gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel om gratis te veranderen van energieleverancier of voor energieadvies!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Sibelga, netbeheerder in Brussel - Informatie, contact & tarieven

Sibelga

Sibelga is de netbeheerder in Brussel. Dit is een van de grootste bedrijven in de regio, met duizend werknemers in de volgende 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Brussel, Schaarbeek, Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek, Elsene, Ukkel, Sint-Lambrechts-Woluwe, Vorst, Sint-Gillis, Jette, Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe, Evere, Oudergem, Sint-Joost-ten-Node, Watermaal-Bosvoorde, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg.


Wie is Sibelga?

distributienetbeheerder elektriciteitslevering woning

Sibelga is de enige distributienetbeheerder of netbeheerder voor de 19 gemeenten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor elektriciteit en aardgas. De slogan van Sibelga luidt: 'Energizing the city' en dat is exact de kernactiviteit van Sibelga. Maar Sibelga doet nog meer...

Wat doet Sibelga?

  • Sibelga in het kort
  • Sibelga sluit nieuwe woningen aan op het elektriciteits- en gasnet.
  • Sibelga opent en sluit lopende rekeningen bij verhuizingen.
  • Sibelga beheert energiemeters.
  • Sibelga onderhoudt het netwerk en verhelpt pannes / storingen.
  • Sibelga onderhoudt openbare verlichting / straatlampen.
  • Sibelga heeft de rol van sociale leverancier, 3.843 leveringspunten hebben de status beschermde afnemer.
  • Sibelga beperkt de energievoorziening voor wanbetalers (24.829 huishoudens in 2018)

Sibelga is dus niet belast met de energieproductie of de levering van elektriciteit en/of aardgas. De energieleveranciers fungeren als de tussenpersoon met Sibelga. Direct contact met Sibelga is daarom niet zinvol als het gaat om zaken die te maken hebben met de levering van stroom of je energiefactuur. Daarvoor dien je contact op te nemen met de aanbieder waarbij je een energiecontract hebt getekend.

Op 1 januari 2019 had Sibelga 710 838 leveringspunten (EAN-code) voor elektriciteit en 507.651 aansluitingen voor aardgas.

Wat doet een distributienetbeheerder? Ontdek in onze energiegids wat de kerntaak en andere taken van een distributienetbeheerder zijn.

Contactgegevens Sibelga

Contact opnemen met Sibelga? Je kunt de Brusselse netbeheerder op verschillende manieren bereiken. Op deze pagina vind je alle contactgegevens van Sibelga.

Sibelga telefoonnummer

logo Sibelga

Voor iedere situatie heeft Sibelga een ander telefoonnummer dat je kan bellen, zo is er een algemeen nummer voor de klantendienst en een noodnummer voor gaslekken.

Telefoonnummers Sibelga
Situatie 📞 Nummer Tarief & Wanneer bereikbaar?
Aansluiting en Klantendienst 📞 02 549 41 00 Maandag-Vrijdag van 8 tot 17 uur
Versterking van de meter 📞 02 549 41 00 24/7
Stroompannes 24/7 📞 02 274 40 66
Gaslek of gasgeur 24/7 📞 0800 19 400
Defecte straatlamp melden 📞 02 274 40 66
of online: Sibelga website - Defecte straatlamp melden
Energietarieven + aanbod
vergelijken
02 588 92 38 ma-di van 8 tem 19 uur
zonaal tarief

Adres Sibelga

In het onthaalkantoor van Sibelga kan je terecht met al jouw vragen:

Sibelga
Boulevard Émile Jacqmain 96
1000 Brussel

De hoofdzetel van Sibelga is gevestigd nabij het Noordstation en station Schaarbeek. Het hoofdkantoor is niet toegankelijk voor klanten.

Sibelga
Werkhuizenkaai, 16
1000 Brussel

Sibelga meterstanden

Was je niet thuis toen de meteropnemer langskwam? Of ben je van energieleverancier veranderd? Dan kreeg je van Sibelga een brief met het verzoek om de actuele meterstanden (zelf) door te geven. Je hebt daarvoor het referentienummer in de brief nodig.

  • Meteropname

Sibelga neemt als enige en onafhankelijke netheerder in Brussel jaarlijks de meterstanden van elektriciteit en aardgas op. Dit wordt de meteropname genoemd. Sibelga maakt de gegevens van jouw energiemeters dan over aan je energieleverancier. Enige tijd later ontvang je van je energieleverancier je jaarlijkse afrekening.

