energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

ENGIE zonnepanelen: wat is het aanbod en hoe werken ze?

Geactualiseerd op
minuten lezen
Zonnepanelen Engie

Als de grootste energieleverancier in België levert ENGIE niet alleen energie, maar ook energie-gerelateerde diensten, zoals de ENGIE zonnepanelen. ENGIE levert ook een bijdrage aan het verder ontwikkelen en uitbreiden van de groene stroom productie en het verduurzamen van de samenleving. In dit artikel vind je alle informatie over de ENGIE zonnepanelen.

Wat zijn ENGIE zonnepanelen?

Zonnepanelen vangen zonnestralen op die door de fotovoltaïsche platen worden omgezet in energie. De ENGIE zonnepanelen worden geproduceerd in Duitsland en worden geleverd door Sungevity. Zij werken samen met ENGIE en assisteren je bij de aankoop van de zonnepanelen. Bovendien berekenen zij de productiecapaciteit van de zonnepanelen voor jouw locatie en dak. De terugverdientijd ligt tussen de zeven en negen jaar op het moment van aanschaf.

Levert ENGIE groene stroom?

ENGIE biedt zowel grijze energie als groene energie aan. Onder grijze energie verstaan we de opgewekte energie afkomstig van fossiele brandstoffen. Deze grijze energie ontwikkeld tijdens de productie CO2 en andere broeikasgassen die terecht komen in onze atmosfeer. De groene stroom daarentegen is opgewekt door hernieuwbare bronnen, zoals:

  • Zonne-energie,
  • Windenergie,
  • Waterkracht

Zonnepanelen zijn één van de meest populaire en meest gebruikte installaties om groene energie op te wekken. Vooral bij consumenten is het vaak de eerste keuze.

logo Otovo
logo Otovo

Vraag een offerte aan voor zonnepanelen (Volledig gratis + geen verbintenis)

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan voor het plaatsen van zonnepanelen bij Otovo (Tijdelijk 3 maanden gratis abonnement).

Hoe kan je ENGIE zonnepanelen kopen?

Op de website van ENGIE kan je een offerte aanvragen en een simulatie maken. Wanneer je een offerte aanvraagt belt een expert van Sungevity je op om je aanvraag te bespreken. Vervolgens ontvang je een Digitale offerte en kan je deze accepteren indien je tot aankoop over wil gaan. Voor meer informatie kan je met ENGIE contact opnemen.

Andere contact mogelijkheden Ook kun je gemakklijk het ENGIE telefoonnummer bereiken. Daarnaast kun je voor vragen en problemen over energiecontracten gemakkelijk de ENGIE online klantenzone raadplegen.

Wat zijn de ENGIE zonnepanelen kosten?

Zonnepanelen op huis

Zonne-energie zelf is gratis, dat betekend dat er dus geen kosten zijn voor het opvangen en omzetten van de zonne-energie naar stroom.

Het installeren van zonnepanelen is echter wel een flinke investering, maar kan je na een paar jaar terugverdienen. Dit hangt ook samen met de terugverdientijd van de zonnepanelen. Het is dus verstandig om af te wegen of deze investering voor jou interessant is.

De totale ENGIE zonnepanelen kosten zijn afhankelijk van de grootte van je installatie. Je moet hierbij denken aan kosten van tussen de € 4.500 a € 5.500 of zelfs hoger. In deze prijzen zit het installeren van de zonnepanelen, de omvormer en btw bij inbegrepen.

Hoe regel je de ENGIE zonnepanelen betaling?

Bij ENGIE bieden ze de mogelijkheid om in één keer of gespreid te betalen. Wanneer je kiest voor gespreide betaling ga je een lening aan om je ENGIE zonnepanelen per maand af te betalen. Dat kan in bijvoorbeeld 42 maandaflossingen. Houd er rekening mee dat je dan ook een rentepercentage betaalt. Het voordeel is dat je niet in één keer het volledige bedrag hoeft af te lossen.

Kan je ENGIE zonnepanelen bestellen als je geen klant bent?

