Mega telefoonnummer klantendienst: Hoe Mega bellen?

Geactualiseerd op
minuten lezen
Mega telefoonnummer

Het telefoonnummer van de Mega klantendienst is: 016 67 60 60. Het telefoonnummer om klant te worden bij Mega (via CallMePower) is: 02 588 56 68. De klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 11:00 uur en van 14:00 tot 15:30 uur. Om klant te worden kun je van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur bellen.

Mega telefoonnummer overzicht België

Energieleverancier Mega is in een relatief kleine periode uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van gas en elektriciteit op de Belgische energiemarkt.

In het overzicht hieronder zijn alle Mega telefoonnummers en de Mega openingsuren weergegeven.

Overzicht Mega telefoonnummers België

Reden contact

Telefoonnummer

Openingsuren

📞 Mega klant worden*

Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur

📞 Informatie Mega aanbod*

📞 Mega opzeggen en een nieuw contract bij een andere leverancier afsluiten*

Algemene klantendienst

📞 016 67 60 60

Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 11:00 uur en van 14:00 tot 15:30 uur

*Telefoonnummers met een ster behoren tot CallMePower, een gratis vergelijkingsdienst voor energiecontracten in België. Het is mogelijk om een contract af te sluiten bij Mega of informatie te ontvangen via CallMePower (gratis dienst) door een samenwerkingsverband.

De Mega klantendienst is op meerdere manieren te bereiken. Heb je niet de contactgegevens gevonden die je zocht? Bekijk dan de Mega contactpagina voor een uitgebreid overzicht van alle gegevens.

Is Mega bellen gratis? Bij het Mega telefoonnummer betaal je het zonale tarief. Wat in dit geval de belkosten zijn, is afhankelijk van de voorwaarden van je abonnement.

Mega telefoonnummer zakelijke klanten

Zakelijke klant bij Mega en heb je een vraag of probleem? Alle Mega zakelijk klanten kunnen gebruik maken van het telefoonnummer van de algemene klantendienst. De openingsuren voor zakelijke klanten zijn gelijk aan de openingsuren van particuliere klanten.

Het Mega telefoonnummer voor kmo’s en professionelen is: 📞 016 67 60 60.

Nummer Mega stroompanne of gaslek

Heb je last van een stroompanne of een gaslek? Neem dan contact op met de verantwoordelijke netbeheerder en niet met het Mega telefoonnummer. In Vlaanderen is Fluvius verantwoordelijk.

Voor een stroomstoring kan je bij Fluvius bellen naar: 📞 078 35 35 00. Voor een gaslek bel je bij Fluvius naar: 📞 0800 65 0 65.

Telefoonnummer Mega meterstanden en verhuis

Indien je gaat verhuizen, zal je rekening moeten houden met een aantal belangrijke zaken betreffende je energiecontract. De energiemeters moeten worden overgedragen aan de nieuwe bewoners en de meterstanden moeten worden doorgegeven.

Een Mega verhuis kan je zeer gemakkelijk regelen in de online klantenzone van deze leverancier. Het is dus niet nodig om met Mega telefonisch contact op te nemen om je verhuis door te geven.

Overnamedocument Mega doorgeven verhuis

Bij een Mega verhuis zal je ook het Mega overnamedocument in moeten vullen. In dit document noteer je de EAN-codes van de energiemeters en de actuele meterstanden op het moment van overdracht. De EAN-codes vind je in de meeste gevallen terug op de zijkant van de energiemeters of op de Mega factuur.

Download het Mega overnamedocument gratis met de knop hieronder.

Heb je hulp nodig bij je verhuis of regel je dit toch liever telefonisch? Neem dan contact op met het onderstaande telefoonnummer. De energieadviseurs van CallMePower helpen je gratis met het regelen van de verhuis. Zo heb je zelf meer tijd over voor andere zaken!

telefoon mega
telefoon mega

Verhuizen en klant worden bij Mega? (Officiële CallMePower-partner)

Bel om een Mega contract af te sluiten voor je nieuwe woning en het overnemen van de energiemeters.

telefoon mega
telefoon mega

Verhuizen en klant worden bij Mega? (Officiële CallMePower-partner)

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert van CallMePower of sluit direct een contract af.

