Orange review: alle ervaringen en de Orange Love review

Geactualiseerd op
minuten lezen
orange review

Orange is één van de grootste en bekendste telecom providers in België. Het is daarom erg belangrijk om na te gaan wat de Orange review is voordat je bij hen een abonnement afsluit. Hiervoor hebben wij van CallMePower verschillende reviewsites, Orange reviews en het rapport van de Ombudsdienst geanalyseerd.

Hoe ziet de Orange review eruit?

Orange biedt zowel internet, TV, mobiele telefonie als vaste telefonie aan en is één van de grootste telecom providers in België. Hierdoor kunnen er veel Orange reviews gevonden worden op internet. Wij hebben daarom de Orange ervaringen onderverdeeld in een algemene Orange review, in een Orange Love review, een Orange Flybox review en een Orange review over de klantendienst.

De ervaringen met Orange zijn erg wisselvallig. De positieve reviews betreffen over het algemeen de manieren waarop problemen opgelost worden, al zijn daar ook een groot aantal negatieve reviews over te vinden. Daarnaast zijn er veel negatieve reviews te vinden over het niet (juist) functioneren van abonnementen.

Ben je niet tevreden bij Orange? Lees ons artikel over je abonnement bij Orange opzeggen. Besteed daarnaast ook tijd aan telecom abonnementen vergelijken!

Orange klachten bij de Ombudsdienst

Net als voorgaande jaren, heeft ook dit jaar de Ombudsdienst een rapport uitgebracht met een analyse van alle klachten over de telecom providers die bij hen zijn binnengekomen. In 2022 zijn er bij de Ombudsdienst 1.978 Orange klachten binnengekomen. Bij deze klachten zijn ook de klachten gericht aan hey telecom meegenomen.

Het aantal Orange klachten bedraagt 17,38 % van het totaal aantal klachten, waarmee ze de derde plek innemen redelijk ver achter Proximus en de Telenet Groep. Het aantal Orange klachten is iets afgenomen ten opzichte van 2021 (2.008 Orange klachten in 2021).

Het merendeel van de Orange klachten die bij Ombudsdienst binnen kwamen, betreffen:

 • geen of late behandeling van aanvragen voor het opzeggen van Orange;
 • het ontvangen van aanrekeningen voor het niet inleveren van huurtoestellen;
 • het ontbreken van de mogelijkheid om via de website of per mail een vraag te stellen / klacht in te dienen.

Mindere hoeveelheden Orange klachten betreffen het laat versturen van het voortschrijdend verbruik van mobiel internet, waardoor klanten onbedoeld kosten buiten de bundel maken en de aanrekening van diensten door derden.

Ben je ontevreden met je huidige telecom provider?

Bel CallMePower voor gratis hulp bij het vinden van een nieuw telecom abonnement en het overstappen naar een nieuwe telecom provider.

Ben je ontevreden met je huidige telecom provider?

Laat CallMePower jou terugbellen! Eén van onze experts helpt een nieuw abonnement te vinden en over te stappen naar een nieuwe telecom provider.

Orange Love review

Het Orange Love pack is een pack waarin je zowel internet als mobiele telefonie en TV kunt afsluiten. Je hebt hierbij de keuze tussen Orange Love Trio en Orange Love Duo, waarbij je in beide packs in ieder geval internet en mobiele telefonie ontvangt. Als optie kun je ook vaste telefonie toevoegen.

Voor de Orange Love Trio review maken wij een onderscheid tussen de Orange TV en internet ervaringen. Het is daarom dus ook mogelijk dat de Orange Love ervaringen niet enkel op het Orange Love pack slaan, maar ook op Orange Home internet en TV.

Orange internet review

Wat betreft Orange internet zijn de meningen verdeeld. Regelmatig wordt genoemd dat de Orange wifi snel is. Dit wordt echter niet door iedereen beaamd. Er zijn namelijk ook meerdere Orange reviews te vinden die aangeven dat ze regelmatig geen of slecht internet / wifi hebben in hun woning.

Orange TV Lite review

Als je een Orange Love Duo, Trio of Home abonnement afsluit, dan kun je hier Orange TV aan toe voegen. Je kunt dan kiezen tussen Orange TV of Orange TV Lite, waarbij Orange TV Lite de eenvoudige en goedkopere variant is. Dit is ook te merken als je de Orange digitale TV ervaringen leest.

Het Orange Lite TV aanbod biedt maar een beperkt aantal zenders aan. Dit blijkt een discussiepunt te zijn, aangezien het totale zenderaanbod van Orange door de één als voldoende en door de andere als te weinig wordt beoordeeld. Daarentegen wordt wel regelmatig benoemd dat Orange TV een goede beeldkwaliteit heeft. Bovendien wordt er geen terugkijk TV aangeboden.

