Methodologie van CallMePower-vergelijkers en vergelijkingen

Geactualiseerd op
minuten lezen

CallMePower.be is een uitgave van CallMePower, een merk van de firma Selectra. CallMePower.be biedt verschillende informatierubrieken over woningcontracten en vergelijkingen. In een geest van transparantie voor de consument en in overeenstemming met de geldende wetgeving, ontdek hieronder de methode die wordt gebruikt in de context van onze vergelijkingen.

Introductie: de waarden van transparantie, duidelijkheid en loyaliteit van CallMePower

Bij CallMePower geloven we dat consumentenvertrouwen de sleutel is en dat er alleen vertrouwen kan zijn als er transparantie is.

Onze content is geschreven door experts uit de beste opleiding. De CallMePower-vergelijker voldoet aan de verplichtingen bepaald door decreet nr. 2016-505 van 22 april 2016 met betrekking tot informatieverplichtingen op online vergelijkingssites, decreet nr. 2017-1434 van 29 september 2017 met betrekking tot informatieverplichtingen exploitanten van Digitale platforms en decreet nr. 2017-1436 van 29 september 2017 met betrekking tot informatieverplichtingen met betrekking tot online recensies, en in het bijzonder de artikelen D111-7 en D111-11 van de Consumentenwet, genomen als de toepassing van artikel L111-7 van dezelfde code.

Over het algemeen streven we ernaar om op onze sites alle aanbiedingen te vermelden op de markten waarin we actief zijn. Met betrekking tot verzekeringen en bankdiensten, is SELECTRA, SARL geregistreerd bij de RCS van Parijs onder nummer 499 807 147, en gevestigd te 66 rue Sébastien Mercier, 75015 Parijs, gerefereerd aan ORIAS, de controle van vergelijkers en makelaars in verzekerings- of bankdiensten (ons registratienummer: 16000020). Selectra heeft de status van Insurance Agent (MA) en Non-Exclusive Agent for Banking Operations and Payment Services (MOBSP); Deze statuten, verleend door ORIAS, bevestigen dat Selectra over de juridische vaardigheden beschikt om haar klanten te helpen bij het kiezen en afsluiten van een verzekerings- of bankcontract.

Hoe wordt CallMePower betaald?

Voor de duidelijkheid en transparantie beschrijven we hieronder het “business model” van CallMePower.

Het is mogelijk om via CallMePower in te schrijven op energie-, telecom- en verzekeringsaanbiedingen bij de partners van CallMePower. We worden vergoed door de leverancierspartner voor elk contract dat we met deze partner afsluiten.

De aangeboden dienstverlening is voor de klant volledig gratis.

Let op: de CallMePower-dienstverlening stopt wanneer het abonnement wordt beheerd. CallMePower kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor geschillen die zouden kunnen ontstaan ​​tussen de abonnee en zijn dienstverlener in het kader van hun contractuele relatie. Het aanspreekpunt van de abonnee in geval van vragen of klachten tijdens de looptijd van het contract blijft de klantendienst van de dienstverlener.

CallMePower biedt twee verschillende diensten aan waarmee u zich kunt abonneren op aanbiedingen van partners:

  • een informatieve en, indien van toepassing, algemene abonnementsdienst: standaard neemt de consument contact op met CallMePower en een adviseur beantwoordt zijn vragen, adviseert hem indien nodig over het partneraanbod dat het best bij zijn profiel past en registreert, indien van toepassing, zijn abonnement namens de gekozen leverancierspartner;
  • een informatie- en, indien van toepassing, abonnementsdienst speciaal voor de partnerleverancier: wanneer een leverancier een partnerleverancier is, geeft CallMePower voor deze leverancier een CallMePower-nummer weer speciaal voor de partner. Op dit nummer is het alleen mogelijk om in te schrijven op de aanbiedingen van de partner. Een adviseur beantwoordt de vragen van de klant over de leverancier, adviseert hem indien nodig over het aanbod van de partnerleverancier dat het beste bij zijn profiel past en registreert indien nodig zijn abonnement namens de partnerleverancier.

Let op: consumenten kunnen ervoor kiezen om direct contact met ons op te nemen of om teruggebeld te worden. Bovendien biedt de site op bepaalde pagina's ook links om u rechtstreeks op de website van de partner op het aanbod van een partner te abonneren of om u online op onze website op het aanbod van een partner te abonneren.

Wie zijn de partners van CallMePower?

