Telefoonnummer klantendienst van Luminus

gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

Bel voor gratis energieadvies van CallMePower en start met besparen!

gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of bel op werkdagen tussen 8 en 19h.

Het telefoonnummer voor de klantendienst van Luminus vind je hier. Wil je Luminus contacteren met vragen of problemen betreffende gas- en elektriciteitsfacturen? Dan tref je hieronder het telefoonnummer en handige informatie om de klantendienst te contacteren. Daarnaast vind je hier ook de noodnummers waarop je een gasgeur of een elektriciteitsstoring kunt melden. Raadpleeg deze pagina ook als je klant wil worden van Luminus als je het telefoonnummer zoekt waarop nieuwe klanten van Luminus zich kunnen aanmelden.

Luminus logo

Contact Luminus

Op deze pagina verstrekken we jou alle telefoonnummers om Luminus telefonisch te contacteren. De klantendienst van Luminus is zowel telefonisch als via de website van Luminus te bereiken. Wil je Luminus op een andere manier bereiken dan via de telefoon? Ga dan naar de contactpagina voor alle contactgegevens van deze energieleverancier

Luminus

Telefoonnummer klantendienst van Luminus

Telefonische klantendienst Luminus De klantendienst van Luminus is steeds bereikbaar op het telefoonummer:
078 150 210.

Luminus telefoonnummer klantendienst

Je kunt dit nummer bellen om Luminus te benaderen voor alle vragen, opmerkingen of problemen in verband met je contract of je energiefactuur of dat nu elektriciteit en/of gas is bij Luminus.

Je bataalt voor de telefonische klantendienst van Luminus het zonale (of lokale) tarief.

Wil je een storing, een onderbreking van de gas- en elektriciteitslevering of een stroompanne melden? Neem dan contact op met je netbeheerder.

Telefoonnummer klant worden bij Luminus

Telefonisch klant worden bij Luminus Online intekenen voor een energiecontract is de snelste weg om klant te worden bij Luminus, natuurlijk is bellen ook mogelijk, het telefoonnummer is:
078 150 210.

Voor wie klant wil worden bij Luminus en zijn of haar energietarieven al heeft vergeleken kan daarvoor ook online een contract aanmaken op de website van Luminus.

Wil je klant worden bij Luminus en wil je weten hoe men de nummer twee op de energiemarkt beoordeelt? Neem een kijkje op de reviewpagina over Luminus.

Openingsuren klantendienst van Luminus

De openingsuren van de klantendienst van Luminus zijn ruim te noemen. De klantenservice is telefonisch te contacteren van maandag t/m vrijdag van 8 tot 20 uur. In het weekend is de klantendienst op zaterdag geopend van 9 tot 13 uur. Het nummer is:
078 150 210 (Zonaal tarief).

Telefoonnummer verhuis bij Luminus

Van plan om te verhuizen en wil je bij Luminus blijven? Het is dan wel van belang om je energie mee te laten verhuizen. Daarom kun je Luminus ook hiervoor bellen.

Telefonisch je verhuis regelen bij Luminus Geef telefonisch je verhuis door aan Luminus indien je Luminus klant wil blijven en niet verandert van energieleverancier. Het telefoonummer om je huidige energiecontract mee te verhuizen naar je nieuwe adres is: ☎ 078 180 183.

 • Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt:
 • De datum waarop onze energie in je nieuwe woning wordt geleverd;
 • De meterstanden (als de overdracht reeds is gebeurd, gebruik hiervoor het energieovernamedocument);
 • Het nummer van je meter en de EAN-code;
 • De gegevens van de vorige energie-afnemer in je nieuwe woning. (gebruik hiervoor het energieovernamedocument)

Contact voor dringende zaken

Kom je ’s avonds na het werk thuis en merk je dat de elektriciteit is uitgevallen, zonder dat er zich een storing voordoet in de eigen woning? Dan wil je uiteraard niet tot de volgende dag wachten om dit probleem op te lossen. Voor het melden van een storing kun je daarom 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht bij de netbeheerder. Jouw netbeheerder heeft ook een speciaal telefoonnummer in geval van nood waarop je een verdachte gasgeur kunt melden.

