gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons tijdens de openingsuren.

Antargaz: alle informatie, tarieven & contactgegevens van deze energieleverancier

Antargaz staat bekend om het leveren van aardgas, gastanks en gasflessen. Antargaz is een gasleverancier met een lange geschiedenis in ons land. Sinds kort biedt Antargaz ook elektriciteit aan. Het bedrijf werd vooral bekend als gasleverancier bij ondernemingen en particulieren die niet op het gasnetwerk zijn aangesloten en die gas in flessen laten leveren,of in boven- of ondergrondse tanks. Tegenwoordig biedt Antargaz echter ook de levering aan van aardgas via het distributienetwerk. Het bedrijf kiest daarbij voor een formule met variabele tarieven gebaseerd op de groothandelsprijzen. Klanten betalen dus elk kwartaal een ander tarief, afhankelijk van de evolutie van de marktprijzen.


gas en elektriciteit

Wie is Antargaz?

Antargaz logo

Antargaz is een merk dat in 1951 werd gecreëerd door het Franse bedrijf Société des GazLiquides de Pétrole(SOGAL). Gedurende een kwarteeuw, tussen 1976 en 2000, maakte Antargaz deel uit van het eveneens Franse oliebedrijf Elf Aquitaine. Antargaz opereert in deze periode onder de naam Elf Antargaz.

Overnames Antargaz

Na een beslissing van de Europese Commissie in 2001, en dit naar aanleiding van de fusie tussen Total en Elf, komt Antargaz in handen van Paribas. Drie jaar later wordt Antargaz in handen van het Amerikaanse bedrijf UGI Corporation. Die wereldwijde specialist in gas en elektriciteit bestaat ook reeds sinds 1882. 

Antargaz in cijfers

Antargaz kan dus bogen op een lange geschiedenis in de energiesector. Vandaag levert het bedrijf meer dan 650.000 ton gas per jaar aan klanten in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. In Vlaanderen bedraagt het marktaandeel van Antargaz op de aardgasmarkt volgens cijfers van de Vlaamse energieregulator, de VREG 0,30% in maart 2019, in Wallonië bedraagt het marktaandeel net iets minder dan 0,5% (geen precieze cijfers bekend).

Missie en visie Antargaz

Antargaz hanteert naar eigen zeggen een bedrijfsfilosofie die is opgebouwd rond drie kernwaarden: duidelijkheid, zorgzaamheid en eerlijkheid.

 • Duidelijkheid houdt bijvoorbeeld in dat Antargaz z’n formulieren zo eenvoudig mogelijk houdt.
 • Zorgzaamheid betekent onder ander dat veiligheid een prioriteit is, zo lezen we op de website van de leverancier. 
 • Eerlijkheid komt op het manier waarop Antargaz het variabele gastarief berekent. Dat is bewust zo transparant mogelijk gehouden zodat de klant meteen ziet welke winstmarge Antargaz zelf maakt.

De Vlaamse energieregulator Vreg heeft nog geen uitgebreid rapport gepubliceerd over de dienstverlening bij Antargaz. Toch stelde de Vreg vast dat de klantendienst van Antargaz vlot bereikbaar is via mail, telefoon en dat e-mails en brieven aan de klantendienst over het algemeen snel beantwoord worden.

gasleiding

Prijzen en tarieven van Antargaz

Antargaz kiest ervoor enkel die producten aan te bieden waar het zich in gespecialiseerd heeft. Dat betekent dus gas in alle mogelijke vormen en maten. In tegenstelling tot de meerderheid van de energieleveranciers in ons land levert Antargaz dus geen elektriciteit. Dat hoeft geen probleem te zijn voor de consument want het is perfect mogelijk om bij een andere leverancier enkel een contract af te sluiten voor elektriciteit, en dat zonder extra kosten. Soms is het zelfs voordeliger een andere leverancier voor aardgas te kiezen dan voor elektriciteit. Op zoek naar een leverancier met een aanbod voor aardgas én elektriciteit? Neem een kijkje in het overzicht van energieleveranciers in België.

