gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor energieadvies!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Distributienetbeheerder REW: contact en tarieven

REW Beheerder

Woon je in Waver, Limal of Bierges? Dit betekent dat de Régie de Wavre - REW - jouw distributienetbeheerder voor elektriciteit is. In dit artikel leggen we je uit wie REW precies is, wat de dagelijkse taken zijn, hoe je contact kunt opnemen met de netbeheerder en wat zijn distributietarieven voor het lopende jaar zijn.


Wie is REW?

REW Leverancier

REW is de distributienetbeheerder voor Waver, Limal en Bierges. Dit houdt in dat REW in deze regio’s verantwoordelijk is voor onder andere de levering van elektriciteit. Daarnaast is REW als distributienetbeheerder ook verantwoordelijk voor de openbare verlichting in deze regio’s.

Opgericht in 1962 onder de naam van de Régie d’électricité, nam de netbeheerder 20 jaar later de verantwoordelijkheid voor de gemeenten Limal en Bierges op zich. Pas in 2003 besliste de Waalse regering om REW aan te stellen als beheerder van het distributienet van Waver.

Ten slotte nam het bedrijf in 2016 officieel de naam Régie d'énergies de Wavre aan onder het statuut van een CVBA. Vanaf 2019 produceert de beheerder zelfs zijn eigen elektriciteit met warmtekrachtkoppelingen op plantaardige olie.

Het bedrijf zegt zelf ook bij te willen dragen aan de energietransitie. Dit doen ze onder andere door het aanbieden van hulp bij het installeren van laadstations voor particulieren. Daarnaast is REW ook betrokken bij de installatie van zonnepanelen.

Hoe contact op te nemen met REW

Heb je stroompanne en woon je in deze regio? Neem dan niet contact op met je energieleverancier, maar met REW. Bekijk voordat je contact met REW opneemt ook de website van deze beheerder. Het kan namelijk voorkomen dat er een geplande storing is een korte tijd. We leggen je hieronder uit hoe je contact met deze netbeheerder kan opnemen. Tenzij REW je sociale leverancier is, zal je voor vragen over je energie contact op moeten nemen met je energieleverancier.

Daarnaast kan je ook contact opnemen met REW voor de aansluiting of verplaatsing van een elektrische meter. REW zal hiervoor een offerte opmaken, maar gemiddeld kost een nieuwe aansluiting 750,00 euro.

Telefoonnummers REW
Reden Telefoonnummer
Stroompanne 📞 010 22 26 53
Panne openbare verlichting 📞 010 22 26 53 (optie 1)
Fax 010 22 95 44

Voor panne aan de openbare verlichting kan je ook een email sturen naar [email protected]. Het algemene e-mailadres van REW is [email protected]. Naast de bovenstaande contactmethoden is er ook een contactformulier te vinden op de website van REW.

Op zoek naar een andere distributienetbeheerder Indien je op zoek bent naar de distributienetbeheerder van Vlaanderen, moet je contact opnemen met Fluvius. De beheerder van Brussel is Sibelga en voor een groot aantal gemeentes in Wallonië is ORES de beheerder.

verhuizen
verhuizen

Energie en telecom verhuizen in één keer geregeld!

CallMePower helpt je kosteloos met het opzeggen en afsluiten van je energie- en telecomcontracten. Bel ons voor geheel vrijblijvend en gratis advies!

verhuizen
verhuizen

Energie en telecom verhuizen in één keer geregeld!

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

REW meterstanden doorgeven

Indien REW je distributienetbeheerder is, zal je hier je meterstanden moeten doorgeven. Het doorgeven van deze meterstanden is alleen nodig als hierom gevraagd wordt. Dit kan zijn, bijvoorbeeld, bij een verhuis of een verandering van leverancier. Je kan hiervoor een e-mail sturen naar: "[email protected]". Vermeld hierbij ook de EAN-code van de meter.

Bij deze zogenoemde meteropname maakt REW de gegevens van de energiemeters over aan de energieleverancier. Hierna zal je van je energieleverancier de jaarlijkse afrekening ontvangen.

Adres REW

De hoofdzetel van REW is te vinden in Bierges

Rue provinciale 265
1301 Bierges

REW Tarief

Om elektriciteit thuis te leveren, is infrastructuur noodzakelijk en zijn er uiteraard kosten aan verbonden.Deze kosten worden toegevoegd aan uw elektriciteitsfactuur en worden door de energieleverancier automatisch overgemaakt naar de netbeheerder.

De distributiekosten worden bepaald door uw netbeheerder maar worden vooraf gevalideerd door de CREG- Commission de Régulation de l'Electricité et du Gaz -. Ze vertegenwoordigen ongeveer 27% van het totale bedrag van de factuur en worden gebruikt om de volgende kosten te dekken:

  • Onderhoud van het elektriciteitsnet ;
  • Het beheer van openbare diensten zoals verlichting ;
  • Netwerk connecties ;
  • Installatie van meters.

Naast de distributiekosten bestaat de prijs van energie uit meerdere componenten. Weten hoe de prijs exact is opgebouwd? Neem dan een kijkje op onze pagina over de opbouw van de energieprijs.

Kosten nieuwe elektriciteitsaansluiting REW

Indien je in de regio woont waar REW actief is en je een nieuwe elektriciteitsaansluiting nodig hebt, zal je ook contact op moeten nemen met REW. Het plaatsen van een nieuwe aansluiting of deze verplaatsen is niet gratis. REW zal hiervoor een offerte opmaken en deze met je delen. We raden je aan om dit te overleggen met een technieker voordat je contact opneemt met REW.

Afhankelijk van de werken kost het plaatsen van een nieuwe aansluiting ongeveer 750 euro. Ook het verplaatsen van een meter is niet gratis, maar deze kosten liggen wel aanzienlijk lager. Let op dat de meter ook gekeurd moet worden voordat je een contract af kan sluiten bij een energieleverancier. Deze keuring moet worden gedaan door een erkend controleorganisme.

verhuizen
verhuizen

Energie en telecom verhuizen in één keer geregeld!

CallMePower helpt je kosteloos met het opzeggen en afsluiten van je energie- en telecomcontracten. Bel ons voor geheel vrijblijvend en gratis advies!

verhuizen
verhuizen

Energie en telecom verhuizen in één keer geregeld!

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Sociale aanbieder REW

Naast distributienetbeheerder is REW ook een sociale aanbieder. Dit houdt in dat in sommige gevallen REW ook een leverancier van elektriciteit is. Als sociale aanbieder heeft REW verplichtingen om elektriciteit te leveren aan beschermde klanten en om het plaatsen van een budgetmeter of een digitale budgetmeter.

Het opwaarderen van je budgetmeter kan je bij REW doen op 20 verschillende plaatsen in de regio. De adressen van deze loketten zijn terug te vinden op de website van REW onder het kopje "Fournisseur social".

Wat is een budgetmeter? Een budgetmeter of een digitale budgetmeter is een apparaat waarbij je vooraf betaald voor je elektriciteit. Deze budgetmeter zal je moeten opladen voordat je er gebruik van kan maken. Dit kan online of in klantloketten.

Indien je geen tegoed meer hebt op de budgetmeter, kan REW je een bijstandslening van 12,00 Euro toekennen. Dit voorschot op verbruik, wordt, indien verbruikt, automatisch verrekend bij de volgende opwaardering. Dit noodtegoed mag alleen worden gebruikt als er geen oplaadpunten beschikbaar zijn.

Geactualiseerd op