Airalo is een eSIM provider die meer dan tweehonderd verschillende eSIMs aanbiedt. Zo kun jij in het merendeel van de landen in de wereld surfen op internet, zonder dat je hoge kosten hoeft te maken voor roaming. Ontdek in dit artikel het aanbod van Airalo en wat de ervaringen van klanten met de Airalo eSIM zijn.

Wie is Airalo?

Airalo is een eSIM provider die in 2019 is opgericht en eSIMs aanbiedt voor meer dan tweehonderd landen en gebieden in de wereld. Zo hoef jij nooit bang te zijn om na je vakantie onverwachte, hoge kosten te hebben gemaakt vanwege roaming of dat je geen internetverbinding hebt.

De missie van Airalo is om overal in de wereld verbonden te kunnen zijn met internet, zonder dat je hiervoor hoge kosten hoeft te maken. Bovendien willen ze een impact hebben en het leven van zoveel mensen als mogelijk verbeteren. Dit doen zij middels verschillende initiatieven, zoals project voor schoon water in Kameroen en hun werk met Children International om kinderen te sponsoren in ontwikkelingslanden.

Wat is een eSIM? Een eSIM is een Digitale simkaart die je inlaadt op je mobiele telefoon in plaats van dat je hem in je gsm steekt. Hierdoor is de eSIM perfect voor reizen, aangezien je hem kunt gebruiken naast je Belgische simkaart.

Airalo tarieven

Het is bij Airalo mogelijk om drie verschillende soorten eSIMs aan te schaffen: lokale eSIMs, regionale eSIMs en globale eSIMs. Afhankelijk van de reden voor het gebruiken van een eSIM, kun je het beste de keuze maken tussen één of een andere eSIM.

  • Lokale eSIM: een eSIM voor één specifiek land.
  • Regionale eSIM: een eSIM voor een content.
  • Globale eSIM: een eSIM voor de gehele wereld.

Lokale eSIM van Airalo

Je kunt een lokale eSIM van Airalo aanschaffen voor meer dan tweehonderd verschillende landen wereldwijd. Bij vrijwel alle landen heb je de keuze tussen een meerdere eSIMs. De eSIMs verschillen onderling in de hoeveelheid data en hoeveel dagen de eSIM geldig is. Zo kun jij een Airalo eSIM kiezen die het beste past bij jou past.

De tarieven voor de verschillende eSIMs zijn afhankelijk van het land waar je naar op reis gaat, de hoeveelheid data die je wilt hebt en hoelang de eSIM geldig is. Wat de exacte kosten voor de eSIM voor jouw bestemming zijn, kun je op de website van Airalo nagaan.

Ontdek meer over de bestemmingen met een eSIM.

Regionale eSIM van Airalo

Voor ieder continent is het ook mogelijk om een regionale Airalo eSIM aan te schaffen. Je hebt ook bij deze eSIMs de keuze tussen meerdere eSIMs, waarbij de prijs afhangt van de hoeveelheid data en hoelang de eSIM geldig is. Enkel voor de Cariben is het niet mogelijk om uit meerdere eSIMs te kiezen.

Regionale tarieven voor de Airalo eSIM
Regio Aantal dagen Hoeveelheid data Prijs Voorwaarden
Europa 7 1 GB $ 5,00 Te gebruiken in 39 Europese landen.
30 3 GB $ 13,00
30 5 GB $ 20,00
30 10 GB $ 37,00
90 50 GB $ 100,00
180 100 GB $ 185,00
Azië 7 1 GB $ 5,00 Te gebruiken in 13 Aziatische landen.
30 3 GB $ 13,00
30 5 GB $ 20,00
30 10 GB $ 37,00
90 50 GB $ 100,00
180 100 GB $ 185,00
Midden-Oosten & Noord-Afrika 7 1 GB $ 15,00 Te gebruiken in 15 Arabische en Noord-Afrikaanse landen.
15 2 GB $ 28,00
30 3 GB $ 39,00
Afrika 30 1 GB $ 27,00 Te gebruiken in 27 Afrikaanse landen.
30 3 GB $ 59,00
Latijns-Amerika 7 1 GB $ 15,00 Te gebruiken in 19 Latijns-Amerikaanse landen.
15 2 GB $ 28,00
30 3 GB $ 39,00
30 5 GB $ 60,00
Cariben 7 1 GB $ 15,00 Te gebruiken in 24 Caribische landen.

