Ben je uitgekeken op de hoge telecomfacturen na je reizen buiten de Europese Unie? Met een eSIM van SimOptions is dit verleden tijd. Een eSIM helpt je niet alleen met het besparen om je roaming kosten, ook is het een erg eenvoudige manier om te kunnen surfen op internet in het buitenland. Ontdek in dit artikel het aanbod van en de ervaringen met SimOptions.

Wie is SimOptions?

SimOptions is een internationale eSIM aanbieder die eSIMs aanbiedt voor meer dan 180 landen verspreid over de hele wereld. Het is dus lastig om een land te vinden waar je geen eSIM voor kunt aanschaffen bij SimOptions.

De missie van SimOptions is om klanten op een simpele manier en tegen een goede prijs toegang tot internet te geven tijdens al hun reizen. Hiervoor werken ze samen met de bekendste netwerk operatoren in elk land. Naast het aanbieden van eSIMs, kun je bij SimOptions ook terecht voor fysieke simkaarten. Deze kunnen in 120 landen wereldwijd bezorgd worden.

Wat is en hoe werkt een eSIM? Een eSIM is een soort simkaart. Waar je een fysieke simkaart in je gsm dient te steken, laad je een eSIM in op je mobiele telefoon. Hierdoor kun je een eSIM gebruiken naast je Belgische simkaart. De werking van de eSIM is verder hetzelfde als een fysieke simkaart: er wordt een verbinding gemaakt met een lokaal netwerk, waardoor jij kunt surfen op internet op het netwerk van een lokale operator.

Aanbod SimOptions

Zoals aangegeven, kun je bij SimOptions terecht voor zowel fysieke simkaarten als eSIMs. Welke simkaart voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van verschillende factoren. Als je bijvoorbeeld tijdens je reis een simkaart wilt kopen, is een eSIM de betere keuze, aangezien je die sneller kunt gebruiken. Heb je de ruimte in je mobiel telefoon voor een extra simkaart én bestel je de simkaart op tijd, dan kun je ook een fysieke simkaart gebruiken.

Het aanbod van de fysieke en Digitale simkaarten van SimOptions is vrijwel identiek. In beide gevallen is het namelijk mogelijk om een simkaart voor een groot aantal landen over de gehele wereld aan te schaffen. Het is echter ook mogelijk om een SimOptions eSIM aan te schaffen voor meerdere landen in één. Dit is erg prettig als je tijdens je reis meerdere landen bezoekt.

Hoe kies je een SimOptions simkaart?

Het kiezen van de juiste simkaart, ongeacht of je dit bij SimOptions doet of niet, kan erg lastig zijn. Wij geven jou daarom enkele tips:

  • Ga na of je een fysieke simkaart of een eSIM wilt (en kunt) kopen. Houd er hierbij rekening mee dat de fysieke simkaart geleverd dient te worden, terwijl je de eSIM vrijwel meteen kunt installeren.
  • Ga na bij welke eSIM provider je een simkaart kunt aanschaffen voor je reisbestemming / reisbestemmingen.
  • Vergelijk de mogelijke simkaarten op basis van hoelang ze geldig zijn, hoeveel data ze hebben en de prijs. Houd hierbij je eigen reisplannen en surfgedrag in gedachten.

Vergeet bovendien niet om te controleren of je smartphone eSIM ondersteunt. Dit is namelijk niet bij alle toestellen het geval.

Hoe bestel je een simkaart bij SimOptions?

Het bestellen van een eSIM bij SimOptions doe je via de website van SimOptions. Je dient hiervoor de eSIM of simkaart te kiezen voor je reisbestemming. Vervolgens dien je jouw persoonlijke gegevens in te vullen en de bestelling te betalen. Het betalen van de bestelling kun je doen via PayPal of met een creditkaart.

Heb je een simkaart besteld? Deze zal na het afrekenen binnen enkele dagen bij het opgegeven adres bezorgd worden. Als je een eSIM hebt besteld bij SimOptions, zul je na het afronden van de bestelling een bevestigingsmail ontvangen met daarin de gegevens die je nodig hebt voor het activeren van de eSIM op je mobiele telefoon.

Hoe activeer je een SimOptions eSIM?

In de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na het bestellen van de eSIM bij SimOptions vind je een QR-code. Je hebt deze QR-code nodig voor het activeren van de eSIM op je smartphone. Vervolgens ga je naar de instellingen in je gsm, waar je de QR-code dient te scannen. Het is ook mogelijk om handmatig de gegevens van de eSIM in te vullen bij de instellingen.

Nadat je de SimOptions eSIM hebt geactiveerd op je mobiele telefoon, zul je meteen moeten kunnen surfen op internet. Als dit niet het geval is, kun je nagaan of in de instellingen van je gsm aangegeven is dat je voor mobiel internet gebruik wilt maken van de eSIM van SimOptions en kun je controleren of roaming aan staat.

Hoe contacteer je SimOptions?

In vergelijking tot veel andere eSIM providers, kun je de SimOptions klantendienst op redelijk veel verschillende manieren contacteren. Zo neem je met SimOptions contact op via de mail, telefonisch of via de online chat. Alle contactmanieren ontdek je hieronder:

  • Telefonisch: +1 646 586 21 66
  • Mail: [email protected]
  • Online chat op de website
  • Facebook
  • Instagram

Wat zijn de SimOptions ervaringen?

De SimOptions ervaringen zijn erg uiteenlopend. Zo krijgt de eSIM provider op Trustpilot een score van 3,3 / 5, met bijna de helft van de reviews die vijf sterren geven en de andere helft één ster. De positieve reviews geven helaas niet heel duidelijk weer wat er zo goed is aan de eSIMs van SimOptions.

De meeste voorkomende negatieve review betreft de klantendienst. Wanneer mensen klachten hebben - van geen internetverbinding tot het niet kunnen installeren van de eSIM en problemen met bestellen - duurt het lang voordat de klantendienst helpt. Bovendien blijkt uit de reviews dat helpen een groot woord is, aangezien de medewerkers de klanten vaak niet kunnen helpen en de problemen daardoor niet opgelost worden.

Het is bovendien goed om in gedachten te houdn dat SimOptions een marktplaats is. Dit houdt in dat zij van derde partijen de eSIMs doorverkopen. Je bent hierdoor niet alleen afhankelijk van SimOptions, maar ook van de derde partij en eventueel de lokale telecom provider, afhankelijk van wie de derde partij is.

Geïnteresseerd in een eSIM?

Schaf een Holafly eSIM aan!