energie advies
energie advies

Meer informatie ontvangen?

Contacteer de energie-experts van CallMePower voor meer informatie of advies. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie advies
energie advies

Meer informatie ontvangen?

Een energie-expert van CallMePower belt je gratis terug of vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker.

REW Wavre netbeheerder: contact en tarieven 2024

Geactualiseerd op
minuten lezen
REW Beheerder

REW, oftewel Réseau de Distribution d'électricité de Wavre, is de verantwoordelijke netbeheerder in deze regio. Op deze pagina vind je alle informatie over REW, inclusief de actuele nettarieven en de contactgegevens van de klantendienst.

Wie is REW Wavre?

REW is de distributienetbeheerder voor Waver, Limal en Bierges. Dit houdt in dat REW in deze regio’s verantwoordelijk is voor onder andere de levering van elektriciteit. Daarnaast is REW als distributienetbeheerder ook verantwoordelijk voor de openbare verlichting in deze regio’s.

Opgericht in 1962 onder de naam van de Régie d’électricité, nam de netbeheerder 20 jaar later de verantwoordelijkheid voor de gemeenten Limal en Bierges op zich. Pas in 2003 besliste de Waalse regering om REW aan te stellen als beheerder van het distributienet van Waver.

Ten slotte nam het bedrijf in 2016 officieel de naam Régie d'énergies de Wavre aan onder het statuut van een CVBA. Vanaf 2019 produceert de beheerder zelfs zijn eigen elektriciteit met warmtekrachtkoppelingen op plantaardige olie.

Het bedrijf zegt zelf ook bij te willen dragen aan de energietransitie. Dit doen ze onder andere door het aanbieden van hulp bij het installeren van laadstations voor particulieren. Daarnaast is REW ook betrokken bij de installatie van zonnepanelen.

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis telefonische vergelijking of vergelijk online. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower 
energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker of dien een terugbelverzoek in.

Advertentie - CallMePower 

Overige netbeheerders in België

In heel Vlaanderen is Fluvius de verantwoordelijke netbeheerder. Fluvius is tot stand gekomen na de fusering van Eandis en Infrax in 2018. We geven hieronder een overzicht van alle netbeheerders buiten Vlaanderen:

  • Sibelga in Brussel
  • ORES in Waals Brabant, Est, Henegouwen, Luxemburg, Moeskroen, Namen en Verviers;
  • Resa in Luik
  • AIEG in Andenne, Gesves, Ohey, Rumes, Viroinval;
  • AIESH in Erquelinnes, Beaumont, Froidchapelle, Sivry-Rance, Mummies, Chimay, Couvin.

Klantendienst REW contact

De klantendienst van REW is op een aantal manieren te bereiken, afhankelijk van de situatie. In de onderstaande tabel zijn de belangrijkste REW contactgegevens weergegeven.

Hoe REW contacteren?
Reden contactContactgegevens
Algemeen REW telefoonnummer010 22 26 53
Stroompanne melden010 22 26 53
Fax010 22 95 44
REW e-mailadres[email protected]

Om panne aan de openbare verlichting te melden kun je gebruik maken van het algemene telefoonnummer en vervolgens kiezen voor optie 1. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar: [email protected].

Nieuwe energieleverancier kiezen? Energie vergelijken doe je met CallMePower.

Wat is het REW adres?

De hoofdzetel van REW is te vinden in Bierges op het onderstaande adres.

REW
Rue provinciale 265
1301 Bierges

Hoe REW meterstanden doorgeven?

Indien REW je distributienetbeheerder is, zal je hier je meterstanden moeten doorgeven. Het doorgeven van deze meterstanden is alleen nodig als hierom gevraagd wordt. Dit kan zijn, bijvoorbeeld, bij een verhuis of als je gaat veranderen van energieleverancier. Je kan hiervoor een e-mail sturen naar: [email protected]. Vermeld hierbij ook de EAN-code van de meter.

