energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Ecopower tarief 2024 - overzicht tariefkaart en prijs per kWh

Geactualiseerd op
minuten lezen
Ecopower tarief

Als groene energieleverancier in Vlaanderen biedt Ecopower slechts één tarief aan. Dit Ecopower tarief staat het hele jaar vast, waardoor je precies weet waar je aantoe bent. In dit artikel vind je alle informatie over het Ecopower tarief, zoals de actuele prijzen per kWh en de speciale voorwaarden van dit tarief.

Ecopower tariefkaart

De Ecopower tariefkaart is erg simpel en gemakkelijk te begrijpen. Deze energieleverancier biedt namelijk slechts één elektriciteitstarief aan, waarbij de voorwaarden voor alle klanten hetzelfde zijn. Zo ontvang je bij het Ecopower tarief altijd toegang tot de gehele klantendienst van deze leverancier en kan je altijd telefonisch contact opnemen bij vragen of problemen.

Ecopower gastarief

Ecopower biedt momenteel enkel elektriciteit aan. Huishoudens die gebruik maken van aardgas voor koken of het verwarmen van hun woning zullen een energiecontract moeten afsluiten bij een andere leverancier. Bekijk alle energieleveranciers in België voor een volledig overzicht van het aanbod.

Voor huishoudens die hun woning verwarmen op een alternatieve manier, zoals met pellets of briketten, is het mogelijk om deze producten bij Ecopower te bestellen. Ecopower heeft een eigen fabriek waar de pellets en briketten worden gemaakt, waardoor ze de beste kwaliteit kunnen garanderen.

Groene energiecontract
Groen energiecontract

Groen energiecontract afsluiten?

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle groene energieleveranciers.

Groene energiecontract
Groen energiecontract

Groen energiecontract afsluiten?

CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren of vergelijk met onze gratis energievergelijker.

Tarieven Ecopower elektriciteit

De getoonde Ecopower prijzen betreffen de energiekost en zijn inclusief btw. Bijkomende nettarieven en heffingen zijn niet inbegrepen in de getoonde prijs, omdat deze verschillen per regio en bij alle leveranciers gelijk zijn. De prijzen zijn afkomstig van de tariefkaarten van Ecopower en betreffen de verwachte jaarlijkse prijzen op basis van de VREG-methode.

De getoonde prijzen gelden in Vlaanderen.

Actuele Ecopower prijzen per kWh

In de onderstaande tabel zijn de actuele Ecopower prijzen per kWh weergegeven.

Let op: de prijs per kWh van het Ecopower Groene Burgerstroom energietarief bestaat voor 50 % uit een vaste prijs en 50 % uit een variabele prijs. Het vaste deel bepaalt Ecopower op basis van de werkelijke kosten voor productie en werking. Het variabele deel volgt de gemiddelde marktprijs. Het variabele gedeelte van de prijs wijzigt maandelijks op basis van de marktprijs en is pas gekend aan het einde van de maand.

Ecopower Dynamische Burgerstroom Ecopower Groene Burgerstroom
Soort tarief Dynamisch Variabel
Looptijd Onbepaalde duur Onbepaalde duur
Telefonische dienstverlening ✔️ ✔️
Groene stroom ✔️ ✔️
Laatst geactualiseerd op 22/02/2024 22/02/2024
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 63,60 0,00
Energiekost (in €cent/kWh) 8,67 13,03
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 63,60 0,00
Dagtarief/piekuren 8,67 13,03
Nachttarief/daluren 8,67 13,03
Uitsluitend nachtmeter
Vaste vergoeding (€/jaar) 63,60 0,00
Energiekost (in €cent/kWh) 8,67 13,03

Vraag over het Ecopower tarief? Neem dan met de Ecopower klantendienst contact op.

Ecopower dynamisch contract

Met een dynamisch energiecontract betaal je de energieprijzen die per uur op de energiemarkt gelden. Door je verbruik in te plannen aan de hand van de beste prijzen op de dag is het mogelijk om een hoop te besparen op je factuur. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld je elektrische auto op te laden of je warmtepomp extra te laten draaien in de goedkoopste uren van de dag.

Het Ecopower dynamische tarief is enkel beschikbaar voor coöperanten woonachtig in Vlaanderen met een digitale energiemeter.

Ecopower dag- en nachttarief

Energieleveranciers zijn niet verplicht om een onderscheid te maken tussen het dag- en nachttarief. Enkele jaren waren deze twee tarieven in het leven geroepen om zo het elektriciteitsverbruik tijdens de daluren te stimuleren met lagere nettarieven. Tegenwoordig is dit niet meer het geval, maar energieleveranciers zijn nog steeds vrij om verschillende tarieven aan te rekenen op basis van het moment op de dag.

Ecopower heeft besloten om dit niet te doen, waardoor er dus ook geen Ecopower dag- en nachttarief bestaat. De prijs zal altijd hetzelfde zijn, ongeacht het dagdeel.

