Eneco reviews, ervaringen en klantbeoordelingen in België

Geactualiseerd op
minuten lezen
Eneco review

Door het grote aanbod van energieleveranciers kan een keuze maken som lastig zijn. Naast het vergelijken van energietarieven is het daarom ook belangrijk om te kijken hoe klanten Eneco beoordelen. In dit artikel kijken we naar een overzicht van enkele Eneco reviews en geven we als energievergelijker ook een beoordeling.

Beoordeling Eneco België

Het van oorsprong Nederlandse Eneco is een energieleverancier die tegenwoordig ook actief is in Vlaanderen en Wallonië. De contracten voor elektriciteit en aardgas zijn beschikbaar voor zowel particulieren als professionelen.

Eneco is sinds de toetreding op de Belgische energiemarkt sterk gegroeid en is op dit moment de derde grootste aanbieder. Begin 2022 had Eneco een marktaandeel van 11,90 % op de elektriciteitsmarkt in Vlaanderen.

Eneco wilt zich graag onderscheiden door het aanbieden van 100 % groene stroom. Het doel van deze leverancier is om vanaf 2025 al deze groene energie lokaal te produceren en per 2035 klimaatneutraal te zijn. Daarnaast geeft Eneco zelf aan een goede prijs-kwaliteit verhouding te bieden en zou de Eneco klantendienst van hoogwaardig niveau zijn.

Positieve reviews

 • Bekwame en vriendelijke klantendienst
 • Gemakkelijk te begrijpen facturen
 • Gemakkelijke en snelle overstap
 • Een van de groenste leveranciers van België

Negatieve reviews

 • Klantendienst soms slecht te bereiken
 • Vertragingen bij versturen facturen
 • Niet de aller laagste tarieven
 • Mobiele applicatie werkt niet altijd goed

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Eneco tarieven of om een energiecontract af te sluiten. Tijdelijk tot € 150 korting bij CallMePower!

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of informatie ontvangen?

Een Eneco-expert van CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Eneco review als beste leverancier?

Een goede klantendienst, volledig groene stroom en aantrekkelijke tarieven; dat klinkt als de perfecte energieleverancier. Eneco zet het allemaal op de website, maar of dit ook echt waar is, zoeken we hieronder uit.

Review Eneco groene stroom

Groene energie

Eneco geeft zelf aan 100 % groene stroom te leveren. Kijkend naar de herkomst van de stroom is dit inderdaad correct. Eneco levert in haar nieuwe contracten enkel groene stroom uit zonne-energie en windenergie. Vandaar dat deze contracten ook allemaal Zon en Wind heten.

Hoewel Eneco aangeeft ernaar te streven om in 2025 alle energie lokaal te produceren, is dit op momenteel nog niet het geval. Een groot gedeelte van de elektriciteit van Eneco komt uit het buitenland. Vooral uit landen zoals Italië, Denenmarken en Spanje.

Prijs-kwaliteitverhouding Eneco beoordeling

Verder geeft Eneco aan een goede prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Naar eigen zeggen doen ze dit door meer aan te bieden dan enkel gas en elektriciteit. Het klopt dat Eneco een groot aantal extra diensten en oplossingen aanbiedt, zoals ketelonderhoud. Deze diensten zijn echter niet altijd ingegrepen in het energiecontract en kosten ze dus extra.

Hoewel Eneco zich dan wel niet positioneert als een goedkope leverancier, zijn de Eneco tarieven wel aantrekkelijk geprijsd. In sommige gevallen zijn de Eneco tarieven zelfs de goedkoopste energietarieven op de markt. Als je bij deze tarieven vervolgens een goede klantendienst ontvangt, kan de prijs-kwaliteitsverhouding van Eneco zeer goed worden genoemd.

Vraag over Eneco? Neem dan met het Eneco telefoonnummer contact op of stel je vraag aan CallMePower via: 📞 02 585 31 31.

Beoordeling Eneco door de VREG

Indien je een klacht hebt ingediend bij een energieleverancier en deze klacht is niet of niet goed opgelost, kan je deze doorsturen naar de VREG of de Federale Ombudsdienst. Deze zogenoemde tweedelijns klachten worden door de VREG geanalyseerd en op basis daarvan wordt de klachtenindicator gemaakt.

In de klachtenindicator van de VREG ontvangt Eneco 3/5 sterren. De regulator ontvangt 7 klachten per 5.000 klanten (update Q1 2023).

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Eneco tarieven of om een energiecontract af te sluiten. Tijdelijk tot € 150 korting bij CallMePower!

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden of informatie ontvangen?

Een Eneco-expert van CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

De Eneco ervaringen in België

Nu we hebben gezien waar Eneco voor staat, kijken we of de klanten en ex-klanten van deze leverancier dit ook kunnen bevestigen. De reviews die hieronder worden getoond zijn verzameld van meerdere reviewsites. We hebben deze Eneco beoordelingen opgedeeld in verschillende thema’s en geven bij elk thema de hoeveelheid reviews aan, van hoog, gemiddeld tot laag.

