Energieadvies nodig? Wij helpen je snel!

02 588 92 38 Of bel mij gratis terug!
gas en elektriciteit

EANDIS en Infrax zijn Fluvius geworden.

Gas/Elektriciteitsaansluiting geregeld?
Bel ons, regel een voordelig energiecontract en bespaar op je energiefactuur!

EANDIS en Infrax zijn Fluvius geworden.

Besparen op je energiefactuur? We bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel ons op werkdagen tussen 8 en 18 uur.

Infrax, netbeheerder in Vlaanderen - Informatie, contact & tarieven

Infrax is een distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas in Vlaanderen. Infrax is actief op het grondgebied van Infrax Limburg, West Infrax IVEG en PBE. In 2018 is Infrax gefuseerd met netbeheerder Eandis en gezamenlijk zullen deze twee distributienetbeheerders doorgaan onder de naam Fluvius. Op deze pagina vind je alle contactgegevebs, zoals het telefoonnummer van Infrax, maar ook de actuele tarieven.

logo infrax

Achtergrond en informatie Infrax

Infrax is opgericht in 2006 uit de samensmelting van Infrax West (voorheen WVEM), Infrax Limburg (voorheen Interelectra-Intergas), IVEG en PBE (actief in bepaalde Waalse districten). Na de vrijmaking van de energiemarkt in Vlaanderen zijn de intercommunales omgevormd tot de distributienetbeheerders Infrax en Eandis in het grootste deel van Vlaanderen.

Wat doet Infrax?

aansluiting elektriciteit woning

Vandaag de dag beheert Infrax elektriciteitskabels en energiemeters, maar de energieleveranciers zoals en ENGIE Electrabel en Luminus staan in contact met de klanten: energiecontract en hun factuur voor elektriciteit of aardgas. Infrax is verantwoordeljk voor de distributie van elektriciteit en aardgas, alsmede de riolering en de kabeltelevisie in 126 gemeentes, hoofdzakelijk in Vlaanderen. Zo is Infrax o.a. verantwoordelijk voor de aansluiting van je woning op het elektriciteitsnet.

Wat is een distributienetbeheerer? Wil je meer weten over onze energiemarkt en wat een netbeheerder (Infrax) doet? Neem dan een kijkje op onze pagina over de de distributie van aardgas en elektriciteit in België. Je vindt hier ook informatie over alle actieve netbeheerders in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Infrax meterstanden

Als distributienetbeheerder voor aardgas en elektriciteit heeft Infrax eneregiemeters in grote delen van Vlaanderen in beheer. Zo moeten ook de meterstanden voor zowel een elektriciteitsmeter als een aardgasgasmeter op bepaalde momenten worden opgenomen en/of doorgegeven worden aan Infrax.

Infrax meterstanden doorgeven

Heb je de meterstand meterbrief van Infrax voor het ingeven van de meterstanden ontvangen? Gebruik daarvoor je registratienummer en veiligheidscode die vermeld staan in de brief.

Meterstand doorgeven Via deze link kun je je meterstand bij Infrax ingeven.

Infrax meterstand zonnepanelen

Bezitter van een klein pv-installatie (Eigenaars van zonnepanelen met een vermogen dat kleiner is dan 10kVA)? Zodra jouw zonnepanelen voldoende elektriciteit hebben opgewekt voor een groenestroomcertificaat geef je de meterstand van de productiemeter door aan Infrax.

Meterstand zonnepanelen ingeven Via deze link Via Mijn Infrax kun je de meterstanden van de productiemeter van je zonnepanelen of pv-installatie doorgeven.

Telefoonnummer Infrax

telefoonnummer Infrax bellen

Hieronder hebben we een overzicht geplaatst van alle telefoonnummers van Infrax. Voor ieder onderwerp / probleem is er een apart telefoonnummer dat je kunt bellen. Is er een noodgeval of een elektriciteitspanne of een stroomonderbreking? Bel dan een ander telefoonnummer dan het nummer voor het telefonisch melden van een gaslek. Je kunt in deze tabel de openingsuren voor de algemene klantendienst van Infrax raadplegen.

