Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Verhuishulp! (Gratis dienst)

Heb je een vraag over je elektriciteits en/of gascontract? De CallMePower-experts helpen jou graag verder.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Verhuishulp! (Gratis dienst)

Heb je een vraag over je elektriciteits en/of gascontract? De CallMePower-experts helpen jou graag verder.

Met de kat verhuizen, hoe doe je dat?

Geactualiseerd op
minuten lezen
verhuisdozen

Verhuizen veroorzaakt niet alleen stress bij mensen; het kan ook een stressvolle ervaring zijn voor dieren, met name katten. In dit artikel zul je ontdekken hoe je jouw kat het beste kunt begeleiden tijdens het verhuisproces. Met onze tips weet je precies wat je vóór, tijdens en na de verhuizing kunt doen om het zo aangenaam mogelijk te maken voor je kat.

Verhuizen met de kat: onze tips

Een verhuizing is een complexe taak op zich, en het wordt nog uitdagender wanneer je moet verhuizen met een kat. Hoewel katten vaak dol zijn op het verkennen van verhuisdozen, ervaren ze de daadwerkelijke verhuizing meestal als ongewenst en stressvol. Daarom hebben we alle essentiële tips voor jou verzameld om het verhuisproces voor je kat en daarmee ook voor jezelf gemakkelijker te maken.

Wat nog meer doen bij een verhuis? Bij een verhuizing zijn er talloze zaken die gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Naast het doorgeven van je adreswijziging moet je ook zorgen voor je energie- en telecomcontracten. Om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd ziet, kun je een van onze verhuis experts bellen via het onderstaande telefoonnummer voor vrijblijvend advies.

Regel je verhuizing in slechts één gesprek! (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te regelen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Regel je verhuizing in slechts één gesprek! (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Voor de verhuizing: bereid de kat voor

Een verhuizing betekent voor een kat een aanzienlijke verandering van leefomgeving, vooral als de kat gaat verhuizen van een huis naar een appartement. In dit geval is het van groot belang om ervoor te zorgen dat je kat zo min mogelijk stress ervaart. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om je kat te helpen ontspannen tijdens deze overgang:

  • Oefen met de reismand. Laat je kat vooraf wennen aan de reismand door hem er regelmatig in te laten vertoeven.
  • Katten-spray. Er zijn verschillende sprays op de markt die bepaalde kruiden bevatten waardoor je kat een aangenaam gevoel van ontspanning kan ervaren. Spray bijvoorbeeld katten-spray op de reismand zodat je kat de reismand associeert met een rustig gevoel.
  • Hou de routine. Het is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je kat tijdens de verhuizing zijn dagelijkse routine behoudt. Zorg ervoor dat hij op de gebruikelijke tijden eet, speelt en zijn knuffels krijgt, zoals hij dat gewend is.

Tijdens de verhuizing: geef de kat ruimte

Verhuisdoos

Een nerveuze kat zoekt graag schuilplaatsen op, dus let erop dat hij zich niet in kleine hoekjes of gaatjes verstopt waar je hem niet kunt vinden. Houd je kat in de gaten en houd hem zo nodig binnen om te voorkomen dat hij zich verbergt. In dit geval kan het gebruik van katten-spray ook helpen om hem rustiger te houden.

Het is een goed idee om alle belangrijke spullen van je geliefde viervoeter, zoals zijn mand en kattenbak, in een kamer die al leeg is te zetten. Op die manier kun je op de dag van de verhuizing de kat alleen in de kamer laten, zodat hij toegang heeft tot al zijn spulletjes zonder dat hij te maken krijgt met alle stress van de verhuizing.

Heb je geen ruimte waar je de kat op zijn gemak kunt laten? Je kunt erover nadenken om de dagen van de verhuizing de kat in een pension te doen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hoe het met de kat gaat wanneer jij het zelf druk hebt met al je spullen sjouwen.

Na de verhuizing: laat de kat wennen

Laat de kat eerst wennen aan de nieuwe woning, en laat hem pas de nieuwe buurt verkennen als hij hier klaar voor is. Je zult vanzelf aan de kat merken of hij nieuwsgierig begint te worden naar de buitenwereld. Woon je in de buurt van je oude woning? Informeer de nieuwe bewoners dat het mogelijk is dat je kat probeert de oude woning een bezoekje te brengen.

Wanneer je eenmaal de indruk krijgt dat je kat er klaar voor is om de woning te verlaten, dan kun je ervoor kiezen om met je kat mee naar buiten te gaan. Een kat kan ver van huis gaan. Je kunt je kat dus eerst aan een lijntje doen en samen door de wijk lopen, voordat je hem alleen laat gaan. Zo kun je aan de kat laten zien hoe hij zelf de weg naar huis weer terug kan vinden.

Daarnaast zijn er nog andere dingen die je gemakkelijk over het hoofd ziet na een verhuizing, maar die wel moeten gebeuren. Denk aan de volgende dingen:

  • Een goede schoonmaak. Dieren ruiken alles, al helemaal de geur van andere dieren. Zorg ervoor dat de nieuwe woning zo vrij mogelijk is van onbekende geuren die je kat gestrest kunnen maken.
  • De adreswijziging doorgeven. Is jouw kat gechipt? Dan moet je uiteraard zorgen dat het juiste adres aan de chip is gekoppeld. Je moet een adreswijziging doorgeven bij de gemeente, maar ook bij de dierenarts.

Kat verhuizen: hoe lang binnen blijven? Hoe lang een kat binnen moet blijven na het verhuizen verschilt van kat tot kat. Om ervoor te zorgen dat de kat niet direct terugloopt naar de oude woning is het verstandig om minimaal twee weken te wachten voordat hij naar buiten gaat. In alle omstandigheden moet je wachten tot de kat zich weer volledig gedraagt als vanouds.

De verhuizing zelf regelen

Naast het verhuizen van de kat, moet je natuurlijk ook veel keuzes maken over het regelen van de verhuizing zelf. Je kunt er hierbij voor kiezen om het proces te vergemakkelijken door een verhuisfirma in te schakelen. Daarnaast kun je natuurlijk de CallMePower verhuischecklist downloaden om er zeker van te zijn dat je niks vergeet. Ontvang je liever advies op maat? Neem dan telefonisch contact op met een van de CallMePower verhuisexperts via onderstaand telefoonnummer.

Regel je verhuizing in slechts één gesprek! (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te regelen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Regel je verhuizing in slechts één gesprek! (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 26 stemmen vond de informatie nuttig.