Wanneer komt Sibelga mijn meterstand opnemen? Raadpleeg de opnamekalender van Sibelga om na te gaan wanneer ze op jouw adres de meterstanden komen opnemem.

energieverbruik berekenen

Wat is jouw verbruik van elektriciteit en gas op jaarbasis?

Bereken jouw energieverbruik met de energiecalculator!

Tarieven Sibelga

elektriciteitsaansluiting woning

De omzet komt in de eerste plaats van Sibelga's netwerkgebruik. Wanneer je jouw leverancier maandelijks betaalt voor elektriciteits- en gasverbruik, wordt een deel hiervaan overgemaakt door de leverancier naar Sibelga.

De tarieven voor het uitvoeren van werken, zoals de plaatsing van energiemeters, verschilt naargelang de situatie. Je kunt een offerte opvragen bij Sibelga of alvast de tarieflijst consulteren. 

Sibelga nettarieven elektriciteit

Dit zijn de actuele nettarieven elektriciteit voor het stroomverbruik (uitgedrukt in kilowattuur) in Brussel bij Sibelga.

Nettarieven Sibelga elektriciteit
Normaal
c€/kWh
Piekuren
c€/kWh
Daluren
c€/kWh
Exclusief nacht
c€/kWh
Meterhuur
€/jaar
Capaciteitsterm tot aan 13kVA
€/jaar
Capaciteitsterm hoger dan 13kVA
€/jaar
8,49 8,49 6,19 6,19 2,45 32,69 65,41

Huidige tarieven in augustus 2022

Sibelga nettarieven aardgas

Dit zijn de actuele nettarieven aardgas voor het gasverbruik (uitgedrukt in kilowattuur) in Brussel bij Sibelga.

Nettarieven Sibelga aardgas
0-5000 kWh per jaar 5000-150000 kWh per jaar Meterhuur €/jaar
Vaste term
€/jaar
Proportionele term
c€/kWh
Vaste term
€/jaar
Proportionele term
c€/kWh
5,23 2,16 46,32 1,34 19,36

Huidige tarieven in augustus 2022

Kosten nieuwe elektriciteitsaansluiting Sibelga

aansluiting op elektriciteitsnet woning

Voor het aanvragen van een elektriciteitsaansluiting kun je terecht op de website van Sibelga. Voor iedere situatie is de prijs voor het uitvoeren van de werken anders, binnen een bepaalde termijn zal Sibelga de exacte prijs in de offerte communiceren.

Een nieuwe aansluiting voor elektriciteit houdt in dat jouw woning vanuit de straat wordt aangesloten op het elektriciteitsnet en dat er een nieuwe meter wordt geplaatst.

Elektricteit nodig? Teken een contract bij een energieleverancier! Wil je gebruik maken van je nieuwe aansluiting en stroom geleverd krijgen? Dan moet je een energiecontract sluiten bij een energieleverancier. CallMePower helpt je bij de keuze van een energieleverancier. Bel ons voor een voordelig energietarief in Brussel:
 📞 02 588 92 38

Kosten nieuwe aardgasaansluiting Sibelga

nieuwe meter voor aardgas

Voor het aanvragen van een aardgasaansluiting kun je terecht op de website van Sibelga. Voor iedere situatie is de prijs voor het uitvoeren van de werken anders, binnen een bepaalde termijn zal Sibelga de exacte prijs in de offerte communiceren.

Een nieuwe aansluiting voor aardgas houdt in dat jouw woning vanuit de straat wordt aangesloten op het aardgasnet en dat er een nieuwe meter wordt geplaatst. De aanvraag kan worden ingediend voor een nieuwe of een bestaande woning. Geen aardgas in jouw straat? De kans is klein, maar toch mogelijk, dan zullen de werken langer kunnen duren. Bovendien heeft Sibelga op dit ogenblik te maken met een groot aantal aanvragen.

Gas nodig? Teken een contract bij een energieleverancier! Wil je gebruik maken van je nieuwe aansluiting en gas geleverd krijgen? Dan moet je een energiecontract sluiten bij een leverancier. CallMePower helpt je bij de keuze van een energieleverancier. Bel ons voor een voordelig energietarief in Brussel:
 📞 02 588 92 38

Geactualiseerd op