Update veiligheidsmaatregelen COVID-19 / coronavirus Onze gezondheid en veiligheid staan op nummer 1, daarom willen we jou als energievergelijker informeren over de maatregelen die onze distributienetbeheerders hebben getroffen om de dagelijkse activiteiten veilig te hervatten. Klik op de link van jouw netbeheerder voor alle info:

Update Fluvius - Update Sibelga - Update Ores (FR) - Update Resa (FR)

Infrax is nu onderdeel van Fluvius! Netbeheerder informatie, aansluiting, contact & tarieven

gas en elektriciteit

EANDIS en Infrax zijn Fluvius geworden.

Gas- en/of elektriciteitsaansluiting nodig?
Bel CallMePower, regel een voordelig energiecontract en bespaar op je energiefactuur!

Infrax is de naam van de voormalige distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas in een deel van Vlaanderen. Infrax fuseerde vorig jaar met de andere grote Vlaamse netbeheerder Eandis en samen zijn ze nu Fluvius. Fluvius is actief op het grondgebied van de intercommunales: Infrax Limburg, West Infrax IVEG en PBE. Op deze pagina vind je alle contactgegevens, zoals het telefoonnummer, het dichtsbijzijnde klantenloket en ook de actuele distributienettarieven in jouw gemeente.


Eandis is nu Fluvius De netbeheerder Eandis is samen met Infrax gefuseerd tot één bedrijf onder de naam: Fluvius.

Achtergrond en informatie Infrax

Infrax is opgericht in 2006 uit de samensmelting van Infrax West (voorheen WVEM), Infrax Limburg (voorheen Interelectra-Intergas), IVEG en PBE (actief in bepaalde Waalse districten). Na de vrijmaking van de energiemarkt in Vlaanderen zijn de intercommunales omgevormd tot de distributienetbeheerders Infrax en Eandis in het grootste deel van Vlaanderen.

Wat doet Infrax?

Infrax beheert vandaag de dag elektriciteitskabels en energiemeters, maar de energieleveranciers zoals en ENGIE Electrabel en Luminus staan in contact met de klanten: energiecontract en hun factuur voor elektriciteit of aardgas. Infrax is verantwoordeljk voor de distributie van elektriciteit en aardgas, alsmede de riolering en de kabeltelevisie in 126 gemeentes, hoofdzakelijk in Vlaanderen. Zo is Infrax o.a. verantwoordelijk voor de aansluiting van je woning op het elektriciteitsnet.

Wat is een distributienetbeheerder? Wil je meer weten over onze energiemarkt en wat een netbeheerder (Infrax) doet? Neem dan een kijkje op onze pagina over de de distributie van aardgas en elektriciteit in België. Je vindt hier ook informatie over alle actieve netbeheerders in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Infrax meterstanden

meterstanden energie doorgeven

Als distributienetbeheerder voor aardgas en elektriciteit heeft Infrax eneregiemeters in grote delen van Vlaanderen in beheer. Zo moeten ook de meterstanden voor zowel een elektriciteitsmeter als een aardgasgasmeter op bepaalde momenten worden opgenomen en/of doorgegeven worden aan Infrax.

Infrax meterstanden doorgeven

Heb je de meterstand meterbrief van Infrax voor het ingeven van de meterstanden ontvangen? Gebruik daarvoor je registratienummer en veiligheidscode die vermeld staan in de brief.

energieverbruik berekenen

Wat is jouw energieverbruik?

Wie zijn energieverbruik kent, bespaart meer op zijn of haar energiefacturen!
Schat daarom nauwkeurig je verbruik met de energiecalculator!

Meterstand doorgeven Geef je meterstanden door bij Infrax.

Infrax meterstand zonnepanelen

Bezitter van een kleine pv-installatie (Eigenaars van zonnepanelen met een vermogen dat kleiner is dan 10kVA)? Zodra jouw zonnepanelen voldoende elektriciteit hebben opgewekt voor een groenestroomcertificaat geef je de meterstand van de productiemeter door aan Infrax.

Meterstand zonnepanelen ingeven Via deze link van Fluvius kun je de meterstanden van de productiemeter van je zonnepanelen of pv-installatie doorgeven.

telefoon contact infrax klantendienst

Telefoonnummer Infrax

Hieronder hebben we een overzicht geplaatst van alle telefoonnummers en noodnummers van Infrax. Voor iedere situatie of probleem is er een apart telefoonnummer dat je kan bellen. Is er een noodgeval of een elektriciteitspanne of een stroomonderbreking? Bel dan een ander telefoonnummer dan het nummer voor het telefonisch melden van een gaslek. In deze tabel vind je ook de openingsuren voor de algemene klantendienst van Infrax.

