Tijdelijke Mega Energie korting

Tijdelijk tot € 742 korting* op Mega contracten afgesloten bij CallMePower. Algemene voorwaarden zijn van toepassing, vraag naar de korting van Mega.

Mega verhuis regelen en doorgeven + gratis overname PDF

Geactualiseerd op
minuten lezen
Mega verhuis

Ben je klant bij Mega en ga je verhuizen? Of ga je verhuizen en wil je klant worden bij Mega? Je zult in ieder geval je energieleverancier op de hoogte moeten brengen van je verhuis. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt voor het regelen van een Mega verhuis. Ook download je hier gratis het Mega overnamedocument.

Mega verhuis contactgegevens

Het regelen van een Mega verhuis kan zeer gemakkelijk in de online klantenzone van Mega. Daarnaast is het ook mogelijk om enkele gegevens telefonisch door te geven aan deze leverancier. Bekijk de Mega contactpagina voor een overzicht van alle contactgegevens voor het regelen van een Mega verhuis.

Hoe Mega energie verhuis regelen?

Bij een energie verhuis komt veel kijken. Ook betreffende je energiecontract zal je een aantal stappen moeten ondernemen, zoals het invullen van het overnamedocument. Daarnaast moet je uiteraard ook je huidige leverancier op de hoogte brengen van je verhuis.

In dit onderdeel leggen we stap voor stap uit hoe je een Mega verhuis moet regelen.

Mega overnamedocument downloaden en doorgeven

Voor het overnemen van de energiemeters in je nieuwe woning zal je het Mega overnamedocument in moeten vullen. In dit document dien je de actuele meterstanden op het moment van overdracht en de EAN-codes van de energiemeters te noteren.

De EAN-code is te vinden op de zijkant van de energiemeter op een metalen plaatje of op de Mega factuur. In België beginnen de EAN-codes voor energie altijd met 54 en bevatten ze 18 cijfers.

Vervolgens dienen alle persoonlijke gegevens van zowel de oude, als de nieuwe bewoners ingevuld te worden. Zodra het document ondertekend is, kan deze worden opgestuurd naar de Mega verhuisafdeling.

Klik op de knop hieronder om het Mega overnamedocument (door CallMePower) gratis te downloaden.

telefoon mega
telefoon mega

Verhuizen en klant worden bij Mega?

Bel om een Mega contract af te sluiten voor je nieuwe woning en het overnemen van de energiemeters.

telefoon mega
telefoon mega

Verhuizen en klant worden bij Mega?

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert of sluit direct een contract af.

Mega meterstanden doorgeven

De Mega meterstanden doorgeven kan door middel van het overnamedocument. In dit document dien je namelijk de actuele meterstanden op het moment van overdracht te noteren.

Zodra het overnamedocument volledig is ingevuld, kun je deze doorsturen naar het volgende e-mailadres: [email protected].

Hoe Mega verhuis doorgeven?

Een verhuis doorgeven aan Mega doe je door het overnamedocument te versturen naar deze leverancier. Doe dit binnen 20 kalenderdagen nadat je effectief bent verhuisd. Indien je het overnamedocument nog niet volledig kunt invullen, wacht dan tot je alle informatie hebt voordat je het document naar Mega verstuurt.

Enkele weken na je verhuisdatum zal je de slotfactuur voor je oude adres en de voorschotfactuur voor je nieuwe adres ontvangen. Hiermee is je Mega energie verhuis volledig afgerond.

Mega verhuis naar het buitenland

Indien je naar het buitenland gaat verhuizen en klant bent bij Mega, zal je helaas je energiecontract bij deze leverancier op moeten zeggen. Bij een verhuis naar Nederland zal het wel mogelijk zijn om klant te blijven, aangezien deze leverancier daar ook actief is.

Om je energiecontract bij Mega op te zeggen, neem je contact op met het Mega telefoonnummer.

Mega energie verhuis en klant worden

Ga je verhuizen en wil je klant worden bij Mega? In België staan consumenten en kmo’s geheel vrij om te veranderen van energieleverancier. Dus ook bij een verhuis is het mogelijk om vrij over te stappen naar Mega. Ook als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen, kun je vrij overstappen naar een andere leverancier, zonder opzegboete.

Navigeer naar onze pagina over Mega klant worden voor meer informatie of om direct een nieuw energiecontract af te sluiten.

telefoon mega
telefoon mega

Word nu klant bij Mega

Bel om direct een contract af te sluiten voor gas en / of elektriciteit bij Mega.

telefoon mega
telefoon mega

Word nu klant bij Mega

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert of sluit direct een contract online af.

Voordat je gaat overstappen naar Mega, is het ook aan te raden om de verschillende tarieven van deze leverancier te vergelijken, zoals het:

Bekijk ook de Mega energie reviews om erachter te komen hoe deze leverancier beoordeeld wordt door klanten en de energieregulator. Vergelijk Mega ook met andere leveranciers in België met de energie vergelijkingen van CallMePower. Klik op een van de vergelijkingen hieronder om direct naar de vergelijkingspagina te navigeren.

telefoon mega
telefoon mega

Verhuizen en klant worden bij Mega?

Bel om een Mega contract af te sluiten voor je nieuwe woning en het overnemen van de energiemeters.

telefoon mega
telefoon mega

Verhuizen en klant worden bij Mega?

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert of sluit direct een contract af.

Nieuwe Mega aansluiting openen

Het kan voorkomen dat er in je nieuwe woning nog geen gas- of elektriciteitsmeter aanwezig is. Dit kan voorkomen bij enkele nieuwbouwwoningen. In dit geval zal je een nieuwe Mega aansluiting moeten aanvragen. Dit doe je echter niet bij Mega, maar bij de verantwoordelijke netbeheerder. In Vlaanderen is dit Fluvius en in Brussel zal je contact op moeten nemen met Sibelga.

Je zal een aanvraag in moeten dienen bij de netbeheerder, waarna je een offerte zult ontvangen voor de werken die moeten worden uitgevoerd. Op deze offerte zal ook de EAN-code van je energiemeters staan. Geef deze code door aan Mega, zodat deze leverancier weet aan welke meter gas en / of elektriciteit geleverd moet worden.

Energiemeter aanwezig, maar niet actief

Het kan ook voorkomen dat er wel een energiemeter aanwezig is, maar deze niet meer actief / verzegeld is. Dit kan onder andere voorkomen bij woningen die een lange tijd leeg hebben gestaan.

In dit geval is het niet toegestaan om zelf wijzigingen aan de meter aan te brengen en zal de netbeheerder de meter moeten ontzegelen. Dit doe je door een energiecontract af te sluiten bij Mega, waarna de netbeheerder een bericht ontvangt voor het openen van de meter.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 33 stemmen vond de informatie nuttig.

Lees meer over Mega

Vragen over Mega?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over Mega?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van Mega. Mega is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.