Aanbod gastanks en gasflessen

gasflessen

Heb je geen aardgasaansluiting voor jouw woning? Dan is een gastank een voordelige en comfortabele optie. Antargaz biedt je eigen gasvoorraad in een bovengrondse of ondergrondse tank in je tuin of erf als oplossing. Volgens Antargaz is dit een voordelige en comfortabele manier om te koken en om je woning te verwarmen. Het onderhoud en het bijvullen van de tank wordt door Antargaz verzorgd.

Of ben je op zoek naar een gasfles voor je terrasverwarmer of gasbarbacue? Antargaz is ook gespecialiseerd in allerlei type gasflessen. je kunt hier het aanbod voor propaangasflessen van Antargaz raadplegen.

Aanbod aardgas

Antargaz houdt z’n aanbod bewust eenvoudig, helder en transparant. Zo kunnen consumenten slechts één formule kiezen voor de levering van aardgas. Het gaat om een formule aan variabele tarieven die elk kwartaal worden aangepast aan de groothandelsprijzen op de Nederlandse gasmarkt(TTF-index). Voor de berekening gebruikt het bedrijf een eenvoudige formule (TTF103 + 3,27), wat neerkomt op de groothandelsprijs plus een winstmarge van 0.327€ / kWh. De voorschotfacturen die de klant elke maand zal ontvangen zullen overigens steeds gelijk blijven.

In tegenstelling tot veel andere energieleveranciers geeft Antargaz geen extra kortingen aan klanten die bepaalde diensten niet nodig hebben (telefonische klantendienst steeds inbegrepen, geen korting voor domiciliëring of elektronische factuur). Het bedrijf biedt ook geen extra diensten aan tegen betaling (ketelonderhoud, hulp aan huis bij storingen…) zoals sommige andere leveranciers wel doen.

Inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen voorlopig nog geen klant worden bij Antargaz voor de levering van aardgas.

gastarieven Antargaz

Aardgastarieven van Antargaz

Antargaz rekent een vaste abonnementskost en een variabele energieprijs (tarief per kWH) aan. Naast de Antargaz kosten, ook energiekosten genoemd, vind je op je gasfactuur echter een rubriek ‘distributiekosten’ en ‘taksen en heffingen’ terug. Die worden door de distributienetbeheerder en de overheid opgelegd.   Doordat de distributiekosten per gemeente verschillen is het onmogelijk één tarief te geven dat voor iedereen geldig is.

Een stabiel variabel tarief voor gas?

Antargaz verkoopt zijn aardgas enkel aan een variabel tarief gebaseerd op de Nederlandse groothandelsprijzen (TTF-index). Om elk kwartaal het juiste tarief te bepalen hanteert Antargaz een eenvoudige en transparante formule zodat klanten meteen zien wat de winstmarge is van Antargaz (de formule is TTF103 + 3,27, ofwel een winstmarge van 0,327€ per kWh). Volgens de energieleverancier is de Nederlandse index stabieler dan de Belgische omdat deze niet is gekoppeld aan de olieprijzen.

gasprijs aanbod aardgas

Het aanbod van Antargaz is ook om een andere reden eenvoudig te noemen. Bij Antargaz bestaan namelijk geen betalende opties en er worden ook geen kortingen gegeven voor trouwe klanten, voor klanten die een domiciliëring verkiezen of voor klanten die enkel elektronische facturen willen ontvangen. Antargaz gelooft niet in promoties, kortingen en tijdelijke acties, omdat klanten op zoek zouden zijn naar duidelijkheid en zekerheid over de tarieven. 

Eén standaardtarief voor alle klanten dus bij Antargaz. Toch zullen klanten in verschillende gemeentes een verschillend totaaltarief betalen. Dat komt omdat de lokale netbeheerders, waarvan Eandis en Infrax (gezamenlijk Fluvius) de grootste in Vlaanderen zijn, verschillende extra kosten en heffingen aanrekenen.

Gasprijzen en Antargaz tarieven vergelijken

Je kunt ook een onafhankelijke prijsvergelijking uitvoeren om de prijzen van Antargaz te vergelijken met die van andere leveranciers. Dit kan via onze online vergelijker.

