gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel om gratis te veranderen van energieleverancier of voor energieadvies!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Leegstandscontract energie vergelijken en afsluiten

leegstandscontract energie

Heb je net je droomwoning gekocht, maar kan je nog niet gaan verhuizen? Of heb je tijdelijk geen huurder voor een woning? In deze en andere gevallen kan je een leegstandscontract energie afsluiten. In dit artikel leggen we uit waarom het afsluiten van een leegstandscontract energie belangrijk is en vergelijken we de aanbieders.


Wat is een leegstandscontract energie?

Een leegstandscontract energie is, zoals de naam al doet vermoeden, een energiecontract voor een leegstaande woning. Je betaalt bij een leegstandscontract geen of een zeer lage vaste vergoeding, waardoor het een interessante optie is voor een woning die niet gebruikt wordt.

Het afsluiten van een leegstandscontract bij een leegstaande woning of een verbouwing is belangrijk om te voorkomen dat je wordt afgesloten van het energienet. Nadat je bent afgesloten van het energienet en weer een nieuw energiecontract wilt aanvragen, zal je aansluitingskosten moeten betalen voor de gasaansluiting en elektriciteitsaansluiting. In bijna alle gevallen zijn deze aansluitkosten een stuk hoger dan het afsluiten van een leegstandscontract.

gas en elektriciteit

Leegstandscontract energie afsluiten?

Bel CallMePower om gratis een leegstandscontract af te sluiten bij een energieleverancier naar keuze.

gas en elektriciteit

Leegstandscontract energie afsluiten?

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren voor het afsluiten van een leegstandscontract of bel op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Vergeet bij het afsluiten van een leegstandscontract niet dat het ketelonderhoud nog steeds moet worden uitgevoerd.

Aanbieders leegstandscontract energie vergelijken

In België verschilt de term die energieleveranciers gebruiken voor een leegstandscontract energie. Waar enkele leveranciers een apart contract aanbieden voor een leegstaande woning, bieden anderen een tijdelijke verlaging van de voorschotfactuur aan.

De tarieven van een leegstandscontract energie verschillen per woning en situatie. Een leegstandscontract energie vergelijken kan daarom ook lastig zijn. Hieronder vergelijken we de aanbieders van leegstandscontracten in Belgie. Neem contact op met het telefoonnummer en vraag naar de optie leegstandscontract energie.

Eneco leegstandstarief en contract afsluiten

Het regelen van een Eneco leegstandscontract is zeer gemakkelijk. In de online klantenzone van deze leverancier is het mogelijk om het voorschotbedrag aan te passen en zo het minimumtarief te betalen. Per energiemeter betaal je bij Eneco € 10 per maand. Voor gas en elektriciteit betaal je dus € 20 per maand, met dezelfde prijs per kWh uit je ‘normale energiecontract’.

Het Eneco leegstandstarief is vooral voordelig als er af en toe nog gebruik wordt gemaakt van elektriciteit en / of aardgas.

Om een Eneco leegstandscontract af te sluiten bel je naar: 📞 02 585 31 31.

Mega leegstandscontract energie afsluiten

Bij Mega is het, net zoals bij Eneco, mogelijk om tijdelijk het voorschotbedrag te verlagen. Dit is aan te passen in de online klantenzone van deze leverancier. Bij het Mega leegstandstarief betaal je de laagste prijs per kWh die deze leverancier op dat moment aanbiedt.

Om een Mega leegstandscontract af te sluiten bel je naar: 📞 02 588 56 68.

ENGIE leegstandscontract afsluiten

ENGIE Electrabel biedt een speciaal energiecontract aan voor een leegstaande woning. Bij het ENGIE leegstandstarief betaal je geen vaste vergoeding, maar wel een hogere prijs per kWh.

Om deze reden is het ENGIE leegstandscontract alleen interessant als er bijna geen elektriciteit en / of aardgas in de woning wordt verbruikt. Indien er toch energie wordt verbruikt, is het aan te raden om een ander contract bij ENGIE af te sluiten of te kiezen voor een leegstandstarief bij Eneco of Mega.

Om een ENGIE leegstandscontract af te sluiten bel je naar: 📞 078 35 33 33.

Luminus leegstandstarief en contract afsluiten

Ook bij energieleverancier Luminus is het mogelijk om te kiezen voor het Luminus leegstandstarief. Dit principe werkt hetzelfde als bij Eneco en Mega, namelijk met een tijdelijke verlaging van het voorschotbedrag. Het Luminus leegstandstarief bedraagt € 10 per maand per energiemeter, dus € 20 voor gas en elektriciteit.

