Een verhuis regelen bij water-link

Geactualiseerd op
minuten lezen
banner water-link

Bij een verhuizing is het belangrijk om aandacht te besteden aan je watervoorziening. Zorg ervoor dat je het contract voor waterlevering op zowel je oude als nieuwe adres regelt. Ontdek in dit artikel alle benodigde stappen met betrekking de watervoorziening van water-link tijdens een verhuis.

Wanneer je verhuist kunnen zich meerdere situaties voordoen omtrent de waterlevering. In de volgende situaties dien je een overname te regelen van het watercontract:

huis met sleutels
 • Je verhuist naar het werkingsgebied van water-link. Regel een overname van de meterstanden met je huidige leverancier op het oude adres, en regel een overname van de meterstanden bij water-link op het nieuwe adres.
 • Je gaat uit het werkingsgebied van waterlink verhuizen. Regel een overname van de meterstanden bij water-link op het oude adres, en regel een overname van de meterstanden bij je nieuwe waterleverancier op het nieuwe adres.
 • Je verhuist binnen het werkingsgebied van waterlink verhuizen. Zet het waterleveringscontract stop op het oude adres, en regel een overname op het nieuwe adres.

Er kunnen zich twee situaties voordoen bij een verhuis, waarbij de waterlevering een beetje anders wordt geregeld. Dat zijn de volgende twee situaties:

 • Je bent de eerste bewoner in een woning. De stappen die je neemt zijn afhankelijk van welke persoon verantwoording draagt voor de aanvraag van de drinkwateraftakking.
 • Je verhuist uit de woning, en er is geen nieuwe bewoner voor de woning. In dit geval heb je de optie om de drinkwaterlevering stop te zetten en de watermeter te laten verwijderen.

Waterleverancier water-link is actief in meerdere gemeentes in provincie Antwerpen. Als je niet zeker weet wie je waterleverancier wordt op het nieuwe adres, dan kun je contact opnemen met een van onze water experts via het onderstaande telefoonnummer.

Vragen over water-link? (Gratis dienst)

CallMePower beantwoordt alle vragen over de waterlevering in Vlaanderen.

Vragen over water-link? (Gratis dienst)

Laat je telefoonnummer achter, en een van de CallMePower adviseurs belt je gratis terug om alle vragen te beantwoorden.

Wanneer je verhuist naar het werkingsgebied van water-link, en het nieuwe adres is voorzien van waterlevering, dan kun je het bestaande waterleveringscontract overnemen van de huidige bewoner. Het overnemen van het contract kan gemakkelijk worden gedaan door het zetten van de volgende stappen:

 • Registreer je als nieuwe klant bij water-link. Dit doe je via het digitale klantenportaal van de waterleverancier.
 • Geef het meternummer en de meterstand van het nieuwe adres door. Het is verstandig om een foto te maken van de meterstand, om zo eventueel geschil achteraf te vermijden.
 • Geef je persoonsgegevens door. Dit gaat onder andere om je Belgische rijksregisternummer.
 • Wacht de bevestiging af. Als alles goed is gegaan, ontvang je de bevestiging binnen een dag.

Wanneer je verhuist uit het werkingsgebied van water-link, zet je het contract stop via de website van water-link. Het stopzetten van het contract doe je als volgt:

 • Log in op het klantenportaal van water-link. Als je nog niet eerder een account hebt gemaakt op het portaal, dan maak je deze aan door middel van je rijksregisternummer en je klantnummer.
 • Stop je watercontract. Vul hierbij je meterstand en het meternummer in.
 • Wacht de bevestiging af. Je zult vervolgens een eindafrekening ontvangen, gebaseerd op de laatste meterstand.

Wanneer je het contract hebt stopgezet via de website heeft de nieuwe huurder of bewoner de mogelijkheid om zijn deel van de overname te regelen via het klantenportaal.

Papieren overnamedocument Wil je de verhuis bij water-link liever regelen op papier? Dat kun je doen door middel van het waterovernamedocument. Je hebt de keuze om het document digitaal in te vullen en vervolgens te uploaden op de website van water-link. Je kunt er tevens voor kiezen om het per post op te sturen naar het postadres van water-link.

