Bij welke eSIM providers kun je een eSIM kopen?

Geactualiseerd op
minuten lezen

Wil je een eSIM kopen? Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kun je bij je telecom provider terecht, bij een lokale telecom provider of bij een internationale eSIM provider. Als je voor een reis een eSIM wilt aanschaffen, is het aan te raden om bij één van de internationale eSIM providers een eSIM aan te schaffen. Bij wie dat kan, ontdek je in dit artikel.

Wie zijn de internationale eSIM providers?

Er zijn een groot aantal internationale eSIM providers. Er zijn er echter een aantal die groter en bekender zijn dan anderen. Deze eSIM providers zijn:

Geniet overal ter wereld van internet met Holafly!

Surf altijd en overal in de wereld op internet met een Holafly eSIM.

Ontvang nu 5 % korting op een nieuwe eSIM met de code: SELECTRA!

Zelf afsluiten

Een eSIM aanschaffen voor op reis

Als je voor een reis een eSIM wilt aanschaffen, is het ook mogelijk om bij een lokale telecom provider een eSIM te kopen. Je zult hiervoor eerst vooraf na moeten gaan welke lokale gsm providers eSIM ondersteunen en of je als buitenlander hier gebruik van kan maken.

In de meeste gevallen zal het eenvoudiger zijn om een eSIM bij één van de internationale eSIM providers aan te schaffen. Je kunt namelijk op elk moment voorafgaand, maar ook tijdens je reis bij internationale eSIM providers een eSIM kopen. Je hebt hier enkel een internetverbinding, zoals wifi, voor nodig.

Wil je een eSIM voor tijdens je vakantie? Bekijk dan onze artikelen over bestemmingen met een eSIM voor meer informatie over je reisbestemming. Ga bovendien eerst na of je een toestel dat eSIM ondersteunt hebt. Dit is namelijk niet altijd het geval.

Wie is de beste eSIM provider?

Het is volledig van je eigen wensen en behoeften afhankelijk wie de beste eSIM provider is. De eSIM providers hebben namelijk een groot aanbod met grote verschillen onderling. Wij raden je daarom aan om de eSIM providers te vergelijken. Wanneer je dit gaat doen, is het aan te raden om op de volgende factoren te letten:

  • Welke eSIM providers bieden een eSIM aan voor het land waar ik heen reis?
  • Hoeveel data verwacht ik nodig te gaan hebben en welke eSIM providers bieden zoveel data aan?
  • Hoelang heb ik de eSIM nodig en welke eSIM providers bieden een eSIM voor deze duur aan?
  • Hoeveel wil ik maximaal aan de eSIM uitgeven?

Bij wie kun je in België een eSIM kopen?

Het is niet bij alle Belgische gsm providers mogelijk om een eSIM te kopen. Bovendien kun je bij deze telecom providers enkel een eSIM gebruiken als je ook bij hen een abonnement afsluit. Als je een eSIM tijdens een reis wilt gebruiken, is dit vanwege de hoge kosten voor roaming niet de beste keuze.

Wil je voor gebruik in België een eSIM gebruiken in plaats van een fysieke simkaart? Dan is het wel interessant om gsm abonnementen te vergelijken voor een interessant gsm abonnement dat bij je wensen en behoeften past bij een gsm providers die eSIMs aanbiedt.

Op dit moment zijn de Belgische gsm providers die een eSIM ondersteunen:

  • hey telecom
  • Mobile Vikings
  • Orange
  • Proximus

Hulp nodig bij het kiezen van het beste telefoonabonnement voor jou?

Krijg gratis advies van de telefonie experts van CallMePower en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Hulp nodig bij het kiezen van het beste telefoonabonnement voor jou?

Laat CallMePower jou terugbellen, krijg gratis advies van onze telefonie experts en vind het abonnement dat het beste bij jou past!