Orange Flybox review

Onze Orange Flybox review is vooral dat het een erg goede oplossing is voor huishoudens die geen vast internet kunnen ontvangen thuis - en dat tegen scherpe prijzen. Bovendien hoeft er geen installatie plaats te vinden, dat erg eenvoudig is.

Daarentegen geldt wel dat je van het mobiele netwerk van Orange gebruik maakt, dat een stuk langzamer is dan vast internet. Mede hierdoor kan het zijn dat je problemen met de internetsnelheid ervaart.

Sluit nu telefonisch een internet abonnement bij Orange af!

Sluit gemakkelijk, snel en telefonisch een internet abonnement bij Orange af! Indien nodig helpen we je om je abonnement bij je huidige provider op te zeggen.

Sluit nu telefonisch een Orange internet abonnement af!

Laat ons je terugbellen voor hulp bij het afsluiten van een Orange internet abonnement!

Orange reviews over de klantendienst

Met de klantendienst van Orange contact opnemen kun je op een groot aantal manieren doen. Je kunt met Orange contact opnemen via de:

 • Telefoon: Er zijn meerdere telefoonnummers, afhankelijk van de reden waarvan je belt, waarop je Orange kunt bereiken.
 • Mail: Je kunt één van de Orange contactformulieren op de website invullen.
 • Online chat: Op de Orange website kun je de online chat gebruiken om met Orange contact op te nemen.
 • My Orange: In de online klantenzone van Orange kun je met hen in contact komen.
 • Winkel: Je kunt bij één van de Orange winkels langsgaan om van een medewerker hulp te ontvangen.

Hiernaast beschikt Orange ook over een hulppagina waarop de veelgestelde vragen worden behandeld. Daarnaast kun je ook terecht in het Tribe Forum, het forum van Orange waarin klanten elkaar kunnen helpen met het oplossen van problemen en je vragen kunt stellen.

Oke, niet alle medewerkers helpen je correct maar op twee dagen drie verschillende medewerkers aan de lijn gehad en twee medewerkers hebben me heel goed geholpen en waren heel vriendelijk. Jammer dan van enkele rotte appels bij de klantenservice. Nooit geen problemen gehad met internet en digitale TV van Orange.

Robin PaesschesooneTrustpilot (21 maart 2023)

De Orange klantendienst wordt wisselvallig beoordeeld. De ervaringen met de Orange klantendienst worden door de één erg positief beoordeeld, waarbij de Orange klantendienst als zeer behulpzaam en vriendelijk wordt beoordeeld en dat problemen snel opgelost worden.

In veel van de negatieve Orange reviews over de klantendienst wordt echter aangegeven dat de medewerkers onbeschoft en onvriendelijk zouden zijn en dat de klantendienst erg onbehulpzaam is. De meningen over de Orange klantendienst zijn dus verdeeld en kunnen per persoon anders ervaren worden.

Orange review: de mening van CallMePower

Orange: Een grote telecom provider die niet 100 % perfect is, maar over het algemeen erg goed beoordeeld wordt.

orange review
 • Orange biedt een grote verscheidenheid aan abonnementen aan, zo kun je altijd wel een abonnement vinden dat bij je past.
 • Orange probeert een zo goed mogelijke dienstverlening aan te bieden en problemen zo snel mogelijk op te lossen.
 • De Orange Flybox biedt een goede uitkomst voor huishoudens zonder vaste internet mogelijkheden.
 • Het is bij Orange TV niet mogelijk om programma's terug te kijken.
 • Over Orange blijven er een groot aantal klachten binnenkomen bij de Ombudsdienst.

Sluit nu telefonisch het Orange Love pack af!

Sluit gemakkelijk, snel en telefonisch het Orange Love pack af! Indien nodig helpen we je om je abonnement bij je huidige provider op te zeggen.

Sluit nu telefonisch het Orange Love pack af!

Laat ons je terugbellen voor hulp bij het afsluiten van het Orange Love pack!

Klant bij Orange worden

Als je overtuigd bent van deze telecom provider en graag bij Orange klant wilt worden, kun je op een drietal manieren een abonnement afsluiten. De eenvoudigste manier is om te bellen naar: 02 588 71 43. Onze telecom experts helpen je aan een Orange abonnement, regelen de overstap en zeggen je oude telecom abonnement voor je op.

Het is echter ook mogelijk om bij een Orange winkel langs te gaan en samen met een medewerker het abonnement af te sluiten. Wil je liever zelf het abonnement afsluiten? Dat kan via de Orange website. Bestel het abonnement of pack van je keuze en doorloop het bestelproces.

Ontdek alle Orange abonnementen  Orange internet
 Orange TV
 Orange gsm
 Meer informatie over en hulp bij een Orange abonnement afsluiten? Bel naar: 02 588 71 43.