Ook als je klant bent bij Luminus blijft de lokale distributienetbeheerder immers verantwoordelijk voor alle mogelijke problemen in verband met het elektriciteits- en gasnet en met je aansluiting. Jouw netbeheerder beschikt daarom over een aantal speciale telefoonnummers die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar zijn voor dringende gevallen. 

Hieronder vind je de noodtelefoonnummers van de verschillende distributienetbeheerders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel voor het melden van een gaslek of het melden van een onderbreking van de gaslevering of stroompanne.

Telefoonnummer Gasgeur en/of gaslek

Bij het waarnemen van een gasgeur waarvan je de oorzaak niet kunt vaststellen of waarvan je vermoedt dat het om een gaslek gaat, neem je uiteraard onmiddellijk contact op met de bevoegde diensten van jouw netbeheerder.

Je kent je netbeheerder niet? Zoek deze dan op via één van de volgende pagina’s:

Weet je al wie jouw distributienetbeheerder is? Neem dan meteen contact op:
Voor inwoners van het dekkingsgebied van:

 • Bel Fluvius: 0800 65 065 netbeheerder in Vlaanderen.
 • Bel Sibelga: 0800 19 400 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
 • Bel ORES: 0800 870 87 de grootste netbeheerder in Wallonië.
 • Bel RESA in Luik – Huy – Andenne – Dison – Verviers: 04 362 98 38
 • Bel RESA in Eupen: 087 74 20 18

Neem deze preventiemaatregelen om het risico op een brand of een explosie te verkleinen:

 • Ramen en deuren openen zelfs als het gaslek zich op straat of in een ander gebouw bevindt. 
 • Buren verwittigen.
 • Geen lichtschakelaars of andere elektrische apparaten gebruiken.
 • Maak geen vuur, dit houdt in niet roken en maak geen gebruik van kaarsen.
 • Als het mogelijk is dit te doen zonder het gebruik van een zaklamp of lichtschakelaar dan mag je de hoofdkraan van de gasleiding afsluiten.

Een stroomstoring of problemen met aardgas in jouw straat?

Wat als er zich een stroompanne voordoet of als de gaslevering onderbroken werd? Uiteraard controleer dan eerst de eigen elektriciteits- en gasinstallatie. Het heeft enkel zin je lokale distributienetbeheerder te contacteren wanneer duidelijk is dat het om een algemene storing bij je in de wijk of in de straat gaat (of in de heel uitzonderlijke situatie dat jouw gas- of elektriciteitsmeter niet correct werkt). 

Het is dus onnodig Luminus te contacteren bij een dergelijke storing. Luminus is enkel verantwoordelijk voor je contract en de facturatie, niet voor problemen op het distributienet. 
Voor inwoners van het dekkingsgebied van 

 • Bel Fluvius: 078 35 35 00 netbeheerder in Vlaanderen.
 • Bel Sibelga: 02 274 40 66 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
 • Bel ORES: 078 78 78 00 de grootste netbeheerder in Wallonië.
 • Bel RESA in Luik – Huy – Andenne – Dison – Verviers: 04 220 12 11 of 04 263 18 80

Wat te doen bij een stroomstoring aan mijn elektrische installatie?

Als de elektriciteit bij jou thuis niet werkt dan zal dit meestal het gevolg zijn van een storing op de elektrische circuits in de woning. Gelukkig kan in een moderne elektrische installatie de oorzaak van een storing meestal snel gevonden worden. 

Controleer in de eerste plaats de zekeringkast(en). Zie je dat één of meerdere zekeringen gesprongen zijn dan weet je meteen op welk circuit de storing zich bevindt (op voorwaarde dat de zekeringen gelabeld zijn natuurlijk).

Verwijder het apparaat (of de verlengkabel, contactdoos…) dat de storing veroorzaakt en probeer daarna de zekering van het circuit en eventueel de hoofdzekering terug in te schakelen. Een gesprongen zekering is altijd een teken van overbelasting of kortsluiting

Bij verliesstroom kan het ook zijn dat de verliesstroomschakelaar (differentieelschakelaar) zichzelf uitschakelt. Ook deze kun je zelf terug inschakelen van zodra het apparaat of de kabel die het stroomlek veroorzaakt is afgekoppeld. 

Voer in elk geval nooit zelf herstellingen uit aan een elektrische installatie als je daar geen ervaring mee hebt. Elektriciteit kan levensgevaarlijk zijn voor wie niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

Geactualiseerd op