energie advies
energie advies

Informatie of advies over energie ontvangen?

Bel CallMePower voor gratis advies van onze energie-experts. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie advies
energie advies

Informatie of advies over energie ontvangen?

Een energie-expert van CallMePower belt je gratis terug of vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker.

AIESH: netbeheerder in Regio Zuid-Henegouwen

Geactualiseerd op
minuten lezen
aiesh

De AIESH (of Association Intercommunale d'Electricité du Sud du Hainaut) is een organisatie bestaande uit 7 gemeenten met als doel de distributie van elektriciteit aan meer dan 20.000 gebruikers in de regio van Zuid-Henegouwen. Op deze pagina vind je alle informatie over AIESH, inclusief de tarieven en contactgegevens.

Wie is AIESH?

AIESH is de distributienetbeheerder voor de provincie Henegouwen en levert elektriciteit aan meer dan 20.000 huishoudens in de regio. Als distributienetbeheerder is AIESH verantwoordelijk voor alle aangesloten leveringspunten op het elektriciteitsnet in de regio. Deze regio is niet aangesloten op het aardgasnet, waardoor AIESH alleen verantwoordelijk is voor het elektriciteitsnet.

AIESH is als netbeheerder actief in de volgende gemeenten: Erquelinnes, Beaumont, Froidchapelle, Sivry-Rance, Mummies, Chimay en Couvin.

Overige netbeheerders België

In heel Vlaanderen is Fluvius de verantwoordelijke netbeheerder. Fluvius is tot stand gekomen na de fusering van Eandis en Infrax in 2018. We geven hieronder een overzicht van alle netbeheerders buiten Vlaanderen:

  • Sibelga in Brussel
  • ORES in Waals Brabant, Est, Henegouwen, Luxemburg, Moeskroen, Namen en Verviers;
  • Resa in Luik
  • AIEG in Andenne, Gesves, Ohey, Rumes, Viroinval;
  • REW in Waver, Limal en Bierges.

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle energieleveranciers. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker of dien een terugbelverzoek in.

Hoe AIESH contacteren?

De AIESH klantendienst is op een aantal verschillende manieren te bereiken, afhankelijk van de situatie of locatie. In de tabel hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens van AIESH weergegeven.

Hoe AIESH contacteren?
Reden contact Contactgegevens Openingsuren
Algemeen telefoonnummer AIESH 📞 060 45 91 60 Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 12:15 uur en van 13:00 tot 15:00 uur.
Storingen 📞 060 41 10 10 24/7
Regio Baileux en Chimay 📞 060 21 46 61 Maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 8:00 uur
Regio Beaumont 📞 071 58 86 93
Regio Rance 📞 060 45 91 72

Voor problemen met de openbare verlichting dien je een e-mail te sturen naar AIESH. Dit kan naar het volgende e-mailadres: [email protected]. Voor algemene vragen over de diensten van AIESH of energieaansluitingen, kun je een bericht sturen naar het algemene AIESH e-mailadres: [email protected].

Op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Energie vergelijken doe je met CallMePower.

AIESH adres

De hoofdzetel van AIESH bevindt zich op:

Rue du commerce, 4
6470 Rance

Het AIESH kantoor is geopend van maandag tot donderdag van 08:00 uur tot 12:15 uur en van 13:00 uur tot 16:00 uur. Op vrijdag is het kantoor geopend van 08:00 uur tot 12:15 uur en van 13:00 tot 15:00 uur.

Wat zijn de AIESH tarieven?

AIESH rekent extra kosten aan voor de distributie van elektriciteit in de regio’s waar deze netbeheerder actief is. Hiermee worden de kosten voor het onderhoud en aanleg van het distributienet gefinancierd en kan AIESH een veilige en betrouwbaar elektriciteitsnet garanderen.

AIESH nettarieven elektriciteit

De nettarieven voor het gebruik van het elektriciteitsnet worden elk jaar door AIESH vastgelegd. In de tabel hieronder zijn de AIESH nettarieven voor 2023 weergegeven.

AIESH nettarieven elektriciteit
Distributiekosten (€cent/kWh) Enkelvoudig Dag Nacht Uitsluitend nacht
AIESH 10.44 10.75 6.94 5.95

Heb je een tweevoudige elektriciteitsmeter? Het daltarief gaat in om 22:00 uur en duurt tot 7:00 uur op werkdagen. In het weekend gelden altijd de daluren. Het piektarief geldt van maandag tot vrijdag van 7:00 tot 22:00 uur.

De jaarlijkse kosten voor de meteropname bij AIESH bedragen € 15,80.

Kosten nieuwe aansluiting AIESH

Het aanvragen van een nieuwe aansluiting voor elektriciteit houdt in dat jouw woning vanuit de straat wordt aangesloten op het elektriciteitsnet en dat er een nieuwe meter wordt geplaatst. Als je in de regio woont waar AIESH verantwoordelijk is voor de aansluitingen, zal AIESH deze werken uitvoeren.

Voor het aanvragen van een elektriciteitsaansluiting kun je terecht op de pagina voor nieuwe aansluitingen van AIESH. Voor iedere situatie is de prijs voor het uitvoeren van de werken anders. Binnen een bepaalde termijn zal AIESH de exacte prijs voor een nieuwe elektriciteitsaansluiting in een offerte communiceren.

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract in Vlaanderen af te sluiten voor je nieuwe woning en de energiemeters over te nemen.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Laat je terugbellen door een energie-expert van CallMePower of vergelijk met onze gratis energievergelijker.

AIESH als sociale energieleverancier

Naast distributienetbeheerder, treedt AIESH ook op als sociale energieleverancier. Dit houdt in dat in sommige gevallen AIESH ook een leverancier van elektriciteit is. Als sociale aanbieder heeft AIESH verplichtingen om elektriciteit te leveren aan beschermde klanten en om het plaatsen van een budgetmeter.