Tarieven en prijzen van ENGIE Electrabel voor aardgas en elektriciteit

gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons tijdens de openingsuren.

ENGIE Electrabel tarieven

Op zoek naar de actuele tarieven van ENGIE Electrabel? Of wil je lage energietarieven? Het energiebedrijf staat dan wel niet als prijsvechter bekend, toch worden er binnen de brede waaier aan tarieven enkele interessante formules aangeboden. In dit artikel bekijken en vergelijken we de prijzen van ENGIE tot in detail.

Opgelet, de prijzen per kWh zoals deze worden aangegeven in de onderstaande tabellen omvatten enkel de prijs per kilowattuur van de energiekost (kosten energieleverancier: ENGIE).

vergelijken en besparen

De ENGIE Electrabel tarieven vergelijken

ENGIE Electrabel probeert zich duidelijk niet enkel in de markt te zetten als een goedkope leverancier. De prijzen per kWh die ENGIE aanrekent kunnen concurreren met die van de andere aanbieders op de Belgische energiemarkt, toch zijn het meestal niet de scherpste tarieven op de markt. Een goede prijsvergelijking is echter altijd nodig want afhankelijk van jouw verbruik kun je een pak voordeliger uit zijn bij een andere leverancier. Bovendien genieten nieuwe klanten bij ENGIE wel vaak van een interessante korting.

De tarieven van jou energiecontract bij ENGIE Login of maak anders een account aan bij de ENGIE's online klantenzone om de tariefkaart van jouw energiecontract in te zien. Het is ook mogelijk om jouw tarieven telefonisch op te vragen, contacteer ENGIE daarvoor bij de klantendienst.

Aanbod vergelijken

Als we het aanbod op basis van de ENGIE Electrabel tariefkaarten vergelijken en bekijken, stellen we vast dat deze leverancier in de meeste aangeboden formules mikt op klanten die zekerheid willen over het tarief dat ze de komende periode gaan betalen. Toch heeft ENGIE ook een goedkoper aanbod met variabele tarieven. Dat zijn de ‘Direct’-contracten die via internet worden afgesloten en waarbij klanten enkel elektronische facturen krijgen.

Benieuwd of je factuur goedkoper kan?

Vergelijk je energietarieven in onze online vergelijker voor gas en/of elektriciteit. Bekijk het passende aanbod, stap over op de goedkoopste leverancier en bespaar op je stroomtarief en verlaag je factuur!

energieleveranciers vergelijken

ENGIE Electrabel vergelijken!

Vergelijk de energietarieven, stap over en bespaar op je energiefactuur.

ENGIE Electrabel tarieven elektriciteit

elektriciteit tarieven

Eenvoud primeert bij ENGIE en dus biedt deze leverancier voor z’n elektriciteitsleveringen exact dezelfde formules aan als voor z’n gasleveringen. Opnieuw hebben klanten dus de keuze tussen twee soorten formules.
De eerste is een variabel tarief, een contract via internet en elektronische facturen met de ENGIE Electrabel Direct-formule. Hiernaast kan je kiezen voor een vast of variabel tarief. Deze opties zijn een vast tarief met de Easy- of Active- formules op één, drie of vier jaar. Elk van deze formules wordt ook aangeboden met 100% groene stroom als optie. Daarvoor moet wel een supplement op de prijs per kWh betaald worden. 

ENGIE Electrabel Direct Fixed

Wat is Direct Fixed van ENGIE?De Direct Fixed-formule van ENGIE Electrabel is een stroomtarief aan een vaste elektriciteitsprijs gedurende 1 jaar en online verkrijgbaar.

Wie op zoek is naar zekerheid en de beste prijs bij ENGIE die moet voor de Direct Fixed-formule kiezen. Als het contract via internet wordt afgesloten en de klant ervoor kiest z’n facturen elektronisch te ontvangen krijgt hij in ruil een lagere abonnementskost en een vast tarief voor z’n elektriciteitsverbruik. Het tarief van jouw energiecontract wordt pas na 12 maanden aangepast.