* Prijzen in juli 2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Globale eSIM van Airalo

Het is ook mogelijk om een Airalo eSIM aan te schaffen die geldig is in 84 landen. Zo kun je eenvoudig reizen tussen meerdere landen van verschillende continenten zonder dat je meerdere eSIMs aan hoeft te schaffen of hoge kosten voor roaming hoeft te maken.

Globale tarieven voor de Airalo eSIM
Aantal dagen Hoeveelheid data Prijs
7 1 GB $ 9,00
15 3 GB $ 24,00
30 5 GB $ 35,00

* Prijzen in juli 2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Hoe kun je de Airalo eSIM aanschaffen?

Het kopen van een Airalo eSIM kun je via de website of de mobiele applicatie van Airalo doen. Op de website of in de applicatie ga je naar je resibestemming en kies je de eSIM die je wilt aanschaffen. Voordat je een eSIM bij Airalo kunt kopen, dien je nog een account aan te maken.

Vervolgens kun je de Airalo eSIM afrekenen. Dit kun je met een credit of debit kaart doen, met PayPal of met Airmoney Pay. Nadat je de eSIM betaald hebt en de aankoop bevestigd is, kun je de eSIM installeren op je mobiele telefoon.

Wanneer kun je een eSIM van Airalo gebruiken?

Niet iedereen kan een eSIM van Airalo gebruiken. Naast het aanschaffen van een eSIM, zul je namelijk ook aan de volgende twee eisen moeten voldoen:

  • Een mobiele telefoon die eSIMs ondersteunt.
  • Een internetverbinding voor het activeren van de eSIM.

Ontdek alle toestellen die eSIM ondersteunen.

Hoe stel je de Airalo eSIM in?

Hoe je een eSIM van Airalo moet instellen, is afhankelijk van de bestemmingen. Bij sommige eSIMs zul je namelijk verbonden moeten zijn met het netwerk waar de eSIM gebruik van maakt, bij andere eSIMs wordt de eSIM geactiveerd zodra die geïnstalleerd is. Welke situatie voor je bestemming geldt, kun je nagaan in het activatiebeleid van de eSIM van je bestemming terug vinden.

Het instellen van de eSIM kan op twee manieren gedaan worden. Je kunt hierbij ofwel een QR-code scannen, ofwel de installatiedetails handmatig invullen. In beide gevallen dien je naar de instellingen van je gsm te gaan, waar je bij de mobiele netwerk gegevens een extra eSIM kunt toevoegen en vervolgens ofwel de QR-code kunt scannen of de gegevens handmatig kunt invullen.

De QR-code kun je terugvinden in je account van Airalo. Je dient in je account naar "My eSIMs" te gaan. Klik vervolgens bij "Current eSIMs" op "Details" bij de eSIM die je wilt installeren. Op de Airalo website kun je vervolgens op "Android Device" klikken, bij de applicatie klik je op "Install eSIM" of "Access data". Vervolgens dien je op "Share" te klikken.

Hoe kun je met Airalo contact opnemen?

Als je problemen ervaart met het kopen of installeren van de eSIM of je hebt vragen over het aanbod, is het het beste om met Airalo contact op te nemen.

De enige manier waarop je met de klantendienst van Airalo contact kunt opnemen, is via het online contactformulier of de online chat. Je kunt zelf ook eerst bij de veelgestelde vragen kijken, wellicht dat je het antwoord op je vraag daar al bij kunt vinden.

Airalo review

De meningen over Airalo zijn gespreid. Zo zijn er verschillende negatieve, maar ook verschillende positieve reviews te vinden. Op Trustpilot krijgt Airalo bijvoorbeeld een score van 3,5 / 5, waar meer dan de helft van de reviews vijf sterren heeft gegeven en een kwart van de reviews één ster.

De Airalo eSIM review bestaat voornamelijk uit:

  • De eSIMs van Airalo zijn zeer goed geprijsd.
  • De applicatie van Airalo is makkelijk te gebruiken.
  • Het instellen en activeren van de eSIM kan lastig zijn voor minder technische mensen.
  • De Airalo klantendienst reageert erg langzaam.

Naast deze Airalo reviews zijn er ook een groot aantal reviews te vinden over de dekking en werking van de eSIM. Er zijn een groot aantal klachten betreffende het hebben van geen data, de eSIM die opeens stopt met werken en de lage internetsnelheid. Daarentegen zijn er ook een groot aantal reviews te vinden die juist aangeven dat de eSIM erg goed werkt en dat ze zelfs in afgelegen gebieden internet hebben. Dit kan deels door Airalo komen, maar ook zeker door het land en de lokale provider.

Geïnteresseerd in een eSIM?

Schaf een Holafly eSIM aan!