TotalEnergies verhuis: alles over verhuizen + overname

Geactualiseerd op
minuten lezen
TotalEnergies verhuis

Verhuizen kan een heel gedoe zijn. Het zo snel en efficiënt mogelijk verhuizen van je energiecontract zorgt ervoor dat je meer tijd hebt voor andere zaken. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een TotalEnergies verhuis regelt. Daarnaast kan je hier ook gratis het TotalEnergies energieovernamedocument downloaden.

TotalEnergies verhuis: hoe werkt het?

Het regelen van een verhuis kan een heel gedoe zijn doordat je een groot aantal zaken moet regelen. Van je verhuisdozen tot aan je energiecontract. Voor het regelen van een TotalEnergies verhuis moet je rekening houden met een aantal punten. We leggen ze hieronder allemaal uit.

Om telefonisch je TotalEnergies verhuis te regelen, neem je contact op met één van de onderstaande telefoonnummers.

TotalEnergies verhuis contact
Reden contact Telefoonnummer Openingsuren
Energie verhuis regelen* Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur
TotalEnergies klant worden*
TotalEnergies meterstanden doorgeven 📞 078 48 08 88 Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 14:00 uur

*Telefoonnummers met een ster behoren tot CallMePower, een gratis vergelijkingsdienst voor energiecontracten in België. Het is mogelijk om een contract af te sluiten bij TotalEnergies of informatie te ontvangen via CallMePower (gratis dienst) door een samenwerkingsverband.

Niet de contactgegevens gevonden die je zocht? Bekijk de TotalEnergies contactpagina voor een volledig overzicht.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Neem contact met ons op voor informatie over het TotalEnergies aanbod of om een contract af te sluiten.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Laat je gratis terugbellen door een TotalEnergies-expert van CallMePower.

TotalEnergies verhuis doorgeven

Ben je al klant bij TotalEnergies en ga je verhuizen? Dan zal je deze energieleverancier uiteraard op de hoogte moeten stellen van je verhuis. Voor het doorgeven van een verhuis bij TotalEnergies heb je de verhuisdatum, het adres van de nieuwe woning en de persoonlijke gegevens van de contractant nodig.

Het doorgeven van een TotalEnergies verhuis kan zeer gemakkelijk in de online klantenzone van deze leverancier. In de TotalEnergies klantenzone kun je de informatie gemakkelijk en snel online doorgeven.

Wanneer TotalEnergies verhuis doorgeven? Geef je verhuizing zo snel mogelijk door aan TotalEnergies. Het is mogelijk om de verhuizing tot uiterlijk 30 dagen na de overdracht door te geven.

Zakelijke TotalEnergies verhuis doorgeven

Bij een TotalEnergies zakelijk contract verloopt het doorgeven van een verhuis hetzelfde als voor particulieren. Bij een verhuizing naar een ander pand, kan je dus ook hetzelfde energieovernamedocument en procedures gebruiken. Wel zo gemakkelijk!

Energieovernamedocument TotalEnergies downloaden

De energiemeters van een woning moeten op naam staan van de bewoners. Bij een verhuis moeten de energiemeters dus worden overgenomen door de nieuwe bewoners. Hiervoor zal je het TotalEnergies overnamedocument in moeten vullen voor de oude en nieuwe woning. In dit onderdeel leggen we je stap voor stap uit hoe dit werkt.

Hoe TotalEnergies energieovernamedocument invullen?

In het TotalEnergies overnamedocument moet je een aantal belangrijke zaken invullen. Ten eerste zal je de EAN-codes van de energiemeters moeten noteren. Je kan deze codes in de meeste gevallen vinden op een metalen plaatje aan de zijkant van de meter of op de TotalEnergies factuur. Een EAN-code van een energiemeter begint altijd met 54 en bestaat uit 18 cijfers.

Hierna zal je de actuele meterstanden van de energiemeters moeten noteren. Noteer de meterstanden op het moment van overdracht. Bij een tweevoudige meter zal je zowel het verbruik tijdens daluren als tijdens piekuren moeten noteren. Bij een enkelvoudige meter is dit uiteraard niet het geval.

Vul hierna alle persoonlijke gegevens in en onderteken het document. Controleer altijd goed of de opgegeven gegevens correct zijn. Hierna kan je het document uploaden in de online klantenzone van TotalEnergies.

Je kan het TotalEnergies overnamedocument gratis downloaden met de knop hieronder.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

Verhuizen en klant worden bij TotalEnergies?