Een verhuis binnen het werkingsgebied van water-link Wanneer binnen het werkingsgebied van water-link verhuist, zet je het contract stop op het oude adres, en regel je een overname van de waterlevering op het nieuwe adres.

Wanneer de verhuis plaatsvindt naar een nieuwbouwwoning, dan is de kans aanwezig dat je een nieuwe drinkwateraftakking dient aan te vragen bij water-link. Zorg ervoor dat je de aanvraag voor een nieuwe drinkwateraftakking ten minste een maand voordat je gebruik wilt maken van de sanitaire voorzieningen in de woning doet. De aanvraag bestaat uit de volgende stappen:

 • Controleer de voorwaarden en instructies. Wanneer je een wateraansluiting voor een eengezinswoning wilt aanvragen, controleer dan eerst de voorwaarden en instructies voor een kleine wateraansluiting.
 • Doorloop de voorbereidingen voor de aanvraag. Deze houden onder andere in dat de ruimte waar de watermeter wordt geplaatst vrij is van water, en gemakkelijk toegankelijk is. Daarnaast dient op het bouwplan te worden aangeduid waar de aansluiting het gebouw binnenkomt en waar de watermeter wordt geplaatst.
 • Start de aanvraag via de website van water-link. Bij de aanvraag van een kleine aansluiting zul je direct een prijsvoorstel ontvangen. Wanneer je een ander type wateraansluiting aanvraagt zul je het prijsvoorstel moeten afwachten.
 • Bespreking over de drinkwateraftakking. Na het opsturen van de aanvraag zal een medewerker van water-link langskomen om de uitvoering ter plaatse te bespreken.
 • Plaatsing van de aftakking. Je neemt telefonisch contact op met water-link om een afspraak te maken voor het plaatsen van de drinkwateraftakking. Vervolgens zullen de werken worden uitgevoerd door het waterbedrijf.
 • De wateraftakking openen. De watertoevoer kan pas worden geopend als er aan verschillende voorwaarden is voldaan. Zo dient de installatie te zijn verbonden aan een watermeter, en moet de kwaliteit van de binneninstallatie worden goedgekeurd.

Wanneer je de eigenaar bent van een woning waarbij de drinkwateraansluiting niet meer wordt gebruikt, dan kun je de aansluiting inclusief watermeter laten verwijderen. Als je dit wilt laten doen, kun je het liefste zelf direct contact opnemen met de Vlaamse waterleverancier. In onderstaande tabel kun je de contactgegevens van water-link vinden.

Contact verhuis water-link
ManierDetails
Algemeen informatienummer water
Klantendienst water-link078 35 35 09
Contactformulier aansluitingenHet contactformulier voor aansluitingen
AdresMechelsesteenweg 66, 2018 Antwerpen, Belgium

Prijs verwijdering wateraansluiting Let erop dat voor zowel de plaatsing- als de verwijdering van de watermeter je een prijs moet betalen. Wanneer je in de toekomst op hetzelfde adres de wateraansluiting wilt her-installeren, moet je zelf de kosten voor de nieuwe aansluiting betalen.

Vragen over de waterlevering of het regelen van een verhuis?

Bel de CallMePower water-experts voor advies (gratis dienst).

02 588 46 56OF Bel mij gratis terug

Vragen over de waterlevering of het regelen van een verhuis?

Bel de CallMePower water-experts voor gratis advies (gratis dienst).

Bel mij gratis terug

De verhuischecklist voor Vlaanderen

Bij een verhuis komt behoorlijk veel kijken. Zo dien je niet alleen te denken aan je water- en energiecontracten, je moet ook verhuisdozen aanschaffen en je adreswijziging doorgeven aan de gemeente. Om er zeker van te zijn dat je niks vergeet, heeft CallMePower een verhuischecklist voor je opgesteld. Op die manier weet je zeker dat je geen enkele belangrijke stap zult overslaan.

Vond je deze informatie nuttig? 0% van de 0 stemmen vond de informatie nuttig.