Tijdelijke Mega Energie korting

Tijdelijk tot € 742 korting* op Mega contracten afgesloten bij CallMePower. Algemene voorwaarden zijn van toepassing, vraag naar de korting van Mega.

Mega energie review België, ervaringen en beoordelingen

Geactualiseerd op
minuten lezen
Mega energie review

De meningen van klanten over de dienstverlening van Mega zijn verdeeld. De gemiddelde beoordeling van Mega is een 2,6 op basis van de reviews van Google en Trustpilot. Greenpeace gaf Mega een score van 7 / 20. De klantendienst van Mega ontvangt in de laatste VREG servicecheck een score van 2 / 5.

Beoordeling Mega energie België

Mega is een Belgische energieleverancier opgericht in 2014. Het bedrijf is er trots op volledig Belgisch te zijn en al haar systemen en kantoren in België te hebben gevestigd. In de relatief korte periode waarin Mega actief is, heeft het bedrijf een grote groei doorgemaakt. Momenteel is Mega de vijfde speler op de Belgische energiemarkt.

telefoon mega
telefoon mega

Mega Energie informatie aanbod

Neem contact met ons op voor advies over de Mega tarieven en om een energiecontract af te sluiten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

telefoon mega
telefoon mega

Mega Energie informatie aanbod

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert of sluit direct een contract af.

Mega energie review: goedkoopste energieleverancier?

Mega noemt zichzelf de "goedkoopste energieleverancier”. Het Mega Online tarief noemen ze zelfs het laagste tarief op de markt. Naar eigen zeggen zijn ze de goedkoopste door minder reclamecampagnes, automatisering van processen en Digitalisatie. Een gewaagde uitspraak, maar is Mega echt de goedkoopste energieleverancier?

Kijkend naar de tarieven van Mega en de tarieven van andere leveranciers in België, blijkt dat Mega inderdaad een zeer voordelig aanbod heeft. In veel gevallen zijn de prijzen van Mega een stuk lager dan de prijzen van de concurrentie. Hoewel Mega niet altijd de laagste tarieven heeft, is het wel degelijk mogelijk om te besparen door klant te worden bij Mega.

Daarnaast heeft Mega meerdere groepsaankopen van elektriciteit en aardgas gefaciliteerd. De provincies Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen hebben onder andere gebruik van deze groepsaankoop gemaakt en geven aan dat Mega hierbij inderdaad een van de goedkoopste aanbieders was.

Oorsprong stroom beoordeling Mega energie

Mega geeft zelf aan dat het een zeer groene energieleverancier is die standaard groene stroom levert aan al haar klanten. Mega is hier ook transparant in en laat zien dat het merendeel van de elektriciteit die geleverd wordt afkomstig is uit waterkracht, aardwarmte of zonne-energie. 70 % van alle geleverde energie van Mega is groen. De overige 30 % grijze stroom wordt gecompenseerd door de aanschaf van CO2 garanties.

Heeft Mega problemen?

De afgelopen maanden is Mega meerdere keren in het nieuws geweest, waarbij vaak gezegd wordt dat Mega problemen heeft. Momenteel is Mega een financieel gezond bedrijf en een betrouwbare energieleverancier. Het bedrijf heeft voldoende financiële middelen om energie te blijven leveren en is dus niet in de problemen.

Mega heeft echter een aantal problemen gehad met de bereikbaarheid van de klantendienst. Door de grote hoeveelheid vragen over onder andere de energiecrisis, kan Mega niet altijd direct een antwoord geven. Dit is niet iets dat alleen bij Mega gebeurt, maar bij de meeste energieleveranciers lopen de wachttijden van de klantendienst op.

telefoon mega
telefoon mega

Mega Energie informatie aanbod

Neem contact met ons op voor advies over de Mega tarieven en om een energiecontract af te sluiten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

telefoon mega
telefoon mega

Mega Energie informatie aanbod

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert of sluit direct een contract af.

Mega energie review dienstverlening

Niet elke leverancier kan de goedkoopste zijn. Veel leveranciers maken dit prijsverschil goed door extra diensten of een goede service aan te bieden. Mega wilt zelf een persoonlijke service aanbieden en transparant zijn in de energieprijs. Maar hoe zit het met de dienstverlening bij Mega energie?

Beoordeling Mega klantendienst

De Mega klantendienst is bereikbaar via een chat op de website, telefonisch en via e-mail. Door gebruik te maken van een interne klantendienst en kennis van haar klanten wanneer die contact opnemen, maakt Mega de klantendienst meer persoonlijk.

