Mogo is een eSIM provider die eSIMs aanbiedt waar internationale studenten, zakenmensen, lokale bewoners en reizigers goed gebruik van kunnen maken. Wat het aanbod van Mogo is en wat de ervaringen met de Mogo eSIM zijn, ontdek je in dit artikel.

Wie is Mogo?

Mogo is een eSIM provider die middels scherpe, lokale tarieven en een goede dekking wereldwijd eSIMs aanbiedt aan iedereen die wilt kunnen surfen op internet in een ander land, van reizigers tot zakenmensen tot internationale studenten en zelfs aan bewoners van dat land als alternatief op een gsm abonnement.

Mogo is de afkorting van "Mobile on the Go" en is een merk van het bedrijf iFREE GROUP. Het merk Mogo is in 2020 gelanceerd, maar is in een korte tijd uitgegroeid tot een bekende naam in de eSIM wereld. Met een eSIM van Mogo - dat niets anders is dan een Digitale simkaart - kun je dus vrijwel altijd surfen op internet.

Tarieven van Mogo

Je kunt voor een groot aantal landen in de wereld een Mogo eSIM aanschaffen. Het aantal landen blijft echter wel achter ten opzichte van enkele andere internationale eSIM providers, vooral als je je bedenkt dat veel landen waarvoor je een eSIM kunt aanschaffen, Europese landen zijn waar je ook roaming kunt gebruiken. De prijzen voor een eSIM van Mogo zijn echter erg scherp.

Het is bij Mogo ook mogelijk om een eSIM voor een regio aan te schaffen. Dit is erg prettig als je tijdens je reis meerdere landen bezoekt. Je hoeft dan namelijk niet voor elk land een losse eSIM te kopen, waardoor je wellicht op je totale kosten kunt besparen.

Zoek je een eSIM voor een bepaalde bestemming? Bekijk dan onze andere artikelen.

Regionale tarieven van Mogo

Er worden voor vier regio's eSIMs aageboden bij Mogo: Azië & Oceanië, Europa met 31 landen, Europa met 39 landen en de Verenigde Staten & Canada. De tarieven voor een eSIM bij Mogo voor deze regio's vind je in onderstaande tabel.

Regionale tarieven voor de Mogo eSIM
Regio Aantal dagen Hoeveelheid data Prijs Dekking
Azië & Oceanië 3 300 MB $ 3,00 Australië, Cambodja, China, Filipijnen, Hong Kong, Indonesië, Japan, Laos, Macau, Malaysia, Myanmar, Nieuw-Zeeland, Rusland, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea.
3 1 GB $ 8,00
7 3 GB $ 22,00
15 5 GB $ 40,00
30 10 GB $ 76,00
30 30 GB $ 180,00
100 100 GB $ 500,00
Europa 15 1 GB $ 8,00 België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guinea, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
30 3 GB $ 27,00
60 5 GB $ 36,00
90 10 GB $ 70,00
90 30 GB $ 210,00
90 60 GB $ 360,00
100 1 GB / dag $ 500,00
15 1 GB $ 13,50 België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guinea, Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Martinique, Mayotte, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Réunion, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
30 3 GB $ 25,00
30 30 GB $ 210,00
60 5 GB $ 40,00
90 10 GB $ 80,00
Verenigde Staten & Canada 3 500 MB $ 8,00 Verenigde Staten en Canada.
15 1 GB $ 15,00
30 3 GB $ 45,00
60 5 GB $ 75,00
90 10 GB $ 150,00
90 30 GB $ 280,00

* Prijzen in juli 2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Hoe koop je een eSIM van Mogo?

Als het de eerste keer is dat je een eSIM van Mogo wilt aanschaffen, kies je via de website of mobiele applicatie een eSIM. Je dient vervolgens aan te geven wanneer de eSIM geactiveerd dient te worden en op welk toestel je de eSIM zult gaan gebruiken. Vervolgens dien je jouw e-mailadres door te geven en de verificatiecode in te vullen. Hierna kun je de eSIM betalen.

Als je al eerder een eSIM van Mogo gebruikt hebt, dien je in de mobiele applicatie in te loggen, waar je een nieuwe bundel kunt aanschaffen. Zo voorkom je dat je een volledig nieuwe eSIM bestelt, die je vervolgens moet installeren in plaats van dat je jouw huidige Mogo eSIM kunt blijven gebruiken.

eSIM ondersteuning Niet elke gsm ondersteunt eSIMs. Het is daarom aan te raden om eerst na te gaan of je toestel eSIM ondersteunt.

Hoe installeer je een Mogo eSIM?

Als je nog niet eerder een eSIM van Mogo gebruikt hebt, zul je na het kopen van de eSIM, bij de eSIM instellingen in je gsm de QR-code moeten scannen. De QR-code kun je terugvinden in de bevestigingsmail die je na het betalen van de eSIM hebt ontvangen. Vervolgens dien je aan te geven dat je voor mobiel internet de Mogo eSIM wilt gebruiken en roaming aan te zetten.

Wanneer je al eerder de Mogo eSIM geïnstalleerd hebt op je mobiele telefoon, hoef je na het aanschaffen van een nieuwe bundel in de Mogo applicatie enkel het data plan te activeren.

Hoe neem je met Mogo contact op?

Er zijn een aantal manieren waarop je met Mogo contact kunt opnemen. De contactmanieren van de Mogo klantendienst zijn:

Wat zijn de ervaringen met Mogo?

Op internet zijn er nog niet heel veel ervaringen te vinden met Mogo. Dit kan het gevolg zijn van het feit dat Mogo een nog vrij jong merk is en daardoor in verhouding nog niet heel veel mensen een eSIM van Mogo gebruikt hebben. Een punt die benoemd wordt, maar waardoor veel mensen ook sceptisch zijn, zijn de prijzen. Hierbij moet wel gezegd worden dat Mogo momenteel promoties gebruikt. Zonder die promoties zijn de prijzen net zo hoog als, al dan niet hoger dan, de andere eSIM providers.

Dat is echter ook het enige positieve op internet over Mogo. Er zijn ook verschillende mensen die klagen over de werking van de eSIM. Bovendien valt het aanbod mee, aangezien een groot gedeelte van de eSIMs van Mogo gericht zijn op Europa en in Europa kunnen de meeste mensen zonder het maken van extra kosten roaming gebruiken.

Geïnteresseerd in een eSIM?

Schaf een Holafly eSIM aan!