TotalEnergies factuur: alles over de facturen en voorschotten

Geactualiseerd op
minuten lezen
TotalEnergies factuur

Door de verschillende soorten energiefacturen en de grote hoeveelheid informatie die je kunt vinden op de factuur, kan het soms lastig zijn om ze te begrijpen. Op deze pagina vind je alle informatie over de TotalEnergies factuur en de procedures, zoals het aanvragen van een afbetalingsplan en het aanpassen van de voorschotten.

Hoe TotalEnergies factuur betalen?

Door de opkomst van nieuwe betaalmethoden is het mogelijk om de TotalEnergies factuur op een aantal verschillende manieren te betalen. Hoewel de betaalmethoden bij de meeste energieleveranciers hetzelfde zijn, biedt TotalEnergies een aantal nieuwe mogelijkheden aan. Je kan de TotalEnergies op de volgende manieren betalen:

  • Overschrijving;
  • Domiciliëring;
  • Betaalknop in e-mail of sms;
  • QR-betaalcode op de factuur;
  • Zoomit.

Het is niet mogelijk om de TotalEnergies factuur met contant geld te betalen.

TotalEnergies factuur betalen Het betalen van de TotalEnergies factuur kan in de online klantenzone. Navigeer naar de My TotalEnergies klantenzone om je facturen en betaalstatus in te zien.

TotalEnergies facturatie telefoonnummer

Heb je vragen over de TotalEnergies factuur? Dan kan je contact opnemen met het telefoonnummer van de algemene TotalEnergies klantendienst. Daarnaast is het ook mogelijk om in te loggen in de online klantenzone om al je facturen in te zien.

Particulieren kunnen gebruik maken van het algemene TotalEnergies telefoonnummer. Zakelijke klanten kunnen de contactgegevens vinden op de TotalEnergies zakelijk pagina.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Neem contact met ons op voor informatie over het TotalEnergies aanbod of om een contract af te sluiten.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Laat je gratis terugbellen door een TotalEnergies-expert van CallMePower.

Hoe TotalEnergies voorschot aanpassen?

Het is belangrijk om je voorschotfactuur zo goed mogelijk aan te passen aan je verbruik en de huidige energieprijzen om ervoor te zorgen dat het verschil op de jaarafrekening zo klein mogelijk is. Bij een wijziging in je energieverbruik, samenstelling van het huishouden of sterke veranderingen van de energieprijzen, is het aan te raden om de voorschotfactuur aan te passen.

Het aanpassen van de TotalEnergies voorschotfactuur kan in de online klantenzone in bij “Mijn facturen”. Het nieuwe voorschotbedrag zal de eerstvolgende maand in rekening worden gebracht.

TotalEnergies jaarafrekening

De TotalEnergies jaarafrekening ontvang je één keer per jaar aan het einde van het contractjaar. Zodra TotalEnergies de meterstanden heeft ontvangen van de netbeheerder zal de jaarafrekening worden opgemaakt. Na het doorgeven van de meterstanden zal het enkele weken duren voordat je de jaarafrekening ontvangt.

Het inzien van de TotalEnergies jaarafrekening kan in de online klantenzone van deze leverancier. Hier is het ook mogelijk om de afrekening te downloaden.

Op de TotalEnergies jaarafrekening vind je de exacte hoeveelheid energie die je in dat jaar hebt verbruikt. In het geval dat de jaarafrekening lager is dan alle voorschotfacturen, zal je het bedrag terug ontvangen. Als de voorschotfacturen te laag waren, zal je bij moeten betalen. TotalEnergies streeft ernaar om terugbetalingen binnen 18 werkdagen uit te voeren.

Hoe betaalmethode TotalEnergies aanpassen?

Het aanpassen van de betaalmethode bij TotalEnergies kan zeer gemakkelijk in de online klantenzone. Daarnaast kan je betalingen met domiciliëring ook aanvragen via de klantendienst of via het TotalEnergies toestemmingsformulier.

Om domiciliëring te activeren in de klantenzone ga je naar “domiciliëring activeren”. Vul al je gegevens in en vink de corresponderende vakjes aan het einde van de pagina aan. Klik op “bevestigen” en je betaalmethode is aangepast.

TotalEnergies factuur per post of e-mail ontvangen

De verzendwijze van de factuur is bij TotalEnergies online aan te passen. Het aanpassen van de verzendwijze kan in de online klantenzone bij “Mijn voorkeuren”. Het is ook mogelijk om de verzendwijze via het contactformulier aan te passen.

Korting op je TotalEnergies factuur ontvangen? Bekijk de TotalEnergies verwijs een vriend korting die kan oplopen tot wel € 600!

Laattijdige betaling TotalEnergies factuur

Het kan voorkomen dat je vergeten bent om je energiefactuur te betalen. In dit geval zal je van TotalEnergies een betalingsherinnering ontvangen. De eerste herinnering is bij deze leverancier gratis. Voor alle opvolgende herinneringen wordt € 7,50 in rekening gebracht. Bij een ingebrekestelling zal er € 15 in rekening worden gebracht.

De actuele betaalstatus van al je facturen is terug te vinden in de online klantenzone. Op de startpagina staat een overzicht van je betaalstatus. Voor meer informatie klik je op “Mijn facturen”.

Hoe TotalEnergies afbetalingsplan aanvragen?

Indien het je niet lukt om de TotalEnergies factuur te betalen, is het aan te raden om direct de klantendienst te contacteren. Zij kunnen een uitstel van betaling aanvragen of een andere oplossing vinden (waaronder een afbetalingsplan). Gebeurt dit niet, dan ontstaat er de kans dat je een ingebrekestelling of aanmaning ontvangt.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Neem contact met ons op voor informatie over het TotalEnergies aanbod of om een contract af te sluiten.

TotalEnergies telefoon
totalenergies telefoon

TotalEnergies informatie aanbod

Laat je gratis terugbellen door een TotalEnergies-expert van CallMePower.

Hoe TotalEnergies factuur verlagen?

Niemand wil teveel betalen voor gas en elektriciteit. Uiteindelijk is de elektriciteit die je thuis ontvangt bij elke leverancier hetzelfde, hoewel de oorsprong uiteraard kan verschillen. Het verlagen van je energiefactuur kan gemakkelijk door aanpassingen in je verbruik.

TotalEnergies biedt meerdere energiebesparende diensten aan, zoals de TotalEnergies zonnepanelen of het uitvoeren van ketelonderhoud. Bovendien ontvangen klanten die hebben gekozen voor het TotalEnergies Pixel Blue contract kortingen op deze aanvullende diensten.

Meer weten over het aanbod van TotalEnergies? Bekijk het alle TotalEnergies tarieven.

Nog geen klant bij TotalEnergies? Bekijk hoe je kunt overstappen naar TotalEnergies!

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 30 stemmen vond de informatie nuttig.

Lees meer over TotalEnergies

Vragen over TotalEnergies?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over TotalEnergies?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van TotalEnergies. TotalEnergies is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.