Een verhuis bij Vivaqua in Brussel

Geactualiseerd op
minuten lezen
vivaqua banner

Ga je binnenkort naar, of juist uit, Brussel verhuizen? Dan zul je ook een verhuis van je water moeten regelen bij watermaatschappij Vivaqua. Op deze pagina lees je alles over het regelen van de verhuis bij Vivaqua: ontdek hoe je een overname van het waterleveringscontract regelt, en download het water overnamedocument.

Een verhuis regelen bij Vivaqua

Ten tijde van een verhuis kunnen zich verschillende situaties voordoen betreffende het regelen van water. De volgende drie situaties zijn het meest voorkomend:

 • Je verhuist naar Brussel: je regelt een overname van het waterleveringscontract bij Vivaqua van de huidige eigenaar op je nieuwe adres. Daarnaast regel je een overname van het contract op je oude adres.
 • Je verhuist uit Brussel: je regelt een overname van het waterleveringscontract bij Vivaqua met de nieuwe eigenaar op het oude adres. Daarnaast regel je een overname met de huidige eigenaar op je nieuwe adres.
 • Je verhuist binnen Brussel: je regelt een overname van het waterleveringscontract op zowel het oude als het nieuwe adres.

Wie is mijn waterleverancier? Ga je verhuizen naar een nieuwe gemeente in Vlaanderen? Dan is het belangrijk om erachter te komen welke Vlaamse drinkwatermaatschappij verantwoordelijk gaat zijn voor de waterlevering. Neem telefonisch contact op met een van onze water experts via 📞 02 588 46 56 (doordeweeks van 8 tot 19 uur)!

Hulp nodig? (Gratis dienst)

Bel CallMePower voor gratis advies van onze water-experts.

Hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting? (Gratis dienst)

Laat je telefoonnummer achter, en een van onze CallMePower adviseurs belt je terug om samen met jou de stappen te zetten.

Vivaqua overdracht van de meterstand

Je dient de klantendienst van Vivaqua binnen vijftien werkdagen op de hoogte te brengen van je verhuis. Je kunt dit op twee verschillende manieren doen:

 • Via het papieren overnamedocument. Je kunt het overnamedocument van Vivaqua downloaden op deze pagina als PDF-document. Je kunt dit document Digitaal invullen, of uitprinten en invullen met de pen.
 • Via het Digitale overnameformulier. Je kunt het Digitale overnameformulier van Vivaqua invullen via de website van de waterleverancier.

Vivaqua overnamedocument

Geef je er de voorkeur aan om het overnamedocument van Vivaqua op papier in te vullen, en te versturen naar het postadres van Vivaqua? Wanneer je het overnamedocument op papier invult, is het extra belangrijk om te controleren of de volgende gegevens correct zijn:

 • Het meternummer;
 • De meterstand;
 • De datum van de meteropneming;
 • Het bankrekeningnummer.

Digitaal overnameformulier

overnamedocument

Je hebt de mogelijkheid om de overname te regelen via het Digitale overnameformulier. Je hoeft dit formulier niet direct volledig in te vullen. Wanneer je eenmaal een deel hebt ingevuld, kun je het formulier opslaan om binnen vier werkdagen af te ronden. Verder voldoe je aan de volgende voorwaarden:

 • Toegang hebben tot de watermeter die zich bevindt in het onroerend goed;
 • Een Europees telefoonnummer hebben;
 • Over een e-mailadres beschikken.

Heb je geen toegang tot de watermeter in het pand waarheen je verhuist? Het is voldoende om over het meternummer en de meterstand te beschikken op de datum van de verhuizing.

Download het Vivaqua water overnamedocument
Download Link Water overnamedocument per leverancier

Water overnamedocument PDF

 • Water overnamedocument Vivaqua

Vivaqua verhuis eindfacturatie

Als je de overname hebt doorgegeven en een bevestiging ontvangt, zul je binnen enkele weken een eindafrekening voor je oude adres ontvangen. De eindafrekening wordt als volgt berekend:

 • Betaalde rekeningen. Onbetaalde rekeningen zullen bij de eindafrekening worden opgeteld.
 • Je waterverbruik. Je meterstand wordt gebruikt om je waterverbruik te berekenen. Je eindafrekening zal worden gebaseerd op je daadwerkelijke waterverbruik.

Het kan voorkomen dat je verbruik meer of minder is dan wat je door het jaar heen hebt betaald door middel van de tussentijdse rekeningen.

 • Heb je minder betaald dan je verbruik? Je zult het verschil aan Vivaqua moeten bijbetalen. Op de eindfactuur wordt dit aangegeven door een positief bedrag, bijvoorbeeld € 10,00.
 • Heb je meer betaald dan je verbruik? Dan krijg je het verschil van Vivaqua terug. Op de eindfactuur zie je dit als een negatief bedrag, bijvoorbeeld € - 20,00.

Als je twijfels hebt over de eindfactuur die je hebt ontvangen, controleer dan op de jaarafrekening onder ´eindafrekening´ waaruit de eindfactuur is opgemaakt. Je kunt daar bijvoorbeeld of je waterverbruik klopt.

Nieuwe aansluiting aanvragen Vivaqua

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning die nog geen drinkwateraansluiting heeft, dan dien je contact op te nemen met Vivaqua om de aansluiting aan te vragen. Let op: het proces van een aftakking aanvragen is behoorlijk uitgebreid. Doe dit daarom op tijd!

Overzicht contactgegevens van Vivaqua
Contactmiddel Contact
Telefoonnummer klantendienst Vivaqua 02 518 88 10
E-mail klantendienst Vivaqua [email protected]
Technische dienst Vivaqua Contactformulier van de technische dienst

Brussel en een verhuis

huis met sleutels

Heb je een verhuis in of uit Brussel? Dan dien je naast je watercontract ook een heleboel andere dingen te regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verhuis van je energiecontracten, het kopen van verhuisdozen en het doorgeven van je nieuwe adres. Om ervoor te zorgen dat je niks belangrijks vergeet, hebben we een verhuischecklist voor je opgesteld. Klik op de onderstaande knop om de checklist te downloaden.

Woon je momenteel in een ander land dan België? Er komt veel meer kijken bij een emigratie dan bij een binnenlandse verhuizing. Wanneer je van plan bent langer dan drie maanden in België te verblijven, ben je verplicht je in te schrijven in de bevolkingsregisters. Andere dingen waaraan je moet denken zijn de volgende:

 • Je uitschrijven uit je thuisland;
 • Het verkrijgen van een Belgisch nummerplaat;
 • Het afsluiten van een zorgverzekering.

We hebben een artikel geschreven waarin we alle stappen die je moet zetten bij een verhuis naar België op een rijtje hebben gezet.

Hulp nodig? (Gratis dienst)

Bel CallMePower voor gratis advies van onze water-experts.

Hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting? (Gratis dienst)

Laat je telefoonnummer achter, en een van onze CallMePower adviseurs belt je terug om samen met jou de stappen te zetten.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 26 stemmen vond de informatie nuttig.