Los je langzame internet nu op!

Vergelijk met de telecom experts van CallMePower alle internet abonnementen en sluit een abonnement met sneller internet af!

Los je langzame internet nu op!

Laat CallMePower je terugbellen, vergelijk alle internet abonnementen en sluit een abonnement met sneller internet af!

Wat is een WiFi booster? Vind de beste WiFi versterker!

wifi booster

Ervaar je problemen met je internetverbinding in je woning, bijvoorbeeld dat je in bepaalde ruimtes geen of erg slecht internet hebt? Dan kan een WiFi booster wellicht een uitkomst bieden. Een WiFi versterker zorgt er namelijk voor dat je internet verbinding - zoals de naam al zegt - versterkt wordt voor een betere internetervaring.


Wat is een WiFi booster?

Een WiFi booster - of zoals ze in de praktijk ook vaak worden genoemd, een WiFi versterker of WiFi repeater - is een apparaat dat verbonden is met je router en het WiFi-signaal dat de router uitzendt versterkt of herhaalt. Of het WiFi-signaal versterkt of herhaalt wordt, is afhankelijk van het type apparaat dat je hebt:

 • Een WiFi booster en een WiFi versterker versterken het signaal vanuit de router.
 • Een WiFi repeater herhaalt het signaal vanuit de router.

Buiten dit verschil, zijn de toestellen vrijwel hetzelfde en kunnen ze allemaal gebruikt worden om het WiFi-bereik te vergroten in je woning. Hierdoor kun je ook in ruimtes waar het WiFi-signaal slecht of niet aanwezig is, genieten van een draadloze internet verbinding.

Los je langzame internet meteen op!

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle internet abonnementen en sluit meteen een abonnement met sneller internet bij jou thuis af!

Los je langzame internet meteen op!

Laat CallMePower je terugbellenvoor een gratis vergelijking van alle internet abonnementen en sluit meteen een abonnement met sneller internet bij jou thuis af!

Waarin verschilt een WiFi versterker voor buiten?

Heb je niet in huis maar juist in je tuin een mindere WiFi-verbinding? Dan kun je een speciale WiFi versterker voor buiten aanschaffen. Deze WiFi versterkers werken hetzelfde als een normale WiFi booster. Het verschil is echter dat ze een speciale behuizing hebben, waardoor het bestand is tegen de weersinvloeden (zoals regen en kou).

Je kunt kiezen voor een draadloze WiFi versterker die je in een stopcontact steekt, bijvoorbeeld in een tuinhuisje of bij een veranda, maar je kunt ook voor een bekabelde versterker voor WiFi kiezen die je op de muur of aan een paal monteert.

Hoe werkt een WiFi versterker?

Wanneer je gebruik maakt van draadloze WiFi, dan is het belangrijk om te begrijpen dat je router het WiFi-signaal maar ongeveer tien tot vijftien meter kan uitzenden. Buiten dit bereik kun je dus internet problemen ervaren. Door het plaatsen van een WiFi booster kun je dit WiFi-bereik uitbreiden.

Een WiFi versterker doet dit door het WiFi-signaal op te vangen en vervolgens een nieuw WiFi-signaal te versturen. Het gevolg hiervan is dat je bij de netwerkoverzichten in je toestel een extra apparaat zult zien.

Hoewel een WiFi-versterker je internet ervaring thuis kan verbeteren, betekent het gebruiken van een WiFi booster niet dat je WiFi ook daadwerkelijk beter is. De WiFi repeater zorgt er enkel voor dat het WiFi-bereik in je woning groter is, niet sneller. In theorie zal de internetsnelheid zelfs lager liggen doordat een gemiddelde WiFi versterker er niet voor is gemaakt om tegelijkertijd signalen te ontvangen en te verzenden. Wil je dus sneller internet, dan zul je moeten overstappen naar een ander abonnement.

Hoe een WiFi booster precies werkt, is afhankelijk van het soort WiFi booster: kies je voor een draadloze WiFi booster of een bekabelde WiFi booster?

Los je langzame internet meteen op!