CallMePower werkt samen met meerdere partners. CallMePower selecteert zijn partners nauwgezet op basis van de kwaliteit van hun aanbiedingen en het gemak van het inschrijvingsproces. Het doel is om de consument die op CallMePower vertrouwd te leiden naar aanbiedingen die zijn aangepast aan hun situatie en die hen tevreden zal stellen.

Hieronder vindt u de lijst van onze partners. Sommigen zijn directe partners, dat wil zeggen met wie we een contractuele relatie hebben zonder tussenpersoon, terwijl we voor anderen partners zijn via een affiliatieplatform. Bovendien zijn sommige van deze leveranciers slechts partners voor een bepaalde taal, branche (energie, telecom, verzekeringen, verhuizingen, domotica), product of acquisitie- en/of verkoopkanaal.

Klanten- en abonnementsdiensten voor energie

De partners van CallMePower zijn: Eneco, TotalEnergies, OCTA+, Mega (Power Online), Frank Energie, Energie.be, HomeServe, Belivert en Otovo.

Klanten- en abonnementsdiensten voor telecom

De partners van CallMePower zijn: BASE, edpnet, hey telecom, Mobile Vikings, Orange, Proximus, Scarlet, VOO, yoin, Zuny, Disney+, Holafly, NordVPN, Surfshark, NordVPN, CyberGhost, ExpressVPN, FastestVPN, Surfshark, Vypr VPN, PureVPN en Norton.

Klanten- en abonnementsdiensten voor verzekeringen

De partners van CallMePower zijn: Flora by Ethias, DVV, Corona Direct, Europ Assistance en Yago.

Klanten- en abonnementsdiensten voor domotica

De partner van CallMePower is: Kiwatch, Verisure

Aanbiedingen van partners onder de aandacht brengen

CallMePower behoudt zich het recht voor om een partneraanbieding op de eerste plaats in de ranglijst te plaatsen. In dit geval bevat het aanbod de vermelding “Advertentie” om het te onderscheiden van andere aanbiedingen. Daarnaast kan een reclamebanner worden gereserveerd om een partnerleverancier of een evenement in de kijker te zetten (voorbeeld: een banner "gegroepeerde energieaankoop" op de homepage).

Heeft CallMePower een kapitaalband met de professionals waarnaar wordt verwezen?

Neen. CallMePower heeft geen financiële band met de partners waarnaar wordt verwezen. 100% van het kapitaal van CallMePower is in handen van de 2 oprichters van Selectra, wat onze onafhankelijkheid garandeert.

Wat is de methodologie voor vergelijkingen op de site?

Methode voor verbruiksschatting:

De berekening van de verbruiksschatting is gebaseerd op de volgende gegevens:

Elektriciteit:

De schatting van het elektriciteitsverbruik houdt rekening met:

  • Vaste verbruikswaarden
  • Het verbruik van bepaalde toestellen wordt er standaard bijgeteld (televisie, koelkast en computer)
  • Het verbruik van bepaalde apparaten kan al dan niet geactiveerd worden door de gebruiker (wasmachine, droger, vaatwasser).

De verbruiken van deze toestellen zijn gemiddelde jaarverbruiken in kWh.

  • Variabele verbruikswaarden
  • Elektriciteitsverbruik voor verlichting in het appartement wordt berekend op basis van het aantal personen in de accommodatie.
  • Het verbruik voor verwarming, indien elektrisch, wordt berekend op basis van de oppervlakte van de accommodatie.
  • Het verbruik voor warm water, indien elektrisch, wordt berekend op basis van het aantal personen in de accommodatie.
  • Het verbruik voor de kookplaten, indien elektrisch, wordt berekend op basis van het aantal personen in de accommodatie.

Aardgas:

De schatting van het gasverbruik houdt alleen rekening met variabele parameters:

  • Het gasverbruik voor verwarming wordt berekend op basis van de oppervlakte van het appartement
  • Het gasverbruik voor warm water wordt berekend op basis van het aantal personen in de accommodatie
  • Het gasverbruik voor de kookplaten wordt berekend op basis van het aantal personen in de accommodatie

Classificatiecriteria voor aanbiedingen waarnaar standaard wordt verwezen

De CallMePower-vergelijker classificeert zijn aanbiedingen van laag naar hoog. De gebruiker kan dan de aanbiedingen filteren op type aanbieding (groene stroom, vaste of variabele prijs, duur van het contract) of op leverancier, maar deze laatste zal altijd weergegeven worden van laag naar hoog.

