Je abonnement opzeggen, verhuizen, wijzigen of een nieuw abonnement afsluiten?

Bel CallMePower! Onze experts helpen je graag met je vraag. (gratis dienst)

Je abonnement opzeggen, verhuizen, wijzigen of een nieuw abonnement afsluiten?

Laat ons je terugbellen! Onze experts helpen je graag met je vraag. (gratis dienst)

Begrijp en vergelijk de Belgische telecommarkt

Geactualiseerd op
minuten lezen

In onze telecomgids leggen wij de verschillende procedures uit, zorgen we ervoor dat jij de verschillende onderdelen van de Belgische telecommarkt kunt begrijpen en vergelijken alle telecom providers met elkaar. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de Belgische telecommarkt én kun jij het perfecte telecom abonnement voor jou afsluiten.

Telecom providers vergelijken

Om er zeker van te zijn dat je een abonnement afsluit die bij je wensen en behoeften past, is het belangrijk om de abonnementen te vergelijken. Bij CallMePower willen wij jou daar graag mee helpen. Wij vergelijken alle telecom providers en abonnementen voor jou.

Je vindt bij CallMePower onder andere vergelijkingen:

Kom je er met deze vergelijking nog niet uit of heb je twijfels? Bel dan naar CallMePower! Onze telecom experts helpen jou graag gratis en vrijblijvend met het vergelijken van telecom providers en van alle abonnementen. Indien gewenst helpen ze je ook met het afsluiten van een nieuw abonnement en zeggen ze, indien nodig, je oude abonnement voor je op.

Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet-, tv- of telefoonabonnement voor jou?

Krijg gratis advies de onze telecom experts van CallMePower en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet-, tv- of telefoonabonnement voor jou?

Laat CallMePower jou terugbellen, krijg gratis advies van onze telecom experts en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Waarom telecom vergelijken met CallMePower?

Gemakkelijk
Telecom providers en hun aanbod vergelijken is niet het leukste en eenvoudigste om te doen. Daarom doet CallMePower dit voor jou!
Besparen op je telecomfactuur
Besparen op je telecomfactuur is vaak heel gemakkelijk! CallMePower zoekt het abonnement dat het beste bij je wensen en behoeften past!
Bespaar tijd
Telecom vergelijken en een abonnement kiezen kan veel tijd in beslag nemen. Met CallMePower kun je gratis in slechts 10 minuten alles vergelijken en overstappen!

De Belgische telecommarkt en zijn procedures begrijpen

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om alles te begrijpen dat verband houdt tot internet, mobiele telefonie en TV. Weet jij hoe het overstappen naar een andere telecom provider in zijn werk gaat of wat je moet doen bij internet problemen? In onze gids behandelen wij alle procedures op de telecommarkt.

Wat is een speedtest?

Met een speedtest kun je meten wat op dat moment de daadwerkelijke internetnselheid is op het toestel waarop je de speedtest uitvoert. De speedtest geeft aan wat de downloadsnelheid, de upload snelheid, de reactietijd en de jitter is.

Speedtest

Hoe kun je veranderen van telecom provider?

Je kunt veranderen van telecom provider door gebruik te maken van de gratis diensten van CallMePower. Bel hiervoor naar: 02 588 71 43. Ook kun je overstappen naar een andere telecom provider door gebruik te maken van Easy Switch of door een nieuw gsm abonnement af te sluiten en aan te geven dat je jouw huidige nummer wilt behouden.

Veranderen van provider Easy Switch

Wat is fiber?

Fiber is de nieuwste technologie op het gebied van internet aansluitingen en maakt gebruik van lichtpulsen om de internet signalen te verzenden. Hierdoor kunnen veelhogere en stabielere internetsnelheden gehaald worden. Momenteel zijn de netwerk operatoren in België druk bezig met de uitrol van hun glasvezelnetwerk.

Fiber Internet aansluitingen

Wat is 4G?

4G is de vierde generatie mobiel internet dat het mogelijk maakt om te bellen, SMS'en, data te versturen op hoge kwaliteit video's te versturen en content te streamen. Vrijwel overal in België is het mogelijk om van 4G gebruik te maken.

4G Mobiel internet

Wat is 5G?

5G is de vijfde generatie mobiel internet dat, net als 4G, de mogelijkheid biedt om te bellen, SMS'en, data te versturen op hoge kwaliteit video's te versturen en content te streamen. De internetsnelheid is echter een stuk sneller en stabieler. Momenteel zijn de netwerk operatoren in België druk bezig met de uitrol van hun 5G netwerk.