Ook als je geen klant bent kan je de zonnepanelen van ENGIE bestellen. Ook al is de voornaamste functie van ENGIE het leveren van energie, toch wilt ENGIE geen exclusiviteit voor klanten als het gaat om de levering van zonnepanelen. Zo kan iedereen een eigen keuze maken als het aankomt op de productie van groene stroom en de aanvullende levering van energie. Wanneer je overgaat op de productie van eigen stroom met zonnepanelen, is het verstandig om de energieleveranciers te vergelijken.

Besparen op je energiecontract? Bekijk dan onze pagina met de goedkoopste energieleveranciers! In dit artikel vind je de prijzen voor elektriciteit en aardgas die energieleveranciers in België maandelijks aanbieden.

Kun je ENGIE zonnepanelen huren?

Het is inderdaad mogelijk om zonnepanelen van ENGIE te huren. Hier komen voor- en nadelen bij kijken. Het voordeel is dat er geen flinke investering gemaakt hoeft worden, aangezien je maandelijks betaald en niet alle kosten in een keer afbetaald. Ook zit het onderhoud en defecten van zonnepanelen vaak bij de huurprijs inbegrepen.

Een nadeel van ENGIE zonnepanelen huren is dat het lastig is om winst op te bouwen, omdat vrijwel alle kosten verloren gaan aan de maandelijkste kosten van het contract. Daarnaast is het duurder als je op lange termijn ENGIE zonnepanelen wilt huren en zit je vast aan een huurcontract.

Hoe kan ik ENGIE zonnepanelen leasen?

Het is eenvoudig om ENGIE zonnepanelen te huren via de website van de energieleverancier. Het proces om ENGIE zonnepanelen te leasen is hetzelfde als bij zonnepanelen kopen. Je vraagt eerst een offerte aan op de website en een expert van Sungevity neemt contact met je op. Zodra je de Digitale offerte hebt geaccepteerd is het proces rond.

Voordat je een offerte aanvraagd is er ook een mogelijkheid om de ENGIE DakScan in te vullen. Hier heb je de mogelijkheid om te zien of zonnepanelen voor jou een goede optie is. Daarnaast zie je in deze scan alle kosten en opbrengsten van de zonnepanelen in een duidelijk overzicht.

De volgende stap is de ENGIE zonnepanelen installatie, wat volgens de leverancier binnen één dag is afgerond. Afhankelijk van de woning en het soort dak kan de installatie uitlopen. ENGIE raad haar klanten aan om tijdens de installatie thuis te zijn, zodat de laatste details persoonlijk kunnen worden afgestemd.

Verhuizen met ENGIE zonnepanelen

Als je een ENGIE verhuis op de planning hebt staan, is het noodzakelijk om een ENGIE energieovernamedocument in te vullen. Ben je al ENGIE klant met zonnepanelen en ga je verhuizen? Dan is er een speciaal overnamedocument die ingevuld moet worden op de website. Zodra het document compleet is en ondertekend kan je het opsturen naar de leverancier.

Welke zonnepanelen heeft ENGIE?

Je hebt twee verschillende soorten ENGIE zonnepanelen: blauwe zonnepanelen en zwarte zonnepanelen. Maar wat is het verschil?

De meeste mensen geven de voorkeur aan zwarte zonnepanelen. Dit heeft te maken met het aanzicht op de daken of op de losstaande installatie. Hiernaast is er nog een verschil tussen de twee soorten zonnepanelen:

  • Zwarte panelen zijn monokristallijne zonnepanelen
  • Blauwe zonnepanelen zijn polykristallijne panelen

Bij de blauwe panelen lijken de kleuren oneven en ontstaan er als het ware vlekken tijdens het omzetten van zonnestralen naar energie. Bij zwarte panelen ontstaat een gelijkmatige verdeling, wat ook weer een effen vlak ontwikkeld. Bij zwarte panelen wordt direct zonlicht beter opgevangen en bij de blauwe panelen wordt indirect zonlicht beter verwerkt. Zo bieden ze uiteindelijk dezelfde soort productie.

Uiteraard is het verstandig om met de expert de ligging van de panelen te bespreken en daarop te bepalen welke panelen het meest geschikt zullen zijn.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Hoe werken de ENGIE zonnepanelen?

