energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

ENGIE reviews, beoordelingen en ervaringen

ENGIE reviews

ENGIE Electrabel is als grootste energieleverancier van België een bekende naam op de energiemarkt. Na de vrijmaking van de Belgische energiemarkt hebben veel consumenten besloten klant te worden bij een andere leverancier. Een groot gedeelte van België is echter nog steeds klant bij ENGIE. Hoe beoordelen deze klanten ENGIE en wat zijn de ENGIE reviews?


Beoordeling ENGIE Electrabel

ENGIE Electrabel is de oudste energieleverancier actief op de Belgische energiemarkt. Deze leverancier was de enige aanbieder totdat nieuwe concurrenten de markt betraden na de vrijmaking van de energiemarkt. Sindsdien zijn veel klanten van ENGIE overgestapt.

Een groot aantal huishoudens zijn echter nog steeds klant bij ENGIE. Hoewel veel klanten zijn overgestapt, kiezen veel huishoudens er dus nog voor om klant te blijven bij ENGIE. In dit artikel bekijken we alle ENGIE reviews en de redenen waarom ENGIE nog steeds de grootste energieleverancier van België is.

Positieve beoordelingen

  • Goede klantendienst
  • Scherpe prijzen
  • Gemakkelijke aansluiting/ overstap

Negatieve beoordelingen

  • Slechte bereikbaarheid klantendienst
  • Ongewenste verkoop en contracten
  • Slecht functionerende app

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

ENGIE beoordeling als beste energieleverancier?

ENGIE geeft zelf aan de beste dienstverlening te hebben en de grootste groene stroomproducent van België te zijn. Daarnaast biedt ENGIE, naar eigen zeggen, gas en elektriciteit aan voor aantrekkelijke prijzen. Hieronder zochten we uit of deze uitspraken van ENGIE correct zijn.

Heb je een vraag aan ENGIE? Neem dan met ENGIE Electrabel contact op.

ENGIE klachten en beste dienstverlening

De VREG, de regulator op de Vlaamse energiemarkt, houdt alle tweedelijns klachten van alle energieleveranciers in België bij. Dit zijn klachten die niet of niet goed opgelost zijn door de energieleverancier en worden doorgestuurd naar de Ombudsdienst voor Energie of naar de energieregulator.

Van de VREG krijgt ENGIE 5/5 sterren voor haar dienstverlening. De energieregulator ontvangt 1,09 klachten per 5.000 klanten. Hoewel ENGIE hiermee de hoogste score behaalt, zijn er een aantal energieleveranciers met minder klachten per 5.000 klanten.

Of ENGIE de beste dienstverlening heeft valt dus lastig te zeggen. We kunnen in ieder geval concluderen dat de ENGIE klantendienst klachten en problemen in de meeste gevallen goed oplost.

ENGIE beoordeling als grootste groene energieproducent

Groene energie

ENGIE geeft aan de grootste groene stroomproducent van België te zijn. Volgens de VREG herkomstvergelijker is de groene stroom van ENGIE inderdaad volledig afkomstig uit België, voornamelijk uit biomassa en windenergie.

De VREG herkomstvergelijker laat echter ook zien dat in 2021 40,4 % van de geleverde stroom afkomstig was uit fossiele brandstoffen en 41,8 % uit kernenergie. Slechts 17,8 % van alle geleverde stroom door ENGIE is afkomstig uit groene energiebronnen.

Daarnaast zijn cijfers over de elektriciteitsproductie per energieleverancier lastig te vinden. Het is wel bekend dat Eneco de grootste producent van zonne-energie is, Luminus van waterkracht en dat de productiecapaciteit van ENGIE en Luminus voor windenergie zeer dicht bij elkaar ligt.

Het is hierdoor lastig te zeggen of ENGIE daadwerkelijk de grootste groene energieproducent van België is. Bovendien levert deze leverancier slechts voor een klein gedeelte groene stroom.

Groene stroom gebruiken? Bekijk alle groene energieleveranciers van België.

Review ENGIE tarieven

Ten slotte geeft ENGIE zelf aan dat het bedrijf aantrekkelijke tarieven heeft voor elektriciteit en aardgas. Op een zeer competitieve energiemarkt is dit een gewaagde uitspraak, die vaak gebruikt wordt door meerdere leveranciers.

Als energievergelijker houden wij maandelijks alle tarieven bij en vergelijken wij leveranciers. In deze vergelijkingen zien wij dat ENGIE niet tot de goedkoopste aanbieders behoort, maar de tarieven ongeveer op het midden van de markt liggen. Dit verschilt uiteraard wel per contract en type tarief.