5G Mobiel internet

Wat is 6G?

6G is de zesde generatie mobiel internet dat, net als 6G, de mogelijkheid biedt om te bellen, SMS'en, data te versturen op hoge kwaliteit video's te versturen en content te streamen. De internetsnelheid is echter een stuk sneller en stabieler. Momenteel zijn instanties en merken wereldwijd druk bezig met de ontwikkeling van 6G en de benodigde technologieën om van 6G gebruik te kunnen maken.

6G Mobiel internet

Wat is het sociaal tarief?

Het sociaal tarief is een korting die je kunt krijgen op je telecom abonnement als je tot één van de doelgroepen behoort én je aan alle voorwaarden van die doelgroep voldoet. Als dit het geval is, kun je via je telecom provider het sociaal tarief aanvragen en een korting tot € 11,50 per maand op je telecom factuur ontvangen.

Sociaal tarief

Wat is wifi?

Dankzij wifi kun je thuis een draadloos internet netwerk opzetten. wifi maakt gebruik van radiogolven, waardoor jij niet met de router verbonden hoeft te zijn om verbonden te zijn met internet.

wifi

Wat is een wifi booster?

Een wifi booster is één van de manieren waarmee je internetproblemen kunt oplossen. Als je internetverbinding in je gehele woning niet sterk genoeg is, kun je met behulp van een wifi versterker de verbinding uitbereiden. Hierdoor zul je in een groter gebied in je woning een internet verbinding hebben, al zal de verbinding wel minder zijn.

Het gebruiken van een wifi booster is maar één van de manieren waarop je internetproblemen kunt verhelpen. Andere manieren zijn bijvoorbeeld het afsluiten van een internet abonnement met meer surfvolume of het afsluiten van een internet abonnement met waarbij er in theorie al een hogere internetsnelheid bij jou in huis gehaald kan worden.

wifi booster Internet problemen oplossen

Wat is een hotspot?

Een hotspot wordt in de volksmond gebruikt om het lokale wifi-netwerk dat iemand met zijn eigen mobiele telefoon opzet te definiëren. De persoon die de hotspot activeert, verandert zijn gsm hierdoor naar een soort router waardoor anderen met de hotspot kunnen verbinden en kunnen surfen op internet.

Hotspot

Wat is roaming?

Wanneer je in het buitenland belt, SMSt of surft op het interland, maak je gebruik van roaming. In de Europese Unie kun je van roaming gebruik maken alsof je je in Belië bevindt. Buiten de Europese Unie dien je echter te betalen voor dat wat je verbruikt.

Als jij je in België bevindt, maar de persoon naar wie je belt of SMSt bevindt zich in het buitenland, dan gelden niet de roamingtarieven, maar de tarieven voor internationaal bellen. Ook hierbij geldt dat de tarieven afhankelijk zijn van het land waar je naartoe belt of SMSt.

Roaming Internationaal bellen

Wat is VOD?

VOD is een manier van TV kijken waarbij je een film, serie of programma aanvraagt om te kijken. Er zijn verschillende soorten Video On Demand, zoals het afsluiten van een abonnement bij een streamingdienst, Pay per View en gratis programma's kunnen streamen. Het aanbod van VOD in België verschilt echter.

VOD

Wat is een VPN?

EEn VPN is een virtueel privé netwerk waar je gebruik van kan maken als je een abonnement bij een VPN provider afsluit. Door van een VPN gebruik te maken, kun je een stuk veiliger en anoniemer surfen op het internet, zijn je persoonlijke gegevens beter beschermd en kun je eenvoudig het aanbod van bijvoorbeeld in Netflix in Amerika bekijken.

VPN

Wat is een 4G dongle?

Een 4G dongle stelt je in staat om op een toestel dat geen simkaart bevat, zoals een computer, te kunnen surfen op internet zonder dat je met wifi verbonden bent.

4G dongle

Wat is streaming?

Streaming is een manier van online naar content kijken of luisteren zonder dat je het gehele bestand hoeft te downloaden op je toestel. Je kunt veel verschillende dingen streamen, denk aan series en films, muziek, concerten, sportwedstrijden en e-Sports.

Streaming

Wat is Chromecast?

Met een Chromecast, dat een klein media-apparaatje is van Google, kun je films en series van je mobiele telefoon, tablet of computer naar je TV sturen. Je kunt hierdoor ook zonder TV decoder TV kijken.

Chromecast

Wat is IPTV?

