Tijdelijke Mega Energie korting

Tijdelijk tot € 742 korting* op Mega contracten afgesloten bij CallMePower. Algemene voorwaarden zijn van toepassing, vraag naar de korting van Mega.

Mega factuur aanpassen, betalen, inzien en meer

Geactualiseerd op
minuten lezen
Mega factuur

Klant bij Mega en op zoek naar meer informatie over de Mega factuur? In dit artikel vind je alle informatie over de Mega factuur, zoals de betaalmogelijkheden, wat te doen bij een openstaande factuur en waar je de Mega facturen kunt inzien.

Hoe Mega factuur betalen?

Bij energieleverancier Mega is het mogelijk om de factuur op twee verschillende manieren te betalen, namelijk met een overschrijving of domiciliëring. Het is mogelijk om de betaalwijze op elk moment aan te passen in de online klantenzone.

Mega heeft ervoor gekozen om geen aanvullende betaalmethoden, zoals Zoomit, aan te bieden. Deze extra diensten zorgen vaak voor hogere kosten, waardoor de tarieven van de leveranciers die deze mogelijkheden aanbieden meestal hoger liggen.

Vragen over Mega factuur

Heb je vragen over de Mega factuur of klopt de factuur niet? Wij adviseren om eerst de myMega klantenzone te raadplegen voordat je met de klantendienst contact opneemt. Lost dat het probleem niet op? Neem dan contact met het onderstaande Mega telefoonnummer.

Mega factuur contact
Reden contactTelefoonnummer
Mega klantendienst facturatie📞 015 25 66 77

Niet de gegevens gevonden die je zocht? Bekijk de Mega contactpagina voor een overzicht van alle contactgegevens.

Voor informatie over wat te doen met je Mega factuur bij een verhuis, navigeer je naar de Mega verhuispagina.

Waarom is de Mega factuur hoger?

De marktprijzen van energie zijn zeer hard gestegen het afgelopen jaar, waardoor energieleveranciers genoodzaakt zijn om de prijzen te verhogen. Zo is de Mega factuur ook een stuk hoger dan één jaar geleden.

Deze sterke toename van de prijzen wordt veroorzaakt door een aantal factoren, waarvan de oorlog in Oekraïne en een onvoorspelbare gasmarkt de grootste invloeden zijn. Waar de prijs van aardgas vroeger relatief stabiel was, fluctueert deze tegenwoordig sterk per maand.

Toepassing verlaging btw op Mega factuur

Om de hoge energieprijzen tegen te gaan, heeft de overheid besloten op de btw op energie te verlagen van 21 % naar 6 %. Deze btw-verlaging wordt automatisch toegepast op de Mega factuur en hoef je dus niet aan te vragen bij de klantendienst.

De maatregel zou in de zomer van 2022 aflopen, maar is door de aanhoudende hoge energieprijzen verlengt tot 31 december 2022. Ook genieten plaatsen met een collectieve verwarmingsinstallatie en professionele gascontracten van de btw-verlaging.

Op zoek naar het laagste tarief? De goedkoopst energieleveranciers van deze maand vind je met CallMePower.

Mega voorschotfactuur en jaarafrekening

Zoals de naam al aangeeft, ontvang je de Mega jaarafrekening één keer per jaar. Zodra Mega de meterstanden heeft ontvangen van de verantwoordelijke netbeheerder, wordt de jaarafrekening opgemaakt. Na de meteropname kan het ongeveer zes tot acht weken duren voordat je de jaarafrekening ontvangt.

De verantwoordelijke netbeheerder (Fluvius in Vlaanderen) zal een brief versturen met een verzoek om de meterstanden door te geven of om een afspraak te maken. Indien je een Digitale energiemeter hebt, zullen de meterstanden automatisch worden doorgestuurd naar de netbeheerder.

De Mega jaarafrekening is de factuur met de exacte hoeveelheid elektriciteit en / of aardgas die je bij deze leverancier hebt afgenomen. Indien de jaarafrekening lager is dan je voorschotfacturen, zal je het verschil terug ontvangen. Als de jaarafrekening hoger is dan de voorschotfacturen, dien je het verschil bij te betalen.

