Vragen over het energieovernamedocument? (Gratis dienst)

Contacteer de verhuis-experts van CallMePower voor gratis hulp.

Vragen over het energieovernamedocument? (Gratis dienst)

Contacteer de verhuis-experts van CallMePower voor gratis hulp.

Luminus overnamedocument - gratis PDF downloaden

Geactualiseerd op
minuten lezen
Luminus overnamedocument

Je kunt hier kosteloos het Luminus overnamedocument downloaden. Bovendien vindt je gedetailleerde instructies over hoe je het overnamedocument correct kunt invullen en verzenden naar de energieleverancier Luminus.

Energieovernamedocument Luminus PDF

Het energieovernamedocument is een cruciaal onderdeel van het proces bij het veranderen van energieleveranciers of bij de overdracht van een woning. Het bevat belangrijke informatie zoals de huidige meterstanden en contractdetails. Het document is bedoeld om een duidelijk en nauwkeurig overzicht te bieden van de energieconsumptie en -kosten op het moment van overdracht.

Het energieovernamedocument Luminus PDF gratis downloaden doe je door te klikken op onderstaande knop.

Vragen over het energieovernamedocument? (Gratis dienst)

Contacteer de verhuis-experts van CallMePower voor gratis hulp.

Vragen over het energieovernamedocument? (Gratis dienst)

Contacteer de verhuis-experts van CallMePower voor gratis hulp.

Hoe Luminus overnamedocument invullen?

In het Luminus overnamedocument zal je een aantal belangrijke gegevens in moeten vullen. Het vinden van deze gegevens kan soms best lastig zijn. Daarom leggen we in dit onderdeel stap voor stap uit hoe je het Luminus energieovernamedocument in moet vullen.

EAN-nummer in Luminus overnamedocument

Om een energie overname bij Luminus te regelen moet je de EAN-codes van de elektriciteits- en gasmeter in het energieovernamedocument invullen. Deze codes geven aan wat het leveringsadres is, zodat de energieleverancier weet naar welk adres de elektriciteit en / of aardgas gestuurd moet worden.

De EAN-codes voor energie beginnen in België altijd met 54 en hebben 18 cijfers. De codes zijn te vinden op de zijkant van de energiemeter op een metalen plaatje en op de Luminus factuur. Vul de codes in voor de meters die overgenomen moeten worden.

Meternummer in Luminus overnamedocument

Vervolgens zal je de meternummers en de meterstanden moeten invullen op het Luminus energieovernamedocument. De meternummers zijn te vinden op de energiemeters en worden altijd aangegeven door het woord nummer of een afkorting hiervan, zoals nr of nº. Het meternummer bestaat uit zes tot acht cijfers.

Ook moet je per energiemeter doorgeven wat de meterstanden zijn. Indien je een energiemeter hebt met een dag- en nachtverbruik, zal je de meterstanden voor zowel de daluren als de piekuren moeten noteren. Voor het noteren van de meterstanden is het aan te raden om te wachten tot de dag van overdracht. Op deze manier betaal je enkel voor de elektriciteit en aardgas dat je zelf verbruikt, en niet het energie dat door de de nieuwe of oude bewoners is verbruikt terwijl de verhuizing nog bezig was.

Kan ik het Luminus energieovernamedocument digitaal invullen en ondertekenen?

Ja, het energieovernamedocument kan elektronisch worden ingevuld en ondertekend, mits beide partijen hiermee akkoord gaan. Dit kan het proces versnellen en vereenvoudigen.

Wanneer moet het energieovernamedocument worden ingevuld?

Het energieovernamedocument moet worden ingevuld en ondertekend op de dag van de overdracht van het pand, meestal tijdens de notariële akte.

Hoe Luminus overnamedocument doorsturen?

Zodra het Luminus overnamedocument volledig is ingevuld en ondertekend, kun je deze naar Luminus opsturen. Het doorsturen van het Luminus overnamedocument kan per e-mail, post en online. In de tabel hieronder zijn alle contactgegevens weergegeven die je nodig hebt voor het regelen van een verhuizing van de energielevering

Luminus verhuis contactgegevens
Reden contactContactgegevensOpeningsuren
Verhuis doorgeven📞 078 180 183Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
Algemeen informatienummer verhuizen Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur, zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur
Overname Luminus e-mail[email protected]Reactie binnen enkele werkdagen
Overname Luminus postPostbus 48000, 1000 Brussel

Luminus verhuis doorgeven in klantenzone

Naast telefonisch en per e-mail, kun je ook een verhuis doorgeven in de My Luminus klantenzone. In de klantenzone kan je alle gegevens invoeren, waarna Luminus de verhuis verwerkt.

