energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Ecopower ervaringen, reviews en klantbeoordelingen

Ecopower reviews

Twijfel je erover om klant te worden bij Ecopower? Met een aanbod van groene en lokaal geproduceerde elektriciteit voor haar coöperanten, heeft Ecopower veel Vlaamse huishoudens kunnen overtuigen. Op deze pagina vind je alle Ecopower ervaringen en de review door CallMePower.


Wie is energieleverancier Ecopower?

Ecopower was reeds actief als elektriciteitsproducent voordat de Vlaamse energiemarkt werd opengesteld voor concurrentie. Na de liberalisering van de energiemarkt, in 2003, begon Ecopower ook activiteiten te ontwikkelen als elektriciteitsleverancier.

Het aantal klanten-coöperanten groeide snel en vandaag staat de teller op meer dan 50.000. Ecopower is daarmee nog steeds een kleine speler op de energiemarkt, met een marktaandeel van 1,55 % op de elektriciteitsmarkt in Vlaanderen.

Positieve reviews

  • Aantrekkelijke tarieven
  • Groene energie
  • Heldere facturen

Negatieve reviews

  • Geen aardgas
  • Aandeel kopen verplicht
  • Trage klantendienst

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Review Ecopower groene energie

Ecopower is een burgercoöperatie, wat betekent dat je eerst een aandeel van Ecopower zal moeten aanschaffen voordat je klant kan worden bij Ecopower. Enkel aandeelhouders kunnen elektriciteit bij Ecopower afnemen. Je zal minstens één aandeel van € 250 moeten kopen.

Ecopower levert enkel elektriciteit, geen aardgas. Wel heeft deze energieleverancier een alternatief aanbod om je woning te verwarmen, namelijk met pellets en briketten. Ecopower heeft zelfs haar eigen fabriek in het Limburgse Ham laten bouwen in 2014. Biomassa is een verantwoord alternatief voor stookolie, brandhout en aardgas, maar nog steeds niet de meest duurzame manier van verwarmen.

Ecopower is een zeer groene energieleverancier. Uit de VREG herkomstvergelijker blijkt dat alle elektriciteit die door Ecopower geleverd wordt afkomstig is uit hernieuwbare energiebronnen in België. Het grootste gedeelte van de Ecopower-elektriciteit is afkomstig uit windenergie en zonne-energie. Het bedrijf heeft sterk geïnvesteerd in productiecapaciteit van groene stroom, waardoor het elektriciteit kan leveren dat door Ecopower is opgewekt.

Ecopower review: voordelige tarieven?

Ecopower geeft op haar website aan dat ze voordelige tarieven willen aanbieden. Hoewel Ecopower niet in alle gevallen tot de goedkoopste energieleveranciers behoort, is Ecopower zeker een aantrekkelijke energieleverancier. Doordat Ecopower een vast tarief aanbiedt, blijven de prijzen het gehele jaar gelijk. Dit werd vooral interessant tijdens de energiecrisis, waar Ecopower relatief lage prijzen aanbood.

Ecopower ervaringen klantendienst

De kwaliteit van de klantendienst van je energieleverancier kan een groot verschil maken in je ervaringen. Lang in de wacht hangen om te woord te worden gestaan door de klantendienst of geen antwoord krijgen op e-mails is natuurlijk nooit wenselijk.

De klantendienst van Ecopower is goed te bereiken, zowel on- als offline. Er is een telefoonnummer beschikbaar waar alle klanten gebruik van kunnen maken voor het stellen van vragen of bij problemen. Daarnaast hebben alle klanten ook toegang tot de online klantenzone van Ecopower en kun je vragen stellen via social media of per e-mail. De openingsuren van de klantendienst zijn echter wel beperkt vergeleken met andere leveranciers.

Meer weten over de klantendienst van Ecopower? Bekijk de Ecopower contactpagina.

Klantendienst Ecopower beoordeling

De VREG publiceert elk kwartaal een beoordeling van alle energieleveranciers op basis van de hoeveelheid tweedelijnsklachten die de regulator over deze leverancier heeft ontvangen. Op basis van het aantal klachten per 5.000 publiceert de regulator een beoordeling.

Per 5.000 klanten ontvangt de VREG 0,21 klachten, waarmee Ecopower een beoordeling van 5/5 sterren ontvangt. Hiermee ontvangt Ecopower één van de beste beoordelingen van alle energieleveranciers in België.

Groene energiecontract
Groen energiecontract

Groen energiecontract afsluiten?

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle groene energieleveranciers.

Groene energiecontract
Groen energiecontract

Groen energiecontract afsluiten?

CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Ecopower reviews door klanten

Nu we hebben gezien waar Ecopower voor staat, kijken we in dit onderdeel naar de Ecopower ervaringen en klantbeoordelingen.

We hebben een groot aantal Ecopower reviews van klanten en ex-klanten van verzameld en geanalyseerd. Al deze reviews hebben we in de tabellen hieronder samengevat. De reviews zijn opgedeeld in thema’s, waarbij we een indicatie geven van de hoeveelheid reacties van laag, gemiddeld tot hoog.

