Vragen over telecom of je abonnement?

Bel CallMePower voor antwoorden op al je vragen omtrent telecom (gratis dienst).

Vragen over telecom?

voor antwoorden op al je vragen omtrent telecom (gratis dienst).

Wat is MMS en hoe kun je MMS berichten inschakelen?

Geactualiseerd op
minuten lezen
MMS

Naast bellen en surfen op internet, kun je met je mobiele telefoon ook SMS'en versturen en, bij sommige telecom providers, MMS'en versturen. Wat een MMS is, hoe je MMS kunt inschakelen, kunt verzenden en kunt uitschakelen, helpen wij jou in deze gids begrijpen.

Wat is MMS?

MMS is een functie op mobiele telefonie die het mogelijk maakt om berichten te versturen van je smartphone naar een andere smartphone. Naast tekstberichten versturen, is het bij het versturen van een MMS ook mogelijk om geluidsfragmenten, foto's en korte video's toe te voegen.

MMS is de opvolger van SMS die rond de eeuwwisseling door steeds meer telecom providers in België ondersteund werd. Door de komst van sociale media applicaties - zoals WhatsApp, Snapchat en Facebook Messenger - is het verbruik van MMS steeds verder afgenomen en zijn de laatste jaren steeds meer telecom providers gestopt met het ondersteunen van MMS.

Betekenis MMS MMS is de afkorting van Multimedia Messaging Service.

Wat is het verschil tussen SMS en MMS?

Hoewel MMS en SMS veel op elkaar lijken, is het niet hetzelfde. MMS is de opvolger van SMS en biedt daardoor nog meer dan SMS. Met een SMS kun je enkel tekst versturen, waar je bij een MMS ook foto's, geluidsfragmenten en korte video's kunt versturen. Daarnaast mag een SMS maximaal 160 karakters bevatten, dit kunnen er bij MMS veel meer zijn.

Door de komst van verschillende applicaties waar men eenvoudig en tegen lagere kosten berichten, foto's, geluidsfragmenten en video's kan versturen, wordt de MMS echter heel weinig gebruikt. Daardoor hebben veel telecom providers er voor gekozen om enkel SMS, dus de voorganger die door MMS vervangen moest worden, te ondersteunen.

Bij zowel het versturen van een MMS als SMS dien je te betalen per verstuurde MMS / SMS. Als je een applicatie gebruikt in plaats van MMS, zul je deze kosten niet maken. Al is het in dit geval wel mogelijk dat je kosten voor het verbruik van mobiele data maakt. Je kunt dit verminderen of voorkomen door het afsluiten van een passend gsm abonnement. Bel voor gratis telecom providers vergelijken CallMePower.

Advertentie - CallMePower

Hoe kun je MMS berichten inschakelen?

Je kunt enkel MMS berichten versturen als je toestel MMS'en ondersteunt én - als dit het geval is - MMS ingeschakeld is op je toestel. Daarnaast moet je telecom provider ook MMS ondersteunen. Als dit niet het geval is, kun je al helemaal geen MMS berichten versturen.

De telecom providers die het versturen van MMS berichten ondersteunen, zijn:

Hulp nodig met een gsm abonnement kiezen?

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle gsm abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

Hulp nodig met een gsm abonnement kiezen?

Laat CallMePower jou terugbellen om gratis een vergelijking van alle gsm abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

MMS berichten inschakelen op Android

MMS inschakelen op een telefoon met Android doe je in de instellingen van je telefoon.

 1. Ga naar de instellingen.
 2. Ga naar "Verbindingen".
 3. Ga naar "Mobiele netwerken".
 4. Ga naar "Namen toegangspunten".
 5. Ga naar "Toevoegen".
 6. Vul de algemene MMS instellingen in.

MMS berichten inschakelen op iPhone

MMS inschakelen op een iPhone doe je in de instellingen van je telefoon.

 1. Ga naar de instellingen.
 2. Ga naar "Mobiel netwerk".
 3. Ga naar "Mobieledatanetwerk".
 4. Als de optie "Mobieledatanetwerk" niet mogelijk is, dien je de smartphone op je laptop aan te sluiten en via iTunes de "Carrier Settings" installeren.
 5. Vul de algemene MMS instellingen in.
 6. Ga terug naar de instellingen.
 7. Ga naar "Berichten".
 8. Schakel "MMS-berichten" in.

Hoe kun je MMS berichten openen?

Als je met je toestel en bij jou telecom provider MMS berichten openen kunt, zul je deze te zien krijgen zoals de verstuurder hem verzonden heeft. Als jij echter op je toestel geen MMS berichten openen kunt, zul je een SMS ontvangen met een berichtje dat je een MMS ontvangen hebt.

De SMS die je van je telecom provider ontvangt, bevat ook een link waardoor je het MMS bericht online kunt bekijken. Je zult in dit geval moeten inloggen bij die website, waarna je de MMS te zien krijgt. Houd er hierbij rekening mee dat je op korte termijn de MMS bekijkt, aangezien de telecom providers het MMS bericht maar een aantal dagen bewaart.

Wat zijn de kosten voor een MMS versturen?

Je dient te betalen om MMS berichten te versturen. Het versturen van MMS berichten is namelijk bij vrijwel geen enkele telecom provider inbegrepen in het gsm abonnement. In onderstaande tabel kun je van de telecom providers die MMS ondersteunen vinden wat de prijzen zijn voor het versturen van een MMS bericht bij een gsm abonnement en bij een herlaadkaart.