Het is aan te raden om altijd het overnamedocument op papier in te vullen en dit document te bewaren tot enkele maanden na de verhuizing. Het overnamedocument is namelijk het officiële bewijs van de meterstanden op het moment van overdracht, mocht hier onenigheid over ontstaan.

Advies van CallMePower

In feite is het mogelijk om de verhuizing aan Luminus door te geven via digitale middelen of telefonisch, zonder dat het nodig is om een overnamedocument in te vullen. Desondanks adviseren we altijd om een tastbaar bewijs te hebben van de meterstanden op de overnamedatum. Als je de verhuizing telefonisch doorgeeft, kan dit in de toekomst nog steeds tot geschillen leiden over de meterstanden.

Regel je verhuizing in slechts één gesprek! (Gratis dienst)

Bel CallMePower om je contracten te regelen: energie, telecom, water en verzekeringen!

Regel je verhuizing in slechts één gesprek! (Gratis dienst)

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Voortgang Luminus verhuis opvolgen

In de online klantenzone van Luminus is het mogelijk om de voortgang van een verhuisaanvraag te volgen. Ga op de hoofdpagina naar “overdracht van uw energiediensten” en klik vervolgens op “klik hier om de status van uw energiecontract te volgen”. Deze link zal alleen zichtbaar zijn als de verhuisaanvraag verwerkt wordt. Als de aanvraag is verwerkt of nog niet verwerkt wordt, zal deze dus niet zichtbaar zijn. Op deze pagina is het ook mogelijk om de meterstanden door te geven.

Luminus klant worden bij een verhuis

Een verhuis is een goed moment om te veranderen van energieleverancier. Het is belangrijk om te weten dat het in België altijd mogelijk is om over te stappen naar een andere leverancier, ook als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen. Enkel de energieleverancier moet zich aan deze looptijd houden, waardoor de voorwaarden van het contract gelijk blijven.

Ben je dus niet tevreden met je huidige leverancier of heb je een hoge energiefactuur? Stap dan over naar een andere energieleverancier! Bel naar onderstaand telefoonnummer om erachter te komen welke energieleverancier het goedkoopste contract biedt in jouw specifieke situatie. Ontvang advies op maat van een van de CallMePower energie-experts.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Verhuishulp! (Gratis dienst)

Heb je een vraag over je elektriciteits en/of gascontract? De CallMePower-experts helpen jou graag verder.

Energiefactuur bedrijf
verhuizen water

Verhuishulp! (Gratis dienst)

Heb je een vraag over je elektriciteits en/of gascontract? De CallMePower-experts helpen jou graag verder.

Veelgestelde vragen over het Luminus overnamedocument

Zijn er kosten verbonden aan het invullen van het energieovernamedocument?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het invullen van het energieovernamedocument wanneer je deze gratis download op deze pagina. Het is een standaardprocedure bij de overdracht van energiecontracten en zou dus geen extra kosten met zich mee moeten brengen.

Hoe lang duurt het voordat het energieovernamedocument is verwerkt door Luminus?

De verwerkingstijd kan variëren, maar over het algemeen streeft Luminus ernaar om het energieovernamedocument zo snel mogelijk te verwerken, zodat de energievoorziening van het pand soepel kan worden overgedragen.

Wat gebeurt er als er fouten staan in het energieovernamedocument?

Eventuele fouten moeten zo snel mogelijk worden gecorrigeerd door beide partijen. Dit kan worden gedaan door het document te wijzigen en opnieuw te ondertekenen voordat het definitief wordt ingediend bij Luminus.

Welke administratieve taken dienen nog meer te worden geregeld bij een verhuis?

Als je gaat verhuizen in België, zal je rekening moeten houden met een groot aantal zaken, zoals je huurcontract, de plaatsbeschrijving en zelfs de verhuisdozen. Hieronder geven we een korte uitleg over deze onderwerpen en een link naar de informatiepagina’s.

Een huurcontract opzeggen zal je enkele tijd voor je verhuis moeten doen. De opzegperiode is in veel gevallen afhankelijk van de voorwaarden in je huurcontract. Bekijk onze huurcontract opzegbrief voorbeeld om je opzegging door te geven.

In veel gevallen zal je ook een plaatsbeschrijving in moeten vullen. De plaatsbeschrijving vul je in als je de woning intrekt en weer verlaat en beschermt zowel de huurder als verhuurder. Bekijk ons plaatsbeschrijving voorbeeld voor meer informatie over het invullen van dit document.

 

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 23 stemmen vond de informatie nuttig.