logo energie.be
logo energie.be

Word nu klant bij Energie.be

Sluit direct een contract af bij Energie.be of bel voor een gratis vergelijking.

logo energie.be
logo energie.be

Word nu klant bij Energie.be

Sluit direct een contract af bij Energie.be of bereken je prijs.

Energie.be review en ervaringen: betrouwbare leverancier?

Geactualiseerd op
minuten lezen
Energie.be review

De klanten van Energie.be zijn over het algemeen zeer tevreden. De gemiddelde beoordeling van Energie.be is een 4,32 op basis van de reviews van Trustpilot en Google. Greenpeace gaf Energie.be een score van 6 / 20. De klantendienst van Energie.be ontvangt in de laatste VREG servicecheck een score van 5 / 5.

Energie.be reviews en ervaringen

Energie.be is een nieuwe speler op de energiemarkt in Vlaanderen. Het bedrijf is in 2021 toegetreden en probeert zich te onderscheiden door eenvoud, transparantie en lage tarieven. Energie.be heeft in een relatief korte periode meer dan 35.000 huishoudens weten te overtuigen door dit aanbod.

Particuliere en zakelijke klanten kunnen bij Energie.be terecht voor gas en elektriciteit in Vlaanderen. Plannen voor uitbreidingen naar Wallonië of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn niet bekend.

Het aanbod van Energie.be is zeer eenvoudig te begrijpen en er worden geen lastige voorwaarden toegevoegd aan de contracten. Bovendien is alle elektriciteit die Energie.be levert aan haar klanten volledig afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen. Houd bij de contracten van Energie.be wel rekening dat alles online verloopt, waaronder dus ook de klantendienst.

Positieve reviews

 • Zeer voordelige tarieven
 • Overzichtelijk en gemakkelijk aanbod
 • Snelle dienstverlening
 • Standaard groene stroom

Negatieve reviews

 • Klantendienst uitsluitend online bereikbaar
 • Geen investeringen in hernieuwbare energiebronnen
 • Geen mobiele applicatie

logo energie.be
logo energie.be

Word nu klant bij Energie.be

Sluit direct een contract af bij Energie.be of bel voor een gratis vergelijking.

logo energie.be
logo energie.be

Word nu klant bij Energie.be

Sluit direct een contract af bij Energie.be of bereken je prijs.

Is Energie.be betrouwbaar?

Energie.be is sinds 2022 actief in Vlaanderen en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler die snel nieuwe klanten werft. Over het algemeen zijn de klanten van Energie.be erg positief en ontvangt de klantendienst een goede score van 5/5 sterren van de Vlaamse energieregulator VREG.

Op Trustpilot heeft Energie.be een gemiddelde waardering van 4.4 uit 5, gebaseerd op 675 beoordelingen. Energie.be ontvangt op Google een gemiddelde beoordeling van 3.6 / 5. Deze score is gebaseerd op 70 reviews. Greenpeace beoordeelt Energie.be met een score van 6 / 20. VREG waardeert de klantendienst van Energie.be met een 5 / 5.

Reviews site Gemiddelde beoordeling Aantal reviews
Trustpilot4,4/5675
Google3,6/570
VREG5/5-
Greenpeace6/20-

Laatste update: 1e kwartaal 2024

Review Energie.be oorsprong stroom

Energie.be levert standaard groene stroom aan al haar klanten. De elektriciteit wordt volledig opgewekt door Belgische hernieuwbare energiebronnen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om tegen betaling de CO2-uitstoot van je gasverbruik te compenseren. Hierdoor kun je volledig CO2-vrij energie verbruiken.

Let er echter wel op dat Energie.be al haar elektriciteit aankoopt op de groothandelsmarkt en zelf geen elektriciteit produceert. Hierdoor kan Energie.be de prijzen laag houden, maar is hun bijdrage in de Belgische energietransitie een stuk kleiner.

Prijs-kwaliteitsverhouding Energie.be beoordeling

Energie.be hanteert een gemakkelijk bedrijfsmodel: gas en elektriciteit zo voordelig mogelijk inkopen en verkopen tegen de beste prijzen aan consumenten en kmo’s. Hierdoor is het aanbod van Energie.be erg eenvoudig en de dienstverlening niet uitgebreid.

De focus ligt bij Energie.be op een volledige online dienstverlening. Het is niet mogelijk om de klantendienst van Energie.be telefonisch te bereiken en alle facturen en communicatie verloopt online. Als klant heb je toegang tot een online klantenzone waarin een aantal zaken betreffende je contract zijn terug te vinden en worden er een aantal online contactmethoden aangeboden (contactformulier, e-mailadres, social media).

Deze strategie om de kosten zo laag mogelijk te houden werkt zeer goed. Het aanbod van Energie.be behoort bijna altijd tot de voordeligste op de Vlaamse energiemarkt. In juli 2024 kun je bij Energie.be kiezen uit de volgende tarieven:

 1. Energie.be Elektriciteit Variabel
 2. Energie.be Elektriciteit Vast

Energie.be review door CallMePower

Energie.be: een nieuwe energieleverancier met een interessante missie

 1. De Energie.be klantendienst is enkel online te bereiken: Het ontbreken van een telefoonnummer om met Energie.be contact op te nemen is een groot gemis en zou een goede toevoeging zijn voor de klantendienst. Hier moet uiteraard wel bij worden gezegd dat meerdere leveranciers voor sommige energiecontracten enkel een online dienstverlening aanbieden.
 2. Kwaliteit klantendienst: Hoewel de klantendienst van Energie.be enkel online en via de Mijn Energie.be klantenzone te bereiken is, zijn klanten wel zeer te spreken over de kwaliteit van de klantendienst. Reacties op vragen of problemen zouden zeer vlot en vriendelijk zijn. Daarnaast lijkt het dat het merendeel van de Energie.be klanten het ontbreken van een telefoonnummer geen probleem te vinden.
 3. Het eenvoud van het Energie.be aanbod: Het aanbod van Energie.be is zeer makkelijk te begrijpen en de procedures zijn goed uitgelegd op de website. Zoals eerder gezegd, is een eenvoudig aanbod niet direct een negatief punt. Energie.be laat goed zien dat eenvoud ook voordelen kan hebben.
 4. Lage prijzen bij Energie.be: De meeste leveranciers geven aan lage energietarieven aan te bieden, maar Energie.be maakt het ook waar. De prijzen bij Energie.be liggen inderdaad onder het gemiddelde op de markt.

logo energie.be
logo energie.be

Word nu klant bij Energie.be

Sluit direct een contract af bij Energie.be of bel voor een gratis vergelijking.

logo energie.be
logo energie.be

Word nu klant bij Energie.be

Sluit direct een contract af bij Energie.be of bereken je prijs.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 28 stemmen vond de informatie nuttig.

Bekijk meer over Energie.be