Gastarieven Antargaz
Antargaz Variabel Gas ?
Vast/Variabel Variabel
Abonnement Aardgas 70.000000
Energiekost aardgas (in €cent/kWh) 2.66900
Klantendienst Internet, telefonisch
Contract afsluiten via Internet, telefoon, post
Facturen ontvangen per E-mail of post

Huidige tarieven in december 2020

stroomprijzen

Stroomtarieven van Antargaz

Niet heel lang geleden biedt Antargaz ook elektriciteit aan. Antargaz kiest ervoor om het aanbod simpel te houden met één variabel elektriciteitstarief voor onbepaalde duur. Wat direct opvalt is de hoge jaarlijkse vaste vergoedeing of abonnementskost voor elektriciteit. Zo'n dergelijke vergoeding past beter bij huishoudens die veel stroom verbruiken.

Bekijk hieronder in de tabel de actuele stroomtarieven bij deze leverancier:

Variabele stroomtarieven Antargaz
Antargaz Variabel Elektriciteit
Vaste abonnementskost (€/jaar) 70.000000
Enkelvoudige meter
Energiekost (in €cent/kWh) 6.03600
Tweevoudige meter
Energiekost (in €cent/kWh) Dag/Piekuren 6.98400
Energiekost (in €cent/kWh) Nacht/Daluren 5.13600
Uitsluitend nachtmeter
Energiekost (in €cent/kWh) 5.1360

Antargaz contract opzeggen en overstappen

Wil je contact opnemen met Antargaz om je contract op te zeggen? Contracten met Antargaz kunnen net zoals contracten bij andere energieleveranciers op elk moment kosteloos stopgezet worden als de klant naar een andere leverancier wenst over te stappen. Dat kan zelfs tijdens het eerste jaar van het leveringscontract.

Veranderen van energieleverancier? Energiecontract NIET opzeggen! Wil je veranderen van energieleverancier? Indien dit het geval is hoef je je energiecontract bij Antargaz niet op te zeggen. Dit zal je nieuwe energieleverancier netjes regelen voor jou.
Op zoek naar een voordelig aardgastarief? Bel ons gratis voor energieadvies op het nummer:
☎ 02 588 92 38 Wij helpen je bij de overstap!

Contactgegevens Antargaz

contactgegevens, telefoon, adres en Antargaz logo in banner

Antargaz wil z’n klanten naast scherpe prijzen ook een goede service bieden. De klantendienst van het bedrijf is daarom zowel telefonisch als via internet bereikbaar.

Zoek je het telefoonnummer van de klantendienst van Antargaz? Dan kun je dat hier vinden. Antargaz beschikt niet over klantenloketten. Het adres voor briefwisseling aan Antargaz vind je hier.
Als je via internet contact wil opnemen met de klantendienst kun je een e-mail versturen op het adres agn-service.be@antargaz.com. Je kunt ook de contactpagina op de website van Antargaz gebruiken. 

Telefoonnummer Antargaz

Contact Antargaz bellen telefoonnummer

De klantendienst van Antargaz is telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer ☎ 078 77 77 77 (zonaal / lokaal tarief). Opgelet dit nummer is enkel bedoeld voor klanten die aardgas afnemen bij Antargaz. Heb je een vraag of klacht over één van de andere producten van Antargaz? Kijk dan op deze pagina voor het telefoonnummer van de betreffende afdeling.

E-mailadres Antargaz

Heb je een klacht of opmerking over Antargaz? Je kunt het bedrijf een e-mail sturen naar verschillende e-mailadressen. Antargaz belooft je dat je binnen maximaal 5 dagen geholpen wordt.

Uiteraard is het ook mogelijk om de contactpagina op de website van Antargaz te raadplegen.

Klant worden bij Antargaz

Wil je graag klant worden bij Antargaz? Om een contract bij Antargaz aan te vragen kun je terecht op de website van Antargaz. Je kunt de aanvraag volledig online invullen of het contract uitprinten en per post opsturen naar het onderstaande adres. Je kunt natuurlijk ook steeds terecht op het telefoonnummer van de klantendienst: ☎ 078 77 77 77 (lokaal tarief).

