Energieadvies nodig? Wij helpen je snel!

02 588 92 38 Of bel mij gratis terug!
gas en elektriciteit

EANDIS en Infrax zijn Fluvius geworden.

Gas/Elektriciteitsaansluiting geregeld?
Bel ons, regel een voordelig energiecontract en bespaar op je energiefactuur!

EANDIS en Infrax zijn Fluvius geworden.

Besparen op je energiefactuur? We bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel ons op werkdagen tussen 8 en 18 uur.

Fluvius, jouw netbeheerder in Vlaanderen - Informatie, contact & tarieven

Fluvius is de nieuwe distributienetbeheerder in heel Vlaanderen, ontstaan uit de fusie van twee grote Vlaamse netbeheerders, Eandis en Infrax. Fluvius is dus de nieuwe naam voor jouw netbeheerder van aardgas en elektriciteit. Woon je in Vlaanderen en heb je een energiemeter? Dan ben jij dus voortaan klant van Fluvius. Vergeet Eandis en Infrax en heet Fluvius welkom in Vlaanderen! Wie is Fluvius en wat doet deze nieuwe netbeheerder en verandert er wat voor jou bij jou als klant van een energieleverancier?

huis met Vlaamse vlag

Wie is Fluvius?

Zoals gezegd is Fluvius een nieuw bedrijf, de enige distributienetbeheerder in heel Vlaanderen. Fluvius is actief in alle 308 Vlaamse gemeenten. De naam Fluvius komt van het Latijn en betekent: een stroom.

logo Fluvius

De voormalige netbeheerders Eandis en Infrax besloten op 1 juli 2018 te fuseren tot dit nieuwe netbedrijf. Deze twee Vlaamse werkmaatschappijen waren elk actief in een deel van Vlaanderen. Fluvius bundelt de krachten van Eandis en Infrax tot iets nieuws, maar wat houdt dit in voor jou als klant?

 • Fluvius in cijfers:
 • 3,5 miljoen elektriciteitsaansluitingen
 • 2,2 miljoen aardgasaansluitingen
 • 1.2 miljoen straartlampen
 • 540.000 kabeltelevisie-aansluitingen
 • 630.000 rioolaansluitingen

Bron: Fluvius

Wat doet Fluvius?

distributie elektriciteit naar woning

Met een totaal van 5.330 medewerkers biedt de netbeheerder netwerkoplossingen voor elektriciteit, aardgas, warmte, openbare verlichting, telecom (kabeltelevisie) en riolering. Bovendien worden de lokale besturen ondersteund, hun inwoners en de Vlaamse overheid bij de realisatie van de klimaatdoelstellingen.

Zoals je kunt lezen is Fluvius als netbeheerder verantwoordelijk voor een brede waaier aan nutsvoorzieningen in Vlaanderen.

 • Operationele activiteiten Fluvius
 • Distributienetbeheerder elektriciteit en aardgas
 • Aansluitingswerken en energiemeters
 • Depannages & Herstellingen
 • Meteropnames en Beheer van verbruiksgegevens
 • Openbare Dienstverplichtingen
 • Kabeltelivisie
 • Riolering

Bron: Fluvius

Contact Fluvius

In deze sectie vind je alle contactgegevens van Fluvius. Heb je een algemene vraag of klacht voor jouw distributienetbeheerder, dan kun je best contact opnemen via het contactformulier van Fluvius op hun website.

Volg Fluvius op Social Media om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en niet te vergeten de aankondigingen van werken en de meest recente stroompannes in jouw woonplaats.

Telefoonnummer Fluvius

Fluvius contact

Wil je liever een medewerker spreken? Neem dan telefonisch contact op met de Fluvius klantendienst. Indien er een noodgeval optreed heeft Fluvius Voor ieder onderwerp of probleem is er een apart telefoonnummer dat je kunt bellen, zo is er een algemeen nummer voor de klantendienst, een noodnummer voor een gaslek en voor he tmelden van een stroompanne. Zo ben je effieciënt geholpen.

Hieronder een overzicht van de beschikbare telefoonnummers en de openingsuren:

Telefoonnummer Fluvius
Algemeen telefoonnummer Fluvius 078 35 35 34 Maandag-Vrijdag van 8 tot 20 uur
en Zaterdag van 9 tot 13 uur
Noodgevallen Gas > gasreuk / gaslek
(EANDIS & Infrax)
0800 650 65 24/7
Storingen en defecten / stroompanne
(EANDIS & Infrax)
078 35 35 00
Openbare verlichting of
defecte straatlamp melden
0800 635 35
Fluvius bellen vanuit het buitenland +32 25 18 61 11 internationaal tarief

Stroomonderbreking? Ga na waar er een elektriciteitsonderbreking is in Vlaanderen en weet waar en wanneer een stroompanne is opgelost met deze interactieve kaart van Fluvius die alle actuele pannes in Vlaanderen in een online kaart toont.

Adres Fluvius

Het adres van Fluvius System Operator cvba: Dit bedrijf is recentelijk ontstaan uit de fusie van de twee Vlaamse netbeheerders Infrax en Eandis. Fluvius heeft zijn maatschappelijke zetel in Melle.