Positieve Ecopower reviews

In dit onderdeel kijken we naar de positieve reviews van Ecopower. Deze zijn samengevat in de tabel hieronder.

Positieve Ecopower reviews
Aspect Positieve beoordelingen Aantal
Tarieven Verrassend voor een leverancier die zich vooral inzet voor groene energie is dat de meeste positieve reacties over Ecopower gaan over de scherpe tarieven van deze leverancier.Veel klanten van Ecopower wijzen erop dat de onafhankelijke prijsvergelijkingen op internet geen rekening houden met het feit dat een Ecopower-aandeel haar waarde behoudt en in sommige gevallen zelfs geld opbrengt. Hoog
Groene energie Veel Ecopower klanten geven aan zeer tevreden te zijn met de groene energie die ze ontvangen. Vaak de reden waarom consumenten klant worden bij Ecopower en ook klant blijven voor een lange tijd Gemiddeld
Heldere facturen De helderheid en de eenvoud van de facturen bij Ecopower bevalt ook veel klanten. Ecopower-klanten geven aan dat in één oogopslag duidelijk wordt hoeveel de elektriciteit per kWh kost en hoeveel ze kunnen besparen door energie te bezuinigen. Laag

Negatieve Ecopower reviews

In dit onderdeel kijken we naar de klachten en negatieve reviews van Ecopower. Deze zijn samengevat in de tabel hieronder.

Negatieve Ecopower reviews
Aspect Negatieve beoordelingen Aantal
Geen aardgas De meeste negatieve reviews van Ecopower gaan over het feit dat deze leverancier geen aardgas aanbiedt. Gebruik je aardgas, heb je dus twee energieleveranciers nodig. Gemiddeld
Trage klantendienst Een klein aantal klachten gaan over de termijnen waarop de klantendienst van Ecopower reageert op mails of vragen die via de website worden gesteld. Laag

Ecopower is reeds vele jaren actief in Vlaanderen en tienduizenden Vlamingen hebben het aanbod van deze groene elektriciteitsleverancier ondertussen leren kennen. Het feit dat we erg weinig negatieve Ecopower reviews terugvinden is dus een goed teken. Over Ecopower zijn er voornamelijk positieve berichten te vinden met slechts hier en daar een punt van kritiek. Ecopower geniet dus van een goede reputatie onder haar klanten.

Ecopower review door CallMePower

Ecopower: een 100 % groene energieleverancier met een duidelijke missie.
  1. De tarieven van Ecopower zijn over het algemeen zeer aantrekkelijk geprijsd. Tijdens de energiecrisis is gebleken dat het vaste energietarief van Ecopower een zeer goede optie was geweest. Daarnaast is Ecopower de enige energieleverancier in België die direct de volledige prijs, inclusief alle bijkomende kosten, op haar website weergeeft. De werkwijze van Ecopower is hierin transparant en de prijzen zijn aantrekkelijk.
  2. De klantendienst van Ecopower wordt over het algemeen zeer goed beoordeeld. Wellicht mede door de kleine omvang van het bedrijf, kan Ecopower een persoonlijke dienstverlening aanbieden. Dit resulteert in een lage hoeveelheid klachten en een goede beoordeling van de Vlaamse energieregulator.
  3. Het feit dat Ecopower geen aardgas levert kan een struikelblok zijn voor sommige huishoudens. Als je gebruik maakt van aardgas, zal je hierdoor twee energiecontracten af moeten sluiten, één voor gas en één voor elektriciteit. Hoewel dit geen probleem is, kan het hebben van twee contracten administratief minder handig zijn.
  4. Ecopower zet zich volledig in voor groene energie. Het bedrijf investeert veel en is hier heel transparant in. Daarnaast zet het bedrijf in op alternatieve vormen voor het verwarmen van woningen door het produceren en verkopen van pellets en briketten.

Als je op zoek bent naar een energieleverancier die zich volledig inzet voor de energietransitie en je geen bezwaar hebt tegen het kopen van een Ecopower aandeel, is deze energieleverancier wellicht wat voor jou!

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle energieleveranciers. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Hoe Ecopower klant worden?

Ben je overtuigd door het aanbod van Ecopower? Dan kun je gaan veranderen van energieleverancier!

Voordat je gaat overstappen is het aan te raden om eerst de tarieven van Ecopower en andere leveranciers goed met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij naar de prijs per kWh, maar ook naar de voorwaarden van de contracten. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Bekijk de energie vergelijkingspagina van CallMePower om direct een vergelijking uit te voeren.

Ecopower tarieven Ga naar de Ecopower tariefpagina voor informatie over de actuele prijzen en voorwaarden.

Klant worden bij Ecopower kan alleen als je ook een aandeelhouder bent. Voor het aanschaffen van een aandeel zal je contact op moeten nemen met de klantendienst. Eén Ecopower aandeel kost € 250 en behoudt zijn waarde.

Geactualiseerd op