energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower
energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - CallMePower 

Luminus review, klantbeoordelingen en ervaringen

Geactualiseerd op
minuten lezen
Reviews Luminus

De klanten van Luminus zijn over het algemeen tevreden. De gemiddelde beoordeling van Luminus is een 3,72 op basis van de reviews van Trustpilot en Google. Greenpeace gaf Luminus een score van 7 / 20. De klantendienst van Luminus ontvangt in de laatste VREG servicecheck een score van 4 / 5.

Luminus review België

Luminus, onderdeel van het Franse energiebedrijf EDF, is de op één na grootste energieleverancier in België. Met haar aanbod voor aardgas en elektriciteit voor particulieren en professionals bedient Luminus bijna 2 miljoen klanten. Hiermee heeft Luminus een marktaandeel van meer dan 25% op de elektriciteitsmarkt voor particulieren in Vlaanderen.

Luminus levert aardgas, normale stroom en (Belgische) groene stroom. Het bedrijf biedt daarnaast extra diensten aan zoals een hersteldienst bij storingen en defecten in de woning, ketelonderhoud en plaatsing en de installatie van zonnepanelen. Naast leverancier is Luminus ook een belangrijke elektriciteitsproducent.

Positieve reviews

 • Aantrekkelijke tarieven
 • Bekwame klantendienst
 • Goede mobiele app
 • Goede extra diensten

Negatieve reviews

 • Betalingsproblemen
 • Ongewenste verkoop
 • Fouten bij contract online aanvragen
 • Onoverzichtelijk aanbod

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower
energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - CallMePower 

Is Luminus betrouwbaar?

Op Trustpilot heeft Luminus een gemiddelde waardering van 3.9 uit 5, gebaseerd op 2381 beoordelingen. Luminus ontvangt op Google een gemiddelde beoordeling van 2.5 / 5. Deze score is gebaseerd op 353 reviews. Greenpeace beoordeelt Luminus met een score van 7 / 20. VREG waardeert de klantendienst van Luminus met een 4 / 5.

Reviews site Gemiddelde beoordeling Aantal reviews
Trustpilot3,9/52381
Google2,5/5353
VREG4/5-
Greenpeace7/20-

Laatste update: 1e kwartaal 2024

Met bijna 2 miljoen klanten in België kan het natuurlijk niet anders dan dat er af en toe iets misloopt en dat sommige (ex-)klanten dus ontevreden zullen zijn of negatieve ervaringen zullen hebben. Toch valt er niet veel aan te merken op Luminus. Er zijn een paar punten waar Luminus haar dienstverlening kan verbeteren, maar over het algemeen lijkt Luminus voornamelijk tevreden klanten te hebben.

Luminus klacht indienen?

Indien je niet tevreden bent met de dienstverlening van Luminus is het aan te raden om eerst met de klantendienst van Luminus contact op te nemen om het probleem op te lossen. Als dit niet helpt of de oplossing niet de gewenste uitkomst heeft, kan je een klacht indienen bij de Ombudsdienst voor Energie. Onthoud dat het mogelijk is om op ieder moment je contract bij Luminus op te zeggen en over te stappen naar een andere leverancier.

Klantendienst Luminus review

De Luminus klantendienst is op een groot aantal manieren te bereiken, zowel on- als offline. De toegang tot de klantendienst kan echter wel verschillen per contract bij deze leverancier. Bij sommige contracten is het enkel mogelijk om online met de klantendienst contact op te nemen en kan je dus geen gebruik maken van het Luminus telefoonnummer.

Verder ontvangen alle klanten ook toegang tot de online klantenzone van deze leverancier, genaamd My Luminus. In deze online klantenzone is het mogelijk om een groot aantal zaken betreffende je energiecontract te regelen, zoals:

 • voorschotfactuur aanpassen;
 • doorgeven van een Luminus verhuis;
 • betaalmethode aanpassen;
 • betaalstatus en facturen inzien.

Verder hebben alle klanten van Luminus toegang tot de applicatie. Met de My Luminus app heb je meer inzicht in je energieverbruik door deze te koppelen aan een digitale energiemeter. Hiermee kun je je verbruik gedetailleerd per dag, week of maand opvolgen in kilowattuur (kWh) en in euro’s.

Luminus Smart Charging App

Afnemers die kiezen voor het dynamische tarief van Luminus kunnen gebruikmaken van de Luminus Smart Charging App. Deze applicatie laadt automatisch je auto tijdens de voordeligste uren op, aan de hand van de opgegeven gegevens (capaciteit accu, vertrektijden, gewenst laadniveau, etc).

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis telefonische vergelijking of vergelijk online. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower 
energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker of dien een terugbelverzoek in.

