energie advies
energie advies

Meer informatie ontvangen?

Contacteer de energie-experts van CallMePower voor meer informatie of advies. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie advies
energie advies

Meer informatie ontvangen?

Een energie-expert van CallMePower belt je gratis terug of vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker.

Eandis voormalig netbeheerder Vlaanderen

Geactualiseerd op
minuten lezen
eandis

Sinds 2018 zijn Eandis en Infrax gefuseerd onder de naam Fluvius. De netbeheerder Eandis is dus tegenwoordig niet meer actief in Vlaanderen. Voor alle vragen gericht aan de netbeheerder, neem je in Vlaanderen met Fluvius contact op. Bekijk op deze pagina alle informatie over Eandis, een voormalige netbeheerder van Vlaanderen.

energie advies
energie advies

Meer informatie ontvangen?

Contacteer de energie-experts van CallMePower voor meer informatie of advies. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie advies
energie advies

Meer informatie ontvangen?

Een energie-expert van CallMePower belt je gratis terug of vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker.

Wie was Eandis?

Eandis is een mengeling van intercommunales die in 2005 werd gecreëerd wegens samensmelting van Gaselwest, IMEA, Imewo, Intergem, Iveka, Iverlek en Sibelgas. Eandis staat voor:

 • Elektriciteit
 • Aardgas
 • Netten
 • Distributie

In het woord Eandis zit ook de afkorting van Europese artikelnummering, ofwel de EAN-code. Deze is verbonden aan ieder leveringspunt voor aardgas en ook elektriciteit. Het achtervoegsel 'dis' verwijst naar de kernactiviteit: distributie. Wegens de reorganisatie van 234 intercomunales die aan de basis liggen van de distributienetbeheerders, hebben Eandis en Infrax zich aan de vrijmaking van de energiemarkt aangepast.

Eandis is nu Fluvius

Sinds 2018 zijn Eandis en Infrax gefuseerd onder de naam Fluvius. Vandaag de dag is Fluvius de netbeheerder voor heel Vlaanderen.

Overige netbeheerders

Kom je niet uit Vlaanderen, dan zul je Fluvius niet als distributienetbeheerder hebben. De netbeheerders van Wallonië verschillen per regio.

 • ORES: De grootste netbeheerder in Wallonië ;
 • Resa: De netbeheerder in Luik ;
 • AIEG: De netbeheerder in Andenne, Gesves, Ohey, Ruhmes en Viroinval ;
 • AIESH: De netbeheerder in Zuid-Henegouwen ;
 • REW: De netbeheerder in Waver, Limal en Bierges ;
 • Sibelga: De netbeheerder in Brussel.

Invloed Eandis op energiemarkt Vlaanderen

In 2003 al heeft Eandis zich van hun activiteiten als energieleverancier van ten voordelen van ENGIE Electrabel moeten terugtrekken en waren ze verplicht om de taken van distributeur voor zich te nemen, te weten: laagspanningskabels, gasleidingen en energiemeters.

Sinds 1 juli 2018 zijn Eandis en Infrax gefuseerd onder de naam Fluvius. Hoewel de functie van het bedrijf blijft, veranderen er wel een aantal zaken. Zo is nu nog maar één distributienetbeheerder in Vlaanderen, in plaats van twee, en moet de fusie leiden tot iets lagere energiefacturen. Daarnaast zullen inwoners van Vlaanderen niet meer met Eandis contact op moeten nemen voor vragen of storingen, maar met Fluvius.

Eandis blijft als Fluvius het maatschappelijk belang van de energievoorziening bewaken. Daarom stimuleren ze het verstandig gebruik van energie, organiseren ze ook de energielevering bij mensen met betaalmoeilijkheden en ontwikkelen ze een breed aanbod aan energiediensten voor haar gemeenten. Als onafhankelijke databeheerder verzekeren ze de marktwerking.

Klantendienst Eandis contacteren

Inwoners van Vlaanderen moeten nu met Fluvius contact opnemen in plaats van met Eandis. Dit kan op verschillende manieren. De belangrijkste contactgegevens van Fluvius zijn:

 • Telefoonnummer: 📞 078 35 35 34
 • Noodnummer gaslek: 📞 0800 65 065
 • Noodnummer stroompanne: 📞 078 35 35 00

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower
energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - CallMePower 

Contactformulier

Je kunt gebruik maken van het contactformulier op de website van Fluvius voor minder urgente zaken. Heb je een klacht, een algemene vraag en is er geen nood? Raadpleeg dan het contactformulier dat 24/7 online beschikbaar is op de contactpagina.

Mijn Eandis en Fluvius

Fluvius heeft de gratis Mijn Fluvius applicatie ontwikkeld waarin je jouw energieverbruik inzichtelijk kunt krijgen, premies kunt aanvragen en gebruiksrapporten kunt inzien. Om in te loggen op deze applicatie dien je je met een eID en kaartlezer, Itsme® met een beveiligingscode en mobiele app of een beveiligingscode via een token te registreren. Vervolgens zul je jouw persoonlijke account ook nog moeten beveiligen met een wachtwoord.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 21 stemmen vond de informatie nuttig.