logo energie.be
logo energie.be

Word nu klant bij Energie.be

Sluit direct een contract af bij Energie.be of bel voor een gratis vergelijking.

logo energie.be
logo energie.be

Word nu klant bij Energie.be

Sluit direct een contract af bij Energie.be of bereken je prijs.

Energie.be contact klantendienst: overzicht alle gegevens

Geactualiseerd op
minuten lezen
Energie.be telefoonnummer

Voor vragen of het doorsturen van documenten is de Energie.be klantendienst te bereiken per e-mail: [email protected]. Daarnaast is het ook mogelijk om gegevens in te zien en aan te passen in de Energie.be klantenzone. Bekijk op deze pagina alle procedures en contactgegevens van Energie.be.

Energie.be contact klantendienst

Energie.be is een energieleverancier die volledig online opereert. Bij vragen of opmerkingen zal je de klantendienst moeten contacteren via het contactformulier of per e-mail. In het overzicht hieronder zijn alle contactgegevens van de Energie.be klantendienst weergegeven.

Klantendienst Energie.be contacteren
ContactredenContactgegevens
Energie.be telefoonnummer klantendienstNiet beschikbaar
E-mailadres[email protected]
ContactformulierEnergie.be contactformulier
Contract opzeggen en overstappen*
Terugbelverzoek informatie energie*
PostadresKoning Albert II laan 7, 1210 Brussel
Online klantenzoneEnergie.be klantenzone

*Telefonische dienstverlening beheerd door CallMePower, een merk van Selectra, die uw verhuizing en overstap van leverancier verzorgt door u te verwijzen naar het beste partner aanbod in uw persoonlijke geval.

Voor vragen over energiefacturen en persoonlijke gegevens is het aan te raden om met Energie.be contact op te nemen via het bovenstaande contactformulier. Gaslek of stroompanne? Neem dan met de noodnummers van Fluvius contact op:

  • Stroomstoring: 078 35 35 00.
  • Gaslek / gasreuk: 0800 65 0 65.

Openingsuren Energie.be klantendienst

De Energie.be klantendienst te bereiken van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur. Indien je een bericht achter hebt gelaten in het contactformulier of op sociale media, zal je binnen enkele werkdagen een reactie ontvangen.

Is er een Energie.be telefoonnummer beschikbaar?

Op dit moment is er geen Energie.be telefoonnummer beschikbaar. Voor vragen of problemen zal je bij deze energieleverancier dus altijd online contact op moeten nemen met de klantendienst. Over het algemeen reageert de klantendienst redelijk snel en hoef je dus niet lang te wachten op een reactie.

Voor algemene vragen over gas en elektriciteit of voor het maken van een vergelijking kun je ook de energie-experts van CallMePower contacteren op: 📞 02 588 92 38.

Energie.be e-mail klantendienst

De Energie.be klantendienst is het gemakkelijkst te bereiken via het online contactformulier op de website van deze leverancier. Neem je toch liever direct contact op met deze leverancier via het Energie.be e-mailadres? Vermeld dan in ieder geval de naam van de contractant en klantnummer.

De klantendienst van Energie.be is te bereiken op het volgende e-mailadres: [email protected].

Wat is het Energie.be adres?

Het Energie.be kantoor is te vinden in Brussel. Dit is tevens het adres waar je al je briefverkeer naartoe kan sturen. Dit is echter geen klantenkantoor en we raden je daarom aan om eerst met Energie.be contact op te nemen voordat je dit kantoor bezoekt. Het Energie.be kantoor is te vinden op het onderstaande adres.

Energieleverancier Energie.be
Koning Albert II laan 7
1210 Brussel

logo energie.be
logo energie.be

Word nu klant bij Energie.be

Sluit direct een contract af bij Energie.be of bel voor een gratis vergelijking.

logo energie.be
logo energie.be

Word nu klant bij Energie.be

Sluit direct een contract af bij Energie.be of bereken je prijs.

