkelijk zijn aangezien er geen grote investering benodigd is en je direct kunt profiteren van lagere kosten. Of het in de toekomst mogelijk zal zijn om in België bij Eneco zonnepanelen te huren of leasen is nog niet bekend.

Heb je een vraag over Eneco? Neem dan contact op met het Eneco telefoonnummer.

Geactualiseerd op