Ben je geïnteresseerd in een eSIM van DENT? Ontdek in dit artikel het aanbod van DENT. Ook vertellen we jou hoe je met DENT contact op kunt nemen, hoe je de Dent eSIM kunt installeren en wat de ervaringen van (oud-)klanten met DENT zijn. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor een DENT eSIM, of een eSIM van een andere eSIM provider.

Wie is DENT?

De eSIM provider DENT is in 2014 opgericht en bracht als eerste een Forex met een ingebouwde risico management systeem op de markt bracht. In de tussentijd is DENT ook eSIMs gaan aanbieden, waarbij ze het doel hebben om de eerste globale en Digitale provider te worden die wereldwijd toegang tot mobiel internet aanbiedt zonder fysieke simkaarten.

Om hun doel te bewerkstelligen, heeft DENT een marktplaats gecreëerd waarmee het eenvoudiger wordt voor iedereen in de wereld om mobiel internet en stemgestuurde pakketten te kopen en verkopen. Hierdoor zou het voor nog meer mensen in de wereld mogelijk moeten worden om gebruik te kunnen maken van internet.

Wat is een eSIM? Net als de fysieke simkaarten, krijg je dankzij een eSIM verbinding met internet. Het grote verschil tussen de bekende simkaarten en de eSIM is echter dat je een eSIM inlaadt op je gsm, terwijl je de fysieke simkaart in je gsm dient te steken. Hierdoor zijn er verschillende grote voordelen aan het gebruiken van een eSIM, vooral als je op reis gaat.

Wat is het eSIM aanbod van DENT?

Het aanbod van DENT beperkt zich tot één eSIM dat geldig is in zeventig landen wereldwijd en 365 dagen. Wel is er een verschil in de hoeveelheid data (1 GB, 3 GB, 5 GB of 10 GB), waardoor je zelf bepaald hoeveel data je wilt aanschaffen. Dankzij DENT Teams is het bovendien mogelijk om je mobiele data te delen met anderen.

In welke landen kun je de DENT eSIM gebruiken?

Je kunt de eSIM van DENT niet in de gehele wereld gebruiken. De DENT eSIM biedt namelijk maar in zeventig landen wereldwijd een netwerkdekking. De landen waar je de DENT eSIM kunt gebruiken, zijn:

 • Afrika: Democratische Republiek of Congo, Ghana, Lesotho, Mozambique, Tanzania en Zuid-Afrika.
 • Amerika: Canada, Mexico en de Verenigde Staten.
 • Azië: China, Indonesië, Kirgizstan, Singapore, Tadzjikistan, Taiwan, Thailand en Zuid-Korea.
 • Europa: Albanië, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxenburg, Malta, Moldavië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Spanje, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
 • Midden-Oosten: Israël en Turkije.
 • Oceanië: Australië en Nieuw-Zeeland.

Ga je op reis naar een andere bestemming? Bekijk dan onze artikelen over de populairste bestemmingen met een eSIM.

Wanneer kun je de eSIM van DENT gebruiken?

Niet voor iedereen is het mogelijk om gebruik te maken van een eSIM van DENT. Je zult namelijk allereerst een mobiele telefoon moeten hebben die een eSIM ondersteunt. Hoewel er veel toestellen met eSIM-ondersteuning zijn, is dit niet bij ieder toestel het geval. Controleer dit dus eerst voor je eigen gsm.

Daarnaast zul je een internetverbinding nodig moeten hebben voor het activeren van de eSIM. Bovendien is het aan te raden om na te gaan of je in het land waar jij heen reist gebruik kunt maken van de DENT eSIM, aangezien DENT enkel een dekking biedt in zeventig landen in de wereld, waarbij het merendeel Europese landen zijn en je dus ook zonder extra kosten gebruik kunt maken van roaming.

Hoe kun je een DENT eSIM kopen?

Voor het aanschaffen van een eSIM van DENT, zul je de mobiele applicatie moeten downloaden. Vervolgens kun je via de applicatie een data bundel uitkiezen en aanschaffen. Wanneer je alle data verbruikt hebt, kun je via de applicatie een nieuwe bundel kunnen aanschaffen. Je kunt dit meerdere keren per jaar doen.

Nadat je een eSIM hebt aanschaft, moet je de eSIM installeren op je mobiele telefoon. Dit kun je direct via de applicatie van DENT doen. Het is ook mogelijk om handmatig de eSIM te installeren bij de instellingen van je gsm. Alle gegevens die je hiervoor dient in te vullen, kun je terug vinden bij je profiel in de DENT applicatie of in de bevestigingsmail.

Contactmogelijkheden DENT

Het is op verschillende manieren mogelijk om met DENT contact op te nemen. De DENT klantendienst is volledig Digitaal. Het is dus niet mogelijk om telefonisch met hen contact op te nemen. Wel kun je DENT contacteren via:

 • Facebook Messenger
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Instagram
 • Telegram
 • YouTube
 • Email: [email protected]

DENT eSIM review

Er zijn niet heel veel reviews te vinden over de DENT eSIM. De reviews die te vinden zijn, zijn echter wisselvallig. Zo worden er verbindingsfouten met de applicatie en de slechte bereikbaarheid van de klantendienst genoemd. Daarnaast komen de volgende punten naar voren in de review van DENT, die voor potentiële klanten belangrijk zijn om in gedachten te houden.

 • De eSIM van DENT heeft een geldigheid van een jaar, in plaats van enkele dagen of jaren zoals bij veel eSIM providers.
 • De eSIM van DENT biedt dekking in veel verschillende landen, wat prettig is voor iemand die veel landen in één jaar bezoekt.
 • De eSIM van DENT kun je enkel via de applicatie aanschaffen.
 • De eSIM van DENT heeft een dekking in zeventig landen, waarvan het merendeel Europese landen. Voor veel landen kun je dus niet bij DENT terecht.

Samengevat kunnen we zeggen dat DENT een goede optie is voor iemand die in een jaar tijd veel reist naar de landen waar je de eSIM van DENT kunt gebruiken. Voor één vakantie naar één van deze landen, of naar een ander land waar je DENT niet kunt gebruiken, zul je ofwel een eSIM van een andere eSIM provider moeten aanschaffen, of je kunt van roaming gebruik maken (in Europa bijvoorbeeld).

Geïnteresseerd in een eSIM?

Schaf een Holafly eSIM aan!