gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons tijdens de openingsuren.

Hoe en wanneer je Luminus contract opzeggen?

luminus contract opzeggen

Heb jij een energiecontract bij Luminus, maar twijfel je of wil je bij Luminus opzeggen? Je kan ook je energiecontract omzetten of je Luminus contract meenemen bij een verhuis. Kortom, je hebt de vrije keuze om te wisselen van energieleverancier of om op te zeggen wanneer je wil. Check wel altijd de voorwaarden voordat je iets verandert. Wij leggen uit wat je moet doen en waar je aan moet denken als je je Luminus contract wil opzeggen.


Waarvoor is een energiecontract?

energiecontract luminus

Een energiecontract is er om de afspraken met de energieleverancier vast te leggen voor het leveren van je energie. Zo is voor beide partijen duidelijk wat je kan verwachten. Met het aangaan van een energiecontract bevestig je de volgende afspraken:

  • Bij welke leverancier je energie afneemt,
  • Voor welke tarieven de energie aan je woning wordt geleverd, dit kan zowel elektriciteit als gas zijn
  • Of het een variabel of vast tarief betreft
  • Voor welke duur je de overaankomst aangaat, de looptijd van het contract

De periode van het contract is echter een indicatie, want in België zit je daar niet aan vast. Wel geeft het weer voor hoe lang bepaalde prijzen en condities van toepassing zijn.

Consumptie energie
changer de fournisseur

Ken jij al jouw energieverbruik?

Bel voor een gratis berekening of bereken het zelf in 2 minuutjes met de online energiecalculator!

Heb je een Luminus contract?

Elke energieleverancier heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Luminus heeft bijvoorbeeld een hele ruime keuze aan verschillende tariefplannen. Luminus is dan ook één van de grootste energieleveranciers in België. Bovendien produceren ze zelf een groot deel van de energie die ze leveren. Om die reden kunnen ze bepaalde tariefplannen met lage prijzen aanbieden. Ook produceren en leveren ze groene energie, afkomstig van duurzame energiebronnen. Denk hierbij aan zonnepanelen, windmolens of energie opgewekt door waterkracht.

Hoe kan je een Luminus contract opzeggen?

energiecontract opzeggen

Het kan natuurlijk dat je om persoonlijke reden je energiecontract moet opzeggen. Nu vraag je je wellicht af of je zomaar kan opzeggen. En hoe werkt het contract opzeggen bij Luminus? Dit is eenvoudiger dan je misschien denkt. Je kan de opzegging direct melden bij je huidige energieleverancier.

Luminus contact

Om je energiecontract op te zeggen kan je direct contact opnemen met Luminus. Het is verstandig om je contract erbij te nemen zodat je kan zien of er voorwaarden voor opzeggen instaan. Wij adviseren om ook schriftelijk je opzegging bij de energieleverancier te melden.

Luminus vergelijken? Vergelijk de tarieven van Luminus met de andere leveranciers: bel met de energieraadgevers van CallMePower op het nummer: 02 588 92 38

Waarom je energiecontract bij Luminus opzeggen?

Een opzegging kan verschillende redenen hebben. Misschien ga je wel verhuizen of trek je in bij iemand die al energie in de wonig heeft.

Hieronder geven wij een aantal redenen weer waarom je een energiecontract zou kunnen opzeggen. Luminus stopzetten:

  1. Vanwege een verhuis, je gaat ergens anders wonen en je hebt de energie van Luminus niet meer nodig
  2. Je bent niet meer tevreden met je huidige leverancier, je moet dan wel een nieuwe leverancier uitzoeken om je energie te leveren
  3. Je zegt je gascontract op, in je woning wordt nu alles elektrisch gedaan of misschien maak je gebruik van stookolie
  4. Je verandert van energieleverancier, je wil je Luminus contract dus opzeggen
  5. Je gaat wonen bij iemand die al een energiecontract heeft
  6. Misschien ga je wel in het buitenland wonen en verandert je situatie volledig

Hoe lang op voorhand een Luminus energiecontract opzeggen?

Om ervoor te zorgen dat je niet langer doorbetaald dan nodig is het verstandig om de opzegperiode van Luminus in acht te nemen wanneer je het contract wil opzeggen. Je kan hiervoor de voorwaarden nagaan, maar je kan ook telefonisch contact met Luminus opnemen.