Ecopower tarief en vaste vergoeding

Bij de meeste energieleveranciers betaal je een vaste vergoeding, ook wel abonnementskost genoemd. Deze vergoeding zou de vaste kosten van de energieleverancier dekken, zoals de klantendienst en het beheer van de website. Ecopower heeft ervoor gekozen om deze kosten direct in de prijs per kWh te verwerken, waardoor er geen jaarlijkse vergoeding is.

Groene energiecontract
Groen energiecontract

Groen energiecontract afsluiten?

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle groene energieleveranciers.

Groene energiecontract
Groen energiecontract

Groen energiecontract afsluiten?

CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren of vergelijk met onze gratis energievergelijker.

Ecopower tarief en de voorwaarden

Naast het vergelijken van de prijzen van energiecontracten, is het ook erg belangrijk om de voorwaarden goed te bekijken. Per energieleverancier en contract kunnen de voorwaarden namelijk sterk verschillen. In dit onderdeel vind je alle informatie over de belangrijkste voorwaarden van het Ecopower tarief.

Oorsprong stroom Ecopower tarieven

Volgens de VREG herkomstvergelijker is alle electriciteit die door Ecopower is geleverd volledig afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen. Het grootste gedeelte van deze elektriciteit is opgewekt in Vlaanderen en komt voort uit zonne-energie en windenergie. Een klein gedeelte van de elektriciteit komt uit waterkracht en biogas.

Van milieuorganisatie Greenpeace ontvangt Ecopower een zeer goede score, namelijk 20/20. De organisatie prijst vooral de investeringen in hernieuwbare energie, groene warmte en de manier waarop alle klanten zeggenschap hebben in de strategie van het bedrijf.

Klantendienst en dienstverlening Ecopower tarieven

Bij het Ecopower tarief ontvangen alle klanten toegang tot de gehele klantendienst van deze leverancier. Dit houdt in dat het op elk moment mogelijk is om telefonisch contact op te nemen met de klantendienst bij een vraag of probleem, iets dat niet bij alle contracten vanzelfsprekend is. Daarnaast hebben alle klanten toegang tot de Ecopower klantenzone en zijn er meerdere mogelijkheden om online contact op te nemen met deze leverancier.

De klantendienst van Ecopower ontvangt al een lange tijd achter elkaar de hoogste score van de Vlaamse energieregulator VREG. Deze geeft Ecopower een beoordeling van 5/5 sterren. Per 5.000 klanten ontvangt de regulator slechts 0,21 klachten, het laagste aantal van alle energieleveranciers.

Meer weten over de Ecopower beoordelingen? Bekijk dan de Ecopower reviews.

Betalingen en facturatie Ecopower tarieven

Het betalen van de Ecopower factuur kan door middel van een domiciliëring of overschrijving. Het is mogelijk om de betaalmethode op elk moment aan te passen in de klantenzone of door een e-mail te sturen naar de klantendienst.

De prijzen van Ecopower zijn onder normale marktomstandigheden vastgezet en worden één keer per jaar aangepast. Door de hoge energieprijzen hanteert Ecopower sinds 1 november 2022 een combinatie van een vast en variabel tarief. Hierbij beweegt een gedeelte mee met de marktprijzen van energie, terwijl een ander gedeelte van de prijs altijd hetzelfde blijft.

Ecopower tarief vergelijken

Voordat je gaat veranderen van energieleverancier is het zeer belangrijk om de tarieven van meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. De verschillen in prijzen kunnen namelijk erg groot zijn, waardoor het in veel gevallen mogelijk is om een hoop te besparen door te kiezen voor het juiste energiecontract.

Navigeer naar de energie vergelijkingspagina van CallMePower om direct een vergelijking uit te voeren of bekijk de goedkoopste energieleveranciers van deze maand.

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis telefonische vergelijking of vergelijk online. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker of dien een terugbelverzoek in.

Is Ecopower de goedkoopste leverancier?

Ecopower focust veel op het leveren van groene stroom, maar ook op het aanbieden van de meest aantrekkelijke prijzen. Doordat Ecopower vaste tarieven hanteert en zelf een grote hoeveelheid elektriciteit kan produceren, is het voor Ecopower mogelijk om aantrekkelijke tarieven aan te bieden. Hoewel Ecopower niet altijd de goedkoopste leverancier is, zal Ecopower een voordelige optie zijn.

Hoe Ecopower klant worden?

Klant worden bij Ecopower verloopt iets anders dan bij andere energieleveranciers. Doordat Ecopower een coöperatie is dien je eerst aandeelhouder te worden van deze leverancier. Na het ontvangen van een aandeel is het mogelijk om ook een energiecontract bij Ecopower af te sluiten. Zonder aandeel is het niet mogelijk om klant te worden.

Momenteel is het niet mogelijk om klant te worden bij Ecopower. Door de huidige marktsituatie neemt Ecopower tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan. Deze klantenstop zal tot in ieder geval eind 2022 van kracht blijven. Het is tevens niet mogelijk om een aandeel te kopen.