gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor energieadvies!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Resa: netbeheerder in Luik - Informatie, contact & tarieven

Resa netbeheerder

RESA is een distributienetbeheerder van aardgas en elektriciteit in de provincie Luik. Het bedrijf is onderdeel van de Tecteo groep en is de tweede belangrijkste netbeheerder in Wallonië na ORES. In dit item vind je de tarieven, contactgegevens en informatie over jouw netbeheerder in Luik.


logo resa

Wie is RESA?

Sinds 1923 heeft de Tecteo Group, toen de Liégeoise Association of Electricity (ALE), zich gevestigd in Luik als een van de grootste intercommunales in de energiesector. RESA maakt deel uit van de Tecteo Group.

In 1970 werd de kabel toegevoegd aan de diensten van RESA, met als doel de toegang tot televisie mogelijk te maken. Het kabeltelevisienetwerk groeide enorm op het grondgebied van de aangesloten gemeenschappen en daarmee werd het elektriciteitsnetwerk een steeds belangrijkere factor.

Waarom is RESA actief in Luik en niet ORES?

De Tecteo Groep is opgericht met de ambitie om de verschillende Waalse kabeldistributeurs (Igeho, Inatel, Intermosane, Seditel, Simogel, Telelux, Interest-Interost en Ideatel) te verenigen.

Sinds juni 2007 streeft RESA naar de ontwikkeling van verschillende sectoren. Elektriciteit en telecom zijn niet meer de enige actieve sectoren, en de geografische dekking overschrijdt de grenzen van de provincie Luik.

In 2010 heeft de Tecteo Group zijn energie afdeling uitgebreid door de gasdistributie van ALG (Liège Gas Association) binnen RESA te huisvesten. Dankzij deze fusie werd RESA een sterke economische speler op het gebied van energie in de regio Luik.

Missie van RESA

energie leveren stroom
 1. Het beschikbaar stellen van hun netwerken voor hun klanten, particulieren en professionelen, met nieuwe of bestaande verbindingen
 2. Het onderhouden en beheren van netwerken om hun veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie te garanderen
 3. Het opnemen van de meterstanden
 4. Het uitwisselen van informatie door hen register dat informatie bevat over duizenden aansluitingen van elektriciteit en/of aardgas
 5. Het besteden van aandacht aan openbare diensten zoals het steunen van beschermde klanten, het plaatsen van budgetmeters en het onderhouden van verlichting aan openbare wegen.

Wat doet RESA?

Als netbeheerder voor aardgas en elektriciteit is RESA verantwoordelijk voor 680.083 aangesloten leveringspunten op het elektriciteitsnet en voor aardgas gecombineerd in de provincie Luik en delen van Wallonië. Maar RESA heeft meer taken dan alleen de distributie van gas en elektriciteit. Samenvattend zijn dit de kernactiviteiten van RESA:

 • Operationele activiteiten RESA
 • Distributienetbeheerder
 • Aansluitingswerken en energiemeters
 • Depannages & Herstellingen
 • Meteropnames en Beheer van verbruiksgegevens
 • Openbare Dienstverplichtingen

Welke gemeentes worden bediend door RESA?

Op de website van RESA kan je op basis van je postcode opzoeken welke diensten RESA in je gemeenten verleent. 

Kaart werkgebied RESA

Tecteo behoort tot de provincie Luik maar ook andere gemeenten worden bediend. Wallonie en Brutélé zijn in het bezit van een minderheidsparticipatie.

RESA contact

Neem contact op met RESA op de volgende manieren. RESA is telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8h tot 21h op het algemeen telefoonnummer 04 220 12 11.

Telefoonnummer RESA

Op zoek naar het telefoonnummer van RESA? Hieronder vind je de nummers om telefonisch contact op te nemen met de klantendienst of het noodnummer van RESA.

Telefoonnummers Resa
Algemeen telefoonnummer Resa 📞 04 220 12 11 Zonaal tarief
Stroompanne Resa 📞 04 263 18 80 Zonaal tarief
Noodgevallen Gas > gaslek
(Frans)
📞 04 36 29 838 24/7
Noodgevallen Gas > gaslek
(Duits)
📞 087 74 20 18
Energietarieven vergelijken +
energiecontract aangaan
 📞 02 588 92 38 zonaal tarief

Je kan op elk uur van de dag een melding maken van een gasgeur of –lek, of een panne of stroomstoring.

E-mail RESA

Het e-mailadres van RESA is: [email protected]. Ook kun je een mail sturen naar: [email protected] voor het melden van een stroomstoring of panne.