Telefoonnummer Infrax
Algemeen telefoonnummer Infrax 078 35 30 20 Maandag-Vrijdag van 8 tot 20 uur
en Zaterdag van 9 tot 13 uur
Noodgevallen Gas (gasreuk / gaslek) 0800 60 888 24/7
Bij problemen met elektricteit (stroompanne) 078 35 34 33
Openbare verlichting of defecte straatlamp melden 0800 60 777
Infrax bellen vanuit het buitenland +32 11 75 27 27

Contactformulier Infrax

Is er geen nood of urgentie? Heb je een klacht, een algemene vraag voor Infrax? Maak dan gebruik van het contactformulier op de website van Infrax. Raadpleeg in dit geval dit contactformulier dat altijd beschikbaar is op de contactpagina van deze netbeheerder.

Adres Infrax

Het adres van Infrax is dat van Fluvius System Operator cvba. Dit bedrijf is op 1 juli ontstaan uit de fusie van de netbedrijven Infrax en Eandis en treedt op in naam en voor rekening van de netbeheerder Infrax. Fluvius opteert voor een maatschappelijke zetel te Melle.

Adres hoofdzetel Infrax

Het adres van de hoofdzetel van infrax is het hoofdkantoor van Fluvius, ontstaan uit de fusie van Infrax en Eandis.

INFRAX
Brusselsesteenweg 199
9090 Melle

Adres regionale hoofdkantoren Infrax

Infrax heeft ook andere kantoren in Vlaanderen, hieronder vind je het adres van ieder hoofdkantoor van Infrax:

INFRAX Limburg
Trichterheideweg 8
3500 Hasselt
INFRAX Antwerpen
Antwerpsesteenweg 260
2660 Hoboken
INFRAX (Infrax West) West-Vlaanderen
Noordlaan 9
8820 Torhout
INFRAX (PBE) West-Vlaanderen
Diestsesteenweg 126
3210 Lubbeek

Klantenkantoren Infrax

Voor alle klanten is Infrax ook lokaal bereikbaar middels hun klantenkantoren of loketten. Je vindt de adressen in het overzicht hieronder.

Tarieven Infrax

Hieronder vind je de nettarieven voor elektriciteit en aardgas voor INFRAX. Voor het gebruik van het distributienet ben je jouw energieleverancier een bepaald bedrag verschuldigd, de energiemaatschappijen factureren jou dit bedrag op de factuur. Dit bedrag wordt doorgestort aan jouw netbeheerder.

Distributietarieven voor elektriciteit Infrax
Distributiekosten (€cent/kWh) Normaal Piekuren Daluren Uitsluitend nachttarief Meterverhuur (€/jaar)
Infrax Limburg 13,03 13,03 10,57 4,65 5,24
Infrax West 14,64 14,64 11,65 5,07 5,24
IVEG 16,29 16,29 12,74 5,77 5,24
PBE 14,15 14,15 10,88 5,54 5,24

Distributietarieven voor elektriciteit Infrax 2018

Distributietarieven voor aardgas Infrax
  0-5000 kWh per jaar 5000-150000 kWh per jaar
  Vaste termijn Proportionele termijn Vaste termijn Proportionele termijn
Infrax Limburg 12,87 €/jaar 2,31 c€/kWh 68,82 €/jaar 1,20 c€/kWh
Infrax West 9,68 €/jaar 3,10 c€/kWh 95,59 €/jaar 1,38 c€/kWh
IVEG 18,20 €/jaar 2,18 c€/kWh 82,89 €/jaar 0,88 c€/kWh

Infrax distributietarieven voor aardgas in 2018.

Reviews Infrax

Infrax is een relatief nieuw bedrijf. De klanten maken nog geen onderscheid tussen de verschillende merken van intercommunales zoals Interelectra, Intergas, WVEM, IVEG of PBE. De klanten beginnen geleidelijk aan bewust te worden van het belang van Infrax voor de energiezekerheid van de Vlaamse regio, doordat er meer en meer onderhoudswerken worden uitgevoerd naar hoogspanningsnetten en gasleidingen.