Eneco review België door CallMePower: betrouwbaar?

Geactualiseerd op
minuten lezen
Eneco review

De meningen van klanten over de dienstverlening van Eneco zijn verdeeld. De gemiddelde beoordeling van Eneco is een 1,47 op basis van de reviews van Google en Trustpilot. Greenpeace gaf Eneco een score van 16 / 20. De klantendienst van Eneco ontvangt in de laatste VREG servicecheck een score van 3 / 5.

Eneco review België

Het van oorsprong Nederlandse Eneco is een energieleverancier die tegenwoordig ook actief is in Vlaanderen en Wallonië. De contracten voor elektriciteit en aardgas zijn beschikbaar voor zowel particulieren als professionelen.

Eneco is sinds de toetreding op de Belgische energiemarkt sterk gegroeid en is op dit moment de derde grootste aanbieder. Begin 2024 had Eneco een marktaandeel van 12,70% op de elektriciteitsmarkt in Vlaanderen.

Eneco wil zich graag onderscheiden door het aanbieden van 100% groene stroom. Het doel van deze leverancier is om vanaf 2025 al deze groene energie lokaal te produceren en per 2035 klimaatneutraal te zijn. Daarnaast geeft Eneco zelf aan een goede prijs-kwaliteitverhouding te bieden en ontvangen alle klanten gratis toegang tot een handige applicatie die je kunt koppelen aan je digitale meter.

Positieve reviews

 • Bekwame en vriendelijke klantendienst
 • Gemakkelijk te begrijpen facturen
 • Gemakkelijke en snelle overstap
 • Een van de groenste leveranciers van België

Negatieve reviews

 • Klantendienst soms slecht te bereiken
 • Vertragingen bij versturen facturen
 • Niet de aller laagste tarieven
 • Mobiele applicatie werkt niet altijd goed

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco informatiedienst

Neem contact op voor vragen over het aanbod van Eneco of om een contract af te sluiten.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco informatiedienst

Dien een terugbelverzoek in en een Eneco-expert belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Is Eneco betrouwbaar?

Op Google heeft Eneco een gemiddelde waardering van 2 uit 5, gebaseerd op 45 beoordelingen. Eneco ontvangt op Trustpilot een gemiddelde beoordeling van 1.4 / 5. Deze score is gebaseerd op 323 reviews. Greenpeace beoordeelt Eneco met een score van 16 / 20. VREG waardeert de klantendienst van Eneco met een 3 / 5.

Reviews site Gemiddelde beoordeling Aantal reviews
Trustpilot1,4 / 5323
Google2 / 545
VREG3 / 5-
Greenpeace16 / 20-

Laatste update: 1e kwartaal 2024

Beoordeling Eneco groene stroom

Eneco geeft zelf aan 100% groene stroom te leveren. Kijkend naar de herkomst van de stroom is dit inderdaad correct. Eneco levert in haar nieuwe contracten enkel groene stroom uit zonne-energie en windenergie. Vandaar dat deze contracten ook allemaal Zon en Wind heten.

Hoewel Eneco aangeeft ernaar te streven om in 2025 alle energie lokaal te produceren, is dit momenteel nog niet het geval. Een gedeelte van de elektriciteit van Eneco komt uit het buitenland. Vooral uit landen zoals Italië, Denenmarken en Spanje.

Met de investeringen van Eneco in hernieuwbare energie in ons land, kan het bedrijf steeds meer elektriciteit opgewekt in België leveren aan haar klanten. Deze investeringen zorgen ervoor dat Eneco de enige grote energieleverancier van België is die volledig groene stroom levert.

Prijs-kwaliteitverhouding Eneco beoordeling

Verder geeft Eneco aan een goede prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Naar eigen zeggen doen ze dit door meer aan te bieden dan enkel gas en elektriciteit. Het klopt dat Eneco een groot aantal extra diensten en oplossingen aanbiedt, zoals ketelonderhoud. Deze diensten zijn echter niet altijd ingegrepen in het energiecontract en kosten ze dus extra.

Hoewel Eneco zich dan wel niet positioneert als een goedkope leverancier, zijn de tarieven wel aantrekkelijk geprijsd, vooral met de aantrekkelijke welkomstkortingen. Bovendien ontvang je bij Eneco gratis toegang tot een applicatie waarmee je je energieverbruik gemakkelijk kunt opvolgen middels een koppeling met je digitale energiemeter.

Bekijk alle Eneco tarieven voor meer informatie over het aanbod en de huidige prijzen.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco informatiedienst

Neem contact op voor vragen over het aanbod van Eneco of om een contract af te sluiten.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco informatiedienst

Dien een terugbelverzoek in en een Eneco-expert belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Zonnepanelen Eneco ervaringen

Eneco biedt als aanvullende dienst de installatie en onderhoud van zonnepanelen aan. De ervaringen met Eneco zonnepanelen zijn over het algemeen positief. De ondersteuning voor de zonnepanelen is zeer goed vanuit Eneco en er zijn geen grote klachten over deze extra dienst. Eneco heeft volgens de VREG ook een van de beste injectietarieven van Vlaanderen.

Comfort Bonus als groot voordeel bij Eneco

De Eneco Comfort Bonus is een speciaal programma van Eneco om trouwe klanten te belonen met diverse voordelen en diensten die het dagelijks leven gemakkelijker maken. Het programma biedt ondersteuning bij noodsituaties zoals pech met een elektrische auto of een defect aan huishoudelijke apparaten.

Klanten komen in aanmerking voor enkele voordelen van de Comfort Bonus al na één maand klant te zijn. Na een jaar klant bij Eneco te zijn geweest worden deze voordelen uitgebreid, waaronder bijstand voor witgoed en een terugbetaling van facturen bij werkloosheid.

Eneco zet met de Comfort Bonus in op een langdurige relatie en biedt grote voordelen, zonder extra kosten.

Eneco review door CallMePower

Eneco: de eerste grote Belgische energieleverancier die standaard groene stroom levert aan al haar klanten.

 1. Klantendienst. De klantendienst van Eneco is over het algemeen goed te bereiken en beschikbaar via verschillende kanalen (o.a. telefoon, e-mail en social media). Daarnaast biedt Eneco ook een gratis applicatie aan waarmee klanten hun verbruik gemakkelijk kunnen opvolgen en tips ontvangen om te besparen.
 2. Tarieven. Eneco is niet altijd de goedkoopste energieleverancier van België. Toch is Eneco geen dure energieleverancier en worden er veel voordelen aangeboden voor nieuwe klanten, zoals welkomstkortingen. Daarnaast zijn de injectietarieven van Eneco erg goed, waardoor het een interessante leverancier is voor huishoudens met zonnepanelen.
 3. Oorsprong stroom. De stroom die Eneco levert is echt afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen. Door de grote investeringen van Eneco in de productie van groene stroom is het de enige grote energieleverancier in België die aan al haar nieuwe klanten standaard groene stroom levert.
 4. Aanvullende voordelen. Onder andere de Eneco Comfort Bonus, de applicatie en aanvullende diensten zorgen ervoor dat Eneco een leverancier is met veel voordelen. Bovendien kunnen klanten kortingen ontvangen op de extra diensten van Eneco.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 33 stemmen vond de informatie nuttig.

Lees meer over Eneco

Vragen over Eneco?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over Eneco?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van Eneco. Eneco is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.