Mijn Antargaz: online klantenzone

Mijn Antargaz is het digitale klantenportaal of online klantenzone van Antargaz. Als verlengde van de telefonische dienstverlening heb je als klant met Mijn Antargaz direct en online inzage in je energie en gas. Veel zaken, zoals het inzien van je actuele gasverbruik, het downloaden van je energiefacturen of het voorschotbedrag aanpassen kun je er zelf regelen. Ook als je een gastank hebt, kun je via de persoonlijke klantenomgeving vanuit je zetel allerhande zaken regelen. Klanten van Antargaz kunnen zich eenmalig gratis registreren en vervolgens steeds inloggen via deze link. Met een online account worden papieren facturen overbodig. Handig, efficiënt en bovendien milieuvriendelijk.

Openingsuren en adres van Antargaz

De maatschappelijke zetel van Antargaz is gevestigd op het volgende adres:

Antargaz Belgium N.V. / R.P.R. Brussel
De Kleetlaan 5A
1831 Diegem

De klantendienst is bereikbaar (uitsluitend telefonisch of via internet) van maandag tot vrijdag van 8u tot 18u.

Met wie neem je contact op voor dringende zaken?

Of je nu voor Antargaz kiest of voor een andere leverancier, bij dringende problemen wil je natuurlijk snel geholpen worden. Voor problemen op het gasnetwerk, zoals een storing, een onderbreking of een gaslek, bel dan ook niet naar je energieleverancier maar wel naar jouw lokale distributienetbeheerder

Hieronder vind je de noodnummers van de distributienetbeheerders in Vlaanderen en Wallonië voor het melden van een gaslek of het melden van een onderbreking van de gaslevering. Voor de volledigheid vermelden we ook het nummer van de Brusselse distributienetbeheerder, ook al levert Antargaz voorlopig niet in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Een gasgeur of gaslek?

Het tijdig opmerken en melden van een verdachte gasgeur of een vastgesteld gaslek kan levens redden! Aarzel dus niet bij het minste vermoeden van een gaslek en contacteer onmiddellijk je distributienetbeheerder

In Vlaanderen en Wallonië vind je de bevoegde distributienetbeheerder terug via deze link. Als je in Brussel woont mag je rechtstreeks contact opnemen met de netbeheerder Sibelga.

Weet je al wie je distributienetbeheerder is? Neem dan meteen contact op:
Voor inwoners van het dekkingsgebied van 

 • Bel Fluvius (voorheen: EANDIS en Infrax): 0800 65 065
 • Bel Sibelga: 0800 19 400 Brussels Hoofdstedelijk Gewest
 • Bel ORES: 0800 870 87
 • Bel TECTEO-RESA van Luik – Huy – Andenne – Dison – Verviers: 04 362 98 38
 • Bel TECTEO-RESA van Eupen: 087 74 20 18

Bij een gaslek is het belangrijk de juiste maatregelen te nemen om het risico op een brand of explosie te verminderen:

 • Ramen en deuren openen, ook als het gaslek zich niet in het gebouw bevindt.
 • Zoveel mogelijk buren verwittigen en oproepen om de omgeving te verlaten.
 • Geen enkel elektrisch apparaat gebruiken (ook geen lichtschakelaars!)
 • Maak geen vuur en roken is ten strengste verboden!
 • Als het mogelijk is dit te doen zonder licht te maken, sluit dan de hoofdkraan van de gasleiding af.

Werd de levering van aardgas onderbroken?

Heb je plots geen gas meer bij je thuis en dit zonder dat de eigen gasleiding werd afgesloten? Dan is er mogelijk een panne of een storing bij jou in de buurt. Het is dan niet nodig Antargaz te contacteren want jouw energieleverancier is enkel verantwoordelijk voor de administratie en facturatie van jouw gascontract. Neem dus rechtstreeks contact op met je lokale netbeheerder

In Vlaanderen vind je de bevoegde distributienetbeheerder terug via deze link, in Wallonië vind je je distributienetbeheerder terug op deze website. Als je in Brussel woont mag je rechtstreeks contact opnemen met netbeheerder Sibelga.

Ken je je netbeheerder reeds? Neem dan contact op via één van de onderstaande storingsnummers:

 • Bel Fluvius (voorheen: EANDIS en Infrax): 078 35 35 00
 • Bel Sibelga: 02 274 40 66 Brussels Hoofdstedelijk Gewest
 • Bel ORES: 078 78 78 00
 • Bel TECTEO-RESA: 04 220 12 11 of 04 263 18 80