Bel om een TotalEnergies contract af te sluiten voor je nieuwe woning en het overnemen van de energiemeters.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

Verhuizen en klant worden bij TotalEnergies?

Laat je gratis terugbellen door een TotalEnergies-expert voor het regelen van je verhuis.

TotalEnergies energieovernamedocument bewaren

Bij een verhuizing in het handig om enkele documenten te bewaren. Het TotalEnergies energieovernamedocument is één van deze documenten. Dit is namelijk het officiële bewijs van de meterstanden op het moment van overdracht, mocht hier onenigheid over ontstaan.

TotalEnergies meterstanden doorgeven

De TotalEnergies meterstanden doorgeven doe je door middel van het overnamedocument. Het is belangrijk om de meterstanden te noteren op het moment van de overdracht, zodat je betaald voor de exacte hoeveelheid energie die je ook zelf hebt verbruikt. Het is ook mogelijk om de meterstanden telefonisch door te geven via het bovenstaande telefoonnummer.

Vraag over een TotalEnergies verhuis? Neem dan contact op met het TotalEnergies telefoonnummer.

Klant worden bij een TotalEnergies verhuis

Verhuizen is een goed moment om de tarieven van verschillende aanbieders te vergelijken en om te veranderen van energieleverancier. In België staan consumenten geheel vrij om over te stappen, ook als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen. Ben je dus niet tevreden of betaal je teveel? Stap dan over!

TotalEnergies klant worden? Bel dan naar CallMePower: 📞 02 588 59 39.

TotalEnergies verhuis en overstappen

Ben je toch nog niet helemaal zeker van je keuze? Dan kan het handig zijn om de TotalEnergies tarieven te vergelijken. Bekijk bijvoorbeeld het overzicht met alle TotalEnergies tarieven of het TotalEnergies Pixel Blue contract.

Daarnaast is het ook aan te raden om de beoordelingen van verschillende energieleveranciers te bekijken. Energie vergelijken is namelijk meer dan enkel de prijs per kWh, aangezien dienstverleningen sterk kunnen verschillen. Bekijk onze TotalEnergies review en kom meer te weten.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies klant worden

Bel om direct een contract af te sluiten voor gas en / of elektriciteit bij TotalEnergies

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies klant worden

Laat je gratis terugbellen door een TotalEnergies-expert van CallMePower.

TotalEnergies verhuis: aansluiting of meter openen

Het kan zijn dat je verhuist naar een woning waar nog geen elektriciteitsaansluiting of gasaansluiting aanwezig is of dat één of beide energiemeters zijn afgesloten. In dit geval zal je zelf actie moeten ondernemen om de levering van energie mogelijk te maken. We leggen je hieronder uit hoe.

Nieuwe aansluiting TotalEnergies verhuis

Het kan bij enkele woningen voorkomen, zoals bij een nieuwbouwwoning, dat er nog geen energie aansluiting aanwezig is. In dit geval moet je contact opnemen met de verantwoordelijke netbeheerder en niet met TotalEnergies. In Vlaanderen is Fluvius de netbeheerder.

De netbeheerder zal een offerte opmaken voor de werken die uitgevoerd moeten worden en zal deze werken vervolgens ook zelf uitvoeren. Deze prijzen staan vast en worden in Vlaanderen gecontroleerd door de VREG. Nadat je akkoord bent gegaan met de offerte, zal je de EAN-code van de energiemeters ontvangen en kan je een energiecontract bij TotalEnergies afsluiten of de verhuizing regelen.

Energiemeter openen TotalEnergies verhuis

Het kan ook voorkomen dat er wel een energiemeter aanwezig is, maar dat deze is afgesloten. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als de woning een lange tijd heeft leeggestaan en de vorige bewoner heeft besloten om geen energiecontract of leegstandscontract af te sluiten. Als er een zegel op de energiemeter zit, mag je deze niet zelf verwijderen.

Ook in dit geval zal de verantwoordelijke netbeheerder de energiemeter moeten openen. Wel kan je een energiecontract bij TotalEnergies afsluiten. Vervolgens zal TotalEnergies de verantwoordelijke netbeheerder binnen vijf werkdagen informeren. Het is ook mogelijk om zelf contact met de netbeheerder op te nemen.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 31 stemmen vond de informatie nuttig.

Lees meer over TotalEnergies

Vragen over TotalEnergies?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over TotalEnergies?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van TotalEnergies. TotalEnergies is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.