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle internet abonnementen en sluit meteen een abonnement met sneller internet bij jou thuis af!

Los je langzame internet meteen op!

Laat CallMePower je terugbellenvoor een gratis vergelijking van alle internet abonnementen en sluit meteen een abonnement met sneller internet bij jou thuis af!

Draadloze booster voor WiFi: een WiFi versterker via het stopcontact

Bij een draadloze WiFi versterker heb je niet te maken met extra bekabeling. Je steekt deze WiFi repeater simpelweg in een stopcontact, waarbij de WiFi booster het elektriciteitsnetwerk in je woning gebruikt om het WiFi-signaal te versterken.

Een draadloze WiFi booster installeren is erg eenvoudig. Je hebt echter wel een stopcontact in de buurt van je modem nodig voor het gebruik van deze WiFi booster. Tevens ben je voor de sterkte van het WiFi-signaal afhankelijk van je elektriciteitsnetwerk.

Bekabelde versterker voor WiFi

Een andere methode voor het versterken van je WiFi is door een bekabelde WiFi booster te gebruiken. Hierbij wordt de WiFi versterker met een internetkabel aan je router verbonden, waarna de WiFi repeater een nieuw WiFi-signaal verstuurt.

Een bekabelde WiFi versterker installeren is lastiger, je zult hiervoor namelijk eerst één of meerdere ethernetkabels aan moeten leggen. Het WiFi-signaal is daarna echter wel stabieler.

Wat is de beste WiFi versterker?

Er zijn een grote hoeveelheid WiFi repeaters te verkrijgen. Het is daarom terecht dat je jezelf afvraagt wat de beste WiFi versterker is. Helaas kunnen wij hier niet zo eenvoudig antwoord op geven, dit is namelijk van een aantal factoren afhankelijk.

Voordat we daar verder op ingaan, zul je zelf moeten bepalen of je een WiFi booster - of een WiFi versterker -, een WiFi repeater of mesh WiFi wilt. Mesh WiFi werkt nog anders dan een WiFi versterker en repeater. Hierbij zet je een soort WiFi-netwerk op in je eigen huis met meerdere WiFi repeaters die met elkaar samen werken.

Het voordeel van een mesh netwerk ten opzichte van een WiFi repeater of booster is dat bij het gebruik van meerdere WiFi repeaters het WiFi-signaal beter is. Je zult tevens een mesh router gebruiken, hierdoor hoef je je ook geen zorgen te maken dat de WiFi versterker niet (goed) samenwerkt met je router, wat bij WiFi versterkers wel het geval is. Een nadeel is dat dit een stuk prijziger is dan WiFi repeaters.

Alternatief voor een WiFi booster kopen Een WiFi booster kopen is niet altijd de beste oplossing voor je internet problemen, soms is het beter om over te stappen naar een nieuwe telecom provider. Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle internet abonnementen, advies en hulp bij het afsluiten van een nieuw abonnementen: 02 588 44 02.

Waar kun je een WiFi repeater kopen?

Een WiFi versterker kopen kun je op een groot aantal locaties, bijvoorbeeld bij elektronicawinkels als Coolblue en MediaMarkt. Daarnaast bieden verschillende telecom providers ook WiFi repeaters aan.

Zo kun je een Proximus WiFi booster of een WiFi versterker van Telenet huren als je bij één van deze twee telecom providers een internet abonnement hebt afgesloten. Hoe de procedure voor het huren van deze WiFi versterkers in zijn werk gaat, kun je bij de providers nagaan.

Meet je internetsnelheid! Voordat je een WiFi booster koopt, is het aan te raden om een speedtest te doen. Aan de hand van de speedtest kun je namelijk achterhalen of je een probleem met je internetsnelheid hebt of dat het benodigd is om sneller internet abonnement af te sluiten. Ook kan de speedtest je helpen bepalen in welke ruimtes de WiFi-verbinding ondermaats is.

Hoeveel kost een WiFi booster?

