U bent hier

Besparen op je energiefactuur? Laat je adviseren en teken in voor een voordelig energiecontract! Bel ons gratis:
Klik hier en bel gratis: ☎ 02 588 92 38

Besparen op je energiefactuur? Teken in voor een voordleig energiecontract:
we bellen je GRATIS terug tijdens onze openingsuren!

Klik hier om teruggebeld te worden!

Energieleveranciers vergelijken in België - Tarieven, contactgegevens, reviews en meer info

energieleveranciers vergelijken aanbieders elektriciteit gas België

De Belgische energiemarkt met een groot aantal leveranciers is constant in beweging en dat maakt energieleveranciers vergelijken in België vrij lastig. Zo is er deze en afgelopen maanden veel gaande in de Belgische energiesector. Recent is Energy People overgenomen door Mega, afgelopen lente verdween Belpower van het toneel, Eni werd ingelijfd door Eneco en in Wallonië veranderde de energieleverancier Klinkenberg van naam naar Zeno. Met een veelvoud aan tarieven maakt dat het vergelijken van energieleveranciers geen eenvoudige job. Je zult je ongetwijfeld afvragen hoe het exact zit met die energiemarkt en de leveranciers voor gas en elektriciteit. Het maken van een vergelijking van deze leveranciers kun je best aan ons overlaten, zodat jij vlot en met alle gemak in een paar muisklikken kunt zien welke aanbieder van elektriciteit en aardgas het best bij jou past.


Energieleveranciers vergelijken

Wil je gebruiken maken van aardgas of elektriciteit of beide? Dan zul je een energiecontract moeten sluiten met een energieleverancier. Elke energieleverancier biedt andere contracten aan, met andere prijzen en de voorwaarden verschillen ook. Energieleveranciers vergelijken is daarom belangrijk, door het uitgebreide aanbod, is het vergelijken van energieleveranciers, de prijzen en voorwaarden tijdrovend. We helpen jou om een juiste en voordelige keuze te maken. Je leest hier verder hoe je best energie kunt vergelijken.

Overzicht energieleveranciers in België

Hieronder vermelden wij de gehele lijst met een overzicht van de energieleveranciers voor huishoudelijke klanten en kmo's in België. In het menu aan de linkerkant kun je ook zoeken naar de andere actieve leveranciers in Vlaanderen als je op een PC of laptop surft. Je vindt daar algemene informatie over de energiemaatschappijen in België, tarieven, prijzen, contactinfo en meer zaken. Je kunt in de onderstaande tabel ook vergelijken hoe groen iedere energieleverancier presteert volgens Greenpeace voor het opwekken en de aankopen van stroom.

Energieleveranciers vergelijken in België
Energieleverancier Elektriciteit Aardgas Groen (Greenpeace) Regio
logo antargaz
vlaggetje vlaanderen wallonie
logo aspiravi energy
✓ (18/20)
vlaggetje vlaanderen
logo cociter
(20/20)  
vlaggetje wallonie
logo Vlaamse Energieleverancier
vlaggetje vlaanderen
logo ecopower
✓ (20/20)   
vlaggetje vlaanderen
logo elegant
(7/20) 
vlaggetje vlaanderen
logo engie electrabel
(6/20) 
vlaggetje vlaanderen
Eneco Energieleverancier Belgie
✓ (16/20) 
vlaggetje vlaanderen en wallonie
Logo van de leverancier Energie 2030
✓ (20/20) 
vlaggetje Belgie
logo essent
(5/20) 
vlaggetje vlaanderen en wallonie
logo lampiris
(7/20) 
vlaggetje belgie
Logo van de leverancier Luminus (Belgishe afdeling van Frans bedrijf EDF)
(2/20) 
vlaggetje Belgie
Logo du fournisseur Mega (Power Online S.A.)
✓ (17/20) 
vlaggetje Belgie
logo octa +
(8/20) 
vlaggetje Belgie
logo poweo
(7/20) 
vlaggetje Vlaanderen en Wallonie
logo trevion
✓ (20/20)
vlaggetje vlaanderen
logo wase wind
✓ (20/20)
vlaggetje vlaanderen
Logo van leverancier Watz
(7/20) 
vlaggetje Belgie
Logo Zeno
vlaggetje wallonie

De hierboven genoemde energieleveranciers leveren gas en / of elektriciteit aan huishoudelijke klanten (particulieren) in Vlaanderen, Wallonië en / of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ben je een zelfstandige of KMO? Dan kun je op deze website de energieleveranciers vergelijken.

Tegenwoordig bestaan er verschillende spelers zowel op de gasmarkt als op de elektriciteitsmarkt, waarvan ENGIE Electrabel het oudste en de bekendste is. Alle concurrenten van ENGIE Electrabel zijn gekwalificeerd als alternatieve leveranciers. Klanten die nooit van energieleverancier zijn veranderd, maken standaard deel uit van het klantenbestand van de historische leverancier Electrabel.

