TotalEnergies reviews en klantbeoordelingen in België

Geactualiseerd op
minuten lezen
TotalEnergies reviews

De klanten van TotalEnergies zijn over het algemeen tevreden. De gemiddelde beoordeling van TotalEnergies is een 3,46 op basis van de reviews van Trustpilot. Greenpeace gaf TotalEnergies een score van 6 / 20. De klantendienst van TotalEnergies ontvangt in de laatste VREG servicecheck een score van 1 / 5.

Beoordeling TotalEnergies België

TotalEnergies is al een zeer lange tijd actief op de Belgische energiemarkt. In 2003 werd Lampiris opgericht, waarna TotalEnergies het bedrijf na enkele jaren overnam. Sinds 2022 hanteert Lampiris de naam TotalEnergies als energieleverancier.

Naast het feit dat TotalEnergies al lang actief is in België, heeft het bedrijf ook een groot marktaandeel opgebouwd. Momenteel is het de drie na grootste aanbieder van gas en elektriciteit in België.

Positieve reviews

 • Aantrekkelijke tarieven
 • Goede klantendienst
 • Goede mobiele applicatie en klantenzone

Negatieve reviews

 • Moederbedrijf niet duurzaam
 • Problemen met administratie en facturatie

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Neem contact met ons op voor informatie over het TotalEnergies aanbod of om een contract af te sluiten.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Laat je gratis terugbellen door een TotalEnergies-expert van CallMePower.

TotalEnergies review als beste energieleverancier?

TotalEnergies is uitgegroeid tot één van de grootste energieleveranciers in België. Ook buiten België is TotalEnergies een grote energieleverancier en een belangrijke producent van (groene) elektriciteit. Maar waarom kiezen veel huishoudens voor TotalEnergies als energieleverancier?

Volgens TotalEnergies moet je kiezen voor hun aanbod van elektriciteit en aardgas om drie redenen:

 1. Lokale en duurzame productie met standaard groene stroom;
 2. TotalEnergies zou een van de goedkoopste energieleveranciers op de markt zijn;
 3. Een kwalitatief goede klantendienst.

Veel energieleveranciers beweren de beste klantendienst en de laagste tarieven aan te bieden. Of deze uitspraken van TotalEnergies ook daadwerkelijk kloppen, hebben wij hieronder uitgezocht.

Tarieven TotalEnergies beoordeling

Volgens TotalEnergies behoren de tarieven van deze leverancier tot de laagste energietarieven op de markt. Bovendien belooft TotalEnergies dat je gegarandeerd kunt besparen op je energiefactuur door over te stappen naar TotalEnergies.

Bij het vergelijken van de energietarieven blijkt dat TotalEnergies inderdaad zeer aantrekkelijke tarieven heeft. In veel gevallen zijn de tarieven van TotalEnergies lager dan die van de concurrentie. Of je gegarandeerd zult besparen door over te stappen naar TotalEnergies is uiteraard afhankelijk van je huidige kosten.

Meer weten over de tarieven van TotalEnergies? Bekijk dan het overzicht met alle TotalEnergies tarieven, het TotalEnergies Pixel Blue contract of TotalEnergies eMobility.

Dienstverlening TotalEnergies review

Veel energieleveranciers beweren de beste dienstverlening aan te bieden. Het feit is helaas dat deze belofte vaak niet wordt nagekomen. Een objectieve manier om de dienstverlening van energieleveranciers te beoordelen is met de klachtenindicator van de Vlaamse energieregulator VREG.

De VREG houdt alle tweedelijnsklachten van energieleveranciers in Vlaanderen. Dit zijn klachten die niet of niet goed opgelost kunnen worden door de energieleverancier en worden doorgezet naar de ombudsdienst of de regulator. Per 5.000 klachten ontvangt TotalEnergies 18 klachten. Hiermee ontvangt de TotalEnergies klantendienst een score van 1/5 sterren (update Q1 2023).

Vraag over TotalEnergies? Neem dan met TotalEnergies contact op of bel naar CallMePower: 📞 02 588 92 38.

Review TotalEnergies groene stroom: klopt het?

Volgens TotalEnergies wordt alle geleverde elektriciteit lokaal geproduceerd en betreft het volledig groene stroom. Als we de herkomst van de elektriciteit van TotalEnergies analyseren, blijkt dat inderdaad alle elektriciteit volledig afkomstig is uit hernieuwbare energiebronnen. Deze energiebronnen zijn voornamelijk windenergie en waterkracht.

Lokaal is deze elektriciteit echter niet geheel. Hoewel een gedeelte afkomstig is uit België, wordt de meeste elektriciteit van TotalEneriges opgewekt in Frankrijk.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Neem contact met ons op voor informatie over het TotalEnergies aanbod of om een contract af te sluiten.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Laat je gratis terugbellen door een TotalEnergies-expert van CallMePower.

TotalEnergies ervaringen van klanten

Nu we weten waar TotalEnergies voor staat, kijken we naar de beoordelingen van klanten en ex-klanten. De reviews die hieronder zijn weergegeven zijn verzameld van verschillende reviewsites en zijn verdeeld in onderwerpen. Per onderwerp geven we ook aan hoeveel TotalEnergies reviews we over dat specifieke hebben gevonden, van laag, gemiddeld tot hoog.