De prijs van een WiFi versterker is erg verschillend. Een WiFi booster kopen bij een elektronicawinkel kan al voor een paar tientjes. Hierbij zit er echter een groot verschil in de kwaliteit van de WiFi repeaters en loop je bovendien het risico dat de WiFi booster niet goed samenwerkt met je router.

Als je bij een telecom provider een WiFi booster huurt, dan betaal je de dit bij de meeste providers via je factuur. In dit geval is de prijs van een WiFi repeater vaak wel lager. Zo kost de Proximus WiFi booster € 2,99 per maand en de Telenet WiFi booster € 2 per maand.

Hoe WiFi repeater installeren?

Hoe je een WiFi booster installeren moet, is afhankelijk van het type WiFi repeater dat je hebt. Als je een draadloze WiFi versterker wilt installeren, dan is het in veel gevallen al voldoende om middels de WPS-knop op je router de WiFi booster aan je router te koppelen.

In andere gevallen is de WiFi versterker installeren ingewikkelder. Hoe de installatie in dit geval in zijn werk gaat, kun je het beste in de handleiding van je WiFi booster nakijken.

Ongeacht op welke manier je de WiFi repeater installeren moet, de plaatsing van de WiFi booster is erg belangrijk. De WiFi versterker moet dicht genoeg bij de router staan om het WiFi-signaal goed op te kunnen vangen, maar mag ook niet te ver staan van de ruimtes waar de WiFi-verbinding verbeterd moet worden.

Hoe kun je een WiFi booster resetten?

Net als voor de installatie van een WiFi versterker, werkt ook de WiFi booster resetten anders naargelang welke WiFi booster je gebruikt. Als je een WiFi booster reset wilt uitvoeren, dan kun je het beste in de handleiding van je WiFi versterker nagaan hoe dit in zijn werk gaat.

In sommige gevallen is het benodigd om je WiFi versterker naar fabrieksinstellingen terug te zetten. Wanneer je dit doet, zul je daarna helemaal opnieuw de WiFi booster moeten installeren.

Wil je veranderen van telecom provider?

Eén van de experts van CallMePower helpt je de beste deal op de markt te vinden op basis van je behoeften en jouw abonnementen bij je huidige provider beëindigen.

Wil je veranderen van telecom provider?

Laat CallMePower jou terugbellen! Eén van onze experts helpt jou de beste deal te vinden op basis van je behoeften en zegt je abonnementen bij je huidige provider op!

Hoe WiFi versterken zonder WiFi booster?

Het is niet altijd nodig om een WiFi booster aan te schaffen. Met onze tips voor het verbeteren van je WiFi kun je de WiFi versterker wellicht helemaal buiten wegen laten!

 • Ga na of je toestel met het juiste netwerk is verbonden.
 • Is de router juist geplaatst? De beste WiFi-verbinding krijg je wanneer de router op een centrale, open en hoge plek staat en er geen obstakels, zoals elektronische toestellen of een aquarium, binnen één meter staan.
 • Start je modem en je toestellen opnieuw op.
 • Controleer of je toestellen en modem volledig zijn ge-update.
 • Ga na of je al je surfvolume uit je abonnement al verbruikt hebt. In dit geval kan het zijn dat je telecom provider je internetsnelheid verlaagd heeft.
 • Controleer of je met een ethernetkabel beter internet hebt.
 • Wijzig op je modem het WiFi-kanaal naar een rustiger kanaal.
 • Vervang oude toestellen in je woning. Toestellen die ouder dan vijf jaar zijn, hebben zelf een mindere WiFi-verbinding en vertragen bovendien de algehele WiFi-snelheid in huis.
 • Stap over naar een andere telecom provider voor een internet abonnement met een hogere internetsnelheid.

Vergelijk internet abonnementen Wil je overstappen naar een nieuwe telecom provider? Dan is het belangrijk om eerst goed alle internet abonnementen te vergelijken. Bel daarna CallmePower op 02 588 71 43 voor gratis hulp bij het overstappen. Wij kunnen jou bovendien helpen met internet abonnementen vergelijken én zeggen je oude internet abonnement op.

Geactualiseerd op