Energieovernamedocument voor Luminus klanten voor het verhuizen van gas en elektriciteit!

energie verhuizen

Gas en/of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons om de meter(s) op jouw naam te zetten!

Energieovernamedocument Luminus

Heb je verhuisplannen? Als je verhuist, staat het energieovernamedocument niet op nummer 1 van je to-do lijst. Als Luminus klant of als je dat van plan bent te worden is het hoe dan ook belangrijk om de administratieve formaliteiten rondom het verhuizen van je energie goed te regelen. We stellen daarom het energieovernamedocument Luminus gratis tot jouw beschikking als PDF model! Lees alle tips voor het invullen van dit document om je gas en elektriciteit correct over te dragen aan de nieuwe bewoner en over te nemen in je nieuwe woning. Zo kun jij je volledig concentreren op je verhuis!


logo Luminus

Energieovernamedocument Luminus

3 stappen energie verhuizen

Het energieovernamedocument van Luminus voor het verhuizen van je energie. Als je Luminus klant bent en gaat verhuizen stellen we het energieovernameformulier gratis tot jouw beschikking. Je kunt het document downloaden bij de download button in dit artikel.

Hoe je te werk gaat met het energieovernamedocument, leggen we jou uit in 3 stappen! Zo kent je energie-adminstratie geen geheimen meer voor jou!

Energiecontract overdragen / overnemen Let op! Het energieovernamedocument is geen manier om je huidige energiecontract over te dragen aan de nieuwe eigenaar of voor het overnemen van het elektriciteitscontract of gascontract van de vorige bewoner als je intrek neemt in je nieuwe woning. Wil je de energiemeters op jouw naam laten zetten?
Bel dan naar: ☎ 02 588 03 92 We helpen je graag bij deze procedure.

Gegevens voor je verhuis

gegevens voor energieovernamedocument

 Verzamel alle gegevens voor je verhuis om ook zorgeloos energie te verbruiken in je nieuwe woning. Als je weet wie de nieuwe eigenaar of bewoner wordt van je oude woning dan moeten jullie gezamenlijk het energiedocument invullen.

Je hebt dit document ook nodig voor de energieovername of overdracht op het nieuwe adres, ook dit stem je af met de andere partij, in dit geval de oude bewoner.

  • Belangrijke gegevens voor het energieovernamedocument:
  • De EAN-code van de energiemeter, 1 code voor je gasmeter en 1 code voor je elektriciteitsmeter;
  • Neem de juiste meterstanden op van je gasmeter en elektriciteitsmeter;
  • Alle volledige contactgegevens van je oude adres, je nieuwe adres, de nieuwe en oude bewoner.

Energieovernamedocument invullen

energieovernamedocument invullen

 Heb je een energiecontract bij Luminus en ga je verhuizen? Vul het energieovernamedocument in voor de correcte registratie van jouw stroom en gas, je dient de meterstanden van je elektriciteitsmeter en gasmeter. Je moet Luminus of je leverancier naar keuze van tevoren verwittigen.

Hoe ga je te werk bij het invullen van het het energieovernamedocument? Print het document uit vervolgens uit en vul dit model gezamenlijk in met de nieuwe bewoner op je oude adres en met de oude bewoner op je nieuwe adres. Je vult in totaal vier exemplaren in, twee voor je oude woning, hiervan bewaar één exemplaar voor jezelf en één voor de nieuwe bewoner. Ook heb je twee exemplaren van het document nodig voor je elektriciteit en / of aardgas op je nieuwe adres, ook hier houd je één exemplaar voor jezelf en één voor de vorige bewoner. Onderteken het document altijd door beide partijen! Alles netjes en volledig ingevuld?

Informeer jouw energieleverancier

verhuis melden aan energieleverancier

 Bezorg een kopie van het energieovernamedocument aan je energieleverancier(s) Wil je een leverancier voor aardgas en een andere leverancier voor jouw elektriciteit? Dan moet je twee energieleveranciers afzonderlijk van elkaar kopie exemplaren van het energieovernamedocument bezorgen. Nu jouw administratie wat omtrent energie in orde en voorkom je mogelijke discussies over de meterstanden of de eindafrekening of slotfactuur met je aanbieder. Heb je het document aan Luminus bezorgd? Dan zal Luminus op basis van Heb je een energiecontract bij Luminus voor jouw elektriciteit en / of aardgas? Na je verhuis kun je ervoor kiezen om je huidige contract voort te zetten op je nieuwe adres. Met het ingevulde energieovernamedocument informeer je jouw huidige energieleverancier, dat kan Luminus zijn of een andere leverancier zijn, zodat het energiecontract stopgezet wordt op je oude adres. Als je bij Luminus klant wenst te blijven, bezorg je Luminus het andere energieovernamedocument met de gegevens van je nieuwe woning.

Je kunt ook kiezen om te veranderen van energieleverancier met een voordeliger energietarief. Sinds 2012 hoef je geen verbrekingsvergoeding meer te betalen wanneer je tussentijds je energiecontract beëindigt. Een verhuizing is al duur genoeg, dus besparen op je energiefactuur is een mooie extra. De administratieve formaliteiten worden afgehandeld door je oude en nieuwe energiemaatschappij, geld besparen is dus een fluitje van een cent.

Veranderen van energieleverancier? Een verhuis is een geschikt moment om te veranderen van energieleverancier! Als klant van Luminus kun je ook na je verhuis bij deze aanbieder blijven, maar overstappen behoort ook tot de mogelijkheden. Zeker als je weet dat je kunt besparen op je elektriciteit en aardgas! Wil je weten wat jouw besparing is op je nieuwe adres? Bel ons gratis voor advies:
☎ 02 588 03 92

Download Energieovernamedocument Luminus

Hieronder vind je een download van het onmisbare energieovernamedocument om Luminus op de hoogte te brengen van je verhuis. Bezorg dit energieovernameformulier vervolgens aan je energieleverancier.

Luminus klant? Het energieovernamedocument helpt je bij de correcte registratie van de meterstanden van de energiemeters. Je kan het document op deze pagina gratis downloaden in PDF formaat.

Als je bij Luminus klant wenst te blijven kun je Luminus contacteren aan de hand van de gegevens op deze contactpagina. Ook kun je je verhuis online doorgeven bij My Luminus in de online klantenzone. Houd de gegevens van het energieovernamedocument bij de hand.

Voordelig energiecontract Wil je voor je nieuwe woning een energiecontract? Dit kan vlot geregeld worden: vóór, tijdens of na het verhuizen. Bel ons gratis op: ☎ 02 588 03 92 en wij nemen de paperassen voor je uit handen.

Vergelijk Luminus tarieven met je nieuwe energieleverancier

Een nieuwe woning, een nieuw energietarief, een nieuwe energieleverancier! Ook voor de levering van gas en / of elektriciteit in op je nieuwe adres kun je blijven vertrouwen op de service van Luminus, maar wist je dat je ok kunt overstappen, volledig gratis en makkelijker dan je denkt? Als je verandert van leverancier kun je bovendien besparen op je energiefactuur met een voordelig energietarief! Daarom vergelijk je best alle actuele energieprijzen. Met onze vergelijker voor aardgas en elektriciteit zit je helemaal goed en in een paar muisklikken heb jij je energie geregeld!

Energiecontract nieuwe woning Maak een frisse start in je nieuwe woning. Vraag om gratis advies en vergelijk het aanbod. Bel: ☎ 02 588 92 38

Geactualiseerd op