De getoonde beoordelingen zijn enkel van toepassing op TotalEnergies België.

TotalEnergies klachten en negatieve reviews

In de tabel hieronder hebben we de meest voorkomende TotalEnergies klachten verzameld.

Negatieve TotalEnergies reviews
AspectTotalEnergies klachtenAantal
Duurzaamheid Total groepEén klacht die vooral in recente reviews over TotalEnergies vaak terugkomt heeft te maken met de overname van TotalEnergies door de Franse energiereus Total. Voor deze overname had TotalEnergies een groen imago maar doordat Total veel investeert in fossiele brandstoffen is de milieuscore van TotalEnergies in het meest recente Greenpeace-rapport sterk gedaald en dat hebben de klanten ook opgemerkt.Gemiddeld
Bereikbaarheid klantendienstVolgens meerdere klanten is de klantendienst van TotalEnergies op sommige momenten minder goed te bereiken.Gemiddeld
Problemen met administratieEr zijn een klein aantal reviews te vinden van (ex-)klanten die problemen hadden met de administratie bij Lampiris. Fouten in de aanrekening van gas- en elektriciteitsverbruik bijvoorbeeld of in de communicatie naar de lokale distributienetbeheerder.Laag

Positieve TotalEnergies reviews

In de tabel hieronder zijn alle positieve TotalEnergies reviews weergegeven. Deze reviews bevestigen vooral waar TotalEnergies voor wilt staan.

Positieve TotalEnergies reviews
OnderwerpPositieve reviewsAantal
TarievenVeel klanten verklaren dat ze voor TotalEnergies kozen na het uitvoeren van een onafhankelijke prijsvergelijking. De tarieven en eventuele welkomstkortingen van TotalEnergies zouden vaak interessanter zijn dan die van andere grote leveranciers.Gemiddeld
TotalEnergies klantendienstKlanten geven aan dat de medewerkers van TotalEnergies zeer vriendelijk en bekwaam zijn in het vinden van een passende oplossing.Laag
TotalEnergies appDe app die TotalEnergies heeft uitgebracht voor iPhone en Android krijgt een goede beoordeling van klanten. Mooi vormgegeven, praktisch en met uitgebreide functies is deze app volgens TotalEnergies-klanten echt een meerwaarde.Laag

TotalEnergies review door CallMePower

TotalEnergies: laat zien dat groene stroom, voordelige tarieven en een goede klantendienst wel samengaan!

 1. De TotalEnergies klantendienst wordt vaak gezien als een zeer goede klantendienst. Hoewel de wachttijden van de klantendienst op sommige momenten langer zijn, is dit een trend die op de gehele energiemarkt kan worden gezien. Door onder andere de hoge energieprijzen van 2021 en 2022 ontvangen energieleveranciers veel vragen, waardoor de wachttijden op kunnen lopen.
 2. Het aanbod van TotalEnergies is overzichtelijk en de contracten zijn gemakkelijk te begrijpen. Zo is het bijvoorbeeld duidelijk wat de verschillen tussen de contracten zijn en wat de beste contracten voor specifieke situaties zijn. Iets dat bij de meeste energieleveranciers niet het geval is.
 3. De elektriciteit die TotalEnergies levert is volledig groen. Bovendien heeft deze leverancier de afgelopen sterk geïnvesteerd in productiecapaciteit en zijn er grote projecten gepland om de productiecapaciteit van hernieuwbare energie verder uit te breiden.
 4. De TotalEnergies klantenzone is uitgebreid en gemakkelijk te begrijpen. In de klantenzone is het mogelijk om een groot aantal zaken betreffende je energiecontract zelf, online te regelen. Hierdoor is het minder vaak nodig om met de klantendienst contact op te nemen.
 5. Doordat TotalEnergies een grote productiecapaciteit heeft, kan deze leverancier (bijna) alle elektriciteit voor haar klanten zelf produceren. Dit heeft als groot voordeel dat TotalEnergies geen elektriciteit aan hoeft te kopen op de groothandelsmarkt en voordelige prijzen kan aanbieden.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies klant worden

Bel om direct een contract af te sluiten voor gas en / of elektriciteit bij TotalEnergies

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies klant worden

Laat je gratis terugbellen door een TotalEnergies-expert van CallMePower.

TotalEnergies klant worden

Ben je overtuigd door het aanbod van TotalEnergies en de beoordelingen? Dan kun je gaan veranderen van energieleverancier!

Om klant te worden bij TotalEnergies bel je naar CallMePower: 📞 02 588 59 39.

Meer weten over klant worden? Bekijk ons artikel over TotalEnergies klant worden voor alle informatie die je nodig hebt bij een overstap.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 39 stemmen vond de informatie nuttig.

Lees meer over TotalEnergies

Vragen over TotalEnergies?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over TotalEnergies?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van TotalEnergies. TotalEnergies is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.