Net zoals bij Eneco, is het Luminus leegstandscontract vooral aantrekkelijk als er af en toe nog een kleine hoeveelheid energie wordt verbruikt.

Om een Luminus leegstandscontract af te sluiten bel je naar: 📞 078 150 210.

Goedkoopste energieleverancier leegstand

Het lastig om één energieleverancier te benoemen als de goedkoopste energieleverancier bij leegstand. Dit hangt namelijk sterk af van het feit of er helemaal geen energie meer wordt verbruikt in de woning of dat er toch nog een kleine hoeveelheid energie wordt verbruikt.

Bij een leegstaande woning waar het energieverbruik zeer laag is of geen energie wordt verbruikt, is het ENGIE leegstandscontract erg aantrekkelijk. Bij een leegstaande woning met een laag energieverbruik is het Luminus en Eneco leegstandscontract vooral aantrekkelijk.

Voordelen energiecontract leegstand

Het grootste voordeel van een leegstandscontract over het niet afsluiten van een energiecontract, is dat je aangesloten zal blijven op het energienet. Als je geen energiecontract aangaat, zal de netbeheerder de energiemeters afsluiten. Bij het afsluiten van een nieuw contract zal je vervolgens aansluitingskosten moeten betalen.

Een ander groot voordeel is dat een leegstandscontract energie in veel gevallen een stuk goedkoper is dan een normaal energiecontract. Het leegstandstarief is echter alleen aantrekkelijk als de woning ook daadwerkelijk leeg staat. Bij een bewoonde woning is het aan te raden om de normale energietarieven te vergelijken.

Tarieven vergelijken? Energie vergelijken doe je met CallMePower!

Nadelen energiecontract leegstand

Het grootste nadeel van een energiecontract leegstand is dat als je tijdelijk meer energie gaat verbruiken in de woning, door bijvoorbeeld de verwarming langdurig aan te zetten, je een stuk meer per kWh zal gaan betalen dan met een normaal energiecontract.

Als je nog steeds deels in een woning verblijft, is het afsluiten van een leegstandscontract in de meeste gevallen niet aantrekkelijk. In dit geval kan het Mega leegstandstarief vooral aantrekkelijk zijn.

gas en elektriciteit

Leegstandscontract energie afsluiten?

Bel CallMePower om gratis een leegstandscontract af te sluiten bij een energieleverancier naar keuze.

gas en elektriciteit

Leegstandscontract energie afsluiten?

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren voor het afsluiten van een leegstandscontract of bel op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Benodigdheden leegstandscontract energie

Naast uiteraard een leegstaande woning, heb je voor het afsluiten van een energiecontract leegstand enkele gegevens nodig. Houd deze gegevens bij de hand als je een leegstandscontract energie gaat afsluiten. De gegevens die je nodig hebt zijn:

  • het adres van de leegstaande woning;
  • de startdatum van het leegstandscontract;
  • de EAN-codes van de energiemeters;
  • de meterstanden van de energiemeters;
  • de huidige status van de energiemeters (actief / gesloten).

Fluvius leegstand doorgeven

Bij het aangaan van een leegstandscontract energie zal het niet nodig zijn om de distributienetbeheerder hiervan op de hoogte te brengen. Het afsluiten van een leegstandscontract loopt volledig via de gekozen energieleverancier. Fluvius hoeft hier niet over geïnformeerd te worden.

Als je geen leegstandscontract energie afsluit, dan zullen je energiemeters worden afgesloten. Het afsluiten van de energiemeters is kosteloos. Dit is een taak die je netbeheerder uitvoert. Hoewel het sluiten van de meters gratis is, brengt de distributienetbeheerder wel kosten in rekening voor het heropenen van de energiemeters. Sluit de meters dus alleen af als je er zeker van bent dat de woning voor een zeer lange tijd leeg komt te staan!

Energiecontract leegstand stopzetten

Staat de woning niet langer leeg? Vanaf dit moment is het raadzaam om een ‘normaal’ energiecontract af te sluiten.

Het opzeggen van een leegstandscontract energie kan op elk gewenst moment. Je zit namelijk niet vast aan een looptijd. Daarnaast is het ook mogelijk om te veranderen van energieleverancier.

Als je gaat overstappen naar een andere energieleverancier, zal je nieuwe leverancier automatisch het oude energiecontract opzeggen. Dit zal gebeuren zodra je nieuwe leverancier het contract heeft bevestigd.

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel om gratis te veranderen van energieleverancier of voor energieadvies!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Geactualiseerd op