Mega opzeggen na verhuis

Ga je verhuizen en wil je het contract met Mega opzeggen? In de meeste gevallen zal dit niet nodig zijn, aangezien Mega actief is in heel Vlaanderen en Wallonië. Daarnaast raden we sterk aan om, voordat je gaat veranderen van energieleverancier, de energietarieven te vergelijken.

Vergelijk voordat je Mega gaat opzeggen Bekijk onze energie vergelijkingspagina om energieleveranciers en tarieven te vergelijken.

Verder raden we ook aan de Mega tarieven en voorwaarden te bekijken, zoals het Mega Online tarief, Mega Group tarief en het Mega Cosy tarief. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt als je gaat veranderen van leverancier!

Openingsuren Mega klantendienst telefoonnummer

Voordat je met Mega telefonisch contact opneemt, is het uiteraard goed om te weten op welke momenten de medewerkers van de klantendienst aanwezig zijn. Het Mega telefoonnummer is op werkdagen te bereiken van 9:00 tot 11:00 uur en in de middag van 14:00 tot 15:30 uur.

In het weekend en op feestdagen is de Mega klantendienst niet aanwezig.

Mega telefonisch niet bereikbaar? Indien het Mega telefoonnummer niet bereikbaar is, controleer dan de openingsuren en of je het juiste telefoonnummer hebt ingetoetst. Lost dit het probleem niet op? Kijk dan in de online klantenzone, veelgestelde vragen of stuur een e-mail.

Mega telefoonnummer klantendienst minder bereikbaar

Door de hoge energieprijzen van 2021 en 2022 ontvangen de energieleveranciers ontzettend veel vragen. Dit is niet alleen bij Mega het geval, maar ook bij concurrenten zoals Luminus en ENGIE lopen de wachttijden voor de klantendienst op.

Als het Mega telefoonnummer niet bereikbaar is, raden wij aan om gebruik te maken van de online klantenzone of een e-mail te sturen naar: [email protected].

Kwaliteit Mega klantendienst telefoonnummer

Mega probeert de voordeligste tarieven op de markt aan te bieden. Dit doen ze door zich enkel te focussen op het leveren van energie en de voorkeur geven aan een online communicatie. Maar gaat dit ten koste van de kwaliteit?

Hoewel het Mega klantendienst telefoonnummer de afgelopen tijd ontzettend veel vragen heeft ontvangen, zijn de klanten wel relatief positief over deze leverancier. Bekijk de Mega reviews pagina voor meer informatie.

telefoon mega
telefoon mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Mega tarieven en om een energiecontract af te sluiten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

telefoon mega
telefoon mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert van CallMePower of sluit direct een contract af.

Mega bellen of de myMega klantenzone?

In de Mega klantenzone is het mogelijk een groot aantal zaken betreffende je energiecontract zelf regelen. Hierdoor is het in veel gevallen makkelijker en sneller om in te loggen in de myMega klantenzone dan Mega te bellen.

In de myMega klantenzone kan je meerdere zaken regelen. Hieronder geven we enkele voorbeelden waarbij de klantenzone sneller is dan telefonisch contact. Uiteraard is Mega bellen altijd mogelijk als dat je voorkeur heeft.

  • aanpassen voorschotfactuur;
  • aanpassen persoonlijke gegevens;
  • aanpassen energiecontract;
  • doorgegeven verhuis.

Wanneer kiezen voor het Mega klantendienst telefoonnummer?

Niet al je energiezaken zal je kunnen regelen in de online klantenzone en niet alle antwoorden op je vragen staan op het internet. In een aantal gevallen zal het niet mogelijk zijn je vraag of probleem op te lossen.

Wij adviseren om met het Mega telefoonnummer contact op te nemen als de klantenzone niet werkt, je een foutieve factuur hebt ontvangen of als je extra informatie wilt ontvangen over de tarieven.

Lees meer over Mega

Vragen over Mega?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over Mega?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van Mega. Mega is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.