Contract opzeggen of overstappen? Twijfel je of wil je wisselen naar een andere leverancier? Bel ons voor gratis energieadvies, we zoeken voor jou de voordeligste optie en we regelen de overstap van A tot Z! 02 588 92 38

contact luminus

Wil je je Luminus energiecontract wijzigen?

Het kan natuurlijk ook dat je niet wilt opzeggen, maar je tarieven wilt wijzigen of een nieuwe termijn aan wilt gaan. Hiervoor kan je terecht bij de klantendienst van Luminus, of voor informatie op de website. Veel administratieve dingen kan je in de klantenzone op My Luminus zelf regelen.

Wanneer hoef je een energiecontract niet op te zeggen?

Als je wisselt van energieleverancier en je sluit een nieuw contract af, dan hoef je niet zelf bij Luminus op te zeggen. Dit verloopt dan automatisch bij de aanmelding van de nieuwe energieleverancier. Het kan dus niet gebeuren dat je twee energiecontracten tegelijk hebt lopen voor één woning. Je kan dus ook niet dubbel betalen voor je energie. Er kan maar één leverancier gekoppeld zijn aan de levering van je energie.

Moet je een Luminus energiecontract opzeggen bij een verhuis?

Wanneer je naar een andere woning verhuist, kan je de energie van Luminus gewoon meenemen. Informeer bij je energieleverancier tijdig en vraag na of er veranderingen in je contract van toepassing zijn. Met behulp van het energieovernamedocument worden de meterstanden vastgelegd voor zowel de huidige als voor de nieuwe woning. Hiermee wordt alles goed afgerond en wordt er middels een slotfactuur de openstaande kosten berekend. Je hoeft dus niet voor een verhuis je contract op te zeggen. Maar het is altijd raadzaam om een vergelijking te doen, want wellicht kom je in de nieuwe woning voordeliger uit bij een andere leverancier.

Gas en Licht Verhuizen
Gas en Licht Verhuizen

Gas en/of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons om de meter(s) op jouw naam te zetten!

verhuis energie

Wil je toch je Luminus opzeggen bij verhuis?

Ga je verhuizen en wil je het Luminus contract opzeggen? Dan is het van belang om goed vooruit te denken tot wanneer je energie nodig hebt en wat er in je nieuwe woning al aanwezig is. Heb je bijvoorbeeld alleen elektriciteit nodig? Of is er al een energiecontract wat door blijft lopen?

Misschien heb je zelfs even een periode twee energiecontracten nodig. Dit kan het geval zijn bij een verbouw. Dan verblijf je nog tijdelijk in je huidige woning waar je energie nodig hebt, maar moet je ook al energie laten leveren in je nieuwe woning waar wordt verbouwd.

Luminus verhuis Kom meer te weten over wat je moet regelen voor je Luminus energiecontract verhuis.

Wil je niet je energie opzeggen maar wel wisselen van energieleverancier?

Het wisselen van energieleverancier is eigenlijk redelijk eenvoudig. Wanneer je een vergelijking hebt gemaakt en je hebt besloten naar welke energieleverancier je wil overstappen, dan kan je direct contact openemen met de leverancier van jouw keuze. Je meldt je daar dan aan als nieuwe klant en zij geven aan Luminus door dat zij het huidige energiecontract kunnen stopzetten. Om er zeker van te zijn is het verstandig zelf ook even contact op te nemen met je huidige leverancier.

Zorgeloos overstappen? Wil je besparen op je energiefactuur, maar zoe je door de bomen het bos niet meer?! Bel ons voor gratis energieadvies, we zoeken voor jou de voordeligste optie en we regelen de overstap van A tot Z! 02 588 92 38

Check de voorwaarden van Luminus voordat je verandert van leverancier Let op: de nieuwe energieleverancier kan je niet informeren over de verplichtingen of voorwaarden die nog bij Luminus lopen. Check dit dus altijd goed van tevoren in je contract.

Wil je andere energieleveranciers met Luminus vergelijken?

energieleverancier vergelijken

Het is slim om een vergelijking te maken tussen verschillende energieleveranciers in jouw regio. Als je nu klant bent bij Luminus en je wilt graag weten wat het beste bij je past of als je twijfelt kan je de energievergelijkingen met Luminus eens bekijken.

Wij vergelijken verschillende energieleveranciers met Luminus, zodat jij de beste keuze kan maken:

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Bel CallMePower voor gratis vergelijkingshulp!

Geactualiseerd op