Telefoonnummers Fluvius
Situatie ☎ Nummer Tarief & Wanneer bereikbaar?
Algemeen telefoonnummer Fluvius 078 35 35 34 Maandag-Vrijdag van 8 tot 20 uur
en Zaterdag van 9 tot 13 uur
Noodgevallen Gas > gaslek
(EANDIS & Infrax)
0800 650 65 24/7
Storingen en defecten / stroompanne
(EANDIS & Infrax)
078 35 35 00
Openbare verlichting of
defecte straatlamp melden
0800 635 35
Fluvius bellen vanuit het buitenland +32 25 18 61 11 internationaal tarief

Contactformulier Infrax

formulier contact document

Is er geen nood of urgentie? Heb je een klacht, een algemene vraag voor Infrax? Maak dan gebruik van het contactformulier op de website van Fluvius. Raadpleeg in dit geval dit contactformulier dat altijd beschikbaar is op de contactpagina van jouw netbeheerder.

Adres Infrax

Het adres van Infrax is dat van Fluvius System Operator cvba. Dit bedrijf is op 1 juli ontstaan uit de fusie van de netbedrijven Infrax en Eandis en treedt op in naam en voor rekening van de netbeheerder Infrax. Fluvius opteert voor een maatschappelijke zetel te Melle.

Adres hoofdzetel Infrax

Het adres van de hoofdzetel van infrax is het hoofdkantoor van Fluvius, ontstaan uit de fusie van Infrax en Eandis.

Fluvius
Brusselsesteenweg 199
9090 Melle

Adres regionale hoofdkantoren Infrax

Infrax heeft ook andere kantoren in Vlaanderen, hieronder vind je het adres van ieder hoofdkantoor van Infrax:

INFRAX Limburg
Trichterheideweg 8
3500 Hasselt
INFRAX Antwerpen
Antwerpsesteenweg 260
2660 Hoboken
INFRAX (Infrax West) West-Vlaanderen
Noordlaan 9
8820 Torhout
INFRAX (PBE) West-Vlaanderen
Diestsesteenweg 126
3210 Lubbeek

Klantenkantoren Infrax

Voor alle klanten is Infrax ook lokaal bereikbaar middels hun klantenkantoren of loketten. Je vindt de adressen in het overzicht hieronder.

Elektricteit / gas nodig? Wil je gebruik maken van je nieuwe aansluiting en stroom / gas geleverd krijgen? Dan moet je een energiecontract sluiten bij een energieleverancier. CallMePower helpt je bij het kiezen van een voordelige energieleverancier:
02 588 92 38

Tarieven Infrax

Hieronder vind je de nettarieven voor elektriciteit en aardgas voor Infrax. Voor het gebruik van het distributienet ben je jouw energieleverancier een bepaald bedrag verschuldigd, de energiemaatschappijen factureren jou dit bedrag op de factuur. Dit bedrag wordt doorgestort aan jouw netbeheerder.

Fluvius (Infrax) distributienettarieven voor elektriciteit
Distributiekosten (€cent/kWh) Normaal Piekuren Daluren Uitsluitend nachttarief Meterverhuur (€/jaar)
Infrax Limburg 12,06 12,06 9,96 4,28 5,24
Infrax West 13,55 13,55 10,90 4,67 5,24
IVEG 13,89 13,89 10,88 4,97 5,24
PBE 13,81 13,81 10,56 5,47 5,24

Distributietarieven voor aardgas Infrax 2020

Fluvius (Infrax) distributienettarieven voor elektriciteit
kWh 0-5000 kWh per jaar 5000-150000 kWh per jaar
Termijn Vaste termijn Proportionele termijn Vaste termijn Proportionele termijn Meterverhuur (€/jaar)
Infrax Limburg 8,42 €/jaar 2,01 c€/kWh 58,27 €/jaar 1,02 c€/kWh 5,24
Infrax West 8,82 €/jaar 2,76 c€/kWh 84,66 €/jaar 1,24 c€/kWh 5,24
IVEG 17,24 €/jaar 2,15 c€/kWh 81,15 €/jaar 0,87 c€/kWh 5,24

Infrax distributietarieven voor aardgas in 2020.

energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken

Vergelijk het aanbod, kies het best passende tarief, stap over en bespaar op je energiefactuur!

Reviews Infrax

Al bestaat de naam Infrax niet meer, voor velen is het toch een relatief nieuw bedrijf. De klanten maken nog geen onderscheid tussen de verschillende merken van intercommunales zoals Interelectra, Intergas, WVEM, IVEG of PBE. De klanten beginnen geleidelijk aan bewust te worden van het belang van Infrax voor de energiezekerheid van de Vlaamse regio, doordat er meer en meer onderhoudswerken worden uitgevoerd naar hoogspanningsnetten en gasleidingen.

Geactualiseerd op