ENGIE zegt niet de goedkoopste leverancier te zijn, maar aantrekkelijke tarieven aan te bieden. Het klopt inderdaad dat in sommige gevallen de ENGIE tarieven aantrekkelijk geprijsd zijn.

Meer weten? Bekijk alle ENGIE tarieven of onze energie vergelijkingspagina.

Beoordelingen en ENGIE ervaringen door klanten

In de tabellen hieronder hebben we zowel alle positieve als negatieve ervaringen met ENGIE samengevat. We hebben deze ervaringen opgedeeld in verschillende thema’s. Bij elk thema geven we aan hoeveel reacties we zijn tegengekomen van laag, gemiddeld tot hoog.

De getoonde reviews zijn afkomstig van meerdere review sites.

Positieve ENGIE reviews

In de positieve reviews over ENGIE zijn we op zoek gegaan naar waarom klanten blij zijn met deze leverancier en waarom deze leverancier de grootste aanbieder in België is. We hebben hieronder alle positieve reviews op een rijtje gezet.

Positieve ENGIE reviews
Aspect Positieve beoordeling Aantal
Klantendienst De medewerkers van de ENGIE klantendienst zouden zeer vriendelijk en bekwaam zijn. Hoog
Prijs / kwaliteit Klanten geven aan dat ze te spreken zijn over de prijs / kwaliteitverhouding van ENGIE Electrabel. Laag
Overstappen Overstappen naar ENGIE gaat in veel gevallen snel en zonder grote problemen. Laag

Negatieve ENGIE reviews en klachten

Hoewel deze leverancier volgens de VREG weinig klachten ontvangt of deze goed oplost, zijn er toch een aantal thema’s waar (ex)klanten over klagen. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Negatieve ENGIE reviews
Aspect Negatieve beoordeling Aantal
Slechte bereikbaarheid Er zijn zeer veel klachten te vinden over de slechte bereikbaarheid van de ENGIE klantendienst in het begin van 2022. Het zou zeer lastig zijn om in contact te komen met de klantendienst. Hoog
Ongewenste verkoop Een aantal negatieve beoordelingen van deze leverancier gaan over de ongewenste benadering en verkoop van energiecontracten. In sommige gevallen ontvangen consumenten een nieuw contract zonder dit te weten of hier toestemming voor te hebben gegeven. Gemiddeld
Applicatie voor telefoon De ENGIE app voor Android en iPhone, gemaakt om je energieverbruik te volgen, werkt bij een aantal klanten niet goed. Daarnaast werkt de app enkel in combinatie met een digitale meter van Fluvius. Laag

ENGIE review door CallMePower

ENGIE Electrabel: een betrouwbare energieleverancier met goede tarieven.

  1. De VREG geeft aan dat deze energieleverancier een van de laagste tweedelijns klachten ontvangt op de Belgische markt. Dit zien wij ook terug in de reviews over deze leverancier. Veel positieve berichten, met name over de klantendienst. Deze zou zeer bekwaam en vriendelijk zijn. Een goede prestatie van deze leverancier!
  2. De klachten van ENGIE gaan vooral over het afsluiten van contracten. Hierbij zou in enkele gevallen te snel of onwetend een contract worden afgesloten of verlengd. Daarnaast werkt de applicatie voor de mobiele telefoon voor een groot aantal klanten niet of niet goed. Deze twee punten zijn iets wat zeker verbeterd kan worden.
  3. Groen is ENGIE zeker niet. De investeringen van ENGIE lopen achter op enkele andere leveranciers, zeker kijkende naar de omvang van dit bedrijf. Indien je stroom wilt afnemen van een bedrijf dat zich volledig inzet op de energietransitie, raden wij aan om te kiezen voor een andere leverancier.
  4. ENGIE heeft een zeer goed aanbod voor consumenten en professionelen. Klanten geven dan ook aan dat de prijs / kwaliteitsverhouding van deze leverancier erg goed is.

Veranderen van energieleverancier doe je zo

Ben je overtuigd van ENGIE als leverancier? Dan kan je gaan veranderen van energieleverancier!

In België staan consumenten geheel vrij te veranderen van leverancier wanneer ze dit willen. Zelfs als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen kun je het ENGIE contract opzeggen. Ben je dus niet tevreden of betaal je teveel? Stap dan over!

vast of variabel
vast of variabel

Niet tevreden? Stap over naar een betere leverancier!

Bel CallMePower om gratis een contract af te sluiten bij een energieleverancier naar keuze. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

vast of variabel
vast of variabel

Niet tevreden? Stap over naar een betere aanbieder!

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren met energieadvies of bel op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Wil je meer weten over ENGIE Electrabel en het aanbod van deze leverancier? Bekijk dan:

Geactualiseerd op

Lees meer over ENGIE