CallMePower.be bevat soms vergelijkingspagina's of, binnen pagina's, elementen die het mogelijk maken om aanbiedingen van verschillende aanbieders te vergelijken.

Standaard en tenzij anders aangegeven:

  • deze inhoud geeft de aanbiedingen / leveranciers uitputtend weer;
  • verwijzen is gratis en we worden niet betaald voor deze dienst;
  • het al dan niet bestaan van een commerciële relatie met de leverancier waarnaar wordt verwezen, heeft geen invloed op de referentie ervan.

Uitzonderingen op standaardcriteria

Het kan gebeuren, eenvoudigheidshalve voor de consument:

  • dat een inhoud de aanbiedingen en/of de leveranciers niet uitputtend weergeeft. In dit geval wordt de tabel voorafgegaan door de vermelding van het type "Selectie", "Aanbevolen aanbiedingen" of "Voorbeelden van aanbiedingen". Meestal is het selectiecriterium dat van het aantal klanten, waardoor we de internetgebruiker alleen de belangrijkste leveranciers presenteren, of de belangrijkste aanbiedingen van een leverancier omwille van de eenvoud.
  • dat CallMePower ervoor kiest om alleen partnerleveranciers/aanbiedingen weer te geven, of dat dit criterium meespeelt bij het bepalen van de weergegeven leveranciers/aanbiedingen. We doen dit in de geest van vereenvouDiging voor klanten, omdat de klant zich alleen via CallMePower kan abonneren op partneraanbiedingen en onze partneraanbiedingen zorgvuldig geselecteerd zijn om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.

Bijwerken en actualiseren van de vergeleken aanbiedingen en details van de samenstellende elementen van de prijs van de aanbiedingen

Het kortingspercentage van de energieaanbiedingen waarnaar wordt verwezen en hun tarieven worden rechtstreeks beheerd door de energievergelijker van CallMePower, en hun update volgt daarom de procedure voor het bijwerken van de aanbiedingen en tarieven gespecificeerd op de methodologie van de energievergelijker van CallMePower hieronder.

De overige kenmerken van de aanbiedingen en de percentages en prijzen van de andere soorten aanbiedingen worden pagina voor pagina bijgewerkt. Over het algemeen hebben we op alle pagina's als principe:

  • zodra we kennis krijgen van gegevens die niet up-to-date zijn: om deze zo snel mogelijk bij te werken;
  • meer in het algemeen, om de pagina's regelmatig opnieuw te bezoeken (en minstens om de 3 maanden op de meest bekeken pagina's) om ervoor te zorgen dat hun gegevens up-to-date blijven.

We blijven responsief en u kunt contact met ons opnemen als u onjuistheden of verouderde gegevens op onze site opmerkt.

Updates

De vergelijker wordt elke maand geüpdatet volgens de evolutie van de prijzen van aardgas en elektriciteit, meer precies respectievelijk op de 1e en 2e van de maand of de eerstvolgende werkdag voor aanbiedingen voor residentiële klanten en de 3e van de maand of de eerstvolgende werkdag werkdag voor offertes voor niet-residentiële klanten. Als een leverancier op de dag van de update zijn prijslijst niet heeft bijgewerkt, wordt de aanbieding uit de vergelijker gehaald totdat de update plaatsvindt.

De prijslijsten van de aanbiedingen waarnaar op de vergelijker wordt verwezen, worden weergegeven zoals verstrekt door de leverancier. CallMePower behoudt zich echter het recht voor om de referentie van een aanbieding te verwijderen wanneer het rooster fouten bevat.

Zie je een fout of heb je een vraag over de methodologie?

Onze teams besteden bijzondere aandacht aan de perfecte update van de vergelijker, de standaard van CallMePower op het web. Als u echter een fout heeft gevonden of een vraag heeft over hoe aanbiedingen worden weergegeven, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen te reageren.

Vragen? Neem contact met ons op via [email protected].

CallMePower volgt richtlijnen CREG

De vergelijker van CallMePower volgt de richtlijnen opgesteld door de nationale energieregulator CREG. Aarzel niet om bij vragen of opmerkingen over onze methodologie contact op te nemen met CallMePower. Indien we er niet uit kunnen komen, kunt u altijd met de CREG contact opnemen.

Juridische kennisgevingen Voor meer informatie bekijk je onze juridische kennisgevingen.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 3 stemmen vond de informatie nuttig.