Voorschotfactuur Mega aanpassen en inzien

De Mega voorschotfactuur dient ervoor om de energiekosten te verspreiden over het jaar. Zo voorkom je dat je aan het einde van het contractjaar een zeer grote kostenpost hebt. Zoals de naam al aangeeft, is een voorschotfactuur een voorschot en dus niet het uiteindelijke bedrag dat je voor energie zult betalen.

De Mega voorschotfactuur is gebaseerd op je verwachte energieverbruik. Het is belangrijk om je verbruik zo exact mogelijk in te schatten, zodat je aan het einde van het jaar niet bij hoeft te betalen of een groot bedrag terug ontvangt.

Het aanpassen van de Mega voorschotfactuur kan in de myMega klantenzone. Het is mogelijk om de Mega voorschotfactuur met maximaal 20 % te verminderen. Indien je de voorschotfactuur verder wilt verminderen, bijvoorbeeld door de installatie van zonnepanelen, stuur je de offerte van de zonnepanelen op naar: [email protected].

telefoon mega
telefoon mega

Mega Energie informatie aanbod

Neem contact met ons op voor advies over de Mega tarieven en om een energiecontract af te sluiten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

telefoon mega
telefoon mega

Mega Energie informatie aanbod

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert of sluit direct een contract af.

Veelgestelde Mega factuur vragen

Het begrijpen van een energiefactuur kan soms best lastig zijn. Ook hebben de hoge energieprijzen ervoor gezorgd dat steeds meer huishoudens actief hun energieverbruik bijhouden. In dit onderdeel beantwoorden we de meestgestelde vragen over de Mega factuur.

Wat als je de Mega factuur niet betaalt?

Het kan uiteraard voorkomen dat je eens vergeet om de Mega factuur te betalen. In dit geval zal je één dag na de uiterste betaaldatum kosteloos een e-mail ontvangen met een betalingsherinnering.

Als Mega zes dagen na het versturen van de betalingsherinnering de betaling nog niet heeft ontvangen, zal Mega een herinneringsbrief versturen. Hiervoor wordt € 7,50 in rekening gebracht. 15 dagen na de tweede herinneringsbrief verstuurd Mega een ingebrekestelling. Hiervoor wordt € 15 in rekening gebracht.

Zeven dagen na het versturen van de ingebrekestelling zal Mega een wanbetalingsprocedure starten. In Vlaanderen zal Mega tevens het contract beëindigen.

Indien het in een bepaalde maand niet mogelijk is om de Mega factuur te betalen, is het mogelijk om bij deze leverancier een betalingsuitstel aan te vragen. Dit kan via de klantendienst en bedraagt maximaal één maand.

Mega factuur betalen lastig? Bekijk of je in aanmerking komt voor het sociaal tarief energie.

Wanneer ontvang je de Mega slotfactuur?

Indien je gaat veranderen van energieleverancier, zal je een Mega slotfactuur ontvangen. Enkele dagen voordat je gaat overstappen, zal de netbeheerder de meterstanden opvragen en deze doorsturen naar Mega. Op basis van deze meterstanden wordt de Mega slotfactuur opgemaakt en verrekend met de voorschotfacturen. De Mega slotfactuur ontvang je binnen zes tot acht weken na het doorgeven van de meterstanden.

Zijn er kortingen op de Mega factuur?

Mega kiest ervoor geen acties en welkomstkortingen aan te bieden. Volgens deze leverancier leidt dit tot hogere kosten, waardoor Mega niet meer de voordeligste energietarieven aan zou kunnen bieden.

Wel is het mogelijk om Mega ambassadeur te worden en zo kortingen te krijgen voor elke klant die je aanbrengt. Voor elke aangebrachte klant zal je een korting van € 40 ontvangen! Bij het aanvragen van een nieuw contract zal deze persoon het klantnummer moeten vermelden.

Is Mega een goedkope energieleverancier?

Mega is een van de voordeligste energieleveranciers op de Belgische energiemarkt. Nog geen klant bij Mega maar heb je wel interesse in deze leverancier? Vergelijk Mega dan met een andere energieleverancier!

Bekijk hieronder al onze energie vergelijkingen met Mega. Klik op de vergelijking om direct naar de pagina te navigeren.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower
energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - CallMePower 
Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 29 stemmen vond de informatie nuttig.

Lees meer over Mega

Vragen over Mega?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over Mega?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van Mega. Mega is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.