Kosten MMS bericht versturen
Telecom provider MMS versturen bij een gsm abonnement MMS versturen bij een prepaid kaart
BASE € 0,10 € 0,25
hey telecom Inbegrepen in je abonnement
Orange € 0,24 € 0,24 (Tempo Giga)
€ 0,10 (Tempo Easy)
Proximus € 0,50 € 0,50
Scarlet € 0,07
Telenet € 0,07 € 0,07
Youfone € 0,50

* Prijzen in juli 2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Bovenstaande tarieven gelden wanneer een MMS verstuurd wordt als jij je in België of in een ander land van de Europese Unie bevindt en de persoon naar wie je het MMS bericht zich ook in België of in een land van de Europese Unie bevindt. Is dit niet het geval, dan betaal je de roaming tarieven voor een MMS versturen. Deze kosten kunnen (flink) hoger zijn dan in de Europese Unie.

Hulp nodig met een gsm abonnement kiezen?

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle gsm abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

Hulp nodig met een gsm abonnement kiezen?

Laat CallMePower jou terugbellen om gratis een vergelijking van alle gsm abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

Hoe kun je MMS uitschakelen?

Wil je het risico niet lopen dat je extra kosten maakt door het per ongeluk versturen van MMS berichten - bijvoorbeeld doordat sommige toestellen te lange SMS berichten standaard als MMS verstuurt - dan kun je MMS uitschakelen.

Je kunt MMS uitschakelen via je smartphone, maar het is bij sommige telecom providers ook mogelijk om MMS helemaal uit te laten zetten via de klantendienst. Het is in dit geval aan te raden om met de klantendienst van je telecom provider contact op te nemen.

MMS berichten uitschakelen op Android

Je kunt MMS uitschakelen via de instellingen van je Android telefoon.

 1. Ga naar de instellingen.
 2. Ga naar "Verbindingen".
 3. Ga naar "Mobiele netwerken".
 4. Ga naar "Namen toegangspunten".
 5. Ga naar "Toevoegen".
 6. Haal de huidige MMS instellingen weg en laat deze velden leeg.

MMS berichten uitschakelen op iPhone

Je kunt MMS uitschakelen via de instellingen van je iPhone.

 1. Ga naar de instellingen.
 2. Ga naar "Berichten".
 3. Schakel de optie "MMS-berichten" uit.

Veelgestelde vragen over MMS

Wat is een MMS?

MMS is een functie op mobiele telefonie die het mogelijk maakt om berichten te versturen van je smartphone naar een andere smartphone. Naast tekstberichten versturen is het bij het versturen van een MMS ook mogelijk om geluidsfragmenten, foto's en korte video's toe te voegen aan je MMS berichten.

Wat betekent MMS?

MMS staat voor Multimedia Messaging Service.

Wat is het verschil tussen SMS en MMS?

Met een SMS kun je enkel tekst versturen, waar je bij een MMS ook foto's, geluidsfragmenten en korte video's kunt versturen. Daarnaast mag een SMS maximaal 160 karakters bevatten, dit kunnen er bij MMS veel meer zijn.

Hoe kun je MMS berichten inschakelen?

MMS inschakelen doe je in de instellingen van je telefoon. Bij een Android telefoon ga je naar "Verbindingen", "Mobiele netwerken", "Namen toegangspunten" en "Toevoegen", waarna je de algemene MMS instellingen invult. Bij een iPhone ga je naar "Mobiel netwerk" en "Mobieledatanetwerk". Als deze optie niet mogelijk is, dan zul je "Carrier Settings" via iTunes moeten installeren op je gsm.

Wat kost het versturen van een MMS?

De kosten voor MMS berichten versturen verschillen per telecom provider. Er zijn in België zeven telecom provider die momenteel nog het versturen en ontvangen van MMS ondersteunen. Deze providers zijn: BASE, hey telecom Orange, Proximus, Scarlet, Telenet en Youfone.

Hulp nodig met een gsm abonnement kiezen?

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle gsm abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

Hulp nodig met een gsm abonnement kiezen?

Laat CallMePower jou terugbellen om gratis een vergelijking van alle gsm abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

Hoe open je MMS berichten?

Als jij op je toestel geen MMS kunt openen, je een SMS ontvangen met een berichtje dat je een MMS bericht ontvangen hebt. De SMS die je van je telecom provider bevat ook een link waardoor je de MMS online kunt bekijken. Je zult in dit geval moeten inloggen bij die website, waarna je het MMS bericht te zien krijgt. Houd er hierbij rekening mee dat je op korte termijn de MMS bekijkt, aangezien de telecom providers het MMS bericht maar een aantal dagen bewaart.

Hoe kun je MMS berichten uitschakelen?

Op je Android telefoon kun je MMS uitschakelen door de MMS instellingen in het toegangspunt leeg te laten. Op een iPhone kun je via de berichtinstellingen ("Instellingen", "Berichten") de optie "MMS-berichten" uitschakelen.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 42 stemmen vond de informatie nuttig.

Contacteer ons

voor gratis hulp en advies!

Heb je vragen, problemen of wil je hulp met vergelijken?

Bel CallMePower voor hulp bij al je vragen en problemen en om
een vergelijing van alle abonnementen uit te voeren. (gratis dienst)

Advertentie - CallMePower 

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij al je vragen en problemen
en om een vergelijing van alle abonnementen uit te voeren. (gratis dienst)

Advertentie - CallMePower