De getoonde reviews betreffen enkel Eneco België.

Positieve Eneco reviews

De positieve Eneco reviews laten vooral zien dat Eneco succesvol is in het behalen van de doelen waar ze voor willen staan, zoals het aanbieden van groene stroom en aanbieden van een goede dienstverlening.

Positieve Eneco reviews
Aspect Positieve Eneco reviews Hoeveelheid
Klantendienst De klantendienst van Eneco krijgt veel lof. De medewerkers zouden zeer bekwaam en vriendelijk zijn. Problemen zouden bovendien snel worden opgelost. Hoog
Eneco factuur De facturen van Eneco zouden overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn. Gemiddeld
Aansluiting / overstap Het overstappen van een andere leverancier naar Eneco en het aanvragen van een aansluiting in een nieuwbouwwoning verloopt vrijwel altijd vlot en zonder problemen. Laag

Eneco klachten en negatieve reviews

Hieronder geven we alle Eneco klachten en negatieve reviews voor België weer. Ook hier geven we een indicatie van de hoeveelheid klachten van laag, gemiddeld tot hoog.

Negatieve Eneco reviews
Aspect Negatieve Eneco reviews Aantal
Bereikbaarheid klantendienst De Eneco klantendienst zou op verschillende tijden minder goed te bereiken zijn. Klanten laten weten soms lang te moeten wachten. Gemiddeld
Facturatie In sommige gevallen worden de energiefacturen laat of langzaam verstuurd. Laag
Tarieven Enkele klanten geven aan dat de Eneco tarieven hoger zijn dan de tarieven van concurrenten. Laag

Zonnepanelen Eneco ervaringen

Een van de tarieven die Eneco aanbiedt is gericht op consumenten met zonnepanelen, namelijk Eneco Zonnedak. De ervaringen met Eneco zonnepanelen zijn over het algemeen positief. De ondersteuning voor de zonnepanelen is zeer goed vanuit Eneco en er zijn geen grote klachten over dit abonnement. Eneco heeft volgens de VREG ook een van de beste injectietarieven van Vlaanderen.

Eneco review door CallMePower

Eneco: de eerste grote energieleverancier met 100 % groene stroom en een goede klantendienst.

 1. De Eneco klantendienst wordt gezien als een van de beste klantendiensten op de Belgische energiemarkt. Hoewel de wachttijden op sommige momenten lang zijn, is dat een trend die op de gehele markt gezien kan worden. Door de hoge energieprijzen van 2021 en 2022 ontvangen energieleverancier zeers veel vragen. We vermoeden dat na de energiecrisis de wachttijden weer snel afnemen.
 2. De klantendienst van Eneco is bereikbaar op een groot aantal kanalen, zoals sociale media, een online chat en telefonisch. In de Eneco klantenzone kan je ook gemakkelijk en snel een hoop zaken regelen. Dit maakt met Eneco contact openemen dus zeer gemakkelijk.
 3. De stroom van Eneco is echt groene stroom. Enkele energieleveranciers gebruiken CO2-compensatie om elektriciteit opgewekt met fossiele brandstoffen of kernenergie te verkopen als groene stroom. Dit is bij Eneco niet het geval en indien je groene stroom af wilt nemen, zit je bij Eneco zeker goed.
 4. De Eneco facturen zijn zeer transparant en gemakkelijk te begrijpen. Alle informatie die je nodig hebt is opgenomen in de factuur en begrijpen hoe de prijs per kWh bij Eneco is opgebouwd is zeer simpel.
 5. Met de Eneco Comfort Bonus beloont deze energieleverancier haar trouwe klanten met een groot aantal voordelen. Dit is iets dat maar weinig energieleveranciers doen.

Indien je op zoek bent naar een groene energieleverancier met aantrekkelijke tarieven en een goede klantendienst, is Eneco wellicht wat voor jou!

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden (Officiële CallMePower-partner)

Bel om direct een contract af te sluiten voor gas en / of elektriciteit bij Eneco. Tijdelijk tot € 150 korting bij CallMePower!

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco klant worden (Officiële CallMePower-partner)

Een Eneco-expert van CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Hoe kan je Eneco klant worden?

Ben je overtuigd van het aanbod en de beoordelingen over Eneco? Dan kan je gaan veranderen van energieleverancier en Eneco klant worden! Bedenk wel goed welk tarief je kiest en of dit wel het beste tarief is voor jouw situatie.

Om klant te worden kan je contact opnemen met CallMePower en onze energie experts helpen je gratis met overstappen. Wij zijn te bereiken op: 📞 02 585 31 31.

Meer weten over klant worden? Bekijk ons artikel over Eneco klant worden voor alle informatie die je nodig hebt bij een overstap.

Meer weten over Eneco bij jou in de buurt? Bekijk dan één van de onderstaande pagina’s.

Lees meer over Eneco