myMega klantenzone - inloggen, registreren en meer

Geactualiseerd op
minuten lezen
myMega klantenzone

Klant bij Mega of ben je net klant geworden? Dan heb je toegang tot myMega, de online klantenzone van deze leverancier. In de myMega klantenzone kan je een groot aantal zaken gemakkelijk en snel regelen. Zo is het minder vaak nodig om contact op te nemen met de klantendienst van Mega. In dit artikel geven we je een overzicht van alle functionaliteiten, hoe je kan inloggen en hoe je een account aan kan maken.

myMega inloggen in de online klantenzone

Energieleverancier Mega heeft als vierde speler op de energiemarkt een groot aantal contactmogelijkheden. De online klantenzone is één van de manieren om je energiezaken bij deze leverancier te regelen.

Alle klanten van Mega hebben toegang tot de myMega klantenzone, ongeacht het Mega tarief. Ook de Mega zakelijke klanten kunnen gebruik maken van de klantenzone.

myMega inloggen Inloggen in de klantenzone? Ga daarvoor naar de myMega inlogpagina.

Is er een mobiele myMega app?

Mega heeft op dit moment helaas geen mobiele applicatie voor haar online klantenzone. Het is uiteraard wel mogelijk om in te loggen in de klantenzone via de mobiele webbrowser op je telefoon of tablet.

telefoon mega
telefoon mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Mega tarieven en om een energiecontract af te sluiten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

telefoon mega
telefoon mega

Mega klant worden of extra informatie ontvangen?

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert van CallMePower of sluit direct een contract af.

myMega account aanmaken

Om in te loggen in de myMega klantenzone heb je uiteraard een account nodig. Nadat Mega je contract heeft bevestigd, zal je een e-mail ontvangen met daarin je inloggegevens voor de myMega klantenzone. Deze gegevens worden versleuteld verzonden en alleen de ontvanger kan deze gegevens inzien.

Nadat je de inloggegevens hebt ontvangen kan je via de link hierboven inloggen in de Mega klantenzone.

myMega gebruikersnaam of wachtwoord vergeten

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je je myMega gebruikersnaam of wachtwoord bent vergeten. We loggen immers niet elke dag bij de klantenzone van onze energieleverancier in.

Bij de myMega klantenzone is je gebruikersnaam gelijk aan je klantnummer. Het klantnummer kan je altijd terugvinden op de Mega factuur, in de rechterbovenhoek. Deze begint altijd met ME0, gevolgd door vijf cijfers.

Als je het wachtwoord bent vergeten, kan je op “wachtwoord vergeten” klikken en vervolgens zal je een e-mail ontvangen waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.

Hoe kan je een myMega account koppelen aan Facebook?

Net zoals bij een aantal andere leveranciers, is het bij Mega mogelijk om je myMega account te koppelen aan je Facebook-account. Op deze manier kan je altijd met één profiel inloggen in de klantenzone en is het niet nodig om meerdere wachtwoorden te onthouden. Wel zo handig!

Hoe neem je met myMega contact op?

Heb je vragen over de Mega klantenzone of werkt de klantenzone niet goed? Het is altijd mogelijk om met Mega contact op te nemen voor vragen. Indien het geen dringende vraag is, raden wij aan om contact op te nemen via het contactformulier. De myMega contactgegevens kan je in het overzicht hieronder vinden.

myMega contact
Reden contact Contactgegevens Openingsuren
Algemene klantendienst 📞 016 67 60 60 Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 11:00 uur en van 14:00 tot 15:30 uur
Contactformulier Mega contactformulier Reactie binnen enkele dagen

myMega werkt niet, wat nu?

Het kan voorkomen dat de myMega klantenzone tijdelijk niet bereikbaar is of dat er iets fout gaat bij het inloggen. Lukt het niet om in te loggen in de klantenzone, probeer dan eerst je cookies en browsergeschiedenis te verwijderen. Heeft dit niet geholpen, kijk dan of het probleem zich ook voordoet op andere apparaten. Indien dit het probleem niet oplost, raden wij aan om met de klantendienst contact op te nemen.

Uiteraard is het ook mogelijk dat er onderhoud wordt uitgevoerd aan de klantenzone of dat deze overbelast is. Probeer in dit geval na een tiental minuten opnieuw in te loggen.

Wat zijn de functionaliteiten van de Mega klantenzone?

