Somfy alarm- en smart home systemen: overzicht aanbod 2024

logo somfy

Somfy is een internationale aanbieder van domotica gespecialiseerd in de automatisering van openingssystemen voor woningen en gebouwen, zoals rolluiken, zonweringen, garagedeuren en toegangspoorten. Somfy biedt tegenwoordig ook slimme domotica-systemen aan, waaronder beveiligingscamera’s en alarmsystemen, die via applicaties en slimme apparaten kunnen worden bestuurd.

Somfy in België

Somfy België is de Belgische tak van het internationale bedrijf Somfy, gespecialiseerd in de productie en distributie van automatiseringssystemen voor woningen en bedrijven. Het aanbod van Somfy omvat onder andere geautomatiseerde oplossingen voor rolluiken, zonwering, garagedeuren, en toegangspoorten, evenals slimme apparaten zoals beveiligingscamera's en alarmsystemen.

In België biedt Somfy specifieke producten en diensten aan die zijn aangepast aan de lokale markt en voldoen aan de behoeften en voorschriften van Belgische consumenten en bedrijven. De belangrijkste producten van Somfy zijn:

 • Rolluiken en screens
 • Raamdecoratie en gordijnen
 • Garagepoorten
 • Camera’s en alarmsysteem
 • Verlichting
 • Smart home oplossingen (bediening apparatuur vanaf smartphone, stembesturing, weerstation, op afstand bedienbare rolluiken, etc)

Somfy is in België actief op de particuliere en zakelijke markt. Door de jaren heen heeft Somfy zich meer en meer gespecialiseerd in het aanbieden van smart home oplossingen.

Somfy in het kort

Officiële CallMePower-partner

Somfy

Actief in heel België
Specialist in Smart Home systemen
Zie meer Zie minder kenmerken

Wie is Somfy?

 • Van oorsprong Frans bedrijf
 • Actief in 60 landen wereldwijd
 • Een van de grootste aanbieders van domotica
 • Marktleider in de levering van producten voor het elektrisch bedienen apparaten, zoals zonewering.

Het aanbod

 • Volledig alarmsysteem met vele accessoires
 • Smart Home systeem voor bediening alle Somfy producten
 • Garagepoorten, zonwering en rolluiken
 • Systeem altijd in combinatie met Somfy applicatie
Actief in heel België
Specialist in Smart Home systemen

Somfy alarmsysteem

Somfy biedt meerdere oplossingen aan voor het beveiligen van woningen en bedrijfspanden. Het Somfy alarmsysteem is een volledig draadloos systeem dat erop gericht is om inbraakpogingen te voorkomen. Het alarmsysteem is volledig aan te passen aan persoonlijke wensen, bijvoorbeeld door het toevoegen van sirenes, rookmelders, bewegingsmelders en camera’s.

Met het Somfy Home Alarm pack kun je vrijwel alle strategische plekken in je huis beveiligen omdat het schokmelders bevat. Deze helpen indringers te voorkomen met behulp van gepatenteerde technologie. Deze intelligente technologie begrijpt het verschil tussen alledaagse schokken (bijvoorbeeld een dichtslaande deur of een bal op een raam) en inbraak. Deze schokdetectoren kunnen zelfs vóór een inbraak worden geactiveerd en besparen kostbare minuten vóór een inbraak of ontmoedigen potentiële indringers.

Somfy huisdieren detectie

Het systeem van Somfy detecteert huisdieren die minder dan 25 kilogram wegen. Het alarmsysteem kan dus geactiveerd worden terwijl je hond of kat thuis is.

Werking draadloze Somfy alarmsysteem

Het alarmsysteem van Somfy werkt volledig draadloos. Dit betekent dat alle producten van het systeem met elkaar in verbinding staan. Het alarmsysteem werkt verder wel op netstroom (vooral de camera’s) of op accu’s (de meeste accessoires). Bovendien hebben alle producten een kleine ingebouwde accu, die ervoor zorgt dat het systeem tot zes uur lang blijft werken mocht de stroom wegvallen.

Het Somfy Home Alarm is een systeem dat je kunt beheren via een applicatie. Het alarm is dus niet verbonden aan een meldkamer die de politie inlicht of medewerkers langs stuurt bij een verdachte situatie.

Geen verlaging verzekeringspremie

Let op: sommige verzekeraars bieden een lagere premie voor woningen die een alarmsysteem hebben. Vaak wordt er als voorwaarde gesteld dat het systeem verbonden moet zijn met een alarmcentrale. Met het Somfy Home Alarm is dit niet het geval.

Smart home systemen van Somfy

Door de jaren heen is Somfy zich steeds meer gaan richten op smart home systemen. Smart home systemen zijn technologieën in woning waarmee je apparaten zoals verlichting, verwarming, en beveiligingscamera's kunt bedienen vanaf je smartphone of computer. Door de installatie van een smart home systeem kun je de apparaten van Somfy op afstand en gemakkelijker bedienen.

De Somfy Smart home systemen bieden je onder andere de volgende voordelen:

 • Alle producten gecentraliseerd bedienen in één applicatie.
 • Het verbeteren van het energieverbruik van je woning door optimalisatie.
 • Het bedienen van producten in je woning (zonwering, alarm, verlichting) op afstand.
 • Een betere beveiliging van je woning.

Intelligente bediening met Somfy TaHoma

Het Somfy TaHoma systeem is de intelligente besturing die alle apparaten van Somfy kan aansturen. Met dit systeem is het mogelijk om alle apparatuur met elkaar te verbinden via WiFi en vanaf één plek aan te sturen.

Het systeem is compatibel met meer dan 300 verschillende producten en vrijwel de volledige Somfy-catalogus. Het is mogelijk om een ​​groot aantal objecten in huis te bedienen, variërend van zonwering, verlichting, aangesloten stopcontacten, camera's tot je verwarming en thermostaat.

Het Somfy TaHoma systeem is verkrijgbaar vanaf €199.

Somfy Smart Home zakelijke klanten

Somfy Pro is het aanbod gericht op de zakelijke markt. Het aanbod is vergelijkbaar met die voor particuliere klanten, maar afgesteld op bedrijfsruimten. Daarnaast werken de Somfy Pro producten ook samen met een applicatie en kunnen ze worden ingesteld voor intelligente bediening. Zo zijn onder andere verlichting, rolluiken en beveiliging automatiseerbaar.

Er is ook gratis training vanuit Somfy beschikbaar om zakelijke klanten uit te leggen hoe ze het beste uit de producten van Somfy kunnen halen.

Lees meer over Somfy