IPTV, dat staat voor Internet Protocol televisie, stelt je in staat om via de internetverbinding bij jou thuis TV te kijken.

IPTV

Wat is MiFi?

MiFi lijkt erg op wifi. Met een MiFi router kun je overal en altijd een internet netwerk opzetten. Zo hoef je nooit zonder internet te zitten.

MiFi Internet op vakantie

Wat is MMS?

MMS is de opvolger van SMS dat echter veel minder gebruikt wordt en door verschillende telecom providers ook niet meer aangeboden wordt. Ten opzichte van de SMS biedt de MMS de mogelijkheid om naast tekst ook foto's, geluidsfragmenten en korte video´s te versturen. Bovendin kan er meer tekst verstuurd worden dan bij een SMS.

MMS

Wat is bluetooth?

Bluetooth is een technolgie die het mogelijk maakt voor toestellen om gegevens met elkaar uit te wisselen. Zo kun je middels bluetooth bijvoorbeeld je draadloze oortjes met je mobiele telefoon verbinden voor het luisteren van muziek of het voeren van een telefoongesprek.

Bluetooth

Wat is NFC?

NFC is een technologie vergelijkbaar met bluetooth, al kun je bij NFC slechts data tussen toestellen uitwisselen met een maximale afstand van centimeters. NFC kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het openen van deuren of het betalen met je telefoon of smartwatch bij pinapparaten.

NFC

Wat is een simkaart?

Een simkaart is een kaart die je in je gsm, tablet of 4G dongle stopt voor toegang tot een netwerk. Dankzij de simkaart is het moelijk om te bellen of gebeld te worden, SMS'en te versturen of ontvangen en om van mobiel internet gebruik te maken.

Simkaart

Wat is een eSIM?

Een eSIM is een Digitale simkaart die je dient in te laden op je mobiele telefoon, tablet of computer om verbinding te maken met het netwerk van je provider en gebruik te kunnen maken van internet, belminuten en / of SMS'en.

eSIM

Hoe achterhaal je jouw puk code?

Je dient binnen negen keer je puk code juist in te vullen. Lukt dit niet, dan zal je simkaart geblokkeerd worden en moet je een nieuwe simkaart aanvragen of kopen bij je provider. Je kunt je puk code terugvinden op de kaart waarin je simkaart zat toen je hem ontvangen hebt. Het is ook mogelijk om bij je telecom provider je puk code op te vragen.

Puk code

Hoe kun je jouw gsm traceren?

Als je jouw gsm kwijt bent, kun je deze op verschillende manieren weer lokaliseren. Zo kun je jouw Android gsm terugvinden met behulp van "Vind mijn apparaat" van Google, kun je jouw iPhone traceren via iCloud en kun je een Samsung toestel lokaliseren met "Zoek mijn mobiel".

Gsm traceren

Wat is een MVNO?

Een MVNO is een virtuele telecom provider waarbij je een telecom abonnement kunt afsluiten, maar die toegang tot het netwerk van een Mobile Netwerk operator moet huren. Een Mobile Virtual Network operator beschikt zelf dus niet over een gsm abonnement.

MVNO Belgische telecom providers

Wat is VoIP?

VoIP is een manier van bellen waarbij je gebruik maakt van een internetverbinding, je belt dus via het internet. Je belt hierbij niet naar telefoonnummers, maar naar IP-adressen.

VoIP

Wat zijn TV rechten?

TV rechten, of uitzendrechten, geven welke zender het recht heeft om een bepaalde sportwedstrijd of competitie uit te zenden. Dit kan per sport en per toernooi en zelfs per wedstrijd verschillen.

TV rechten Rode Duivels kijken WK voetbal kijken Jupiler Pro League kijken Formule 1 kijken

Een abonnement afsluiten, wijzigen, verhuizen of opzeggen?

Bel CallMePower! Wij helpen jou gratis met het afsluiten, verhuizen of opzeggen van je telecom abonnementen!

Een abonnement afsluiten, wijzigen, verhuizen of opzeggen?

Laat CallMePower je terugbellen! Wij helpen jou gratis met het afsluiten, verhuizen of opzeggen van je telecom abonnementen.

Contacteer ons

voor gratis hulp en advies!

Wij helpen jou gratis

Contacteer onze telecom experts voor gratis advies en hulp bij je telecom vragen,
het vergelijken van telecom abonnementen en het veranderen van provider.

Laat onze telecom experts jou gratis terugbellen voor gratis advies en hulp bij je telecom
vragen, het vergelijken van telecom abonnementen en het veranderen van provider.