Energie.be contact voor regelen verhuis

Het regelen van een Energie.be verhuis is zeer gemakkelijk. Energie.be contacteren voor het doorgeven van je verhuis zal in de meeste gevallen niet nodig zijn, aangezien je het grootste gedeelte online kunt regelen.

In dit onderdeel leggen we uit hoe je een Energie.be verhuis moet regelen en waar je rekening mee moet houden.

Energie.be contacteren voor overnamedocument

Bij een Energie.be verhuis is het belangrijk om het overnamedocument in te vullen. In dit document noteer je de actuele meterstanden op het moment van overdracht en de EAN-codes van de energiemeters. Deze codes zijn te vinden op de zijkant van de energiemeter of op de Energie.be factuur.

Vul dit document volledig in en zorg dat het overnamedocument ondertekend is door zowel de nieuwe als oude bewoners van de woning. Vervolgens kun je het document uploaden in de Mijn Energie.be klantenzone.

Het Energie.be overnamedocument (door CallMePower) download je gratis met de knop hieronder.

Het is sterk aan te raden om dit overnamedocument goed te bewaren. Dit document geldt namelijk als het officiële bewijs van de meterstanden op het moment van overdracht, mocht hier onenigheid over ontstaan.

Energie.be verhuis en contract opzeggen

Op dit moment is Energie.be enkel actief in Vlaanderen. Bij een verhuis naar Wallonië, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of het buitenland, zal je het Energie.be contract op moeten zeggen. Bij een verhuis naar het buitenland of buiten Vlaanderen neem je het beste contact op met de Energie.be klantendienst.

Hoe Energie.be klant worden?

Ben je overtuigd door het aanbod van Energie.be? Dan kun je gaan veranderen van energieleverancier! Bekijk eerst de Energie.be tarieven of de Energie.be reviews zodat je zeker bent van je keuze.

Overstappen in België is zeer gemakkelijk. Consumenten en kmo’s staan namelijk geheel vrij om te kiezen voor een andere leverancier. Ook als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen, kun je kosteloos overstappen.

Energie.be klant worden kan door op de website van deze leverancier al je gegevens in te vullen. Vervolgens zal je een voorstel ontvangen waarmee je akkoord kunt gaan. Hierna zal de overstap in gang worden gezet en zal Energie.be je oude contract opzeggen. Navigeer naar de juiste pagina met de link die hieronder is weergegeven.

logo energie.be
logo energie.be

Word nu klant bij Energie.be

Sluit direct een contract af bij Energie.be of bel voor een gratis vergelijking.

logo energie.be
logo energie.be

Word nu klant bij Energie.be

Sluit direct een contract af bij Energie.be of bereken je prijs.

Klantenzone of Energie.be contacteren?

Als verlengde van de klantendienst heeft Energie.be een klantenzone ontwikkeld, genaamd Mijn Energie.be. In deze klantenzone kan je gemakkelijk en snel een hoop zaken zelf online regelen. Hierdoor is het dus minder vaak nodig om contact op te nemen met de klantendienst.

De Mijn Energie.be klantenzone is niet erg uitgebreid. Het Is bijvoorbeeld niet mogelijk om je verbruik exact op te volgen, iets dat bij concurrenten wel mogelijk is. In de Energie.be klantenzone is het onder andere mogelijk om de volgende zaken te regelen:

  • persoonlijke gegevens inzien en aanpassen;
  • energiefacturen inzien;
  • energiecontract inzien;
  • voorschotfactuur aanpassen;
  • verhuis doorgeven.

Wanneer met Energie.be contact opnemen?

Hoewel een online klantenzone gemakkelijk kan zijn, is het niet mogelijk om alle energiezaken online zelf te regelen. Indien je problemen met facturatie of je energiecontract hebt is het aan te raden om wel met de Energie.be klantendienst contact op te nemen. Dit kan via het contactformulier op de website of het e-mailadres bovenaan deze pagina.

Nieuw energiecontract afsluiten? Energie vergelijken doe je met CallMePower.
Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 40 stemmen vond de informatie nuttig.

Bekijk meer over Energie.be