Daarnaast beschikt Mega ook over een online klantenzone, genaamd myMega. In deze klantenzone kan je gemakkelijk en snel een groot aantal zaken zelf regelen, zoals een Mega verhuis. Hierdoor is het minder vaak nodig om contact op te nemen met het Mega telefoonnummer.

Vraag over Mega? Neem dan met de Mega klantendienst contact op.

Energieleverancier Mega ervaringen

Nu we hebben gezien waar Mega voor staat, kijken we of de klanten en ex-klanten van Mega dit ook kunnen bevestigen. De Mega reviews die hieronder worden getoond zijn verzameld van meerdere reviewsites.

In de tabellen hieronder zijn de positieve en negatieve reviews van Mega samengevat. De reviews zijn opgedeelt in verschillende thema’s. Per thema geven we een indicatie van het aantal reviews van laag, gemiddeld tot hoog.

Positieve Mega energie reviews

In de onderstaande tabel zijn alle positieve Mega energie reviews weergegeven. Deze reviews bevestigen vooral waar deze leverancier zelf ook voor wilt staan.

Positieve beoordelingen Mega
OnderwerpPositieve beoordelingAantal
TarievenEen relatief groot aantal van de reviews geven aan dat de tarieven van Mega voordeliger zijn dan die van de concurrentie.Hoog
Aansluiting / overstapMega heeft een gemakkelijke en snelle procedure om over te stappen van een andere leverancier.Gemiddeld
KlantendienstDe medewerkers van de klantendienst zijn zeer vriendelijk en hebben verstand van zakenLaag

Mega klachten en negatieve reviews

In de onderstaande tabel zijn de negatieve Mega energie reviews weergegeven. Deze negatieve reviews en Mega klachten laten zien wat de nadelen van deze leverancier zijn.

Negatieve beoordelingen en klachten Mega
OnderwerpNegatieve beoordelingAantal
KlantendienstHet Mega telefoonnummer zou lastig te vinden zijn en de klantendienst heeft slechte openingstijden, waardoor het bereiken van de klantendienst lastig kan zijn.Hoog
Ontvangen van terugbetalingKlanten geven aan een lange tijd te moeten wachten op de terugbetaling van onder andere de jaarafrekening die te hoog is uitgevallen.Gemiddeld
FacturatieHet is bij Mega niet mogelijk om je facturen via Zoomit te betalenLaag
Schommelende tarievenEen aantal (ex)klanten geven aan dat de tarieven van Mega niet heel constant zijn vergeleken met de concurrentie.Laag

Mega energie review door CallMePower

Mega: een 100 % Belgische energieleverancier met groene energie en aantrekkelijke tarieven.

  1. Het belangrijkste aspect van energieleverancier Mega is het aanbieden van de voordeligste tarieven op de energiemarkt. Dit doen ze goed, aangezien Mega in veel gevallen behoort tot de energieleveranciers met de goedkoopste tarieven. Voor veel consumenten zal het mogelijk zijn om te besparen op de energiefactuur door over te stappen naar Mega.
  2. Het aanbod van Mega is erg groen. Alle klanten ontvangen standaard groene stroom en hebben de mogelijkheid om CO2-neutraal aardgas te ontvangen. Deze inspanningen ontvangen positieve beoordelingen van milieuorganisaties, zoals Greenpeace.
  3. Mega geeft zelf aan een zeer goede en persoonlijke dienstverlening te willen bieden. De klantendienst is echter maar van 9:00 tot 11:00 uur en van 14:00 tot 15:30 uur geopend. Vergeleken met de concurrentie zijn deze openingsuren niet erg ruim.
  4. Door de hoge energieprijzen ontvangt de Mega klantendienst zeer veel vragen. Door de kortere openingsuren kan de wachttijd om in contact te komen met de klantendienst oplopen. Dit is echter een probleem dat op dit moment bij de meeste energieleveranciers speelt.

Klant worden bij Mega? Bekijk ons artikel over Mega klant worden voor alle informatie die je nodig hebt voor een overstap.

Mega klant worden

Ben je overtuigd door het aanbod van Mega en de beoordelingen? Dan kan je gaan veranderen van energieleverancier!

telefoon mega
telefoon mega

Word nu klant bij Mega

Bel om direct een contract af te sluiten voor gas en / of elektriciteit bij Mega.

telefoon mega
telefoon mega

Word nu klant bij Mega

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert of sluit direct een contract online af.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 57 stemmen vond de informatie nuttig.

Vragen over Mega?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over Mega?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van Mega. Mega is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.