Tarieven energieleveranciers vergelijken

Bij CallMePower houden we van tarieven vergelijken. Het zit in onze DNA! Daarom vergelijken wij graag voor jou de energietarieven tussen de energieleveranciers in België.

elektriciteitstarieven energieleveranciers vergelijken weegschaal

We houden de meest populaire energietarieven en prijzen voor elektriciteit en aardgas van ENGIE Electrabel en die van een andere aanbieder tegen de lamp. Wij willen je van harte welkom heten bij de andere versus edities van CallMePower. Want, wie wordt de winnaar in iedere editie?:

  1. Wie is goedkoper: ENGIE Electrabel of Luminus?
  2. Wie is goedkoper: ENGIE Electrabel of Eneco?
  3. Wie is goedkoper: ENGIE Electrabel of Lamparis?
  4. Wie is goedkoper: ENGIE Electrabel of Mega?
  5. Wie is goedkoper: ENGIE Electrabel of Essent?
  6. Wie is goedkoper: Luminus of Lampiris?

Tarieven elektriciteitsleveranciers vergelijken

Op zoek naar een (nieuwe) elektriciteitsleverancier? Als je graag de energieleveranciers voor jouw stroom wenst te vergelijken kun je dat doen is onze vergelijker voor elektriciteitsprijzen. Je bent namelijk niet verplicht dezelfde energieleverancier aan te houden voor je elektriciteit en aardgas. We maken aan de hand van jouw persoonlijke verbruiksprofiel en postcode een complete vergelijking van alle leveranciers van elektriciteit in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. In een paar muisklikken heb jij de energieleveranciers voor stroom vergeleken!

Tarieven gasleveranciers vergelijken

Wil je veranderen van gasleverancier of wil je de gasprijzen vergelijken? Vergelijk alle gasleveranciers in de prijsvergelijker voor aardgas. We maken in deze tool een vergelijking van alle aardgastarieven die in België beschikbaar zijn voor jou als huishoudelijke klant op basis van jouw persoonlijke situatie en gasconsumptie. Zo weet je altijd wie de goedkoopste gasleverancier is!

Prijsvergelijking energieleveranciers in België

Goedkope energie? Wie goedkoper is, hangt af van veel factoren. Het verschilt per energieleverancier, per type tarief, product én bovendien verschilt de prijs van maand tot maand. Wij van CallMePower willen het je gemakkelijk maken en houden daarom de prijzen en aanbiedingen van de Belgische energiemaatschappijen netjes bij. Zodat jij makkelijk een keuze kan maken en kan besparen op je energierekening!

 

energieleveranciers tarieven vergelijken prijsvergelijker CallMePower

Overstappen is GRATIS, gaat vlotter en sneller dan je denkt. Laat je informeren door één van onze adviseurs en bel ons op het gratis telefoonnummer:
☎ 02 588 92 38.

Wij nemen maandelijks de actuele marktcijfers van België en in het bijzonder Vlaanderen onder de loep. Wij kijken daarbij ook naar het marktaandeel van iedere energieaanbieder.

De energiemarkt in België vergelijken

In België bestaan er lokale monopolies die zorgen voor de distributie van elektriciteit, zoals Eandis en Infrax, deze partijen zijn verantwoordelijk voor de Vlaamse regio's of Sibelga die in Brussel aanwezig is als netbeheerder voor de distributie van aardgas en elektriciteit. Sinds de liberalisering van de energiemarkt in de jaren 2000 zijn de oude monopolies nog enkel bevoegd voor de distributie van elektriciteit (het onderhoud van het net en de controle van de meterstanden). De energieleveranciers zoals ENGIE Electrabel, Luminus, Eneco, Mega, Lampiris, Essent, enz... houden zich eerder bezig met de bediening van de Belgische klanten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Marktaandelen energieleveranciers vergelijken

De marktaandelen van energieleveranciers in Vlaanderen vergelijken met de meest actuele marktcijfers voor aardgas en elektriciteit. Deze waarden worden hieronder uitgedrukt in totaal aantal eindafnemers elektriciteit (toegangspunten) in Vlaanderen. In de afbeelding hieronder is een cirkeldiagram met het huidige marktaandeel van iedere energiemaatschappij weergegeven.

Marktaandelen energieleveranciers voor elektrciteit in Vlaanderen

In de figuur hieronder worden de marktaandelen van de energieleveranciers voor elektriciteit weergegeven in een cirkeldiagram. Marktleider is ENGIE Electrabel, ruim voor Luminus, gevolgd door Eneco. Vergelijk het hieronder:

cirkeldiagram marktaandelen cijfers energieleveranciers elektricteit Vlaanderen CallMePower
VREG: Cijfers marktaandelen aardgas Vlaanderen in december 2018

Marktaandelen energieleveranciers voor aardgas in Vlaanderen

Voor aardgas zijn er in Vlaanderen geen grote verschuivingen in marktaandelen, zoals je in de figuur hieronder kunt waarnemen in een cirkeldiagram. Het grootst voor gas blijft ENGIE Electrabel, al snoepen de kleinere aanbieders wel wat af van luminus en de marktleider.

cirkeldiagram marktaandelen cijfers energieleveranciers aardgas Vlaanderen CallMePower
VREG: Cijfers marktaandelen aardgas Vlaanderen in december 2018

We zien aan de marktaandelen dat er een verschil is tussen gas en elektriciteit. Dat komt in eerste instantie doordat niet iedereen aardgas afneemt (men kookt bijvoorbeeld elektrisch en men verwarmt water op mazout) en ten tweede merken we op dat men steeds vaker kiest voor meerdere aanbieders, een aparte leverancier voor aardgas en een aparte aanbieder voor stroom. Je kunt op deze manier namelijk aanzienlijk besparen op je energiefactuur als je dit voorbeeld volgt!

 
Partager sur Facebook  Partager sur Twitter  Partager sur Google Plus