Bij deze zogenoemde meteropname maakt REW de gegevens van de energiemeters over aan de energieleverancier. Hierna zal je van je energieleverancier de jaarlijkse afrekening of slotfactuur ontvangen.

Tarieven REW distributie 2024

Om elektriciteit thuis te leveren, is infrastructuur noodzakelijk en zijn er uiteraard kosten aan verbonden.Deze kosten worden toegevoegd aan uw elektriciteitsfactuur en worden door de energieleverancier automatisch overgemaakt naar de netbeheerder.

De distributiekosten worden bepaald door uw netbeheerder maar worden vooraf gevalideerd door de CREG- Commission de Régulation de l'Electricité et du Gaz. De distributiekosten dekken onder andere de volgende kosten:

  • Onderhoud van het elektriciteitsnet;
  • Het beheer van openbare diensten, zoals verlichting;
  • Netwerk connecties;
  • Installatie van meters.

REW tarieven elektriciteit

De nettarieven voor het gebruik van het elektriciteitsnet worden elk jaar door REW vastgelegd. In de tabel hieronder zijn de REW nettarieven voor 2024 weergegeven.

Nettarieven REW 2024
Distributiekosten (€cent/kWh)EnkelvoudigDagNachtUitsluitend nacht
REW€ 9,87€ 11,02€ 8,72€ 8,72

Heb je een tweevoudige elektriciteitsmeter? Het daltarief gaat in om 22:00 uur en duurt tot 7:00 uur op werkdagen. In het weekend gelden altijd de daluren. Het piektarief geldt van maandag tot vrijdag van 7:00 tot 22:00 uur.

De jaarlijkse kosten voor de meteropname / databeheer bij REW bedragen € 17,33.

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis telefonische vergelijking of vergelijk online. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower 
energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker of dien een terugbelverzoek in.

Advertentie - CallMePower 

REW als sociale energieleverancier

Naast distributienetbeheerder is REW ook een sociale aanbieder. Dit houdt in dat in sommige gevallen REW ook een leverancier van elektriciteit is. Als sociale aanbieder heeft REW verplichtingen om elektriciteit te leveren aan beschermde klanten en om het plaatsen van een budgetmeter of een Digitale budgetmeter.

Het opwaarderen van je budgetmeter kan je bij REW doen op 20 verschillende plaatsen in de regio. De adressen van deze loketten zijn terug te vinden op de website van REW onder het kopje "Fournisseur social".

Indien je geen tegoed meer hebt op de budgetmeter, kan REW je een bijstandslening van € 12 toekennen. Dit voorschot op verbruik, wordt, indien verbruikt, automatisch verrekend bij de volgende opwaardering. Dit noodtegoed mag alleen worden gebruikt als er geen oplaadpunten beschikbaar zijn.

Kosten nieuwe aansluiting REW

Indien je in de regio woont waar REW actief is en je een nieuwe elektriciteitsaansluiting nodig hebt, zal je ook contact op moeten nemen met REW. Het plaatsen van een nieuwe aansluiting of deze verplaatsen is niet gratis. REW zal hiervoor een offerte opmaken en deze met je delen. We raden je aan om dit te overleggen met een technieker voordat je contact opneemt met REW.

Afhankelijk van de werken kost het plaatsen van een nieuwe aansluiting ongeveer € 750. Ook het verplaatsen van een meter is niet gratis, maar deze kosten liggen wel aanzienlijk lager. Let op dat de meter ook gekeurd moet worden voordat je een contract af kan sluiten bij een energieleverancier. Deze keuring moet worden gedaan door een erkend controleorganisme.

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en elektriciteit overzetten bij verhuis (Gratis dienst)

Contacteer de energie-experts van CallMePower om gratis alle stappen voor je verhuis door te lopen en een nieuw contract af te sluiten.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en elektriciteit overzetten bij verhuis (Gratis dienst)

Laat je terugbellen door een energie-expert van CallMePower om gratis alle stappen voor je verhuis door te lopen en een nieuw contract af te sluiten.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 43 stemmen vond de informatie nuttig.