Elektriciteitstarieven ENGIE Electrabel: Direct Fixed formule
ENGIE Electrabel Direct Fixed
Type tarief Vast 1jr
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 27.350000
Energiekost (in €cent/kWh) 6.26100
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 27.35
Energiekost (in €cent/kWh)
Dagtarief/Piekuren
7.68800
Energiekost (in €cent/kWh)
Nachttarief/Daluren
4.86300
Uitsluitend nachtmeter
Energiekost (in €cent/kWh) 4.8630
Tarieven vergelijken en keuzehulp
02 588 92 38

Huidige tarieven in september 2020

Dit pack is interessant voor huishoudelijke klanten die zeker willen zijn van een vaste prijs en voldoende geholpen zijn met een online dienstverlening.

ENGIE Electrabel Direct Indexed

Wat is Direct van ENGIE Electrabel? De Direct Indexed-formule van ENGIE is een stroomtarief aan variabele elektriciteitsprijzen gedurende 1 jaar en online verkrijgbaar.

Wie op zoek is naar de laagste prijs bij ENGIE die moet voor de Direct-formule kiezen. Als het contract via internet wordt afgesloten en de klant ervoor kiest z’n facturen elektronisch te ontvangen krijgt hij in ruil een lagere abonnementskost en een variabel tarief voor z’n elektriciteitsverbruik. Het tarief wordt elke maand aangepast aan de marktprijzen.

Elektriciteitstarieven ENGIE Electrabel: Direct Indexed formule
ENGIE Electrabel Direct Indexed
Type tarief Variabel 1jr
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 27.350000
Energiekost (in €cent/kWh) 5.92200
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 27.35
Energiekost (in €cent/kWh)
Dagtarief/Piekuren
6.48400
Energiekost (in €cent/kWh)
Nachttarief/Daluren
5.31500
Uitsluitend nachtmeter
Energiekost (in €cent/kWh) 5.3150

Huidige tarieven in september 2020

Bij stroomprijzen die gelijk blijven of schommelen is deze formule interessant. Stijgen de prijzen gedurende een langere periode dan kan het voordelig zijn over te stappen op een contract met vaste prijzen. Overstappen kan op elk moment en is volledig kosteloos.

ENGIE Electrabel Easy - vast/variabel stroomtarief

Wat is Easy van ENGIE Electrabel?De Easy-formule van ENGIE is een stroomtarief aan vaste en variabele elektriciteitsprijzen gedurende 1 of 3 jaar.

De Easy-formule garandeert de klant een vaste prijs voor zijn of haar elektriciteit gedurende één of drie jaar. Daarmee is een Easy-contract ideaal voor mensen die bereid zijn elk jaar of elke drie jaar een prijsvergelijking uit te voeren om te controleren of hun contract nog voordelig is. 

Elektriciteitstarieven ENGIE Electrabel: EASY formule
ENGIE Electrabel Easy Vast 1 jaar ENGIE Electrabel Easy Variabel 1 jaar ENGIE Electrabel Easy Vast 3 jaar
Vast/Variabel tarief Vast Variabel Vast
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding(€/jaar) 54.490000 60.500000 54.490000
Energiekost (in €cent/kWh) 8.85100 7.30300 6.42300
Tweevoudige meter
Elektriciteit abonnement (€/jaar) 54.49 60.50 54.49
Energiekost (in €cent/kWh)
Dagtarief/Piekuren
10.19300 8.91700 7.83700
Energiekost (in €cent/kWh)
Nachttarief/Daluren
7.57800 5.49600 5.12100
Uitsluitend nachtmeter
Energiekost (in €cent/kWh) 7.5780 5.4960 5.1210

Huidige tarieven in september 2020

ENGIE Electrabel UP- vast stroomtarief

Wat is Up van ENGIE Electrabel?De Up-formule van ENGIE is een stroomtarief aan vaste elektriciteitsprijzen gedurende 4 jaar in combinatie met aardgas. Extra's: reparaties aan huis en de slimme thermostaat Boxx.

Elektriciteitstarieven ENGIE Electrabel: UP formule
ENGIE Electrabel Up 4 jaar
Vast/Variabel Vast
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding Gas+Elek(€/jaar) 245.880000*
Energiekost (in €cent/kWh) 7.02600
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding Gas+Elek(€/jaar) 245.88*
Energiekost (in €cent/kWh)
Dagtarief/Piekuren
8.41900
Energiekost (in €cent/kWh)
Nachttarief/Daluren
5.82400
Uitsluitend nachtmeter
Energiekost (in €cent/kWh) 5.8240
Tarieven vergelijken en keuzehulp
02 588 92 38

Huidige tarieven in september 2020 *De kosten voor alle Up-diensten bedragen 20,49 Euro per maand.