Fluvius
Brusselsesteenweg 199
9090 Melle

Fluvius klantenkantoren

Op zoek naar een oplaadpunt voor de budgetkaart van je budetmeter? Heb je een algemene vraag of is Fluvius (voorheen Infrax en Eandis) je energieleverancier en wil je persoonlijk te woord gestaan worden in een klantenloket? De klantenkantoren of oplaadpunten van Fluvius zijn in deze interactieve kaart op te zoeken.

Fluvius meterstanden

elektriciteit in woning en energiemeter

Sowieso komt elke twee jaar Fluvius bij jouw woning langs om de meterstanden voor aardgas en elektriciteit op te nemen, ook wel de meteropname genoemd. Ben je twee maal afwezig als de meteropnemer langs is geweest? Dan zul je per post een meteropnemingsbrief ontvangen waarin je gevraagd wordt om de meterstanden zelf online en kosteloos door te geven.

Fluvius meterstanden doorgeven

Wil je jouw meterstanden doorgeven aan Fluvius of heb je de meterbrief van Fluvius voor het ingeven van de meterstanden ontvangen? Gebruik daarvoor je registratienummer en veiligheidscode die vermeld staan in de brief.

Meterstanden gas en/of elektriciteit doorgeven Via deze link kun je je meterstand bij Fluvius doorgeven.

Als de meterstand(en) door Fluvius correct zijn ontvangen, maakt de netbeheerder de gegevens van jouw energiemeters over aan je energieleverancier. Enige tijd later ontvang je van je energieleverancier je jaarlijkse afrekening.

Overzicht energieverbruik

Je kunt bij Fluvius eenmaal per jaar een gratis overzicht aanvragen van jouw energieverbruik (aardgas en/of elektriciteit) van de afgelopen 3 jaren. Dit overzicht van jouw energieconsumptie wordt vervolgens per briefpost verstuurd.

Tarieven Fluvius

In deze sectie vind je de tarieven van Fluvius, de nettarieven voor gas en elektriciteit en ook de tarieven voor het laten aanleggen van een elektriciteits of aardgasaansluiting. Wat kost het openen van een energiemeter? Wat betaal je voor een nieuwe gasmeter of elektriciteitsmeter?

Kosten nieuwe elektriciteitsaansluiting Fluvius

aansluiting op elektriciteitsnet woning

Voor het aanvragen van een elektriciteitsaansluiting kun je terecht op de website van Fluvius. Voor iedere situatie is de prijs voor het uitvoeren van de werken anders, binnen een bepaalde termijn zal Fluvius de exacte prijs in de offerte communiceren.

Een nieuwe aansluiting voor elektriciteit houdt in dat jouw woning vanuit de straat of weg wordt aangesloten op het elektriciteitsnet en dat er een nieuwe meter wordt geplaatst.

Elektricteit nodig? Teken een contract bij een energieleverancier! Wil je gebruik maken van je nieuwe aansluiting en stroom geleverd krijgen? Dan moet je een energiecontract sluiten bij een energieleverancier. CallMePower helpt je bij de keuze van een energieleverancier. Bel ons voor een voordelig energietarief in jouw (nieuwe) woonplaats:
☎ 02 588 92 38

Kosten nieuwe aardgasaansluiting Fluvius

nieuwe meter voor aardgas

Voor het aanvragen van een aardgasaansluiting kun je terecht op de website van Fluvius. Voor iedere situatie is de prijs voor het uitvoeren van de werken anders, binnen een bepaalde termijn zal Fluvius de exacte prijs in de offerte communiceren.

Een nieuwe aansluiting voor aardgas houdt in dat jouw woning vanuit de straat of weg wordt aangesloten op het aardgasnet en dat er een nieuwe meter wordt geplaatst. De aanvraag kan worden ingediend voor een nieuwe of een bestaande woning. Geen aardgas in jouw straat? De kans is klein, maar toch mogelijk, dan zullen de werken langer kunnen duren. Er zal ter plekke envooraf aan de werken een inspectie worden uitgevoerd door een technieker van Fluvius.

Gas nodig? Teken een contract bij een energieleverancier! Wil je gebruik maken van je nieuwe aansluiting en gas geleverd krijgen? Dan moet je een energiecontract sluiten bij een leverancier. CallMePower helpt je bij de keuze van een energieleverancier. Bel ons voor een voordelig energietarief in jouw (nieuwe) woonplaats:
☎ 02 588 92 38

Kosten om een bestaande meter of aansluiting te wijzigen

Wil je een bestaande aansluiting of meter wijzigen of zelfs verwijderen? Of dat nu voor elektriciteit of aardgas is, dit kan je zelf online regelen op de website van Fluvius. Wat zijn de kosten daarvan?