De fotovoltaïsche panelen vangen door middel van zonnecellen het zonlicht op. Het vermogen van het zonlicht wordt door een omvormer omgezet in wisselstroom. Dankzij deze omvormer kan je de energie direct gebruiken in huis of voor bijvoorbeeld het opladen van je elektrische auto.

Hoe werkt de ENGIE zonnepanelen terugdraaiende teller?

Inmiddels is de slimme meter in vele woningen in België reeds geïnstalleerd. Maar mocht je nog in het bezit zijn van een analoge meter, dan kan je gebruik maken en profiteren van de terugdraaiende teller. Met de traditionele energiemeter en als eigenaar van zonnepanelen worden de energiekosten gecompenseerd met de productie van energie door de zonnepanelen. De meter draait terug zodra je meer energie produceert dan verbruikt.

Hoe duurzaam is zonne-energie?

Zonne-energie valt onder een onuitputtelijke hernieuwbare bron, deze is altijd beschikbaar. Naast het produceren van eigen energie en het verbruik daarvan, is het wel noodzakelijk om aangesloten te zijn op het energienet. In de huidige situatie zijn duurzame energiebronnen nog niet voldoende om onze woningen en gebouwen volledig van energie te voorzien.

Hoe kan de zonnekaart hulp bieden?

Met behulp van de zonnekaart kan de energieleverancier of jijzelf een goede inschatting maken van de efficiëntie en de opbrengst van de zonnepanelen op jouw dak. Ook op platte daken is het mogelijk om ENGIE zonnepanelen te installeren. De zonnekaart geeft een goede indicatie van de ligging en zoninval op je dak. Met deze gegevens kan een goede berekening worden gemaakt en een advies worden uitgebracht over de installatie. Afhankelijk van je energie consumptie kan je terug verdienen op je energiefactuur. Zo komt het bedrag op je ENGIE eindfactuur lager uit.

Nog niet overtuigd? Neem eens een kijkje naar de ENGIE reviews. Hier vind je meer informatie over de ENGIE ervaringen die wellicht jou een beter inzicht kunnen geven en verder zullen helpen met het maken van de juiste keuze.

Waarom kiezen voor ENGIE zonnepanelen en thuisbatterij?

De combinatie van ENGIE zonnepanelen en de thuisbatterij biedt extra zelfstandigheid. Het opwekken van energie middels zonnepanelen creëert regelmatig een overvloed aan energie. Er zullen momenten zijn dat er niet direct gebruik wordt gemaakt van de opgewekte energie en dat er sprake is van een overschot. Normaal gesproken, zonder thuisbatterij, wordt dit overschot geïnjecteerd op het energienet.

Wanneer je in het bezit bent van een thuisbatterij, kan je de energie opslaan en op een later moment alsnog gebruiken. Dit biedt dus meer zelfstandigheid en een reserve voor wanneer er sprake is van een stroompanne of onderbreking.

Ook al zijn ENGIE zonnepanelen en de thuisbatterij een goede basis, is het nog niet mogelijk om volledig onafhankelijk van het energienet te functioneren. Zowel voor het aanvullen van energie als voor het overschot is het energienet noodzakelijk. Zorg er dus voor dat je de energieleveranciers en de ENGIE tarieven met elkaar vergelijkt om voor jouw situatie de juiste keuze te maken.

Welke ENGIE zonnepanelen premies kan je krijgen?

Sinds 1 januari 2021 kan je in Vlaanderen in aanmerking komen voor een nieuwe premie. Met de invoer van de slimme meter is de terugdraaiende teller niet meer van toepassing en wordt er dus op die manier geen compensatie meer aangeboden voor eigenaren van zonnepanelen. Het premiebedrag zal jaarlijks worden herzien om deze indien nodig bij te kunnen stellen.

logo Otovo
logo Otovo

Vraag een offerte aan voor zonnepanelen (Volledig gratis + geen verbintenis)

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan voor het plaatsen van zonnepanelen bij Otovo (Tijdelijk 3 maanden gratis abonnement).

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 10 stemmen vond de informatie nuttig.

Lees meer over ENGIE