Bij een gelijkblijvend verbruik heb je met een UP-contract nooit onaangename verrassingen voor wat betreft je energiefactuur. De hogere abonnementsprijs wordt bovendien deels gecompenseerd door de gratis installatie van de slimme thermostaat Boxx die ENGIE klanten met een Active-abonnement aanbiedt. Zo’n slimme thermostaat kan je energiefactuur merkelijk verlagen maar let op, je betaalt er wel nog 3,50€ per maand huurkosten voor.

ENGIE Electrabel Drive - vast stroomtarief

Wat is Drive van ENGIE Electrabel?Het stroomtarief Drive van ENGIE is een 3 jarig contract aan een vaste elektriciteitsprijs. Drive is een aanbod gereserveerd voor consumenten die eigenaar of gebruiker zijn van een herlaadbare elektrische wagen of auto.

Elektrische auto

Heb je een elektrische wagen en laad je vaak je auto thuis op? ENGIE heeft speciaal voor bezitters van elektrische wagens of plug-in hybride auto's de Drive formule met lagere elektriciteitstarieven. Doordat je jouw wagen thuis oplaadt, neemt je elektriciteitsverbruik toe en dat vooral tijdens de nacht. Met Drive kies je voor één elektriciteitscontract met een voordelige elektriciteitsprijs voor het totale verbruik van je wagen en je woning. Hieronder vindt je de huidige tarieven op basis van de ENGIE tariefkaart voor deze maand.

Elektriciteitstarieven ENGIE Electrabel: Drive formule
ENGIE Electrabel Drive 3 jaar
Vast/Variabel Vast
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 59.900000
Energiekost (in €cent/kWh) 6.16300
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 59.90
Energiekost (in €cent/kWh)
Dagtarief/Piekuren
7.54300
Energiekost (in €cent/kWh)
Nachttarief/Daluren
5.04100
Uitsluitend nachtmeter
Energiekost (in €cent/kWh) 5.1210

Huidige tarieven in september 2020

energieverbruik berekenen

Wat is jouw energieverbruik op jaarbasis?

Bereken jouw verbruik met de energiecalculator!

ENGIE Electrabel tarieven aardgas

gastarieven

ENGIE biedt exact dezelfde formules aan voor de levering van aardgas als voor de levering van elektriciteit. Het enige onderscheid tussen de drie formules is de vaste of variabele prijs die de klant voor z’n aardgas moet betalen.

Klanten die voor een variabele prijs kiezen met de Direct-formule moeten hun contract aanvragen via het internet. Klanten die een vaste prijs voor hun aardgas verkiezen hebben de keuze uit contracten met een looptijd van één of drie jaar met de Easy-formules. Er is ook een contract van vier jaar mogelijk, de Active-formule. Daarbij is de plaatsing van een slimme thermostaat inbegrepen 

Hoewel de vaste prijzen gedurende de hele looptijd van het contract door ENGIE gegarandeerd worden heeft de klant steeds het recht om het contract voortijdig en kosteloos op te zeggen. We overlopen hieronder enkele offertes van ENGIE in detail aan de hand van het aanbod en de ENGIE tariefkaart van elk vergeleken product.

ENGIE Electrabel Direct - variabel aardgastarief

Wat is Direct aardgas van ENGIE Electrabel?De Direct-formule van ENGIE is een aardgastarief aan variabele energieprijzen gedurende 1 jaar en online verkrijgbaar.

De Direct-formule van ENGIE Electrabel richt zich op de actieve consument die een scherpe prijs wilt en die bereid is z’n factuur regelmatig te vergelijken en over te stappen indien nodig. 
Doordat de Direct-formule enkel wordt aangeboden met variabele tarieven die maandelijks worden aangepast aan de marktprijzen kan het zijn dat het tarief op één moment bijzonder voordelig is terwijl het enkele maanden later veel minder interessant geworden is. De abonnementsprijs is bij dit contract in elk geval steeds goedkoper dan voor alle andere formules van ENGIE.

Aardgastarieven ENGIE Electrabel: DIRECT formule
ENGIE Electrabel Direct Gas
Vaste vergoeding (€/jaar) 39.990000
Prijs per kWh (c€/kWh) 2.51000

Huidige tarieven in september 2020

Een variabel tarief is het meest interessant wanneer de marktprijzen dalen of slechts licht schommelen. In zulke periodes is bij het afsluiten van een nieuw contract een variabel tarief altijd goedkoper dan een vast tarief. Het nadeel van een variabel tarief is natuurlijk ook dat de prijzen sterk kunnen stijgen, vandaar dat zo’n abonnement regelmatig vergeleken moet worden met concurrerende aanbieders of met formules met vaste prijzen.

