gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

Bel ons voor gratis energieadvies en start met besparen!

gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

We bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel ons op werkdagen tussen 8 en 18 uur.

Groepsaankoop gas & elektriciteit - Hoe kan ik besparen met groepsaankopen voor energie?

Groepsaankopen van energie voor gas, elektriciteit, stookolie, maar ook voor groene energie, zonnepanelen en dakisolatie raken meer en meer in trek bij zowel de particuliere als professionele energieverbruiker. Ze worden georganiseerd door onder meer de lokale overheden, zoals provincies, gemeentebesturen en ook door privé groepsinitiatieven. Het idee achter een groepsaankoop is hoe groter de groep, hoe groter de besparing zal zijn. Betekent dat ook dat ik echt kan gaan besparen met een groepsaankoop voor energie?

Groepsaankoop energie CallMePower samen sterker

Groepsaankoop voor energie: samen sterker!

Ben je op zoek naar de goedkoopste aanbieding voor je energie en wil je ook een lagere energiefactuur? Bij een groepsaankoop voor energie van elektriciteit en/of aardgas verenigt men een groot aantal consumenten om op basis van een groot volume bij de energieleveranciers een korting af te dingen en de consument een voordelige prijs aan te bieden voor zijn gas en elektriciteit. de filosofie hierachter is dat je samen sterker staat!

1. Hoe verloopt een groepsaankoop?

 1. Voorinschrijving:
  Je schrijft je in bij een aanbieder of organisator van een groepsaankoop door een aantal energie gerelateerde gegevens mee te delen, zoals het energietype, jaarlijks verbruik, gezinsgrootte en woonplaats, etc. Uiteraard is inschrijven geheel vrijblijvend.
 2. Veiling:
  De organisator legt vervolgens de groepsvraag voor aan een aantal leveranciers die elk hun voordeligste bod doen. Niet iedere aanbieder zal besluiten mee te doen.
 3. Aanbod:
  Waarna het beste prijsaanbod wordt voorgesteld aan de gezinnen of bedrijven die zich hebben ingeschreven. Je kunt direct zien hoeveel je gaat besparen.
 4. Start contract:
  Wie ingeschreven is staat voor de keuze om in te gaan op het aanbod of niet. Jij beslist uiteraard zelf of je het aanbod accepteert of niet. Aanvaard je het aanbod? Dan hoef je verder niets te doen, want de overstap wordt van A tot Z voor je gergeld. Vanaf nu kun je beginnen met besparen!

2. Energieleveranciers vergelijken en groepsaankopen in België

De Belgische consument is zich inmiddels steeds meer bewust van het prijsverschil tussen de verschillende leveranciers van gas en elektriciteit. Echter is men vaak is niet voldoende op de hoogte van de mogelijkheid om prijzen online te vergelijken en om van energieleverancier te veranderen. Heel wat Belgische steden dragen hun steentje bij tot deze sensibilisering van de energieverbruiker en organiseren groepsaankopen voor hun inwoners.

Omdat Callmepower ook vindt dat iedereen recht heeft op een eerlijke energieprijs en een lagere energiefactuur, organiseren wij regelmatig groepsaankopen voor elektriciteit en aardgas. Momenteel is er geen inschrijving geopend voor een groepsaankoop voor energie.

Er zijn bijgevolg tal van mogelijkheden om alsnog flink te besparen op jouw energierekening.

besparen-elektriciteit-groepsaankoop-economiser-electricite

3. Groepsaankoop: dé ultieme tips & tricks

Sta je op het punt om je in te schrijven voor een groepsaankoop van elektriciteit & gas en weet je niet of je wel zal mee moeten doen? De volgende tips helpen je het maximale uit een groepsaankoop te halen:

 • Groepsaankopen worden geveild op basis van het verbruik van een gemiddeld gezin, wat niet noodzakelijk beantwoordt aan jouw persoonlijke situatie
 • De meeste groepsaankopen onderhandelen over een vast tarief voor elektriciteit en een variabel tarief voor gas.
 • Indien je intekent, ontvang je een aanbod met een berekening van de te verwachten besparing. Vaak wordt het tarief van marktleider Engie Electrabel als referentie gebruikt, en niet noodzakelijk van de goedkoopste energieaanbieder.
 • Bij groepsaankopen komen de tarieven van de leveranciers aardig onder druk te staan. Een goede zaak voor de consument maar een grote inspanning voor de leverancier. Om als goedkoopste aanbieder uit de bus te komen, moeten de leveranciers vaak tegen of onder hun marge verkopen. Logisch gevolg is dat zij dit verlies daarna moeten goedmaken en dat je bij een verlenging een hoger tarief zou kunnen betalen dan de marktprijs.

Ik wil het meeste uit mijn groepsaankoop halen Vergelijk regelmatig of je een eerlijke prijs voor je elektriciteit en/of gas betaalt. Het is tevens raadzaam om je elk jaar opnieuw in te schrijven voor een groepsaankoop. Het kan geen kwaad, want je bent immers nooit verplicht om te tekenen voor het contract.

4. Hoe te blijven besparen op jouw energierekening

vergelijker tarieven elektriciteit gas van energieleveranciers vergelijk de energieprijzen CallMePower

Niet alle Belgische energiemaatschappijen doen mee aan groepsaankopen. Het zou dus best kunnen dat je bij een andere energieleverancier betere voorwaarden vindt voor jouw specifieke enrgieverbruik.
De vergelijkingstool van CallMePower helpt je hierbij door op een snelle en vlotte manier de verschillende energieleveranciers te vergelijken op basis van jouw persoonlijk verbruiksprofiel en woonplaats.

Mocht je je hebben ingeschreven bij een groepsaankoop, maar past het bod van de winnende aanbieder niet bij jou? Dan kun je altijd nog de online vergelijker raadplegen om te checken wat voor jou het goedkoopst is. Onze vergelijker kijkt namelijk ook naar andere aspecten dan alleen de prijs!

Bel voor een lagere energiefactuur

Ons bellen kan natuurlijk ook, op het gratis telefoonnummer:
☎ 02 588 92 38 op werkdagen van 8 tot 18 uur.