Veranderd van type energiemeter? Teken een nieuw contract bij een energieleverancier! Heb je nu een andere meter? Bijvoorbeeld van een enkelvoudige elektriciteitsmeter naar een tweevoudige meter met twee telwerken? Dan is het meestal verstandig om te veranderen van leverancier. CallMePower helpt je bij het vergelijken. Bel ons voor een voordelig energietarief:
☎ 02 588 92 38

Op deze tarievenpagina van Fluvius vind je de meest actuele tarieven voor elektriciteitsaansluitingen op het stroomnet en elektriciteitsmeters.

Op deze tarievenpagina van Fluvius vind je de meest actuele tarieven voor aardgasaansluitingen op het gasnet en gasmeters.

Fluvius nettarieven elektriciteit

Dit zijn de recentste nettarieven elektriciteit voor het stroomverbruik (uitgedrukt in kilowattuur) bij Fluvius. De distributienettarieven, net zoals de energiekost van de leveranciers zijn slechts een onderdeel van de totaalprijs die je betaalt voor je stroom.

Fluvius distributienettarieven voor elektriciteit
Distributiekosten (€cent/kWh) Normaal Piekuren Daluren Uitsluitend nachttarief Meterverhuur (€/jaar)
Gaselwest 17,35 17,35 11,65 3,93 4,67
IMEWO 13,78 13,78 9,23 3,21 4,67
INTERGEM 11,74 11,74 7,79 2,75 4,67
IMEA 12,53 12,53 9,40 3,19 4,67
IVEKA 13,85 13,85 9,91 3,41 4,67
IVERLEK 14,27 14,27 9,86 3,35 4,67
SIBELGAS 15,53 15,53 11,27 4,10 4,67
Infrax Limburg 12,07 12,07 9,96 4,28 5,24
Infrax West 13,55 13,55 10,90 4,67 5,24
IVEG 13,89 13,89 10,87 4,97 5,24
PBE 14,15 14,15 10,88 5,54 5,24

 

Fluvius nettarieven aardgas

Dit zijn de meest recente nettarieven aardgas voor het gasverbruik (uitgedrukt in kilowattuur) bij Fluvius. De distributienettarieven, net zoals de energiekost van de leveranciers zijn slechts een onderdeel van de totaalprijs die je betaalt voor je gas.

Fluvius distributienettarieven voor aardgas
  0-5000 kWh per jaar 5000-150000 kWh per jaar
  Vaste termijn Proportionele termijn Vaste termijn Proportionele termijn
Gaselwest 16,90 €/jaar 2,48 c€/kWh 74,45 €/jaar 1,33 c€/kWh
IMEWO 18,03 €/jaar 2,62 c€/kWh 101,17 €/jaar 0,96 c€/kWh
INTERGEM 13,70 €/jaar 2,03 c€/kWh 66,15 €/jaar 0,99 c€/kWh
IMEA 13,75 €/jaar 2,04 c€/kWh 85,90 €/jaar 0,60 c€/kWh
IVEKA 13,48 €/jaar 1,97 c€/kWh 72,41 €/jaar 0,79 c€/kWh
IVERLEK 16,34 €/jaar 2,39 c€/kWh 81,42 €/jaar 1,08 c€/kWh
SIBELGAS 18,21 €/jaar 2,73 c€/kWh 101,01 €/jaar 1,07 c€/kWh
Infrax Limburg 8,42 €/jaar 2,01 c€/kWh 58,27 €/jaar 1,02  c€/kWh
Infrax West 8,82 €/jaar 2,76 c€/kWh 84,66 €/jaar 1,24  c€/kWh
IVEG 17,24 €/jaar 2,15 c€/kWh 81,15  €/jaar 0,87 c€/kWh

 

Wie bepaalt de Fluvius tarieven?

De tarieven van de distributienetnetwerkheerder Fluvius (Eandis en Infrax) worden sinds 1 januari 2015 bepaald door de VREG, de Vlaamse regulator voor elektriciteit en gas. Je kan de tarieven en alle informatie hieromtrent terug vinden op hun website.
Voor 1 januari 2015 en onder het decreet van 12 april 2011 betreffende de organisatie van de gewestelijke elektriciteits- en gasmarkt, viel het bepalen van de tarieven van de distibutienetbeheerders echter onder de bevoegheid van het federale reguleringsorganisme CREG (Commissie voor de Regulering van Elektriciteit en Gas).

De nettarieven verschillen licht per gebied of woonplaats, afhankelijk van waar je woont. Immers, in dichtbebouwd stedelijk gebied kost het minder om energienetten aan te leggen en te onderhouden dan in heel landelijk gebied, met weinig aangesloten woningen per kilometer net.

Daluren en piekuren bij Fluvius

De klanten van Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) met een tweevoudige meter hebben een nachttarief tijdens de daluren (van 22 tot 7 uur en in het weekend van vrijdag 22 tot maandag 7 uur) en een dagtarief tijdens de piekuren. Ook het verbruik tijdens het weekend wordt op de nachtmeter geregistreerd.

De dagmeter meet het elektriciteitsverbruik gedurende 15 uur. Dit is in de meeste gevallen tussen 6 en 21 uur of tussen 7 en 22 uur. Dit is afhankelijk van je gemeente / woonplaats.