Overnamedocument water-link downloaden - gratis PDF

Geactualiseerd op
minuten lezen
banner waterlink

Bij een verhuizing dien je de overname van de waterlevering te regelen. Als je klant bent bij de Vlaamse waterleverancier water-link, kun je dit eenvoudig doen met behulp van het overnamedocument. Hier op deze pagina kun je kosteloos het overnamedocument van water-link downloaden. Tevens lees je hoe je het overnamedocument moet invullen en doorsturen naar de watermaatschappij.

Wil je een verhuis regelen via het overnamedocument? Download gratis het water-link overnamedocument als pdf bestand door te klikken op de onderstaande download knop.

Heb je een vraag over het regelen van een overname van de waterlevering bij water-link? Neem dan contact op met de water-link. De contactgegevens voor het regelen van een overname staan in onderstaande tabel.

Contact overname water-link
ManierDetails
Klantendienst water-link078 35 35 09
Telefoonnummer informatie water
Contactformulier water-linkcontactformulier van water-link

Je bent niet verplicht om gebruik te maken van het water overnamedocument ten tijde van een verhuis. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de verhuizing online door te geven via de website van water-link. In principe heb je de mogelijkheid om de verhuis op één van de volgende drie manieren te regelen:

  • Op papier via het water overnamedocument;
  • Online via het water overnamedocument;
  • Online via de website van water-link.

In de rest van het artikel zullen we uitleggen hoe je op elk van de drie manieren correct de overname kunt doorgeven, zodat je na de verhuis direct kunt genieten van drinkwater op je nieuwe adres.

In sommige gevallen kiest men ervoor om een water overname te regelen op papier via het water overnamedocument. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je thuis niet beschikt over een goede internetverbinding. Vooralsnog is de verwerkingstijd vaak langer, en wordt het aangeraden om de water-link overname online te regelen.

Kies je er toch voor om gebruik te maken van het papieren water-link overnamedocument? Let dan ten minste op de volgende dingen:

  • Vul de meterstand correct in, af te lezen op de watermeter;
  • Vul alle persoonsgegevens in, zowel van jou als van de andere partij;
  • Zorg ervoor dat beide partijen het document ondertekenen;
  • Stuur het document op naar het postadres van water-link.

Het is belangrijk dat beide betrokken partijen het eens zijn over de over te nemen meterstand. Kunnen de partijen niet tegelijkertijd fysiek aanwezig zijn bij de watermeter, maak dan een foto en stuur deze op naar de andere partij. Zorg er daarnaast voor dat je de foto goed bewaart, om eventuele onenigheden over de meterstand in de toekomst te voorkomen.

Wanneer je het document volledig hebt ingevuld en ondertekend, kun je het per post opsturen naar de watermaatschappij op het volgende adres:

  • water-link, PB 10010, 1070 Brussel

Hoe vul ik de meterstand in?

Wil je meer weten over het invullen van de meterstand? We hebben een artikel over de meterstand geschreven. In dit artikel kun je precies lezen hoe je correct de meterstand op de watermeter afleest en deze invult.

verhuizen water
verhuizen water

Factuur, nieuw contract of een overname regelen bij water-link? (Gratis dienst)

CallMePower biedt gratis hulp bij de procedures met jouw waterleverancier.

verhuizen water
verhuizen water

Factuur, nieuw contract of een overname regelen bij water-link? (Gratis dienst)

CallMePower biedt gratis hulp bij de procedures met jouw waterleverancier.

Je hoeft het waterlink overnamedocument niet per post naar de leverancier te verzenden. Je kunt evengoed het overnamedocument online doorsturen via de website van de waterleverancier. Dit doe je door de volgende stappen te zetten:

Je hebt de mogelijkheid om de overname bij water-link online te regelen via de website van water-link. In dit geval maak je geen gebruik van het water overnamedocument, maar regelen beide betrokken partijen hun aandeel van de overname via de website.

  • Ben je de vertrekkende klant? Dan zet je jouw watercontract stop via de website van de waterleverancier. Dit doe je door te klikken op 'watercontract stopzetten' in de digitale klantenzone genaamd mijn water-link.
  • Ben je de nieuwe klant? Dan start je een nieuw watercontract door te klikken op ´watercontract opstarten´ in de klantenzone. Zorg ervoor dat de vertrekkende partij zijn deel van de overname tevens via de klantenzone regelt.

Hoe overname regelen bij een andere waterleverancier?

Wanneer je verhuist, moet je een overname regelen op zowel je nieuwe als je oude adres. Je regelt in totaal dus twee overnames. Wanneer je naar een andere gemeente verhuist, kan dat betekenen dat je een overname regelt bij een andere waterleverancier. Je kunt direct onze gids raadplegen door de klikken op een van de onderstaande links:

Weet je niet zeker wie je waterleverancier in de andere gemeente gaat zijn? Neem dan contact op met een van onze water experts via het onderstaande telefoonnummer.

Gratis adviesdienst water België (Gratis dienst)

CallMePower geeft antwoord op je vragen omtrent de waterregeling.

Gratis adviesdienst water België (Gratis dienst)

CallMePower geeft antwoord op vragen omtrent de waterregeling.

De CallMePower verhuischecklist

Bij een verhuis komt veel kijken; zo moet je niet alleen je watercontracten regelen, maar moet je ook denken aan het regelen van je telecomabonnement en energiecontract. Om er zeker van te zijn dat je niks vergeet, hebben we een verhuischecklist voor je gemaakt. Je kunt hier de checklist gratis downloaden.

Vond je deze informatie nuttig? 0% van de 0 stemmen vond de informatie nuttig.