Adres RESA

RESA is gevestigd in Luik met het hoofdkwartier van Tecteo. Het adres is:

RESA (Tecteo)
Rue Louvrex 95
4000 Liège

Op zoek naar het adres van een klantenkantoor van RESA? De medewerkers van RESA staan jou graag persoonlijk te woord op bovenstaand andres met hun klantenloket.

De openingsuren van het kantoor zijn maandag tot vrijdag van 8 tot 12 uur en 12h45 tot 16 uur.
Gesloten in het weekend.

RESA tarieven

De omzet komt in de eerste plaats van RESA's netwerkgebruik. Wanneer je jouw leverancier maandelijks betaalt voor elektriciteits- en gasverbruik, wordt een deel hiervaan overgemaakt door de leverancier naar RESA.

elektriciteitsaansluiting woning

De tarieven voor het uitvoeren van werken, zoals de plaatsing van energiemeters, verschilt naargelang de situatie. Je kunt een offerte opvragen bij RESA door een e-mail te sturen naar [email protected] voor een elektriciteitsaansluiting of [email protected] voor gas.

RESA (Tecteo) nettarieven elektriciteit

Dit zijn de actuele nettarieven elektriciteit voor het stroomverbruik (uitgedrukt in kilowattuur) in de regio Luik bij RESA (Tecteo).

Nettarieven RESA elektriciteit
Normaal
c€/kWh
Piekuren
c€/kWh
Daluren
c€/kWh
Exclusief nacht
c€/kWh
Meterhuur/Vaste distributiekost
€/jaar
9,87 11,12 5,65 4,79 26,69

Huidige tarieven in september 2022

Kosten nieuwe elektriciteitsaansluiting RESA

aansluiting op elektriciteitsnet woning

Voor het aanvragen van een nieuwe of het wijzigen van een elektriciteitsaansluiting kun je best een e-mail sturen naar RESA. Je kunt gebruik maken van het documentendownloadcenter op de website van de netbeheerder. Voor iedere situatie is de prijs voor het uitvoeren van de werken anders, binnen een bepaalde termijn zal RESA de exacte prijs en de beschrijving van de werken communiceren.

Een nieuwe aansluiting voor elektriciteit houdt in dat jouw woning vanuit de straat wordt aangesloten op het elektriciteitsnet en dat er een nieuwe meter wordt geplaatst.

Elektricteit nodig? Teken een contract bij een energieleverancier! Wil je gebruik maken van je nieuwe aansluiting en stroom geleverd krijgen? Dan moet je een energiecontract sluiten bij een energieleverancier. CallMePower helpt je bij de keuze van een energieleverancier. Bel ons voor een voordelig energietarief in Luik en omgeving:
 📞 02 588 92 38

RESA (Tecteo) nettarieven aardgas

Dit zijn de actuele nettarieven aardgas voor het gasverbruik (uitgedrukt in kilowattuur) in de regio Luik bij RESA (Tecteo).

Nettarieven RESA aardgas
0-5000 kWh per jaar 5000-150000 kWh per jaar Meterhuur €/jaar
Vaste term
€/jaar
Proportionele term
c€/kWh
Vaste term
€/jaar
Proportionele term
c€/kWh
31,33 3,37 110,55 1,81 -

Huidige tarieven in september 2022

Kosten nieuwe aardgasaansluiting RESA

nieuwe meter voor aardgas

Voor het aanvragen van een aardgasaansluiting kun je RESA best een e-mail sturen met jouw aanvraag voor een nieuwe gasmeter of bestaande aardgasinstallatie. Maak gebruik van de downloadpagina met diverse documenten op de website van RESA. Voor iedere situatie is de prijs voor het uitvoeren van de werken anders, binnen een bepaalde termijn zal RESA de exacte prijs communiceren.

Een nieuwe aansluiting voor aardgas houdt in dat jouw woning vanuit de straat wordt aangesloten op het aardgasnet en dat er een nieuwe meter wordt geplaatst. De aanvraag kan worden ingediend voor een nieuwe of een bestaande woning. Geen aardgas in jouw straat? Er is een kans dat er geen aardgasleidingen in jouw straat liggen, in dit geval zullen de werken langer kunnen duren.

Gas nodig? Teken een contract bij een energieleverancier! Wil je gebruik maken van je nieuwe aansluiting en gas geleverd krijgen? Dan moet je een energiecontract sluiten bij een leverancier. CallMePower helpt je bij de keuze van een energieleverancier. Bel ons voor een voordelig energietarief in Luik:
 📞 02 588 92 38

energieverbruik berekenen

Wat is jouw totale jaarlijkse stroomverbruik?

Wil je erachter komen wat jouw totale stroomverbruik in huis is? Bereken het in de energiecalculator!

Geactualiseerd op