Advertentie - CallMePower 

Tarieven gas en elektriciteit Luminus review

Luminus heeft een zeer breed aanbod voor gas en elektriciteit, met meer dan 10 verschillende formules. Door dit grote aanbod kan het soms lastig zijn om het juiste energietarief voor jouw situatie te vinden. De Luminus tarieven lijken namelijk op het eerste gezicht erg veel op elkaar. Toch kunnen de prijzen sterk verschillen en is het aan te raden om de contracten goed te vergelijken.

In veel gevallen biedt Luminus een aantal contracten aan die tot de voordeligste aanbiedingen op de markt behoren, onder andere door welkomstkortingen of een standaard lage kWh-prijs. Houd er echter ook rekening mee dat sommige tarieven van Luminus ook tot de duurdere aanbiedingen op de markt kunnen behoren.

Huidig aanbod Luminus

Het goedkoopste contract voor elektriciteit van Luminus in juli 2024 is het Luminus BasicFlex tarief. Hoewel dit het voordeligste tarief is voor een gemiddeld huishouden, is het aan te raden om alle Luminus tarieven te vergelijken om het beste aanbod voor jouw situatie te achterhalen. Voor meer informatie per tarief bekijk je:

Luminus review door CallMePower

Luminus: een grote, innovatieve energieleverancier met een zeer breed aanbod.

 1. Klantendienst. De klantendienst van Luminus is op een groot aantal manieren te bereiken, zowel on- als offline. Let bij het kiezen van je contract echter wel goed op de voorwaarden, aangezien er een paar contracten zijn waarbij je niet telefonisch contact kunt opnemen met de klantendienst. Verder ontvangen alle klanten toegang tot de My Luminus klantenzone en applicatie, welke erg handig zijn voor het beheren van je contracten en inzicht bieden in je verbruik.
 2. Tarieven. De contracten van Luminus zijn over het algemeen aantrekkelijk geprijsd. Het is echter wel belangrijk om goed te letten op de voorwaarden, aangezien er grote verschillen kunnen zitten in het aanbod. Bovendien zijn er ook een aantal contracten met hoge prijzen die je beter kunt vermijden.
 3. Oorsprong stroom. Hoewel Luminus dan niet helemaal de leider in de energietransitie genoemd mag worden, is het feit wel dat deze leverancier sterk investeert in duurzame energie. Daarnaast heeft het bedrijf ook meerdere innovatieve oplossingen geïntroduceerd om bij te dragen aan de energietransitie. Iets meer dan 40 % van de elektriciteit die Luminus levert komt uit hernieuwbare energiebronnen.
 4. Aanvullende diensten. Luminus biedt een aantal aanvullende diensten aan, zoals ketelonderhoud, het installeren van zonnepanelen of het plaatsen van een laadpaal. Deze diensten zijn vaak te combineren met een specifiek contract van Luminus. Bovendien ontvang je vaak kortingen als je ook energie afneemt.

Luminus klant worden

Ben je overtuigd door het aanbod van Luminus? Om een energiecontract bij Luminus af te sluiten zal je contact op moeten nemen met deze leverancier. Overstappen is in België op ieder moment mogelijk en is geheel gratis. Je zult enkel rekening moeten houden met een opzegtermijn van één maand.

Zodra je een nieuw contract bij Luminus hebt aangevraagd, zal Luminus automatisch contact opnemen met je oude energieleverancier om het contract op te zeggen. Nadat je de bevestiging hebt ontvangen is je overstap afgerond.

energie advies
energie advies

Meer informatie ontvangen?

Contacteer de energie-experts van CallMePower voor meer informatie of advies. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie advies
energie advies

Meer informatie ontvangen?

Een energie-expert van CallMePower belt je gratis terug of vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker.

Electro Repair and Replace service voordeel van Luminus

De Luminus Electro Repair and Replace biedt ondersteuning voor het repareren van apparaten waarvan de fabrieksgarantie is verlopen. De apparaten moeten minder dan zeven jaar oud zijn (of drie jaar voor kleine huishoudelijke apparaten), met een aankoopwaarde tussen 150 en 5.000 euro.

Er worden maximaal drie reparaties per jaar per adres toegestaan. Voor apparaten ouder dan zeven jaar voorziet de service alleen in een gratis diagnose; de klant moet zelf de reparatiekosten betalen. Bij storingen biedt de dienst eerst een telediagnose. Als het probleem niet op afstand kan worden opgelost, wordt er binnen 24 uur een afspraak voor een reparatie gemaakt. Als een apparaat niet gerepareerd kan worden, wordt het gratis vervangen door een vergelijkbaar model. Deze vervanging gebeurt binnen vijf dagen nadat is vastgesteld dat het apparaat niet te repareren is.

Klanten die kiezen voor het Luminus Comfy+ of Comfy Flex+ tarief ontvangen deze dienstverlening gratis bij hun energiecontract.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 46 stemmen vond de informatie nuttig.