Man met telefoon

De Mega klantenzone ziet er goed uit en werkt zeer gemakkelijk, maar wat kan je allemaal regelen in myMega? En in welke gevallen kan je toch beter contact opnemen met het Mega telefoonnummer? Dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur, maar de Mega klantenzone kan je een hoop tijd besparen.

In de Mega online klantenzone kan je de volgende zaken regelen:

Hieronder bekijken we de belangrijkste functionaliteiten van de myMega oftewel, Mijn Mega klantenzone, in detail en hoe je ze kan gebruiken.

Met Mega peterschap is het mogelijk om vrienden aan te brengen en een korting te ontvangen per nieuwe klant die je aanbrengt. Meer informatie hierover vind je onder het tabblad “Peterschap” in de myMega klantenzone.

vast of variabel
vast of variabel

Ontevreden? Stap nu gratis over naar een betere leverancier

Bel een energie-expert van CallMePower om direct over te stappen naar een energieleverancier naar keuze. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

vast of variabel
vast of variabel

Ontevreden? Stap nu gratis over naar een betere leverancier

Een energie-expert van CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

myMega voorschot aanpassen

Het feit dat het mogelijk is om de voorschotfactuur aan te passen in de Mega online klantenzone kan een hoop tijd schelen. Het aanpassen van de voorschotfactuur is enkel aan te raden bij een grote verandering in je energieverbruik, zoals de installatie van zonnepanelen of bij een afname van het aantal huishoudens.

Hoe kan je in myMega facturen inzien?

De voorschotfacturen en jaarafrekening krijg je bij Mega via de mail of post, afhankelijk van het gekozen Mega tarief, toegestuurd. Alle energiefacturen kun je daarnaast ook via myMega terugvinden.

Je kan de energiefacturen in myMega terugvinden onder het tabblad “Mijn facturen”. In dit tabblad kan je ook de betaalstatus van de facturen inzien. Zo weet je precies welke facturen nog betaald moeten worden en welke je al betaald hebt.

Het aanpassen van de facturatie voorkeuren, zoals de betaalwijze of de frequentie van de voorschotten, dan kan dit onder het tabblad “Contactgegevens”. Hier kan je tevens je bankgegevens wijzigen.

Verbruik opvolgen in de myMega online klantenzone

Onder het tabblad “Mijn verbruik” is het mogelijk om je energieverbruik terug te vinden, ook als je verschillende leveringspunten hebt gehad. Om het verbruik van een ander leveringspunt te zien, moet je op het pijltje naar beneden klikken.

In dit tabblad vind je het gemiddelde verbruik en de voorbije meteropnames. Het gemiddelde verbruik is geschat op jaarbasis. Als je huidige verbruik niet overeenkomt met de voorgaande jaren, is het aan te raden het voorschotbedrag aan te passen.

Hoe regel je een verhuis in de Mega klantenzone?

Het regelen van een energie verhuis kan een heel gedoe zijn. Het is daarom voor Mega klanten goed nieuws dat je een Mega verhuis gemakkelijk en snel kan regelen in de online klantenzone. Voor het regelen van je verhuis zal je het Mega energieovernamedocument in moeten vullen en uploaden in de klantenzone.

vast of variabel
vast of variabel

Ontevreden? Stap nu gratis over naar een betere leverancier

Bel een energie-expert van CallMePower om direct over te stappen naar een energieleverancier naar keuze. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

vast of variabel
vast of variabel

Ontevreden? Stap nu gratis over naar een betere leverancier

Een energie-expert van CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Meer weten over Mega energie en de klantenzone?

Mega is de afgelopen jaren sterk gegroeid en is momenteel de vierde speler op de energiemarkt. Ondanks dat Mega een grote speler is, levert het bedrijf enkel groene stroom. Een knappe prestatie!

Het hebben van een goede klantenzone is fijn, maar soms wil je toch contact opnemen met de klantendienst. Hoe klanten en ex-klanten Mega en haar klantendienst beoordelen lees je in de Mega reviews.

Daarnaast behoren de Mega tarieven tot enkele van de goedkoopste energietarieven op de markt. Bekijk bijvoorbeeld het Mega Online tarief, Mega Group tarief of het Mega Cosy tarief.

Interesse in Mega? Bekijk alle Mega tarieven en stap over!

Lees meer over Mega

Vragen over Mega?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over Mega?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van Mega. Mega is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.