ENGIE Electrabel Easy - vast/variabel aardgastarief

Wat is Easy aardgas van ENGIE Electrabel?De Easy-formule van ENGIE is een aardgastarief aan vaste of variabele energieprijzen gedurende 1 of 3 jaar.

De Easy-formule richt zich op consumenten die zekerheid willen over de prijs die ze voor de levering van aardgas gedurende minstens een jaar zullen betalen. Ook contracten van drie jaar zijn mogelijk. Deze formule richt zich op de prijsbewuste consument die niet met onverwachte prijsstijgingen wilt geconfronteerd worden en die geen zin heeft om elke paar maanden een nieuwe prijsvergelijking uit te voeren. Onderstaand vind je de huidige prijzen voor Easy aardgas op basis van de ENGIE Electrabel tariefkaart voor deze maand.

Aardgastarieven ENGIE Electrabel: Easy formule
Gascontract ENGIE Electrabel Easy Vast 1 jaar ENGIE Electrabel Easy Variabel 1 jaar ENGIE Electrabel Easy Vast 3 jaar
Vaste vergoeding (€/jaar) 39.990000 42.350000 39.990000
Prijs per kWh (c€/kWh) 2.91600 2.49800 2.51000
Tarieven vergelijken
en keuzehulp
02 588 92 38

Huidige tarieven in september 2020

De Easy-contracten zijn het voordeligst als de prijs van aardgas gedurende langere periodes blijft stijgen. Onthoud dus dat als dit niet het geval is je je Easy-contract steeds kosteloos kunt opzeggen.

ENGIE Electrabel Up - vast aardgastarief

Wat is Up aardgas van ENGIE Electrabel?De Up-formule van ENGIE is een aardgastarief aan vaste energieprijzen gedurende 4 jaar in combinatie met elektriciteit. Extra diensten die inbegrepen zijn: reparaties aan huis en de slimme thermostaat Boxx.

Aardgastarieven ENGIE Electrabel: UP formule
ENGIE Electrabel Up 4 jaar
Vaste vergoeding Gas + Elek (€/jaar) 245.880000
Prijs per kWh (c€/kWh) 2.65000

Huidige tarieven in september 2020 *De kosten voor alle Up-diensten bedragen 20,49 Euro per maand.

Ook hier geldt dat dit tarief het meest voordelig is bij stijgende marktprijzen. Blijven de marktprijzen gelijk of dalen ze dan kunnen UP-klanten hun contract natuurlijk nog altijd kosteloos opzeggen.

ENGIE Electrabel tarieven vergelijken met andere energieleveranciers

Bij CallMePower houden we van tarieven vergelijken. Het zit in onze DNA! Daarom vergelijken wij graag voor jou ENGIE met de concurrentie, de andere energieleveranciers in België. We houden de meest populaire energietarieven en prijzen voor elektriciteit en voor gas tegen de lamp. Een volledig overzicht vind je in een van onze energievergelijkingen bij CallMePower. Want, is ENGIE het voordeligst met de prijzen per kWh?

ENGIE en Luminus

ENGIE vs. Luminus

In dit artikel vergelijken we de kilowattuurprijs van ENGIE Electrabel met Luminus

Bekijk de vergelijking
Luminus en Essent

ENGIE vs. Lampiris

In dit artikel vergelijken we de kilowattuurprijs van ENGIE Electrabel met Lampiris

Bekijk de vergelijking
Luminus en Essent

ENGIE vs. Eneco

In dit artikel vergelijken we de kilowattuurprijs van ENGIE Electrabel met Eneco

Bekijk de vergelijking

Vergelijk het gehele aanbod van energietarieven

Of je nu de tarieven van ENGIE wenst te vergelijken of op zoek bent naar de best passende formule voor jouw energieverbruik? Voor een complete vergelijking van de elektriciteitstarieven en gasprijzen kun je best een prijsvergelijking maken!

energieleveranciers vergelijken

ENGIE Electrabel vergelijken!

Vergelijk ENGIE met de concurrentie, stap over en bespaar op je energiefactuur.

Geactualiseerd op