Een verhuis regelen bij Pidpa? (Gratis dienst)

Onze CallMePower-adviseurs helpen je gratis bij de verhuisprocedures bij Pidpa.

Een verhuis regelen bij Pidpa? (Gratis dienst)

Onze CallMePower-adviseurs helpen je gratis bij de verhuisprocedures bij Pidpa.

Pidpa water overnamedocument - Gratis PDF

Geactualiseerd op
minuten lezen
banner pidpa

Bij een verhuizing dien je een overname van de waterlevering te regelen met behulp van het overnamedocument. Download gratis het Pidpa overnamedocument door op de onderstaande knop te klikken. Ontdek tevens hoe je het overnamedocument kunt invullen en naar Pidpa kunt doorsturen.

Hoe een overname aan Pidpa doorgeven?

Bij waterleverancier Pidpa kun je de overname van het waterleveringscontract doorgeven op de volgende twee verschillende manieren:

 • Overname digitaal doorgeven via de digitale omgeving MijnPidpa.
 • Overname per post regelen via het papieren overnamedocument.

Welke van deze twee methoden je selecteert, hangt af van jouw individuele voorkeuren, gemak en eventuele persoonlijke omstandigheden.

Wat zijn de kosten van een water overname?

Het doorgeven van de waterovername aan Pidpa brengt geen kosten met zich mee. Of je nu kiest voor de digitale methode via MijnPidpa of de traditionele benadering met het overnamedocument, beide opties zijn kosteloos.

Hoelang duurt het regelen van de water overname?

Over het algemeen verloopt het proces van het regelen van een overname van de watermeter sneller wanneer dit wordt gedaan via de digitale klantenzone. In het geval van het regelen per post ben je afhankelijk van de tijd die het kost voordat de post is ontvangen en verwerkt. Aan de andere kant ontvangt Pidpa bij een digitale aanvraag direct het verzoek tot overname, waardoor het proces meteen in gang kan worden gezet zonder vertragingen die gepaard gaan met postbezorging.

Een verhuis regelen bij Pidpa? (Gratis dienst)

Onze CallMePower-adviseurs helpen je gratis bij de verhuisprocedures bij Pidpa.

Een verhuis regelen bij Pidpa? (Gratis dienst)

Onze CallMePower-adviseurs helpen je gratis bij de verhuisprocedures bij Pidpa.

Hoe overname digitaal doorgeven aan Pidpa?

Het opstarten en stopzetten van je waterleveringscontract, en de overname van je meterstand, kun je online doorgeven via de digitale omgeving van Pidpa, genaamd MijnPidpa. Heb je nog geen account op MijnPidpa? Zorg er dan eerst voor dat je je registreert. Je hebt hiervoor je klantnummer en factuurnummer nodig. Vervolgens zet je de volgende stappen:

 • Log in op MijnPidpa. Dit kan met je e-mailadres of inlogcode.
 • Zet het watercontract stop. Zo kan de toekomstige bewoner geen kosten maken op jouw naam.
 • Vul de gegevens van de nieuwe eigenaar in. Wacht vervolgens op de bevestiging.

Ben jij degene die het contract overneemt, en ben je nog geen klant bij Pidpa? In dat geval hoef je je niet te registreren op MijnPidpa. Kies voor de tweede optie ´ik ben geen klant´. Zo kun je alsnog de Pidpa overname online regelen.

Hoe overname via het overnamedocument doorgeven aan Pidpa?

Je kunt gemakkelijk digitaal een water overdracht regelen via de website van Pidpa. Regel je liever een overname op de ouderwetse manier? Dan kun je gebruikmaken van het water overnamedocument. Je kunt gratis het blanco overnameformulier Pidpa downloaden als PDF-bestand door te klikken op de knop bovenaan deze pagina.

Wanneer je een overname bij verhuis regelt, vergeet dan niet een overname op zowel het nieuwe als het oude adres te regelen. Bekijk ons overzicht van de water overnamedocumenten van alle waterleveranciers in Vlaanderen.

Hoe het Pidpa overnamedocument invullen?

Bij een overname van de waterlevering zal tevens de meterstand worden overgenomen. Wanneer je een overname regelt, dien je dus ook de meterstand af te lezen, te noteren en door te geven aan de waterleverancier. Het aflezen van de meterstand doe je door de volgende stappen te zetten.

 • Vind de watermeter. Meestal bevindt deze zich naast de voordeur of achterdeur van de woning. Maar hij kan ook in de meterkast, het toilet of de kelder zijn.
 • Vul de linkercijfers in. De linkercijfers op de watermeter geven je waterverbruik weer in kubieke meters. Deze cijfers zijn meestal zwart van kleur met een witte achtergrond, of wit van kleur met een zwarte achtergrond.
 • Sla de rechtercijfers over. Deze cijfers geven je waterverbruik weer in liters.

Het Pidpa overnamedocument doorgeven

Wanneer je het overnamedocument hebt ingevuld en de meterstanden hebt genoteerd, dien je het document door te geven aan Pidpa. Het doorgeven van het document kun je op twee verschillende manieren doen:

 • Water overnamedocument digitaal uploaden. Via de online portaal van Pidpa heb je de mogelijkheid om Digitaal het Pidpa document PDF te uploaden. Ga naar het overnamedocument verzendformulier van Pidpa.
 • Water overnamedocument per post verzenden. Het document kun je per post opsturen naar het onderstaande postadres van Pidpa.

In de onderstaande tabel vind je het postadres van Pidpa. Heb je een vraag over het regelen van een overname van de waterlevering bij Pidpa? Bel dan naar onderstaand telefoonnummer.

 Postadres Pidpa
PostcodeDesguinlei 246, 2018 Antwerpen
Telefoonnummer informatie water

Wanneer een overname aan Pidpa doorgeven?

Ten tijde van een verhuis in Vlaanderen heb je vaak de optie om je gas- en elektriciteitscontract mee te nemen. Ditzelfde geldt niet voor een waterleveringscontract. Wanneer je verhuist zet je jouw waterleveringscontract stop op het oude adres, en start je een nieuw contract op het nieuwe adres. De meterstand op de watermeter draag je over aan de nieuwe bewoner. Vice versa kun je de meterstand op je nieuwe adres overnemen van de huidige bewoner.

Een overname van de waterlevering bij Pidpa regel je wanneer er sprake is van één van de volgende scenarios:

 • Je verhuist, en momenteel heb je een waterleveringscontract bij Pidpa. De overname regel je ongeacht of Pidpa je waterleverancier blijft op het nieuwe adres.
 • Je verhuist, en op het nieuwe adres is Pidpa je waterleverancier.
 • Bij een overlijden, en de nieuwe eigenaar wil het watercontract overnemen.

Hoe een overname aan Pidpa doorgeven bij overlijden?

Wanneer degene op wiens naam het waterleveringscontract staat komt te overlijden, dien je de overname te regelen via het contactformulier van Pidpa. Geef tevens de naam en geboortedatum op van de persoon die het contract overneemt. Wanneer je de tussentijdse facturen wilt verlagen bij Pidpa omdat je verwacht minder water te verbruiken, dandoe je dit tevens via de website van Pidpa.

Wat als je een overname niet tijdig doorgeeft aan Pidpa?

Als je opzegdatum meer dan 30 dagen in het verleden ligt, is het niet mogelijk om je opzeg online door te geven. In plaats daarvan dien je samen met de persoon die het contract overneemt een papieren overnameformulier in te vullen. Op dit formulier noteer je de meterstand, de overnamedatum en beide partijen tekenen voor akkoord.

Vragen over de waterlevering?

Bel de CallMePower water-experts voor advies (gratis dienst).

02 588 46 56OF Bel mij gratis terug

Vragen over de waterlevering?

Bel de CallMePower water-experts voor gratis advies (gratis dienst).

Bel mij gratis terug

Wat volgt na het doorgeven van de overname aan Pidpa?

Nadat je een overdracht vand de waterlevering hebt doorgegeven aan Pidpa zul je een bevestiging ontvangen. Het zal ongeveer tien werkdagen duren voordat je de slotfactuur van Pidpa ontvangt. Deze factuur ziet er hetzelfde uit als de jaarlijkse verbruiksfactuur. De facturatieperiode van de slotfactuur geldt vanaf je laatste verbruiksfactuur tot de dag van de verhuizing.

Slotfactuur betalen aan Pidpa

De slotfactuur kun je op dezelfde manier betalen als de gebruikelijke factuur. De facturen van Pidpa kun je op de volgende manieren betalen:

 • Factuur betalen via Doccle. Doccle is een online platform waarop je jouw administratie kunt bijhouden. Je kunt Doccle gebruiken in een mobiele applicatie, of via de computer.
 • Factuur betalen via POM. Naast Doccle kun je op een andere Digitale manier je factuur betalen. Op de factuur van Pidpa vindt je een QR-betaalcode van POM die je met een banking applicatie kunt scannen en vervolgens betalen. Het voordeel hiervan is dat je hiervoor alleen je banking app nodig hebt, en dus geen aparte applicaties hoeft te downloaden.
 • Factuur betalen via domiciliëring. Het kan zo zijn dat je hebt gekozen voor een domiciliëring. In dat geval worden je facturen van Pidpa rechtstreeks met de bank geregeld.

Tussentijdse facturen van Pidpa

Het kan voorkomen dat je na je verhuis een tussentijdse factuur ontvangt. Deze factuur dien je nog steeds te betalen. Hij zal in mindering worden gebracht op je eindfactuur. Nadat je de verhuis hebt doorgegeven en de eindfactuur hebt betaalt, is je waterleveringscontract bij Pidpa ten einde en zal je geen facturen meer ontvangen.

Lees meer over de huidige waterprijzen in Vlaanderen. Heb je een vraag over je waterfactuur? Neem dan contact op met een van onze water experts via onderstaand telefoonnummer.

verhuizen water
contact water

Hulp nodig met het regelen van de wateraansluiting? (Gratis dienst)

CallMePower helpt je stap voor stap om de procedures met jouw waterleverancier telefonisch af te ronden.

verhuizen water
verhuizen water

Hulp nodig met het regelen van de wateraansluiting? (Gratis dienst)

Laat je telefoonnummer achter, en een van onze CallMePower adviseurs belt je terug om samen met jou de stappen te zetten.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 28 stemmen vond de informatie nuttig.

Lees meer over Pidpa

Lees meer over Pidpa

Contacteer ons

voor gratis hulp en advies!

Wij helpen jou gratis

Bel de water-experts van CallMePower voor advies over het afsluiten of stopzetten van je watercontract. 
(Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De water-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.